Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורסי נהיגה ספורטיבית

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז החלטתי לשפר את הספייסר שבין המושב להגה.

אציין שמעולם לא לקחתי הדרכה מעבר לשיעורי הנהיגה הרגילים.

ראיתי שיש מלא קורסים שונים - קורס "נהיגה מתקדמת", קורס נהיגה ספורטיבית בכבישים, קורס נהיגת מסלול. 

כולם נשמעים טוב, אבל רציתי לשמוע דעות על מה עדיף, באיזה סדר ואצל מי (אולי מישהו ניסה כמה מקומות). 

צריך נהיגה מתקדמת לפני שמתקדמים לספורט? או שהנהיגה הספורטיבית בכבישים הציבוריים כוללת בתוכה מספיק אלמנטים בטיחותיים מתקדמים?

מבחינת מורים אני יודע שיש את לאון דרייב, מישהו בשם פיליפ, ואת ראם סמואל שהוא מאוד וותיק ועם ניסיון אבל למיטב הבנתי בדרך כלל יש לו מדריכים אחרים תחתיו שהם מדריכים אותך. 

יש גם משהו בשם "אלטרנתיבי", אבל נראה שאצלם נוהגים ברכב שלהם ולא ברכב שלך (מעדיף ברכב שלי, כדי לשפר גם היכרות עם הרכב). 

ראיתי גם שמבחינת קורס נהיגה בכבישים - יש כאלה שמציעים סשן אחד ארוך, ויש כאלה שמציעים שני מפגשים עם מרווח ביניהם כדי ליישם "שיעורי בית" מהמפגש הראשון.

ברור לי גם שמבחינת מחירים יכול להיות הבדל, וצריך לשאול ולברר, אבל כרגע מעניינים אותי יותר רשמים מהחוויה.

מה דעתכם?

תודה רבה לעונים.

עריכה אחרונה על ידי verBlood
הבהרה
פורסם

לדעתי הסדר הנכון הוא מה שרשמת - קודם כל נהיגה מתקדמת, לשיפור הנהיגה ה"רגילה" שלך ואח"כ דגש על מרוצים ונהיגה ספורטיבית.
פיליפ רוזין הוא מדריך מוכר ומקצועי (בעבר היה פעיל בפורום). חובב שטח (נוהג בניסאן פטרול) ונהיגה ספורטיבית. 
באלטרנתיבי ובקורסים הראשוניים אתה בד"כ נוהג באוטו שלך- אני רואה זאת כיתרון, כי אתה משפר את הביטחון שלך על האוטו היומיומי "הרגיל" שלך שאותו אתה מכיר. 
לדעתי אין טעם לעבור הדרכה על אוטו אחר, חדש/ חזק יותר ולמחרת לחזור לאוטו שלך. כל החוכמה היא להכיר גם את היכולות של האוטו ואיך הוא מגיב בסיטואציות שונות.

בהצלחה

• רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

מוסיף על מה ששביט ענה.

תתחיל בלהגדיר מה אתה רוצה - כל קורס נותן מענה לצורך אחר:

• נהיג מתקדמת - תיתן לך שיפור שליטה ובטיחות
  • נהיגה ספורטיבית בכביש ציבורי - זה בעיקר טעימה וחוויה, פחות לומדים שם ויותר נהנים
  • נהיגה במסלול - זה נהיגה ספורטיבית (ששונה מאוד מנהיגה בכביש ציבורי)

אם אתה בוחר בראשון - רק על הרכב שלך.

בשני - רכב שלהם

בשלישי - זה תלוי ברכב שיש לך ועד כמה הוא מתאים לזה.

מבחינת אורך - יותר משעתיים זה מעייף. לא ממליץ על סשן ארוך מזה.

פיליפ אחלה, לאון אחלה (זה בדרך כלל גם מדריכים ולא הוא) ויש עוד טובים.

בשלב שלך זה לא מאוד משנה, כל אחד מהם יעשה את העבודה, בהמשך אם תשאף להיות תחרותי זה הופך להיות יותר עקרוני עם איזה מדריך אתה עושה את ההדרכה (ועשיתי לא מעט כאלו).

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני עשיתי בזמנו לפני הרבה שנים אצל ראם סמואל, אז קראו לזה "מסלולים".

ראם עצמו לא הדריך אותי אלא מדריכים שלו, אבל הם מוכשרים ופועלים לפי "רוח המפקד". האינטראקציה היחידה עם ראם היתה כשניה אחרי שעליתי על ההגה והוא אמר שבתנוחת הנהיגה שלי (ערס מצוי, מושב חצי שוכב וידיים סקושי מגיעות להגה) עדיף שארד מהאוטו ואלך ברגל כי אני לא נוהג באוטו אלא הוא נוהג בי.

הקדשנו הרבה זמן לתנוחת נהיגה נכונה, כיוון מראות וכדומה, דברים משמעותיים וחשובים בהרבה מאשר כל מני מדריכים שנותנים לך מיאטה משופרת ואחרי חצי שיעור אתה כבר עושה דריפטים...

ההמלצה שלי היא קודם כל ללמוד על האוטו שלך, בהנחה ואתה לא נוהג על סובארו BRZ אז אין טעם להכנס לאחת כזו, הבלימה שלה שונה משלך, ההיגוי שלה מרגיש אחרת, האחיזה לא קרובה למכונית שרובנו נוהגים עליה בלי קשר לכמה כוחות סוס יש לך מתחת למכסה מנוע.

עשיתי לפני כמה שנים גם "קורס" ברכב ספורטיבי בכביש ציבורי, עלינו על הונדה אס 2000 ובילוטנו שעה הלוך חזור על הכביש בין הסטף לאשתאול, כיף לא נורמלי, למידה לא היתה שם ככה שאי אפשר באמת לקרוא לזה קורס משום סוג שהוא.

תמיד תזכור שקורס סביר יעשה לך כיף ויתן לך הרגשה שאתה קן בלוק זכרונו לברכה, קורס טוב יוציא אותך ממצב שלא היית צריך להכנס אליו כי תאכלס אתה לא קן בלוק, קורס מצויין ימנע ממך מראש מלהכנס למצב שבו הקורס הטוב יוציא אותך כי חשבת שאתה קן בלוק.

בהצלחה, נשמח לדעת איזה קורס בחרת ולשמוע על ההתרשמות שלך מהקורס.

• אהבתי 3
פורסם

לא מזמן האחיין שלי קיבל רישיון נהיגה אז לקחתי אותו לסיבוב הדרכה קצר שכלל תנוחת נהיגה נכונה, מבט נכון, כיוון מראות ותרגול של בלימת חירום. הדברים הכי בסיסיים שלא מלמדים בשיעורי נהיגה. אני לא יודע מה רמת הנהיגה שלך אבל הייתי מתחיל בקורס בסיס מורחב של אלטרנטיבי. זה יום שלם בו תלמד את כל הבסיס והתמודדות עם מצבי חירום ובעיקר, תכיר את מגבלות הרכב ואיך הוא מתנהג כאשר לקוחים אותו לקצה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 דקות, Supertigre כתב:

אני לא יודע מה רמת הנהיגה שלך

אני לא יכול ממש להעיד על עצמי, אבל אנסה - על הנייר יש לי רישיון 14 שנים כבר, ו10 שנים רכב משל עצמי + התניידות כמעט יומיומית בכבישים, מתוכם 6 שנים ברכב ידני באיזור עם הרבה עליות וירידות. 

אני יכול לנהוג בבטחון כל עוד אני בתוך מה שנחשב "נהיגה יומיומית". לדחוף את האוטו לקצה - זה כבר משהו שאני מהסס לעשות, אבל הייתי שמח ללמוד. הייתי אומר שהבעיה שלי היא לא עודף ביטחון אלא להיפך. כן לימדתי את עצמי קצת מהאינטרנט על מזעור שטחים מתים עם המראות, מרחק אופטימלי ועל אחיזת הגה טובה, אבל יכול להיות שיש עוד הרבה מה ללמוד עוד לפני שמגיעים לנהיגה ספורטיבית. אני רואה שהקורס של 'אלטרנתיבי' הוא בין 7 ל-8 שעות, שזה המון. @Supertigre יצא לך לעשות אותו?

תודה רבה על התשובות המפורטות.

פורסם

השנקל שלי, מבוסס על הרבה מאד שנות נהיגה , קורסים שונים בחו״ל ובארץ והרבה מאוד קילומטרים 😉

עד שאתה לא יושב נכון הרכב ,ההגה ,המושב והמראות שלך לא מכוונים כראוי, אתה לא נוהג ברכב, אלא כמו שאמר לך ראם, הרכב נוהג בך, או כדברי מדריך זר, אתה מסיע את הרכב לא נוהג בו.

תתחיל בקורס נהיגה מתקדמת, כפי שהציעו לך, לאון,פיליפ, גידי קרונין (פרודרייב) או אצל אלטנטיבי (לא מכיר אותו אישית). ברכב שלך ותתרגל מדי יום נהיגה מנהלתית לחלוטין כשאתה מקפיד על ישיבה נכונה ומבט. (שני הדברים הבסיסיים הנלמדים) אחר כך תוכל להתקדם לקורסים האחרים. 

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, verBlood כתב:

אני רואה שהקורס של 'אלטרנתיבי' הוא בין 7 ל-8 שעות, שזה המון.

עשיתי לפני המון המון שנים קורסים אישיים עם איתי אלון שהקים את אלטרנטיבי (מכר לפני עשור וכיום עושה בעיקר כיף בטיולים מאורגנים ברכבי ספורט). לא יצא לי לעשות את הקורסים שלהם כיום אבל מה שהם מציעים זה בדיוק מה שחסר לך, את האקסטרה הזה של להכיר ולהבין את מגבלות הרכב בתנאים שונים בסביבה מבוקרת ועם הביטחון שמדריך יודע להעניק, זה משפר את רמת הבטיחות והביטחון שלך ברכב באופן משמעותי מאוד. 

פורסם

לפני כארבע שנים עשיתי שילוב של יום נהיגה מתקדמת ויום נהיגה ספרטיבית.

היום הראשון היה בבית אורן, היום השני (עם הפסקה ביניהם) התקיים במסלול ערד.

עשיתי את זה עם אביאל מ"אפקס-דרייב"

הבחור מקצועי, יסודי, סבלני ואחלה בכללי.

היום הראשון כולל תיאוריה והסברים חיוניים.

ממליץ בחום. ממליץ לדבר איתו, לתיאום ציפיות ומטרות.

פורסם
לפני 4 שעות, verBlood כתב:

לדחוף את האוטו לקצה - זה כבר משהו שאני מהסס לעשות, אבל הייתי שמח ללמוד.

זה בדיוק מה שאתה צריך להגיד למדריך בתיאום ציפיות, הוא יקח אותך למקום מתאים ושם יגרום לך לצאת מאזור חוסר הנוחות בתנאים מבוקרים ולהבין "מה קורה אם" ו- "איך להגיב". זו המטרה של השיעור.

עשיתי את זה לא מעט פעמים עם מדריכים, כל פעם לטובת משהו אחר ש"תקע אותי"... בהתחלה זה היה בשביל קווי מירוץ, ולאחרונה בשביל לתרגל בכוונה החלקות על מסלול בכניסה מהירה מידי לפניה (לא דריפט). שווה כל שקל אם אתה בקטע.

• אהבתי 1
פורסם

לפני 13 שעות, verBlood כתב:

אני יכול לנהוג בבטחון כל עוד אני בתוך מה שנחשב "נהיגה יומיומית". לדחוף את האוטו לקצה - זה כבר משהו שאני מהסס לעשות, אבל הייתי שמח ללמוד.

אם אין לך רכב ספורטיבי, כזה שיש לו מצב ספורטיבי בבקרה או שאפשר לנתק את הבקרות לגמרי, אין לך מה לחפש דחיפה של הרכב לקצה.

בקרות לא מאפשרות לרכב להגיע מעבר לקצה, הן מתערבות לפני כן. די הרבה לפני.

כל זה לא בא לאמר שאין מה ללמוד מבחינת טכניקה במצבי קיצון.

גם אם הבקרה יודעת לעשות את שלה, שזה לעשות מה שצריך כדי הרכב לא יאבד אחיזה (ככל הניתן ובאופן ששום נהג לא מסוגל לבצע לבד, כי נהג לא מתפעל כל גלגל בנפרד), עדיין הנהג צריך לתפעל את הרכב באופן סביר עד אופטימלי. לדוגמא, אם נהג לא מיומן בהתחמקות ממכשול, הסבירות שהוא יפעל נכון (גם יבלום מספיק חזק וגם יתמרן למקום רצוי), היא אפסית. רב הנהגים יעשו איזשהו תמרון עם ההגה ו/או איזשהי בלימה, ואם הצליח, זה במקרה. 

יש עוד מה ללמוד מבחינת ישיבה נכונה ,שימוש נכון בבלמים, תמרון שיעזור לבקרה להשאיר את הרכב על הכביש ולא ההפך וכו'.

אז גם עם בקרות, יש מה ללמוד ויש מה לתרגל, אבל זה מבחינת נהיגה "מתקדמת". נהיגה ספורטיבית אכן עוסקת במיצוי הרכב, וכאן, אם אין לך רכב מתאים - ההדרכה יכולה להיות מהנה, אבל לא כ"כ מועילה. כאמור, נהיגה ספורטיבית עוסקת בלמקסם (maximize) את יכולות הרכב קרוב ומעבר למגבלות (כדי לדעת מה זה קרוב, צריך גם להרגיש מה זה מעבר, כמובן במסלול ייעודי), ורכב מודרני לא מאפשר לך להגיע ממש קרוב לשם (גם חלק מאלו שהם כביכול "ספורטיביים"), ובטח שלא מעבר. 

במילים אחרות, כשאתה מתקרב לקצה, הרכב נוהג, לא אתה, ולא במטרה למקסם את האחיזה אלא במטרה להרחיק אותך מהקצה. 

לכן הייתי מפריד.

נהיגה מתקדמת, כדי ללמוד איך לנהוג נכון ברכב שלך.

נהיגה ספורטיבית, במקום ייעודי (מסלול) ברכב מתאים ובשביל הכיף. זה גם יועיל ביומיום, במידה מסויימת, אבל זה לא העיקר.

לפני 13 שעות, verBlood כתב:

אני רואה שהקורס של 'אלטרנתיבי' הוא בין 7 ל-8 שעות, שזה המון

לא מכיר את הקורס של אלתרנטיבי, אבל אם הייתי אומר לך שאני לוקח אותך ללמוד טניס במשך 7-8 שעות, היית חושב שזה המון ומספיק כדי שתצא שחקן?

זה לא המון.

הקורס הראשון שעשיתי, אי שם בניינטיז (בחו"ל) היה של... 4 ימים. מלאים. 

אז נכון, היה אז יותר מה ללמוד (לא היו בקרות, בקושי ABS),  אבל הדרכה של שעה-שעתיים זה נחמד, אבל זה נותן טעימה. לא יותר.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 56 דקות, falou כתב:

הקורס הראשון שעשיתי, אי שם בניינטיז (בחו"ל) היה של... 4 ימים. מלאים. 

אז נכון, היה אז יותר מה ללמוד (לא היו בקרות, בקושי ABS),  אבל הדרכה של שעה-שעתיים זה נחמד, אבל זה נותן טעימה. לא יותר.

לעניות דעתי זו סתם אמירה מיותרת למי שרוצה להתנסות ולהשתפר. 

הקורס הראשון שלי היה שעתיים, וממנו המשכתי הלאה לעוד ועוד.

פורסם

האמירה הזו לא מיותרת, היא נכונה.

ולא הסברת למה היא "מיותרת", כי המשפט השני שלך רק מחזק אותה.

זה לא נותן הרבה, צריך להמשיך.

כדי להפנים, צריך להתנסות וצריך לתרגל. בשעתיים לא שיפרת כלום, מעבר, אולי, למודעות של כמה אתה לא יודע (יענו, "טעימה").

מהדרכה של שעתיים לא משנים הרגלים מהותיים, לא רק בנהיגה, בשומדבר (אלא אם מדובר בישיבה, כיוון מראות וכו', דברים שלא צריך מדריך כדי לעשות אותם נכון).

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, falou כתב:

אם אין לך רכב ספורטיבי, כזה שיש לו מצב ספורטיבי בבקרה או שאפשר לנתק את הבקרות לגמרי, אין לך מה לחפש דחיפה של הרכב לקצה.

תודה על התשובה. אולי הייתי צריך להתחיל מזה שהתחדשתי בהטצ'בק ספורטיבית, וזה היה הטריגר העיקרי (מלבד עניין כללי בעבר) לכל החיפש הנ"ל. 

[אגב האוטו השני שלי שהוא לא ספורטיבי בכלל (מנוע 84 כ"ס) כן אפשר לנתק את הESP עם לחצן (אולי זה לא מתנק את כל הבקרות עד הסוף)]

אני מבין מהתשובה שלך ששני הנושאים ראויים ושווים ללמוד, אבל אולי כדאי להפריד בינהים כלל, כי הם די בלתי תלויים (תקן אותי אם אני טועה).

לגבי עניין שעות ההדרכה - יכולות להיות הרבה גישות. עקרונית בכל מיומנות לוקח שעות רבות במשך שנים להפוך למקצוען של ממש (תיאוריית 10,000 השעות של אימון ממוקד כדי להגיע לרמה בינ"ל וכד'). השאלה כמה מתוך האימון הממוקד הזה צריך להיות מודרך. כשלומדים טניס או נגינה בפסנתר אפשר לעשות הרבה טעויות טכניות בדרך שאם מישהו מסתכל עליך הוא יכול לתקן ולחסוך לך הרבה מאמץ והרגלים רעים.

אולי זה ככה גם בנהיגה. מצד שני, יצא לי להתייעץ עם לאון טאובס טלפונית אתמול והוא הפתיע אותי בכך שאמר "תשמע, כל מה שאתה צריך - זה סשן אחד של הדרכה בכביש, וסשן אחד של הדרכה במסלול. זהו. מעבר לזה אתה יכול להמשיך להתאמן לבדך על כל מה שנעבור עליו, אלא אם תרצה להגיע לרמות של מקצוען ואז זה מתחיל להיות עולם אחר". 

עריכה אחרונה על ידי verBlood
פורסם
לפני 22 דקות, verBlood כתב:

[אגב האוטו השני שלי שהוא לא ספורטיבי בכלל (מנוע 84 כ"ס) כן אפשר לנתק את הESP עם לחצן (אולי זה לא מתנק את כל הבקרות עד הסוף)]

תלוי מאיזו שנה האוטו. לפעמים, כדי לאפשר נהיגה בשלג, אפשר לנתק את הבקרה עד 30 קמ"ש.

אני מבין מהתשובה שלך ששני הנושאים ראויים ושווים ללמוד, אבל אולי כדאי להפריד בינהים כלל, כי הם די בלתי תלויים (תקן אותי אם אני טועה).

אכן.

היום הם בלתי תלויים, כי פעם אובדן אחיזה ושליטה ברכב הייתה בעיה בטיחותית מהותית ונפוצה. היום למכוניות יש הרבה יותר אחיזה ובקרות שעובדות מצויין (כל זמן שלא הגזמת בענק).

כמה מתוך האימון הממוקד הזה צריך להיות מודרך

אני לא יודע לתת לך מספרים, אבל גם להתאמן לבד צריך ללמוד. כלומר, אתה צריך ללמוד לדעת בעצמך איפה הייתה הטעות, ובנהיגה זה ממש קשה (למעשה, יותר קל לדעת מה עשית למי שעומד מחוץ לרכב וצופה).

סתם דוגמא זכורה, תרגול בלימת חירום. אני מצטרף כנוסע מאחור. התרגולת היא ללא לחיצה על הקלאץ' בכלל (לתרגל עצירה מוחלטת ומהירה בלבד).

מניסיון, כולם, מהרגל, לוחצים על הקלאץ' מתחילת הבלימה.

בסיום הבלימה, המדריך מעיר למתורגל שהקלאץ' שלו נלחץ מהתחלה.

המתורגל: "בכלל לא לחצתי על הקלאץ'".

המדריך: "תסתכל על רגל שמאל שלך..."

אולי הייתי צריך להתחיל מזה שהתחדשתי בהטצ'בק ספורטיבית, וזה היה הטריגר העיקרי (מלבד עניין כללי בעבר) לכל החיפש הנ"ל. 

אז שעתיים זה בטוח לא מספיק להפנים כלום, אבל גם אי אפשר להוציא עשרות אלפים על תרגול צמוד.

המלצה שלי, ללכת על קורס עם תרגול מובנה וחוזר, במסלול ייעודי, לא בכביש ציבורי.

בהתחלה לא ברכב שלך, כי השחיקה היא גבוהה ועדיף ברכב "פרמיטיבי" ובסיסי שיאפשר תרגול בסיסי נכון.

אח"כ לעבור לרכב שלך, ואז גם אפשר בכבישים ציבוריים, לראות איך הידע מתרגם לעולם האמיתי באופן בטוח.

כאמור, גם להאצ'ים ספורטיביים רבים אין אפשרות יותר לבטל בקרות, אבל יש להם לרב מצבים יותר... ליברליים, ואז זה כמעט מרגיש כאילו אתה על המגבלות.

נ.ב. אני לא מכיר איך הקורסים בנויים בארץ ומה אפשרי במסלולים הקיימים (כשאני למדתי ראם עוד הדריך בעצמו והשאר... לא היו). בחו"ל יש שפע של קורסים מסודרים והייתי בודק גם אפשרות כזו.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...