Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורסי נהיגה ספורטיבית

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעה, falou כתב:

האמירה הזו לא מיותרת, היא נכונה.

ולא הסברת למה היא "מיותרת", כי המשפט השני שלך רק מחזק אותה.

זה לא נותן הרבה, צריך להמשיך.

כדי להפנים, צריך להתנסות וצריך לתרגל. בשעתיים לא שיפרת כלום, מעבר, אולי, למודעות של כמה אתה לא יודע (יענו, "טעימה").

מהדרכה של שעתיים לא משנים הרגלים מהותיים, לא רק בנהיגה, בשומדבר (אלא אם מדובר בישיבה, כיוון מראות וכו', דברים שלא צריך מדריך כדי לעשות אותם נכון).

אם אתה לא מתכוון לעשות קורס של 4 ימים או לטוס לחו"ל (נרשם בהמשך) אז השעתיים הם מיותרות - זה הסאב טקסט שלך והוא ממש לא נכון.

השעתיים של תנוחת נהיגה, מבט, מרחקי בלימה שווים זהב למי שלא יודע כלום. זה לא הכל או כלום בחיים.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם

כמו שנכתב מעלי, וגם עם כל הכבוד ללאון (ויש הרבה מאוד כבוד) , בשעתיים או כמה שעות בודדות קשה מאוד לשפר ולהיפטר מהרגלים.

גם אני התחלתי כ״חוליגן״ והלכתי להתחרות באשקלון בימי המרוצים הראשונים, מהר מאוד הבנתי שאני לא יודע כלום, היה לי הרגל מגונה לשוטט על הדוושות של הקלאץ׳ והבלמים. חוץ מלהיכנס לתת היגוי חריף בכל פניה, לא השגתי כלום 😉

קורס של 4 ימים בצרפת עם ראם, הוציא ממני את ״השטויות״ וגם הפחד, בעקבות זה עזבתי את הדוושות כשלא צריך. וזה בזכות משוב מיידי,תמידי, מהמדריכים. האחד שהיה איתי ברכב והשני שצפה בי מרחוק וראה את התנהגות הרכב, מיקומו במסלול ונורות הבלימה שנדלקו מוקדם מדי 😉 שלא לצורך.  בהמשך עברתי עוד כמה קורסים, כולם ממושכים עם תרגול חוזר ומבוקר, על מנת להשתפר. 

מחזק את מה שכתב falou . כל מילה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

פאלו,

לעניות דעתי העניה, הכוונה הייתה ל 7-8 שעות ברצף.

כלומר, לדחוס את כל קורס הנהיגה המתקדמת/ בטיחותית ליום מרוכז אחד.

זה יכול להיות מתיש, צריך להערך לזה מראש. ( שינה טובה יום לפני, הפסקות רענון לאוכל שתיה ושירותים).

ומכאן נאמר שזה המון.

עשיתי בתחילת המילניום קורס במקום כזה, שלצערי כבר לא קיים.

איפסתי את מונה הק"מ בתחילת ההדרכה.

בסוף היום המונה הראה 73 קילומטר !

זה התבצע על מגרש אימונים לא גדול במיוחד. (300-400 מטר מקצה לקצה).

"חזרנו הבייתה עייפים אך מרוצים"

ותפסיקו לריב/להתווכח . אתה ו  GT  .

לא מוסיף לתרבות מוטורית או ספורט מוטורי.

וזה מעלה זכרונות לא טובים.

(למרות שזה כנראה בDNA של חובבי נהיגה מוטוריקה ספורטיבית במדינת ישראל.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם

הייתי מתחיל מסימולטור אם אין לך יש מקום בארץ שאתה יכול לבקר בו בDRS 

לי אישית יש סימולטור וכשהגעתי להדרכות נהיגה(בעיקר דריפטים), הכל הרגיש לי מוכר וידוע, ככה שלא נאלצתי לשרוף זמן על טכניקה כי היא היתה אצלי כבר. 

חושב שזה יהיה הכי זול/יעיל בשבילך. 

אחרי שתרגיש בנוח אתה יכול לעבור למסלול, לא הייתי מתקרב להדרכות בכבישים ציבוריים. 

פורסם
לפני כשעה, GTאי כתב:

אם אתה לא מתכוון לעשות קורס של 4 ימים או לטוס לחו"ל (נרשם בהמשך) אז השעתיים הם מיותרות - זה הסאב טקסט שלך והוא ממש לא נכון.

זה לא סאב טקסט, זה נאמר בפירוש.

מבחינת חוויה, זה נחמד.

מבחינת רכישת הרגלים, חסר משמעות.

זה לשעתיים.

לגבי ההמשך, אם אתה לא משקיע ברמת תרגול של הכשרה מתמשכת, התועלת לא גבוהה לרמה של הקניית הרגלים נכונים לנהיגה ספורטיבית.

לפני 20 דקות, IsraCar כתב:

לעניות דעתי העניה, הכוונה הייתה ל 7-8 שעות ברצף.

זה אף פעם לא ברצף.

יש הפסקות בין התרגולים, יש ארוחת צהריים...

היום עף.

לפני 20 דקות, IsraCar כתב:

ותפסיקו לריב/להתווכח . אתה ו  GT  .

כמו שהסברתי לחברה של הבת שלי מהגן כשהיא דורשת ממני לעשות בשבילה משהו:

את יודעת מה הכיף בלהיות מבוגר?

אי אפשר להגיד לי מה לעשות.

הדיון הוא ענייני. 

יש לפורום מנהלים, הם ינהלו אותו.

לפני 13 דקות, VromVrom כתב:

הייתי מתחיל מסימולטור אם אין לך יש מקום בארץ שאתה יכול לבקר בו בDRS 

לי אישית יש סימולטור וכשהגעתי להדרכות נהיגה(בעיקר דריפטים), הכל הרגיש לי מוכר וידוע, ככה שלא נאלצתי לשרוף זמן על טכניקה כי היא היתה אצלי כבר. 

חושב שזה יהיה הכי זול/יעיל בשבילך. 

אחרי שתרגיש בנוח אתה יכול לעבור למסלול, לא הייתי מתקרב להדרכות בכבישים ציבוריים. 

לא ניסיתי, אבל מכל מה שראיתי בעניין, כן... זה בהחלט יכול לעזור. זה לא מעביר את תחושת האחיזה ממושב הרכב או את מידת הכוח שצריך להפעיל על הבלם, אבל לתרגל סדר פעולות נכון, זה לגמרי יכול לעזור.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

דיון מעניין.

אני אישית, בפעמיים שלוש שניסיתי סימולטור, לא הלך לי בכלל. לא הצלחתי להיות קרוב לדיוק בנהיגה.

אולי זה בגלל שהשתפשפתי על גרוטאות תוצרת אייטיז ואני רגיל למשוב ממש נוכח..

אגב, קובי כהן, נהג ברמה גבוהה לכל הדעות, גם לא כ"כ הסתדר עם סימולטור. 

בנוגע לאופציות, ברמה האישית חולה על פיליפ. ברמה הכללית יש שלל אופציות: טיים אטאק, קובי רייסינג, לאון, אייפקס, וכמובן אלו שכבר הוזכרו, וללא ספק עוד איזה שניים שאני לא מצליח עכשיו להיזכר.

אגב, אנקדוטה אישית(אני מניח שאני לא היחיד): בנהיגת מסלול/מירוץ, תמיד אעדיף תיבה אוטומטית(שעובדת כיאות) על פני ידנית, ובמצב 'ספורט אוטומטי', בתור נהג ברמה סבירה ללא יכולות גבוהות במיוחד שרוצה להתרכז בקוים ובנקודות בלימה.

בנהיגה נמרצת בכביש כמובן הכי כיף ידנית.

עריכה אחרונה על ידי אליה

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם (נערך)

אני חושב שלסימולטור צריך להתרגל, כי כן אתה מקבל פחות אינפוטים מרכב אמיתי אבל ברגע שאתה מבין את ההתנהגות הרכב אך ורק מההגה, אתה יכול להגיע לרמה יותר גבוה מאשר אחד שהתחיל ישר מנהיגה במציאות.

וכן הרבה אומרים שקשה לעבור ממציאות לסימולטור אבל הפוך(מסים למציאות) זה עובד יותר טוב. 

אבל אישית הייתי יותר בהדרכות דריפטים מאשר קווים(דריפט מאסטרס, דריפט קינג וזה של אולג בחניון בפתח תקווה) ויחסית למתחיל התרגלתי מהר מאוד ואפילו הצלחתי לחבר פניות - כי הכרתי את המסלול מהסימולטור וגם את סדר הפעולות וכל מה שהייתי צריך להתרגל אליו זה לרכב.

וכמובן שבסוף עדיף הדבר האמיתי.

עריכה אחרונה על ידי VromVrom
פורסם

על זה נאמר :

simulation like masturbation, if you do it long enough you may think its the real thing. 

• מצחיק 5

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אכן מקרה מיוחד, אבל יותר ישים למסלול. קשה לי האמין שאחד כזה יצליח במסלול ראלי-קרוס או ראלי בכבישים פתוחים ודרכי עפר. לא מכיר סימולטור שיכול לתת תחושה של משטח לא אחיד חלק מלא מהמורות ומתלה רכב שלא מפקד ב 100%.

אתה לא יודע איך מתנהג רכב עם מתלים שונים במצבים שונים ומה קורה כשהרכב קופץ ומאבד אחיזה בגלגל.

פורסם

סימולטור זה נחמד, אבל אני לא מכיר סימולטור שיתן לך פידבק מההגה שירגיש אמיתי, מקסימום יקשיח אותו אבל זה לא באמת פידבק. בערך כמו ההרגשה המלאכותית שאתה מקבל מההגה ברכב חשמלי.

אני לא מכיר סימולטור שידמה דעיכה של הבלמים אחרי כמה הקפות או אפילו נסיעה לא רגועה בכביש סדום ערד, ובטח לא סימולטור שיוציא ממך את החשש שבו אתה מניח גלגל אחורי על קצה האספלט בסיבוב חד ימינה כשמחוץ לאספלט יש כבר ירידה עמוקה לשוליים.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 25.2.2025 בשעה 12:02, verBlood כתב:

אז החלטתי לשפר את הספייסר שבין המושב להגה.

אציין שמעולם לא לקחתי הדרכה מעבר לשיעורי הנהיגה הרגילים.

תתחיל מלהגדיר מה בדיוק אתה רוצה לשפר... 

אני יודע שאני רוצה לשפר את ההיכרות שלי עם הרכב שלי, לחדד תפעול במצבי חירום לא צפויים, דברים כאלו- קורס נהיגה מתקדמת אמור לסגור לי את הפינה. 

אם אתה רוצה לשפר את יכולות נהיגת הכביש שלך, או נהיגה ספורטיבית, גם לזה יש הדרכות. 

אני אישית הייתי בכל מקרה מתחיל בנהיגה מתקדמת להיכרות קצת יותר טובה עם הרכב (ועם מערכות הבטיחות שהוא חולק עם הרבה רכבים אחרים על הכביש, גבולות שלהם ודברים כאלו) ומשם מחליט לאן להמשיך. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, zaf כתב:

אכן מקרה מיוחד, אבל יותר ישים למסלול. קשה לי האמין שאחד כזה יצליח במסלול ראלי-קרוס או ראלי בכבישים פתוחים ודרכי עפר

אני לא יודע אם זו הנחה נכונה.

לפחות כשזה מגיע לנהגי F1, הניסיון מלמד שהם יכולים לנהוג במירוצי ראלי בהצלחה.

ההפך - לא

פורסם

סט מיומנויות שונה. 

F1 צריך לשים דגש חזק על הרכבים לידך, ראלי זה שטח פתוח שבו צריך לשים דגש יותר על תנאי הדרך. 

להבנתי ל-F1 יהיה קצת יותר קל לנהוג בראלי מהסיבה הזו, מאשר במירוצים הרגילים שלו. 

נהגי ראלי צריכים להסתגל לעוד בעייה אחת, בגדול, וזה החזרתיות של המסלולים בהקפות במירוצי מסלול אל מול השטח הפתוח שהם מורגלים אליו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 1 דקה, ברווז כתב:

סט מיומנויות שונה. 

F1 צריך לשים דגש חזק על הרכבים לידך, ראלי זה שטח פתוח שבו צריך לשים דגש יותר על תנאי הדרך. 

להבנתי ל-F1 יהיה קצת יותר קל לנהוג בראלי מהסיבה הזו, מאשר במירוצים הרגילים שלו. 

נהגי ראלי צריכים להסתגל לעוד בעייה אחת, בגדול, וזה החזרתיות של המסלולים בהקפות במירוצי מסלול אל מול השטח הפתוח שהם מורגלים אליו.

אני חושב שהעניין הוא יכולות.

מבחינת יכולת פיסית, ריכוז ומהירות תגובה, נהגי F1 הם הטופ.

הם יכולים להסתגל לנהיגת ראלי.

הפוך זו בעיה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...