Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם וידאת לאורך זמן שיוצאים מים מניפל ללא בועות אויר ?

נסה לבצע שנית את ניקוז האויר ובדוק אם לא קיימים עוד פתחי ניקוז (ליד הטרמוסטט).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא התכוונתי שהמנוע חם, אלא שהוא קר (הנעה של בוקר).

ניגר, הצינורית בקצה העליון של הרדיאטור מנקזת את האוויר החוצה מהמערכת.

אולי יש מצב שבטעות ניתקת את החיבורים של הוונטות ?

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

אני לא חושב שניתקתי חיבורים של הונטה,

בדקתי היום מצב שבו אני מפעיל מזגן, והונטה עבדה בעוצמה החזקה שלה.

רציתי לציין גם שבהפעלת מזגן, לפני ביצוע החלפת המים, החום היה יורד לרבע בערך (בגלל שהונטה על עוצמה גבוהה) היום הוא מעט מעל הרבע.

כלומר כל הסקאלה שלי "עלתה" קצת למעלה.

אני אנסה שוב לנקז אויר, אולי באמת לא ניקזתי עד הסוף.

פורסם

שלום רב לכל חביר הפורום!

גם אני (אני החבר שם מתחילת תראד זה) נקתלתי בבעיה זהה עם התחממות מנוע אחרי החלפת מים לנוזל יועדי לרכבי פיאט.

להלן השירשור שלי

בעזרת הסבר של אחד האנשים המבנים בפורם זה וכאחד שעבד עם רכבי פיאט הרבה שנים, כמובן איך לא רפי לין.

ניגשתי למלאכה ביצוע פריימינג למערכת הקירור ברכבי.

אותם סעיפים אחד לאחד שכתב חברינו קושון 21 אך ביצוע פריימינג מניפל קיר האש התבצע כאשר המנוע עבד כרבע שעה ובנוסף כאשר הוונטה נכנסה לפעולה פעמיים. כלומר הטרמוסטת פתוח בוודאות!

אני לא רואה כל פתרון נוסף לבעיית ההתחממות בביצוע פריימינג לקוי.

אני פונה לצד אחר של הבעייה (פיזיקה כימיה לא יודע אחד מאלו). האם ייתכן וכי נוזל יעודי פראפלאו המהול 50/50 במים מזוקקים יאגור בתוכו חום יותר מנוזל קירור ירוק הנמכר ב20 ש"ח בכל תחנת דלק או אפילו בהגזמה בהשוואה למי ברז?

פורסם
שלום רב לכל חביר הפורום!

גם אני (אני החבר שם מתחילת תראד זה) נקתלתי בבעיה זהה עם התחממות מנוע אחרי החלפת מים לנוזל יועדי לרכבי פיאט.

להלן השירשור שלי

בעזרת הסבר של אחד האנשים המבנים בפורם זה וכאחד שעבד עם רכבי פיאט הרבה שנים, כמובן איך לא רפי לין.

ניגשתי למלאכה ביצוע פריימינג למערכת הקירור ברכבי.

אותם סעיפים אחד לאחד שכתב חברינו קושון 21 אך ביצוע פריימינג מניפל קיר האש התבצע כאשר המנוע עבד כרבע שעה ובנוסף כאשר הוונטה נכנסה לפעולה פעמיים. כלומר הטרמוסטת פתוח בוודאות!

אני לא רואה כל פתרון נוסף לבעיית ההתחממות בביצוע פריימינג לקוי.

אני פונה לצד אחר של הבעייה (פיזיקה כימיה לא יודע אחד מאלו). האם ייתכן וכי נוזל יעודי פראפלאו המהול 50/50 במים מזוקקים יאגור בתוכו חום יותר מנוזל קירור ירוק הנמכר ב20 ש"ח בכל תחנת דלק או אפילו בהגזמה בהשוואה למי ברז?

האם ניקזת אויר כאשר המנוע כבוי או מונע ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האם יש הבדל באופן החלפת מים בין דגמים ישנים לחדשים?

יש לי פונטו 03.

בספר היינס לא רשום שצריך לשים בורר למצב חם?

זה הגיוני?

------ CLUBBER IN SEARCH OF THE PERFECT SOUND -------

פורסם
האם ניקזת אויר כאשר המנוע כבוי או מונע ?

איציק

השלב שבו נקיזתי אוויר מהרידאטור המנוע היה מודמם. כי בשבל זה גם מלאתי מים ברדיאטור.

בשלב של ניקוז אוויר מקיר האש המנוע עבד כפי שציינתי קודם לכן.

אין הבדל בין החלפת מים או ניקוז אוויד בין פונטו דור I לII.

בברכה L.A

פורסם
השלב שבו נקיזתי אוויר מהרידאטור המנוע היה מודמם. כי בשבל זה גם מלאתי מים ברדיאטור.

בשלב של ניקוז אוויר מקיר האש המנוע עבד כפי שציינתי קודם לכן.

אין הבדל בין החלפת מים או ניקוז אוויד בין פונטו דור I לII.

בברכה L.A

כאן הטעות, וחבל שלא הקפדת לבצע חיפוש ולקרוא מה שרשמתי בשירשורים קודמים.

ניקוז אויר מהמערכת מבצעים אך ורק כאשר המנוע מודמם, מכל הפתחים !

ראשית יש לפתוח את כל פתחי ניקוז האויר במערכת ולהתחיל למלא מים באיטיות דרך פתח המילוי היעודי. מהמקום הנמוך ביותר (DUHHH) יתחילו לצאת מים ברגע שהמפלס באותה נקודה יעלה על גדותיו --> ומאותו הרגע אתה ממשיך למלא עוד מים וסוגר לפי הסדר את פתחי ניקוז האויר מהם מתחילים לצאת מים בצורה רציפה ללא בועות אויר.

ברוב המכוניות שנתקלתי סדר יציאת המים אמור להיות כך;

1. ברדיאטור

2. ליד הטרמוסטט (אם יש)

3. קיר האש (לרוב הנקודה הגבוה ביותר במערכת).

ייתכן ואצלך המיקום והסדר יהיה שונה אבל הרעיון זהה. פתיחה של כל הניפלים, מילוי מים וסגירת הניפלים לפי סדר יציאת המים.

בהצלחה

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק במכוניות שצריכות "אינפוזיה" כדי לנקז אויר,צריך שהמנוע יהיה דלוק נכון?

כי אני עד עכשיו ניקזתי אויר במכוניות שהיו צריכות "אינפוזיה" ועשיתי את זה עם מנוע דולק,אני מקווה שלא טעיתי.

תודה.

פורסם
איציק במכוניות שצריכות "אינפוזיה" כדי לנקז אויר,צריך שהמנוע יהיה דלוק נכון?

כי אני עד עכשיו ניקזתי אויר במכוניות שהיו צריכות "אינפוזיה" ועשיתי את זה עם מנוע דולק,אני מקווה שלא טעיתי.

תודה.

אם באומרך "אינפוזיה" אתה מתכוון ליצירת הגבהה מאולתרת (תוספת גובה לפתח מילוי המים ברדיאטור) אז גם במקרה הזה אין צורך לבצע ניקוז אויר עם מנוע דולק ! אך ורק עם מנוע מודמם.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כאן הטעות, וחבל שלא הקפדת לבצע חיפוש ולקרוא מה שרשמתי בשירשורים קודמים.

ניקוז אויר מהמערכת מבצעים אך ורק כאשר המנוע מודמם, מכל הפתחים !

ראשית יש לפתוח את כל פתחי ניקוז האויר במערכת ולהתחיל למלא מים באיטיות דרך פתח המילוי היעודי. מהמקום הנמוך ביותר (DUHHH) יתחילו לצאת מים ברגע שהמפלס באותה נקודה יעלה על גדותיו --> ומאותו הרגע אתה ממשיך למלא עוד מים וסוגר לפי הסדר את פתחי ניקוז האויר מהם מתחילים לצאת מים בצורה רציפה ללא בועות אויר.

ברוב המכוניות שנתקלתי סדר יציאת המים אמור להיות כך;

1. ברדיאטור

2. ליד הטרמוסטט (אם יש)

3. קיר האש (לרוב הנקודה הגבוה ביותר במערכת).

ייתכן ואצלך המיקום והסדר יהיה שונה אבל הרעיון זהה. פתיחה של כל הניפלים, מילוי מים וסגירת הניפלים לפי סדר יציאת המים.

בהצלחה

איציק

איציק כנראה שלא הבנתה אותי נכון.

כמבון שכל ההליך של הפריימינג התבצע כאשר הרכב מודמם. מהמקום הכי נמוך למקום הכי גבוהה.

אבל ניקוז בועות אוויר מניפל קיר האש התבצע כאשר הרכב עבד.

להלן ההסבר שקיבלתי מרפי לין:

"אתה משחרר את הפקק לא עד הסוף ומניע הרכב שמנועו יתחמם בסרק עד שיצאו רק מיים ללא בועות אויר ואז סוגר הפקק".

בברכה L.A

פורסם
איציק כנראה שלא הבנתה אותי נכון.

כמבון שכל ההליך של הפריימינג התבצע כאשר הרכב מודמם. מהמקום הכי נמוך למקום הכי גבוהה.

אבל ניקוז בועות אוויר מניפל קיר האש התבצע כאשר הרכב עבד.

להלן ההסבר שקיבלתי מרפי לין:

"אתה משחרר את הפקק לא עד הסוף ומניע הרכב שמנועו יתחמם בסרק עד שיצאו רק מיים ללא בועות אויר ואז סוגר הפקק".

בברכה L.A

אתה כנראה לא מבין אותי או שאתה לא מבין מה שאתה קורא.

תבצע את הכל על מנוע מודמם.

קאפיש ?...

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אתמול בערב עשיתי ניקוז אויר שוב פעם בצורה הבאה:

1. פתחתי את חור הניקוז ליד קיר האש (בשלב זה לא יצא כלום מהצינור)

2. פתחתי ממש ממש מעט את פקק מילוי המים של מיכל הפלסטיק עד שהתחילו לצאת קצת מים מפתח ניקוז האויר.

3. סגרתי את פקק מילוי המים, ואח"כ את חור ניקוז אויר.

הכל התבצע כאשר המנוע כבוי.

אני חושב שטמפרטורת המנוע חזרה למצבה הנורמלי, היום נסעתי עם האוטו כמה שעות, והטמפרטורה לא עברה את החצי.

אני מקווה שהבעיה אכן נפתרה, נמשיך במעקב.

lethal_acid תנסה גם אתה לעשות את מה שאני עשיתי כאשר המנוע כבוי ותראה אם הבעיה נפתרת.

תודה רבה לכל העוזרים :mm_yeah:

ועוד שאלה קטנה על הדרך, מישהו זוכר אם לוונטה בפונטו יש שני מצבי פעולה או רק אחד?

שמתי לב היום שכאשר הטמפרטורה מגיעה לחצי נדלקת הוונטה ישר על העוצמה הגבוהה ולאחר מכן נכבית לחלוטין, ונראה לי שהיה אמור להיות לה עוד מצב ביניים.

• תוכן חדש...