Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, Nakamichi כתב:

בד״כ שיציעו לאנשים 3 אופציות הם יבחרו באופציית הביניים.

לדעתי זאת האופציה הכי גרועה כאן. 

מוצר שאתה יודע שהוא לא משהו, במחיר גבוה יותר.

החברה שזאת לא התמתחותה בד״כ תרכוש מוצר no name סטייל אופציה 1 ותקים לו מדבקה שלהם. וגם אם הם מייצרים לבד - זה מוצר עם ביקורות לא טובות, אז בשביל מה?

אני הייתי הולך על אופציה 1 או 3.

כנראה 1. כי היא משאירה לנו הרבה רווח לתיקונים בעתיד או החלפה כוללת.

אתה צודק.

במקרה הזה אופציה 1 זו הצעה שקיבלתי במקום א', ואופציות 2+3 קיבלתי במקום ב' אז לפחות הפעם זה לא נכון.

לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

זה למה שאלתי אם הוא יודע את תוצרת המקרר באופציה 1.

אם זה תורכי (ארצ'ליק, בקו, ווסטל) לא תהיה לו שום בעיה עם חלקי חילוף ביחס למוצר עלום שם סיני.

לא יודע. לפי ההתנהלות אני מהמר על סיני, זה אפילו לא מדבקה מוכרת, זה פשוט המצאה.

לפני שעתיים, DareDevil כתב:

מתוך סקרנות, איזה כאבי ראש אתה חושב שיהיו לך מחדר קירור והקפאה?

1. אשתי

2. אשתי

3. אשתי

וברצינות, יכול להיות שהפתרון נכון ב VFM, אבל אני הרבה אחרי שלב התכנון של הבית עצמו, וזה משהו שהוא מאוד לא מקובל אז הוא פשוט לא יעבור את הגורם המאשר.

לפני שעתיים, farkash7 כתב:

אני חושב שהשרשור הזה עשה את שלו ובאמת מדהים כוחו של הפורום אם אפילו לשאלה הזויה כזו הגיע מישהו, @Johnathan , שיכול לתרום משהו מעבר ל"המעצב שלך מניאק"/"קנה שני מקררים רגילים"/"הייתי מחליף את אישתי".
אני לא בנעלי פותח השרשור. לא יכול להכנס לראש שלו. נראה שליונתן יש לא מעט נסיון בתחום.

*רק בבקשה אם אפשר בסופו של התהליך לקבל תמונה של המטבח, אחרי הכל זה גם קצת בזכותנו.

תודה. חשוב לכתוב גם את זה.

במקרה הזה זה מאוד נכון, כבר יצרתי קשר עם החנות ל-2 חלופות אחרות הודות לחבר'ה הטובים כאן.

תמונות בפרטי :)

פורסם

האופציה השניה נשמעת לי הכי סבירה, אבל לגמרי שווה לחשוב מחדש על העיצוב או לבדוק אפשרות של יבוא אישי. אם הבית בסטנדרט גבוה יכול להיות שעדיף לחפש עוד כלמיני מוצרים מיוחדים מאירופה שתצטרכו בהמשך הדרך (ריהוט, תאורה, כלים סניטריים, ברזים וכו') ולהביא הכל יחד בקונטיינר.

גם אנחנו אחרי שיפוץ והתקנת מטבח, בהתחלה התלהבנו מאד ממקרר של חברה בשם ASKO. הוא גבוה, ברוחב של 120 ס"מ בעומק של בערך 60 ס"מ (לכן לא בולט מארונות המטבח) עם גימור נירוסטה שחורה מוברשת ונראה מליון דולר, אבל בעצם עולה רק 15 אלף ש"ח (המון כסף למקרר אבל עדיין איכשהו בהישג יד ו'כסף קטן' לתקציב הפרויקט). בחנויות מציגים אותו כמותג שוודי, לאחר שחופרים קצת בעצם מגלים שמדובר במותג של מותג 'יוקרה' אחר בשם גורינייה שמוצג גם הוא בכל חנויות המטבחים. כשבודקים יותר לעומק לגבי גורינייה מגלים שזו בעצם חברה בת של הייסנס. קצת מחשבה ואנחנו מבינים שהעובדה שמדובר בעצם בשני מקררים של 60 ס"מ שהוצמדו מבזבזת הרבה נדל"ן יקר. בפועל בכל מדף כזה נכנס אולי סיר בינוני לעומת ה- LG הישן שלנו ש-700 ומשהו הליטר שלו עולים על גדותיהם. נכנסנו לחנות מוצרי חשמל והתלבטנו אם לקנות את האסקו או להשאר עם ה- LG. הבעלים של החנות היה כנה במפתיע, סיפר לנו שיש לו בדיוק כזה מקרר בבית, הוא לא יוצא מהתקלות והשירות גרוע (עבורו כבעל חנות, לא רוצה לחשוב מה היה קורה לנו).

בסופו של יום מצאנו פתרון פרקטי בדמות מקרר שארפ, עמוק יותר, גדול ופרקטי אבל כדי לפצות על הבליטה מקו הארונות פשוט הוצאנו אותם החוצה.

המסקנה היא שגם בשוק היוקרה יש בעיות שירות ואמינות ולפעמים צריך טיפה לחשוב מחוץ לקופסא ולהתפשר מעט על העיצוב בשביל לקבל תוצאה פרקטית (למעט הסיפור של דלתות זכוכית שחורות וסשן דיטיילינג שבועי שהן גוררות). מוזר שיש רק 3 חלופות בשוק שנותנות את הפתרון שאתם מחפשים, שווה לכתת רגליים ולשאול בכמה חנויות לפני שמשקידים כאלה סכומים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני 28 דקות, om2 כתב:

לצערנו לא מעט מעצבים מקבלים "תמלוגים" מבעלי המקצוע שהם סוגרים בשביל הלקוח שלהם.לכן האינטרנס שלהם לא תמיד נקי לטובת הלקוח. 

אתה צודק, אבל אל תכלילו את כולם. יש בעלי מקצוע טובים ואמינים בתחום הזה.

אני מכיר את המעצב כמעט 10 שנים, יש לנו ילדים באותם כיתות, אני משחק איתו כדורסל וזה הבית השני שהוא מעצב לנו. הוא לא לוקח כסף מספקים (ידעתי לפני, ושאלתי בלי להתבייש), הוא מקבל ממני תמורה נראה והוא שחקן נשמה. ממליץ בחום למי מחפש אחד שהסגנון מתאים לו.

אני מנהל את האירוע עם תקציב מוגדר, ורק לי מותר לחרוג ממנו, ככה "מאפסים" אותם. 

באותה נשימה צריך לדעת למה נכנסים ואיך רוצים שהתוצאה תצא - ובהתאם לתכנן תקציב, זה לא חוכמה למצוא את מה שהוא מציע ב 1/3 מחיר, אפשר גם ב1/5. התוצאה הסופית לא תהיה אותו דבר.

פורסם
לפני 17 דקות, GTאי כתב:

1. אשתי

2. אשתי

3. אשתי

לא למדת אחרי הפעם הראשונה ולקת עוד שתיים?

• מצחיק 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 41 דקות, GTאי כתב:

1. אשתי

2. אשתי

3. אשתי

וברצינות, יכול להיות שהפתרון נכון ב VFM, אבל אני הרבה אחרי שלב התכנון של הבית עצמו, וזה משהו שהוא מאוד לא מקובל אז הוא פשוט לא יעבור את הגורם המאשר.

אז מקרר תעשייתי לא בא בחשבון? 😂

באמת מעניין אם זה טכנית מבחינת אדריכלית/תכנונית אפשרי לקבל עליו אישור

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 47 דקות, GTאי כתב:

לפי ההתנהלות אני מהמר על סיני, זה אפילו לא מדבקה מוכרת, זה פשוט המצאה.

לא מדובר בהוצאה קטנה, נסה קצת לחפור.

כשאתה מגיע לראות את המוצר בעיניים, תנסה למצוא סימנים מזהים.

נסה לבדוק במדבקה בתוך תא הקירור או בחלק האחורי (אם נגיש).

אם יש מספיק פתיחות עם המוכר, תגיד לו שאתה רוצה לראות את גב המכשיר ולראות מי היצרן.

חוזר ואומר שאם זה תורכי (ווסטל, בקו, ארצ'ליק) לא הייתי חושש. יש חלקי חילוף ולתורכים יש ניסיון בייצור מכשירים כאלה - ויש שיפור חד לטובה בשנים האחרונות בתוצרת שלהם (גם בפירמות ה"יוקרה" מנסים לחסוך ולכן הם סובלים מאמינות דיי מפוקפקת).

תוכל לכתוב (כאן או בהודעה פרטית) מה המותג "עלום השם" שקיבלת עליו הצעת מחיר זולה ?

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה על הפרטים בהודעה פרטית + על האתגר.

אז ככה: ממה שראיתי באתר שלהם, היה קשה למצוא דגמים *זהים* למקררים הרחבים מאוד שאתה מדבר עליהם.

אממה, על דגם אחד שמופיע שם, שהוא מקרר 4 דלתות "רגיל", הצלחתי למצוא 2 מקררים זהים לחלוטין - אחד על שם BEKO והשני על שם AMCOR.

AMCOR היו קונים בעבר סחורה של VESTEL אבל זה היה לפני 20 שנה ולא בטוח שהם "התמידו" - ולכן יש סיכוי גבוהה שזה עדיין BEKO או ארצ'ליק (תכל'ס זה לא משנה - בקו וארצ'ליק הם מותגים קשורים).

האם להקיש מזה שכל הסחורה שלהם מגיעה מארצ'ליק\בקו ? לא יודע - אבל לא פעם הם מזכירים באתר שזה ייצור של קונצרן גדול מאוד - כך שהפרטים דיי מתחברים לי.

--> 

במידה והחלטת ללכת על כזה דבר, ממליץ בחום לקרוא את חוברת ההתקנה (בהנחה ויש כזו) למקרר.

אם אין כזו, הייתי בודק אצל יצרנים אחרים (מול החוברת של חו"ל - לא בהכרח המתורגמת) האם קיימות דרישות מקדימות עבור הבהמה הזו. זה שבחלק מהמקרים משאירים למעלה פתח מילוט לחום ואחכ סוגרים אותו, זה רע מאוד. מפה מתחילות התקלות של מדחס וכו'.

אם יש דרישה לגריל עליון, תוודא שיהיה גריל עליון עם אוורור נאה כדרישת היצרן.

במידה ונדרשת "ארובה אחורית" תדאג שזה יקרה. בקיצור - מקרר חייב איוורור, אין מתנות חינם. מקרר שקבור בארון לא יאריך חיים.

בהנחה וכל מה שכתבתי מעלה מתחבר למציאות בשטח, הייתי הולך על האופציה הזו (שהיא הזולה ביותר) תוך הקפדה על התקנה לפי דרישות היצרן.

איציק

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפני 8 דקות, איציק נ. כתב:

אממה, על דגם אחד שמופיע שם, שהוא מקרר 4 דלתות "רגיל", הצלחתי למצוא 2 מקררים זהים לחלוטין - אחד על שם BEKO והשני על שם AMCOR.

איך הצלחת למצוא?

כשאני חיפשתי את תמונה שמפורסמת לצד המוצר, זה היה בול כמו דלונגי

פורסם

מצאתי עוד מידע, זה BEKO בוודאות.

תסתכל על המקרר הזה של BEKO
https://www.beko.com/us-en/products/built-in-refrigerators/29-763779-bottom-freezer-built-in-refrigerator-with-bbbf3019we

ותסתכל באתר ששלחת לי, על המקרר 75 ס"מ האינטגרלי.

שים לב למידוף, לדלתות, לצירים, אפילו לפקקי הפלסטיק (BLANK-ים) שסוגרים כל מיני מקומות בגוף של המקרר.

זהה לחלוטין.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

מישהו משנינו מפספס.

תאורה, פתחי אוורור, מיקומי המידוף - הכל שונה

image.thumb.png.692b553697945259457530cd9331c495.png

image.thumb.png.adde4d7929e82df40e822ece256fc030.png

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם

למעט הגימור של ה"גב" זה אותו מקרר.

אחד מצולם עם דלת לבנה מותקנת על גבי האינטגרלית, השני ערום לגמרי (בודי בלבד).

ב- בקו התאורה היא בדכ פס אנכי בדופן המקרר, וזה נראה באופן ברור בתמונה מהאתר של הספק המקומי כי זווית הצילום פונה אליו (תגדיל את התמונה).

מבנה המקרר (דלתות וגוף) זהה, מתלי מדפים זהים, פאנל עליון זהה עם כיתוב שונה כמובן, זה אותו המקרר.

IMG-20241217-WA0060.jpg

image.thumb.png.adde4d7929e82df40e822ece256fc030.png

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

רק מקרר הפוך ובוש עם 10 שנים אחריות.

מכיר כזה שהחזיק מעמד כמעט כפול.

טוב, השיחה פה ממש השתנתה.

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם

המוטו שלי למוצרי חשמל למטבח הם מוצרי סימנס \בוש ולהקפיד על מוצר תוצרת גרמניה.

בתחום המקררים והמקפיאים רק ליבהרר , האיכות של המוצר מתוצרת גרמניה כמעט אבסולוטית  , לא מכיר מישהו אשר חווה בעיות עם המוצר , 13 שנה עד כה ללא בעיה.

• רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

תדיראן החזיק אצלי 25 שנים ובתקלה הראשונה הוחלף. במחיר של ליבהר אחד אפילו הנכדים שלי היו קונים תדיראן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 9 דקות, Night Driver כתב:

תדיראן החזיק אצלי 25 שנים ובתקלה הראשונה הוחלף. במחיר של ליבהר אחד אפילו הנכדים שלי היו קונים תדיראן.

זול יותר מ 130K  , מעבר לזאת התדיראן של פעם לא קיימים היום, מה שנקרא תדיראן ואו אמקור הם מקררים סינים \ טורקים בעבר , מותגי מדבקה לכל דבר וענין.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...