Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נורת מצבר אבל רכב מתניע רגיל

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Buki,

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 25 דקות, Buki כתב:

האם בזמן שהנורה דלקה לא נשמעה שריקה או רעש חריג כלשהו?

אם לא סיכוי נמוך שזה רצועה. 

חוסר טענה בגלל רצועת יכול להיגרם אם היא רפויה לגמרי ולא מסובבת את הפולי של האלטרנטור אלא מחליקה עליו, זה מצב יחסית קיצוני ואמור לחזור על עצמו כשמפעילים עומס חשמלי כמו הדלקת אורות, מזגן וכו'. 

לא היה שום רעש, הכל רגיל. אז מה זה לדעתך יכול להיות אם לא רצועה ולא מצבר?

• פיתרון
פורסם

אכן אלטרנטור רוב הסיכויים או החיבורים אליו. 

אבל תמתיני לראות אם הנורה נדלקת שוב.

גם עם 0 טעניה ונורת טעינה  דוקלת אפשר לנסוע סדר גודל של כמה עשרות ק"מ עד שהאוטו יעצור. 

פורסם

הייתי אצל חשמלאי בדק הכל והכל היה תקין.. אמר מצבר קצת חלש אבל לא משהו שמצריך החלפה עדיין. עד היום בבוקר הרכב עבד כרגיל בלי בעיות. היום בבוקר שוב אותו סיפור. מתניעה, נותנת למנוע להתחמם כמה שניות ונדלקת הנורה. נוסעת איזה 2-3 דקות נכבית ולא נדלקת שוב לא בהלוך ולא בחזור. הרכב מתניע רגיל. מיואשת כבר..

פורסם

אצלה הנורה נכבית. אצלך לא.

זה יכול להיות פשוט לחות או טמפרטורה נמוכה שמשבשים פעולת חלק כלשהו שבסוף ימיו, ונעלמים לאחר שהחלק התחמם. בסוף זה יהיה כנראה אלטרנטור או חיבור אליו כפי שכתבו. אני מקווה שהחשמלאי בדק את החיבורים.

פורסם
לפני 3 שעות, mcaspi כתב:

אצלה הנורה נכבית. אצלך לא.

היו בהתחלה כמה פעמים שהיא נכבתה עד שהפכה קבועה.

אבל אני בשום אופן לא אומר שזו אותה תקלה בהכרח. שמתי את הקישור לרפרנס כי יש שם הרבה מידע שיכול להיות רלוונטי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכנת שלצערי התקלה לא נפתרה. החלפתי רצועה, נסעתי בערך שבוע עדיין עם התקלה (נורה דלוקה למשך כ20-30 דקות כל נסיעה ואז נכבית). אתמול באמצע נסיעה, נדלקו לי מלא נורות נוספות. התחיל בabs ואז גם בלמים ולבסוף מנוע צהובה. קרה תוך עניין של דקה. נסעתי דקה רק abs ובהגעה לרמזור נדלקו כל השאר אחת אחרי השנייה והמנוע כבה. לא הצלחתי להתניע, רק בעזרת בוסטר אז הנחתי שהבעיה במצבר. אחרי שהתנעתי עם בוסטר נשארה רק נורת מנוע צהובה ואיתה נסעתי להחליף מצבר. אחרי ההחלפה ועד הבית (כ10 דקות נסיעה) לא הייתה שום בעיה ושום נורה. היום בבוקר נכנסת לרכב ובום.. חזר על עצמו. נסעתי גם הלוך גם חזור עם נורת מצבר שדולקת ל20-30 דקות כל פעם. ברגע שהנורה מתכבה אני מרגישה רעידה חזקה ברכב לכמה שניות בודדות. גם שמתי לב שלאוטו קשה יותר לעבור את ה2000 סלד ומהירות 70 אבל אולי אני סתם מדמיינת ומקשרת את זה למצב

פורסם
לפני 17 שעות, tan tan כתב:

כשאצלי האלטרנטור הלך לעולמו התסמינים היו בערך כמו בתיאור שלך

כדאי לבדוק שוב מה מצבו של האלטרנטור ולראות אם יש קודי תקלות במחשב רכב 

איך זה הגיוני שהלך האלנטרנטור אם תוך כדי הנהיגה הנורה נכבית? זה לא אומר שזה הטעין את המצבר אם הנורה נכבית? וגם למה זה נדלק רק בתחילת נסיעה ולאחר 20 דקות נכבה

פורסם
לפני 9 דקות, 02אנונימית כתב:

איך זה הגיוני שהלך האלנטרנטור אם תוך כדי הנהיגה הנורה נכבית? זה לא אומר שזה הטעין את המצבר אם הנורה נכבית? וגם למה זה נדלק רק בתחילת נסיעה ולאחר 20 דקות נכבה

נורת המצבר לא אומרת האם המצבר פרוק או טעון. היא רק אומרת שהוא לא נטען. כך שאם היא נדלקת ונכבית לסירוגין, זה יכול להצביע על אלטרנטור שלא עובד טוב, ומכאן ההערכה ש"הלך האלטרנטור".

פורסם

נראה שיש לך בעיה באלטרנטור, פעם היה אלטרנטור עובד או לא עובד, היום רמת הטעינה המסופקת נשלטת על ידי מחשב הרכב.

האלטרנטור לא מספק באופן קבוע את מה שמחשב הרכב מצפה לו בכל רגע נתון, ואז נדלקת מנורה של טעינה.

את צריכה לעשות בדיקה של טעינה, לדעתי קוראים לזה בדיקת avr אבל יתכן ואני מתבלבל במושג הספציפי הזה, הגיל מביא איתו מספר רב של תופעות מוזרות... ;-) 

יתכן מאוד והבעיה בכלל בוסת הטעינה, ואז אין צורך להחליף את כל האלטרנטור.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...