Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש עדיין כאלו שיוצאים עם הרכב לקפריסין ומשם לאירופה.

מכיר אחד שיצא עם הרכב מחיפה ליוון והמשיך בנסיעה עד לגרמניה, שם שיפץ את הרכב עד לרמת ״מוזיאון״ וחזר בנסיעה דרך איטליה ומשם באוניה חזרה ארצה.

הרכב יצא ונכנס ללא כל בעיות, אף אחד לא בודק את כל המכלולים. הרכב נשאר עם מספר שילדה ומנוע מקוריים , כל השאר עבר שיפוץ ורענון  עם חלקים מקוריים. 

יש גם מספר רכבים המשמשים בספורט מוטורי, כבר כמה שנים שיוצאים וחוזרים באוניה.  

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 27.10.2024 בשעה 10:51, chrono כתב:

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001492004

קראתי את הכתבה, ובפרט את התיאור של מה שהלך כאן לפני 30 שנה (ושאין סיכוי לחדש את זה כיום), ועיניי התמלאו דמעות. אבל עם עובדות קשה להתווכח, וכנראה שלא כלכלי בשביל קומץ משוגעים (כמה כבר אנשים חוץ ממני היו אשכרה לוקחים מעבורת עם רכב לאירופה, אם זה היה מתאפשר? כמה עשרות? כמה מאות?) לפתוח שוב קו כזה.

ואולם, לפני כמה שנים היה פה שרשור של בחור שלקח את הרכב שלו במעבורת מסחרית עד יוון. אני תוהה האם יש כאן אנשים שיש להם ידע עדכני לגבי האפשרות הזו?

בוא נגיד שאם היה קו כזה - סביר להניח שהמון בעלי כלבים שלוקחים איתם את הכלב לחול לצורך הגירה היו משתמשים בשירות הזה.

אני כן מכיר את המעבורת מעכו לחיפה 

https://ferryline.co.il/he

מעניין אם אפשר לבצע איתם את השייט הזה ליוון. 

• מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
בתאריך 27.10.2024 בשעה 16:14, Or05230 כתב:

וגם כדי לשפר ולסדר דברים שאי אפשר לעשות בארץ

עכשיו הדלקת אותי :-) זה תמיד מסע מפרך ובעיקר יקר מאוד כל דבר שהוא קצת מעבר לממוצע בישראל, שם אפשר להיכנס לסדנא ולצאת לאחר יום או מספר ימים עם כל השינויים שאתה רוצה ואני מניח שזה יצא בכ-50% זול יותר לעומת ישראל. כאשר משדרגים בעשרות אלפי שקלים בישראל, זה אומר שיכלנו לממן את הטיול והשדרוג באותו המחיר. 

פורסם
לפני 23 דקות, ch28566 כתב:

עכשיו הדלקת אותי :-) זה תמיד מסע מפרך ובעיקר יקר מאוד כל דבר שהוא קצת מעבר לממוצע בישראל, שם אפשר להיכנס לסדנא ולצאת לאחר יום או מספר ימים עם כל השינויים שאתה רוצה ואני מניח שזה יצא בכ-50% זול יותר לעומת ישראל. כאשר משדרגים בעשרות אלפי שקלים בישראל, זה אומר שיכלנו לממן את הטיול והשדרוג באותו המחיר. 

לאו דווקא המחיר, בעיקר איכות וידע

מהכרותי עם מוסכים באנגליה, המחירים זהים או יקרים יותר

• אהבתי 1

Miata ND2

פורסם
לפני 55 דקות, ch28566 כתב:

אל תתלהב יותר מידי, מבחינת המכס בישראל, הם מבצעים גם בדיקת משקל ואם יש חריגה בחזרה, הם בודקים.

אני הגעתי עם גג קשיח והם טענו שהרכב שוקל ב-200 קילו יותר. סה"כ היו לי שם שקיות כביסה וגג קשיח (ביציאה הם לא שמו לב שאני עם גג בד בכלל חחח)

• רעיון טוב! 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

לפי מה ששמעתי המכס מצלמים את הרכב ומשווים בחזור. אם יש השבחה - יש מס

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני שעה, tinoki כתב:

לפי מה ששמעתי המכס מצלמים את הרכב ומשווים בחזור. אם יש השבחה - יש מס

אותנו הם לא צילמו. הם כן עברו מסביב לרכב בזמן יציאת הרכב מהארץ ורשמו דברים (בעיקר הצהרות שלנו על טובין) ובחזרה הרכב עלה על משקל ולא זכור לי שמישהו עוד עשה סיבוב ויזואלי.

השאלה אם הם יכולים גם להפעיל את משרד התחבורה במקרה שהם מזהים חלקי בלימה למשל או חלפים בטיחותיים שונים שהותקנו.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני 19 שעות, zaf כתב:

יש עדיין כאלו שיוצאים עם הרכב לקפריסין ומשם לאירופה.

מכיר אחד שיצא עם הרכב מחיפה ליוון והמשיך בנסיעה עד לגרמניה, שם שיפץ את הרכב עד לרמת ״מוזיאון״ וחזר בנסיעה דרך איטליה ומשם באוניה חזרה ארצה.

הרכב יצא ונכנס ללא כל בעיות, אף אחד לא בודק את כל המכלולים. הרכב נשאר עם מספר שילדה ומנוע מקוריים , כל השאר עבר שיפוץ ורענון  עם חלקים מקוריים. 

יש גם מספר רכבים המשמשים בספורט מוטורי, כבר כמה שנים שיוצאים וחוזרים באוניה.  

אם כבר אז ליוון, קפריסין זה עדין אי.

ולמה ללכת רחוק? לא חסר מקרים בייחוד במגזר הערבי שנוסעים עם הרכב כדי שיעבור שיפוץ בירדן.

• אהבתי 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לפני כמה שנים מעטות היה תיעוד של שיפוץ מרצדס בירדן. יצאה מונית לשעבר וחזרה ״צעירה״ ומדוגמת.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 29.10.2024 בשעה 14:19, itsik170 כתב:

מכיר אחד שיצא עם הרכב מחיפה ליוון

איך? מתי? 

משאלה למאבטח בטרמינל הנוסעים בנמל חיפה הוא אמר שיש רק קרוזים (אובביוסלי לא לוקחים רכב וגם לא חתולים). 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

אניית משא, יש גם תאים לנוסעים. 

אוכלים עם הצוות הבכיר בדרך כלל. 

https://www.fluentcargo.com/routes/haifa-il/athens-gr

image.thumb.png.661ca161ca3d7ec98c2c9dee9cfda0ce.png

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם

לפני מלא זמן 25 שנה או יותר קצת, לקחנו 3 ג'יפים אני בCJ8 חזק ומצויד ב V-8 ,שנת 1989 הרכב היה.

מהארץ ונסענו במעבורת מחיפה לקפריסין ומקפריסין רודוס וליוון ל3 שבועות

טיול אוהלים ושטח בעיקר, היינו שבוע ביוון ועברנו לטורקיה לשבועיים שטח אוהלים ועוד שטח בוץ מים וכו.

הייתי מטייל המון אז רק בשטח, אחרי החזרה מטורקיה נתקענו שבוע ברודוס, כי לא היה מקום במעבורת לקפריסין. אבל היה חלום לנסוע עם הגיפ והרכב הפרטי שלך.

מעבורת ליוון וחזרה הייתה 500$ ורשיונות כמובן מ מ.מ.סי ורישוי.

היתה אחת החוויות.

אותו הגיפ שירת אותי 15 שנה והיות והיה לשטח בלבד, אז הוא עשה רק 140 אלף מייל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...