Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001492004

קראתי את הכתבה, ובפרט את התיאור של מה שהלך כאן לפני 30 שנה (ושאין סיכוי לחדש את זה כיום), ועיניי התמלאו דמעות. אבל עם עובדות קשה להתווכח, וכנראה שלא כלכלי בשביל קומץ משוגעים (כמה כבר אנשים חוץ ממני היו אשכרה לוקחים מעבורת עם רכב לאירופה, אם זה היה מתאפשר? כמה עשרות? כמה מאות?) לפתוח שוב קו כזה.

ואולם, לפני כמה שנים היה פה שרשור של בחור שלקח את הרכב שלו במעבורת מסחרית עד יוון. אני תוהה האם יש כאן אנשים שיש להם ידע עדכני לגבי האפשרות הזו?

פורסם

האפשרות עדיין קיימת.  זה נשמע הרפתקה נהדרת, למרות שיהיו פה חברים פורום "שייכעסו" עליך שאתה לוקח את האוטו שלך לחו"ל, בזמן שאפשר לשכור אוטו מקומי חדיש בלי כאב ראש וטופסיאדה 😆😉

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

הבחור הוא @Shmulik_Miata. היה לו שרשור ארוך (אני כתבתי נגד ההרפתקה) - והוא נהנה עד הסוף.

פעמיים נתקלתי במספרים ישראליים באירופה - פעם אחת בהולנד ב-1980 (פיאסטה בודדת), ובפעם השנהה ב-2010, חבורת אופנוענים - כנראה מועדון, כי כולם היו מאותו דגם - בחניון של מערת המלח ליד זלצבורג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האמת שמעבורת לקפריסין, גם בלי הרכב, היה יכול להיות פתרון נחמד וכלכלי, למי שלא סובל מהפלגות.

כשעוד היה קיים, ההורים שלי הפליגו בכזו לקפריסין. הם כ"כ סבלו מההפלגה שויתרו על הכרטיס חזרה ומצאו טיסה הביתה.

:turn-l:
פורסם (נערך)

פששש, אגב, עברו 10 שנים ו-10 ימים מהחזרה שלנו לארץ מאותו טיול ארוך.

נחתנו ב-17/10/2014 והמכוניות עוד עשו את דרכן לארץ.

עריכה אחרונה על ידי Shmulik_Miata
  • רעיון טוב! 1

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

כן, השרשור של שמוליק זה בדיוק מה שהתכוונתי אליו כשאמרתי שלפני כמה שנים מישהו לקח את הרכב שלו לאירופה (רציתי לכתוב מיאטה, אבל משום מה חששתי שזכרוני מטעה אותי).

תהיתי האם מאז זה נעשה שוב, כי אני מניח שאולי דברים השתנו מאז (בכל זאת, עשר שנים), ופחות בא לי להתחיל לברר דברים מול רוזנפלד בלי שיש לי תאריכים ושאלות קונקרטיות ביד (ומצד שני לא בא לי לתכנן שום דבר קונקרטי ואז להתבדות... סוג של ביצה ותרנגולת).

לפני שעה, yuvk כתב:

האמת שמעבורת לקפריסין, גם בלי הרכב, היה יכול להיות פתרון נחמד וכלכלי, למי שלא סובל מהפלגות.

כשעוד היה קיים, ההורים שלי הפליגו בכזו לקפריסין. הם כ"כ סבלו מההפלגה שויתרו על הכרטיס חזרה ומצאו טיסה הביתה.

פייר, בלי רכב - באמת אני לא רואה כל כך כדאיות כלכלית למעבורת כזו, כשיש טיסות שלוקחות פחות משעה בכמה עשרות דולרים (בזמנים טובים יותר). כבר לא נשאר כ"כ מה לחסוך...

פורסם (נערך)

וצריך להמשיך מקפריסין ליבשת, זה כבר לא 10 שעות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, chrono כתב:

כן, השרשור של שמוליק זה בדיוק מה שהתכוונתי אליו כשאמרתי שלפני כמה שנים מישהו לקח את הרכב שלו לאירופה (רציתי לכתוב מיאטה, אבל משום מה חששתי שזכרוני מטעה אותי).

תהיתי האם מאז זה נעשה שוב, כי אני מניח שאולי דברים השתנו מאז (בכל זאת, עשר שנים), ופחות בא לי להתחיל לברר דברים מול רוזנפלד בלי שיש לי תאריכים ושאלות קונקרטיות ביד (ומצד שני לא בא לי לתכנן שום דבר קונקרטי ואז להתבדות... סוג של ביצה ותרנגולת).

פייר, בלי רכב - באמת אני לא רואה כל כך כדאיות כלכלית למעבורת כזו, כשיש טיסות שלוקחות פחות משעה בכמה עשרות דולרים (בזמנים טובים יותר). כבר לא נשאר כ"כ מה לחסוך...

כן

1.כמה חבר׳ה עם מיאטות עשו זאת לפני מספר שנים, אחרי שמוליק ונועם. היו בין היתר ברינג.

2.יש ברגע זה 2 חברים עם פורש אספנות שנמצאים בטיול ארוך מאוד באירופה עם הרכבים, כולל הפוגות חזרה לארץ, מתעדים בקבוצת ״פורום אספנות״ בפייסבוק

ושמעתי על עוד כמה שלא כל כך תיעדו.

שנים שאני רוצה לעשות את זה עם הרכב, גם כדי לטייל וגם כדי לשפר ולסדר דברים שאי אפשר לעשות בארץ, מודה שעם הצע הרכבים להשכרה בחו״ל עניין הטיול עצמו פחות קוסם לי (עם כמה שאני אוהב את המיאטה, אני מניח שלא פחות אהנה מפורש בהשכרה, מינוס הכאבי ראש שיכולים לצוץ מטיול עם רכב לא חדש), אבל עדיין עניין התיקונים והשיפורים הקלים קוסם.

בנוסף אם תחפש בפורום אספנות בפייסבוק, יש שם הרבה תגובות לשאלות כאלה כולל פירוט עלויות מסויים, ותוכל לקבל משם את רוב המידע.

בנוסף אני לא חושב שקפריסין זה רלוונטי, אם אתה רוצה מערב אירופה עדיף לנסוע ישירות לאיטליה, או מעבורת ליוון ומשם מעבורת לאיטליה.

עריכה אחרונה על ידי Or05230
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

Miata ND2

פורסם
לפני שעתיים, chrono כתב:

בשנות השמונים זה היה זול משמעותית מטיסה. היום כבר לא ולכן באמת אין היתכנות כלכלית.

:turn-l:
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

ב 82 לקחנו זו שתהיה אשתי ואני את הגוליה 72 והפלגנו ליבשת.  נחיתה בברינדיזי ומשם לצופציק הצפוני של אירופה ואחרי חודשים וחצי חזרה לברינדיזי ולמעבורת.

ב 91 לקחנו זו שכבר היתה אישתי, הבת בת ה 5 ואני את הסאאב 99 {1999), צעירה בת 21 שכוחה עוד במותניה.  כבר לא היו הפלגות לברינדיזי אז אני והמכונית הפלגנו לפיראוס, חתכנו את הפלפונסוס ומעבורת לברינדיזי.  אחרי יום ו 800 קמ הייתי בוונציה ולמחרת פגשתי את אשתי והבת שהגיעו בטיסה.  ואחרי חודשיים וכ12000 קמ חזרו בטיסה ואני באוניה (שתיים כאמור) עם הרכב.

הפעם היינו בעיקר {כחודש) באנגליה.

כמובן ששני הטיולים היו בקמפינגים.

היו זמנים.

עריכה אחרונה על ידי dani666
  • אהבתי 5
פורסם
לפני 3 שעות, Or05230 כתב:

כן

1.כמה חבר׳ה עם מיאטות עשו זאת לפני מספר שנים, אחרי שמוליק ונועם. היו בין היתר ברינג.

2.יש ברגע זה 2 חברים עם פורש אספנות שנמצאים בטיול ארוך מאוד באירופה עם הרכבים, כולל הפוגות חזרה לארץ, מתעדים בקבוצת ״פורום אספנות״ בפייסבוק

ושמעתי על עוד כמה שלא כל כך תיעדו.

שנים שאני רוצה לעשות את זה עם הרכב, גם כדי לטייל וגם כדי לשפר ולסדר דברים שאי אפשר לעשות בארץ, מודה שעם הצע הרכבים להשכרה בחו״ל עניין הטיול עצמו פחות קוסם לי (עם כמה שאני אוהב את המיאטה, אני מניח שלא פחות אהנה מפורש בהשכרה, מינוס הכאבי ראש שיכולים לצוץ מטיול עם רכב לא חדש), אבל עדיין עניין התיקונים והשיפורים הקלים קוסם.

בנוסף אם תחפש בפורום אספנות בפייסבוק, יש שם הרבה תגובות לשאלות כאלה כולל פירוט עלויות מסויים, ותוכל לקבל משם את רוב המידע.

בנוסף אני לא חושב שקפריסין זה רלוונטי, אם אתה רוצה מערב אירופה עדיף לנסוע ישירות לאיטליה, או מעבורת ליוון ומשם מעבורת לאיטליה.

תודה! אבדוק את פורום האספנות. כותרת הכתה היא על קפריסין, אבל כמובן שהכוונה להשיט את הרכב ליוון או אפילו לאיטליה, אם מתאפשר. (לצורך העניין, גם אם היו מעבורות זולות וזמינות לקפריסין כפי שמתואר בכתבה, לא בטוח שלנהוג שם עם רכב LHD היה כיף גדול)

בדומה לשמוליק דאז, הרצון שלי לנסוע עם המיאטה לאירופה הוא לא 100% רציונלי, אלא יותר רצון להרגיש שאני מטייל באירופה עם הרכב שלי שאני אוהב ונהנה לנהוג בו (למרות שלצורך העניין, אני לא בטוח שהשכרה של פורשה לשבועיים שלושה תהיה כלכלית יותר, נשמע לי כמו משהו לא פחות יקר מכל עלויות ההשטה).

כן יש מעט הבדלים בשיקולים (גם ברמה האישית, וגם ברמה הכללית):

• צריך לבחור אם אני עושה טיול כזה עם אשתי או עם הילד, ההזדמנות לדלג על ההתלבטות הזו חלפה לפני מס' שנים (אבל אפשר פשוט לטוס עם אבא, ואז אף אחד לא יעלב, נכון? :) )
  • מנגד, ההשלכה הכלכלית של הרפתקה שכזו פחות משמעותית מבעבר, אז אולי היה שווה לחכות...
  • מבחר הרכבים הידניים עם הנעה אחורית המוצעים להשכרה הצטמק באופן משמעותי, ועד שאגיע להחלטה לעשות טיול כזה, עשוי להיעלם כליל (ואז כבר לא תהיה שאלה של מה כלכלי יותר, אלא פשוט שאלה של כמה עולה הטיול שאני רוצה וזהו)
  • שדרוגים וכד' לא ממש מעניינים אותי בטיול כזה, אני מרוצה מהרכב איך שהוא. ואולם, אם טיול כזה יגיע יום אחד, אני בהחלט אעשה את שיעורי הבית לגבי מה בכל זאת יכול להיות רלוונטי בתחום הזה
פורסם

הלוואי ויכולתי לצאת לטיול כזה נוסף. זו הייתה חוויה מטורפת שהייתי שמח לחזור עליה שוב.

אבל היום החיים קצת השתנו, יש משפחה, ילדים ובית שצריך לתחזק, אה, והמיאטה? נמצאת כרגע בתהליך של פחחות וצבע בתקופה הקרובה.

מי יודע, אולי בעתיד, כשהילדים יגדלו וכשיהיה שלום עם סעודיה, נוכל לנסוע לדובאי עם הרכב דרך ירדן וסעודיה.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

תכל’ס, ניתן באופן פשוט וזול לשלוח את הרכב לפיראוס, לדוגמא?

נדמה לי היעד הקרוב יותר למי שמעוניין לטייל באירופה.

לפני 3 שעות, Shmulik_Miata כתב:

אולי בעתיד, כשהילדים יגדלו וכשיהיה שלום עם סעודיה, נוכל לנסוע לדובאי עם הרכב דרך ירדן וסעודיה.

מעניין אותי אם אזרח חו”ל שמוציא רכב (שלו) ישראלי לירדן יוכל להעביר אותו לסעודיה. 

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 50 דקות, tinoki כתב:

מעניין אותי אם אזרח חו”ל שמוציא רכב (שלו) ישראלי לירדן יוכל להעביר אותו לסעודיה. 

אולי בעתיד הקרוב כרגע קצת קשה לתייר בסעודיה ללא מוסלמים אבל ה-MBS רוצה לשנות גם את זה.

פורסם
לפני 21 שעות, Shmulik_Miata כתב:

כשיהיה שלום עם סעודיה, נוכל לנסוע לדובאי עם הרכב

שתי מחשבות:

1. ההורים שלי הפליגו כמה פעמים במעבורת לקפריסין, על הסיפון, במחיר של מנת פלאפל. כשמסתכלים על המחירים של טיסות היום, לא לפני שנה (מאות דולרים!) זה טקרטקטבי מאוד וגם ההפגה היא מן חוויה. באירופה יש המון הפלגות כאלה במעבורות, בין יוון לאיטליה ולקרואטיה למשל, צי ענק. גם בסקנדינביה. 

2. אבא שלי, חולה הגה, נסע לאירופה בזמנו קנה שם רכב בן שנה נסע נסע נסע גמר לנסוע העלה אותו על ספינה במרסיי ושט איתו ארצה. די מזמן, לא יודע אם האופציה הזו עדיין קיימת. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...