Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחר החלפת מנוע למנוע חדש (ככה לטענת המובך המורשה) 3008 דיזל 1.5, שנת 2019.

לפני חודש וחצי החליפו לי מנוע ברכב בגלל שנשבר משהו בשרשרת טיימינג והרס את המנוע. טוענים שקיבלתי מנוע חדש לגמרי מהיצרן. לפני כמה ימים האוטו החל לצרוך דלק באופן חריג 1/9 בערך והתחילו להישמע בהאצה רעשים וצלצולים מטרידים מהמנוע כמו של מונית עם מיליון ק"מ והיתה תחושה שקשה לרכב בהתחלת נסיעה, בבדיקה של המדיד שמן נראה שחסר לא מעט שמן, בערך 8 קוים (שזה יותר מחצי), כשרק לפני חודש וחצי היה מלא ואפילו קצת יותר, המנוע עשה בערך 3,500 ק"מ בסך הכל. לא נראה לי סביר, האם יכול להיות שהמנוע לא תקין (אוכל שמן)? מישהו נתקל בצריכת שמן גבוהה כזו?

מדיד2.jpeg

מדיד.jpeg

פורסם

להבנתי המדיד על קו המינימום.

זה כמובן לא תקין. אבל לא צרכת חצי מכמות שמן המנוע.

צרכת בערך ליטר שמן, מתוך לפחות 4-6 ליטר. נשאר מספיק שמן כדי ליסוע למוסך.

כדאי לרוץ למוסך, לאור תחושת הנסיעה שתיארת וההיסטוריה שלך עם הרכב. (מההודעות הקודמות).

בימים הראשונים לאחר קבלת הרכב, כדאי לבדוק לפחות כל שבוע גובה מפלס שמן. בשביל השקט הנפשי.

מנוע חדש?

נראה פשוט.. חדש.

כלומר, מתכת נקיה - מבריקה, בלי ליכלוך של עשרות אלפי קילומטרים, בלי גוון דהוי של שנים של שימוש.

האם המנוע שלך בגוון מתכת נוצץ?

• אהבתי 2
פורסם

לי הראו מנוע בקרטון הרכב היה שם שבוע וחצי, אני רוצה להאמין שהתקינו לי את מה שהראו לי, קיבלתי שטר מכר ושטר יבוא ועשיתתי החלפה במשרד הרישוי.

רצתי למוסך, אמרו לי לבוא אחרי החג, כנראה לא התרגשו. אני בכל אופן מפחד לסוע באוטו אז הוא חונה.

חוץ מזה כשאתה קונה רכב חדש או מנוע חדש מהקרטון, אתה לא מצפה שתצטרך לפתוח מכסה מנוע כל שבוע לבדוק, בגלל זה קונים חדש. בודקים פעם בחודש אולי בימים הראשונים כל יום כדי לראות באמת שאין בעיה. 

בכל מקרה, קצת חפרתי והבנתי שכל עוד זה לא מנוע פורמולה 1 אז אין שום סיבה שהשמן יעלם גם לא חצי ליטר אחרי 3700 ק"מ.

ואני גם זוכר שהרכב הקודם שלי (גם דיזל, סיטרואן 1.6) בין טיפול לטיפול אותה כמות שמן שנכנסה גם יצאה, לא היה חסר לי אף פעם שמן והאוטו עשה 230,000 ק"מ

פורסם (נערך)

מנוע דיזל 1.6 שלהם היה מוצלח.

מנוע 1.5 צרה לא קטנה.

ולא במקרה נשברה שרשרת טיימינג והיית צריך להחליף מנוע.

יש עדיין אחריות אחרי ההחלפה? תזמין גרר לאותו המוסך שביצע החלפה. 

כמה זמן אחריות קיבלת?

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 31 דקות, vladclar כתב:

לא במקרה נשברה שרשרת טיימינג

יש כשל תכנוני של השרשרת וקיימת קריאת שרות להחלפת קיט מעודכן עם שרשרת בעובי 8 מ״מ.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 38 דקות, vladclar כתב:

מנוע דיזל 1.6 שלהם היה מוצלח.

מנוע 1.5 צרה לא קטנה.

ולא במקרה נשברה שרשרת טיימינג והיית צריך להחליף מנוע.

יש עדיין אחריות אחרי ההחלפה? תזמין גרר לאותו המוסך שביצע החלפה. 

כמה זמן אחריות קיבלת?

אמרו לי שנה אחריות, על המנוע

אבל כמו שזה נראה מהבירורים ברשת נראה שעם המנוע הזה אני לא מתכוון להישאר. גם אם יתנו לי שלוש שנים אחריות

פורסם

קיימים מנועים עם כשלים שבגללם נשרף שמן, לדוגמה ea888 (מנוע 1.8 tsi ) של קונצרן פולקסווגן.

לגבי המקרה הזה, ללא ספק הייתי חוזר למוסך לוודא שאין נזילה ושהכל חובר כראוי.

פורסם

אתה סתם נלחץ. מנוע חדש יכול לצרוך שמן בהתחלה. חצי ליטר ל 3500 קמ זה עדיין לא מעיד על כלום.

הייתי ממלא ***ומוודא*** שהשמן אכן על המקסימום ואז בודק שנית אחרי כמה אלפי קילומטרים.

שים לב שקו המקסימום נמצא מתחת לבליטה העליונה של המדיד.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

אתה סתם נלחץ. מנוע חדש יכול לצרוך שמן בהתחלה. חצי ליטר ל 3500 קמ זה עדיין לא מעיד על כלום.

הייתי ממלא ***ומוודא*** שהשמן אכן על המקסימום ואז בודק שנית אחרי כמה אלפי קילומטרים.

שים לב שקו המקסימום נמצא מתחת לבליטה העליונה של המדיד.

תראה, שילמתי סכום אדיר למנוע חדש בחברה בשביל שיהיה לי שקט, המנוע היחיד שאני מכיר שאוכל שמן כחדש הוא המנוע של אודי Q5 שנת 2010 שהיה לי שכל 6000 ק"מ הייתי צריך להוסיף ליטר וחצי שמן וזה לא היה נראה תקין וובמוסך בילבלו לי את המוח שככה זה המנועים האלה ושאין בעיה, בגלל שלא רציתי לנסוע עם גלון שמן בבאגז כמו בפיאט אונו ברכב שעלה לי כמעט 400000 שקל, החלטתי להיפטר ממנו והפסדתי כמעט 100,000 ב 8 חודשים וכמה חודשים אחרי זה היצרן הודה שיש בעיה ברינגים וזימן את הרכבים לריקול.לא קיימת תופעה של מנוע סדרתי חדש לשימוש פרטי שאוכל שמןובטח לא אחרי 3500 ק"מ, ויותר מזה בוודאות השבועיים הראשונים מילאו לי שוב שמן כי פירקו את האטם סעפת פליטה כי הוא דלף, אני בדקתי אחרי זה שיש שמן מלא וזה היה בערך אחרי 1000 ק"מ. אני לא נלחץ , פשוט רציתי לחקור אם למישהו שיש רכב כזה היתה תופעה כזו ועכשיו אני מבין, שלא, שאני היחיד שזה קרה לו, מה שאומר שזו בעיה נקודתית במנוע ששמו לי, מפה והלאה אני כבר אחשוב מה אנ י עושה.

• אהבתי 1
פורסם

הרכב בכללי עבר 160000, אבל מאז החלפת מנוע עבר 3600. 

בגלל הרעשים ניגשתי למוסך, אבל... הם כמו תמיד "לא שומעים משהו חריג...." לגבי הצריכת דלק אמרו לי שהמזרקים גמורים, שוב כמו תמיד הכל רק לא המנוע שלהם, המזרקים לא חדשים זה נכון אבל אני מכיר רכבים כאלו שעשו יותר מ160000 ואין צריכה חריגה, בכל מקרה הכל היה בסדר עד הופעת הרעדים אז גם החלה החריגה הקיצונית בצריכת דלק. ככה שמזרק גם אם הוא לא תקין לדעתי, הוא דואך בהדרגה והיתה צריכה להיות הדרדרות מדורגת, הצריכה לפני היתה סבירה לחלוטין, אחרי ששיחררו לי את הרכב בפעם הראשונה היה ריח של סולר ושמן ואחרי שבועיים זיהיתי מלא פיח בכל החלק התחתון של המנוע (במוסך כמוב לא עלו על זה) ואז היתה צריכה קצת מוגברת, חזרתי אליהם, פתחו החליפו אטמים ועשו עוד כמה דברים ואז נעלם הריח, הפיח והצריכה היתה סבירה לגמרי עד לפני כמה ימים עם הופעת הרעשים

פורסם

אם שמו לך מנוע חדש לגמרי כנראה שהוא כבר מגיע עם השרשרת המשודרגת של ה8ממ ככה שהבעיה העיקרית שיש במנוע הזה נפתרה מבחינתך ועוד שילמת על זה מכיסך סכום גבוה. הייתי משאיר את הרכב אצלי.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...