Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מחפש את הרכב הבא שלי, והחלטתי שאני לא רוצה להיות מקובע עם הקניה אלה לבחון את שלל האופציות ואז להכריע. מצטער מראש שזה ארוך, כפי שתשימו לב האופציות שאני בוחן די מגוונות.
התקציב הוא באזור ה-200K, (כמובן שסופר אפונים כמוני ישמח גם לפחות 😂).
מה אני מחפש? בגדול אני מחפש רכב שיתן ערך מוסף, זה יכול להיות ערך מוסף ספורטיבי, טכנולוגי, גם וגם, שטח.
הרכב חייב להיות אוטומטי כדי לאפשר גמישות אם בת הזוג תצטרך לנהוג בו.
4-5 דלתות שוב בשביל הגמישות, שיהיה קל להעמיס ילדים ולנסוע איתם לאן שצריך.

האופציה שהייתי די נעול עליה היא מודל 3 LR.
למה כן?
- רכב נוח, מהיר, ערך מוסף טכנולוגי לא אומר ספורטיבי אבל יש לו המון יכולות.
- אבזור מצויין ומערכת סטריאו מעולה (חשוב לי).

- עלויות אחזקה נמוכות. יכול להפוך להיות הרכב העיקרי שיעשה את רוב הנסיעות היומיומיות ולהוריד ק"מ מהמאזדה.
- המחיר כרגע אטרקטיבי ובשנה הבאה המס עולה.
למה לא?
- לא יכול לשים עמדה בבית כרגע, אבל יש עמדות בקיבוץ במחיר של 1.2 שקל לKW, אין עליהן עומס.

- תשתיות טעינה הפרוסות בארץ עדיין לא מספקות, אם יוצאים עם הרכב לטיול ארוך בסופי שבוע/חגים התורים על העמדות יכולים להיות מעיקים. יש עוד רכב בבית שיכול לפתור את הסוגיה הזו, ועדיין זו מגבלה.
- הרכב לא באמת נותן תחושה של רכב ספורטיבי, יש המון יכולת הוא יודע לעשות הכל מהר, אבל מבחינת התחושות פחות.
- רכב טכנולוגי הוא יתרון אבל גם חסרון, עולם החשמליות זז עכשיו מהר מאוד, ישנם פיתוחים כל הזמן והרכב יכול להפוך למיושן פתאום אם יציגו סוללה חדשה עם טווח של 1000 ק"מ שנטענת ב10 דקות.

- מתקשר לסעיף הקודם, סעיף ירידת הערך קצת בערפל.
*אציין שאם נסתכל על מה היה עד עכשיו עם המודל 3 שני החסרונות האחרונים מתבטלים, המודל 3 עדיין חדשנית ולא מיושנת וירידת הערך שלה סבירה.
- מומלץ להטעין את הסוללה עד 90% וכאשר היא באזור ה20%. אופי שימוש די מצעבן, מצד אחד מפסידים טווח מצד שני כדאי להתחיל להטעין רק כשחרדת הטווח מתחילה. מהבחינה הזו אם משקללים את איבוד הטווח הSR עדיפה, הבעיה שהSR הייתה פחות מעניינת בנסיעת המבחן.
אציין שביצעתי שתי נסיעות מבחן והתפעול המוזר של הטסלה הוא משהו שאני באופן אישי יכול לחיות איתו.

אופציה שניה - הוט האצ', כן כן בהתחלה פסלתי אותה על הסף אבל אני רוצה לבוא עם ראש פתוח ולשמוע מה אנשים חושבים.
איזו הוט האצ'? הבחירה ההגיונית היא גולף, שוק חזק, עושה הכל טוב, המון חלפים/מוסכים, המון אקזמפלרים לברור מהם.
למה לא? לא יודע, הגולף משעממת אותי, אולי בגלל שהיא כזו "מרובעת", עושה הכל טוב.
הכיוון שחשבתי עליו הוא מגאן RS Trophy משומשת.
למה כן?
- ההוט האצ' של רנו לחלוטין עושים לי את זה.
- היא אוטומטית.
- היא נראית פגז.
- 5 דלתות.
- מקבלת ביקורות טובות בסך הכל.
למה לא?
- קרסו, קרסו קרסו... בסדר עכשיו זה פריזבי אבל עדיין...
- סיפורים על מחירי הטיימינג בדורות הקודמים מעלים חששות אמיתיים מעלויות האחזקה הצפויות והרכב לא נהיה פשוט יותר עם הדורות להפך, זרקו שם כל מה שאפשר לזרוק על רכב הנעה קדמית ספורטיבי, סופר מתוחכם מהבחינה הזו.
- לא מכיר את השוק של הרכב ורמת האמינות, לא יודע למה לצפות.
- מתקשר לסעיף הקודם, לא יודע אם זה רכב שלוקחים למסלול בלי חשש, כי אני לא מכיר את עלויות האזחקה ולא מכיר את האמינות.
- סעיף הנוחות קצת מטריד, לא יודע עד כמה זה גרוע, יש לציין שאני בקושי נוסע בעיר.

אופציה שלישית - סדאן ספורטיבית, ג'וליה.
למה כן?
-  נראית טוב.
- הנעה אחורית.
למה לא?
- עלויות אחזקה צפויות.
- כמו במקרה של הרנו לא יודע עד כמה זה רכב עמיד, כזה שאתה לוקח למסלול ללא חשש.
- ידרוש השקעה די גדולה בשביל אקזמפלר טוב ומאובזר, כבר חושב שטסלה תיתן לי את הרוב, תסיר הרבה חששות, אבל כן תהיה פחות ספורטיבית.
מבין האופציות אני הכי פחות מתחבר לאופציה הזו.

אופציה רביעית - ג'יפ, נשקל לדנקרוזר.
למה כן?
- נבחן אם טיולי שטח זה משהו שמתאים לנו. אני רואה בזה פעילות חינוכית עם המון פוטנציאל במידה ונתחבר אליה.
- נוח, תנוחת נהיגה גבוהה - דבר נהדר ביומיום, קל להעמיס ילדים וציוד.
למה לא?
- עלויות אחזקה גבוהות.
- בגדול זה טרקטור, די רועש, מתגלגל, לא מהיר.
- לא ברור כמה נאהב שטח.

אופציה חמישית - וורמהאצ', 308GT.
למה כן?
- נראית טוב מאוד בעיני.
- זולה לקנית.
- רכב נוח ופרקטי ליומיום.
- תשאיר הרבה כסף בבנק ואם ידגדג לי רכב ספורטיבי אפשר להוסיף אחד בתקציב של עד 100K.
למה לא?
- לא באמת ספורטיבית.
- לא באמת טכנולוגית.
- לא עושה שטח.
בגדול היא רכב "רגיל" אפשר לומר, קניה הגיונית וחכמה לחובב רכב שלא רוצה להשתגע.

אשמח לשמוע את דעתכם הכנה, ושוב מצטער שזה ארוך ולא מאוד ממוקד.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

אם אין עמדת טעינה פרטית - עזוב רכב חשמלי!

אופציה ספורטיהית:

אולי כדאי לקול קופרה פורמנטור או קופרה אטקה

אופציה לשטח:

סובארו פורסטר

עריכה אחרונה על ידי mottis
.
פורסם (נערך)

הרכב גם ככה לא חונה ליד הבית ולא משנה איזה רכב זה, חונה בחניה של הקיבוץ. מהבחינה הזו העמדה של הקיבוץ די מקבילה לחניה שבה הרכב חונה.
היא יותר יקרה מחשמל בבית. אין עליה עומס.

אם הגולף לא עושה לי את זה כל דבר עם הסמל של קופרה גורם לי להקיא, מצטער אם העלבתי את חובבי המותג.

הוואגית היחידה שהייתי שוקל בהוט האצ' היא אוקטביה סטיישן... לך תמצא אחת במחיר הגיוני.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

אם העלבתי את חובבי המותג.

הכל בסדר, אני לא חובב המותג קופרה.

מבחני הדרכים מחמיאים על האופי הספורטיבי של הרכבים עם מנועים החזקים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...