Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד היום גם אני השתמשתי ברב מודד פשוט, אבל זה לא נותן את התמונה המלאה.

בדיוק לפני שבוע קראתי מבחן של השוואת 6 מכשירי בדיקת מצברים, גם זולים וגם מקצועיים, באחד ממגזיני הרכב הגרמני שאני מנוי עליהם. המסקנה הייתה שכולם טובים כולל הזולים. המכשיר המומלץ היה הAncel BA301 שלפי המגזין עולה בגרמניה 89 אירו. הזמנתי אותו מאמזון ב$59 אבל עדיין לא קיבלתי אותו.

https://www.amazon.com/dp/B08F9SBXN9?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

יש גם את TOPDON שמקבל ביקורות חיוביות ב-Youtube, סיקור לדוגמא: https://youtu.be/U7A4diHowjs?si=-Dcy3bHTg5iTT-Ey

הזמנתי עכשיו מאמזוןhttps://www.amazon.com/dp/B07DDDDSK9

בסיקור הנ"ל ה-Topdon ו-Foxwell בדקה 6:09, רשמו שהמצבר תקין והשניים האחרים Ancel, Konnwei רשמו שצריך להחליף.

עברתי על כל התגובות ורציתי לראות אם באחת מהן הסוקר מתייחס לאחר מס' שבועות / חודשים למצב המצבר ובאחת מהן הסוקר ציין שהמצבר עדיין עובד לאחר 7 חודשים.. :) 

image.thumb.png.f6232d6697e7f769a2f629820d3f21c5.png

אולי Topdon ו-Foxwell מעט יותר מדוייקים, קשה לומר על סמך הסיקור הבודד הנ"ל..

בכל מקרה התלבטתי בין Konnwei (ב-15$ יש כרגע מבצע) לבין Topdon (ב-30$), אבל לאחר שראיתי את התגובה הזאת ובהמשך לביקורות אחרות טובות שהוא קיבל החלטתי להזמין את ה-Topdon.

עריכה אחרונה על ידי fusion-x
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 23.8.2024 בשעה 22:23, צ'ופצ'יק כתב:

עדיף רכב ידני, אם המצבר מת, דחיפה קלה, שחרור הקלאץ׳ בשני, ונפתרה הבעיה.

או- לקנות בוסטר.

וגם אם זה יעבוד, בטוח שמי שיעשה את זה יקלל את היום שזה קרה לו. או להחזיק כבלים ברכב או בוסטר. מת לי המצבר, שלפתי את הבוסטר ונגמר הסיפור. מחבר אותו למצבר, מנטרל את הקודנית והופה הרכב מתניע. עזרתי ככה כבר ללא מעט אנשים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
בתאריך 23.8.2024 בשעה 20:17, Alloytoy כתב:

מה עדיף?

חד משמעית להחליף מראש כדי לא להתקע. אני מדבר איתך בעקבות נסיונות כואבים שנחשפתי אליהם עוד בתקופה שהייתי בתיכון ללא רישיון בכלל. בגלל שאנשים התקמצנו הם נתקעו ונדפק להם היום, חלקם במקומות לא סימפטיים. לפעמים אין סימנים מקדימים, הכל מעולה גם יום לפני ואז בבוקר פתאום לא מניע ונגמר הסיפור שלך. תעשה את החישוב של 500 ש"ח עלות מצבר ממוצע פר התקופה שהוא מחזיק. אז תמשוך עוד כמה חודשים? שווה לך להתקע כדי לחסוך עלות של מנה שווארמה? 🤣

גם אני לא מבין בשביל מה לקנות מכשיר שמודד את המצבר. הזולים הם סתם גימיק נחמד, אחד נורמלי עולה 150-200 ש"ח ואני לא מדבר על היקרים... אז מה עשית בזה? זה שליש עלות מצבר.

מצברים שמגיעים עם הרכב תמיד מחזיקים יותר זמן, היה על זה דיון שמצברים חדשים שקונים פה הם לא בדיוק חדשים ובגלל זה מחזיקים פחות או משהו כזה. לא זוכר בוודאות. אבל זה נושא מעניין בפני עצמו.

לי יש כלל אצבע שאני משתמש בו שנכון לנסיעות שלי והוא להחליף מצבר כל 3 שנים או 80,000 ק"מ המוקדם מביניהם (למצבר שלא הגיע מהחברה עם האוטו) או אם נוסעים את הרוב המוחלט בעיר ונסיעות קצרות אז כל שנתיים לכל המאוחר. שוב, זה משהו שנכון לי. משתמש במצברים של וורטה או בוש.

• מעניין 1

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 11 דקות, Shmelov כתב:

גם אני לא מבין בשביל מה לקנות מכשיר שמודד את המצבר. הזולים הם סתם גימיק נחמד, אחד נורמלי עולה 150-200 ש"ח ואני לא מדבר על היקרים... אז מה עשית בזה? זה שליש עלות מצבר.

יש לי 3 מכוניות, טווח מחירי המצברי וורטה שלהן הוא מ650 ועד 1700 ש"ח.

המכשיר נותן לך עוד כלי דיאגנוסטיקה נוספים על מערכת החשמל ברכב.

יש לי המון כלי עבודה לרכב, מכשירי דיאגנוסטיקה הם בין החשובים וזה לא יקר.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

נגיד אם אני סומך רק על הניסיון שלי. 

נוהג 30 שנה. 

היו מספר מקרים שיצאתי בבוקר והאוטו לא הניע בגלל מצבר גמור. נגיד מקרה אחד ל 5 שנים בערך. 

ברובם זה היה בגלל ששכחתי אורות או מנורה בתא הכפפות או בתא המטען, או שהאוטו היה ללא שימוש תקופה ארוכה אז מצבר חדש לא היה עוזר.

היו כמה מקרים שהרגשתי יום יומיים קודם שהמצבר חלש אז עקרונית אפשר היה ללכת להחליף באותו יום. 

היה מקרה שמצבר יחסית חדש (שנה וקצת) התקצר והפסיק לעבוד באמצע נסיעה. 

היו כמה מקרים שמצבר החזיק 6-7 שנים וגם יותר. 

תמיד יש באוטו כבלים, אחרי שבוסטר התנעה הפך למוצר נפוץ ולא יקר, אז גם בוסטר.

לא זוכר שאי פאם איחרתי לעבודה או למקום אחר בגלל שהמצבר היה גמור והאוטו לא הניע. כל המכוניות שלי ידניות אבל בעשור האחרון לא זכור לי שהשתמשתי בהתנעה בדחיפה. 

לסיכום, לדעתי החלפת מצבר תקין רק בגלל שעברו 3 אן 4 שנים זה מיותר לגמרי.

מחליף כשצריך, לא כטיפול מונע. 

• אהבתי 6

פורסם

כדאי להחזיק ברכב בוסטר גם כשהמצבר טרי. תמיד אפשר לשכוח איזה תאורת פנים דולקת.

החלפה מניעתית זו שאלה לא פשוטה, כי  יש מצבר שמחזיק 7 שנים ואז ההתנעה רומזת שהגיע הזמן להחליף, ויש מצברים שמתים בגיל שנתיים  אחרי נסיעה ארוכה ובלי שום התראה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מתעלק קצת על השרשור אבל החלפתי עכשיו מצבר 70ah start stop.

כאשר חיברתי כבלים לרכב עם רכב קטן יותר הוא לא הצליח להתניע. וגם לאחר מכן כאשר ניסיתי עם בוסטר קטן גם לא הצליח להתניע. רק כאשר נאלצתי לשלם למוסך והוא בא עם בוסטר גדול (מאוד) האוטו הניע. 

במידה ואני ארצה לקנות עכשיו בוסטר מאיזה סוג/ רמות זרם אצטרך לקנות כדי שזה יצליח להניע את הרכב? 

פורסם

בצרפתיות שלנו (קקטוס וספייסטורר) הסימן הכי בולט שהמצבר מגיע לסוף חייו זה שה-S&S מפסיק לפעול. זאת אומרת שהרכב לא כבה בעצירה, גם בלי ביטול ידני של המערכת.

• מעניין 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני שעה, jpex כתב:

במידה ואני ארצה לקנות עכשיו בוסטר מאיזה סוג/ רמות זרם אצטרך לקנות כדי שזה יצליח להניע את הרכב? 

יוטראי 1000a אמור להספיק לפרייבטים. אם אתה רוצה להיות בטוח, אז utrai 2000a.

• רעיון טוב! 2

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, אורי מ. כתב:

בצרפתיות שלנו (קקטוס וספייסטורר) הסימן הכי בולט שהמצבר מגיע לסוף חייו זה שה-S&S מפסיק לפעול. זאת אומרת שהרכב לא כבה בעצירה, גם בלי ביטול ידני של המערכת.

לא סימן טוב.  ב c4  פיקאסו דלנו המגומם/הנע הפסיק לעבוד לפני כשנתיים.  מעבר לזה הכל כשורה.

פורסם

אצלנו זה היה מדוייק למדי.

בפיקאסו דיזל 2015, בקקטוס בנזין 2016 וגם בספייסטורר 2021 דיזל, שהחליף את הפיקאסו. בכולם הוחלף מצבר זמן לא גדול (חודש-חודש וחצי) אחרי שמערכת S&S הפסיקה לפעול. 

אני מסכים שמדגם סטטיסטי של 3 זה לא ממש מייצג. 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

מי המזוכיסט שנוסע עם S&S פעיל?

• אהבתי 5

עמוס

פורסם

זה בדיוק העניין, שלא נוסעים איתו פעיל. אבל, כשהמצבר חלש לא צריך לזכור לכבות בתחילת הנסיעה כי העסק מתבטל לבד, בגלל המצבר החלש. 

• מעניין 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 11 שעות, amosbmw כתב:

מי המזוכיסט שנוסע עם S&S פעיל?

אני כשהמצבר חדש.  לא רואה איתו כל בעייה בתםעול בפיקאסו.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...