Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, BoazB11 כתב:

אגב, החשמלאי הראה לי על המכשיר שלו שהמצבר עומד על 19%

ואני מודה שאין לי מושג על איזה מדד זה מסתמך, ואשמח להסבר.

מצבר נפרק בזרם של מאות אמפרים לזמן קצר (מבצע דימוי התנעה) ונפילת המתח שלו בזמן זה משמשת כמאפיין למצב המצבר. 19% או מספר אחר הוא קירוב בלבד, אין ערכים מוחלטים בבדיקה הזו.

• רעיון טוב! 2
פורסם
בתאריך 20.9.2025 בשעה 12:17, Gorpi כתב:

כמה קילומטר אתה עושה בשנה?

הרכב בן 4.5, עשה פחות מעשרים אלף =]

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, aka77 כתב:

הרכב בן 4.5, עשה פחות מעשרים אלף =]

4.5 שנים עם אותו מצבר זה באמת מרשים, גם כשהקילומטראז' נמוך.

תגידו, אבל הבדיקות של המצבר (אם הוא חלש או לא) זה לא משהו שצריכים לעשות אוטומטית בכל טיפול שנתי?

למה בעצם תמיד זה קורה בהפתעה ואין מצב שמציעים לך להחליף מצבר בטיפול השנתי (בגלל בדיקות חשמליות שעושים לו)?

למה הלקוח תמיד צריך לבקש מהם לעשות בדיקה או ללבקש מהם להחליף מצבר כטיפול מונע?

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 48 דקות, Gorpi כתב:

תגידו, אבל הבדיקות של המצבר (אם הוא חלש או לא) זה לא משהו שצריכים לעשות אוטומטית בכל טיפול שנתי?

כי אז הלקוח הישראלי יתבכיין ש"דוחפים לו דברים".

מי שרוצה מחליף לבד.

לפני 49 דקות, Gorpi כתב:

למה בעצם תמיד זה קורה בהפתעה ואין מצב שמציעים לך להחליף מצבר בטיפול השנתי (בגלל בדיקות חשמליות שעושים לו)?

עשיתי בדיקת מצבר  (סובארו XV) היה תקין על גבול הנמוך.

הטענתי בבית עם מטען מצברים של בוש,

זה החזיק שבועיים ואז הניע רק עם בוסטר.

אז מה שווה הבדיקה? לדעת שהוא לא 100?

ידעתי שהוא חלש לפי הרעש של הסטרטר. 

מסקנה: להחזיק בוסטר טעון בבגאז'

-

פורסם
לפני שעתיים, Gorpi כתב:

4.5 שנים עם אותו מצבר זה באמת מרשים, גם כשהקילומטראז' נמוך.

למה הלקוח תמיד צריך לבקש מהם לעשות בדיקה או ללבקש מהם להחליף מצבר כטיפול מונע?

פעם אחרונה שהייתי אצל חשמלאי רכב ביקשתי לבדוק את המצבר.

תגובתו : עזוב אותך אין מה לבדוק, אם תשמע שמזייף בהתנעה תחליף 🤷🏻‍♂️

• מצחיק 1
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

פורד גאלקסי 2009 מנוע גדול גדול

10 ק"מ ליום

8 התנעות ביום

מצבר שנפ "סופר סטרונג" עלאק. 72 אמפר החזיק 3 שנים.

הוחלף לסטארט אפ 650 שקל.

למה החלפתי?

בשישי נחנק בהתנעה 

היום הניע עם הבוסטר של ה60 שקל

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

ברכב הקודם ביצעתי החלפת מצבר פעם אחת כטיפול מונע. מאד לא רציתי להיתקע. 

מאז, כבר רכשתי בוסטר. והחלפתי את הרכב. 

ברכב הנוכחי, המצבר שלי שבק חיים אחרי כמה שנים טובות מאד. הנעתי עם הבוסטר (פעמיים, בערב חזרה הבייתה ובבוקר לנסוע למוסך). 

אין יותר פחד מלהיתקע (כל עוד אתה מקפיד להטעין את הבוסטר אחת לתקופה כמו שכתוב בהוראות אאל"ט). 

אני רואה פחות טעם בהחלפה יזומה של מוצר שיכול בתיאוריה להמשיך לעבוד עוד שנה-שנתיים בשקט, כשבוסטר נותן לך מענה לבעייה. מבחינה כלכלית זה מיותר. 

אם אתה מעדיף ראש שקט לחלוטין, הכלכלי פחות אמור להטריד, ואז ההמלצה שלי משתנה להחלפה יזומה לדעתי. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

ברכב הקודם ביצעתי החלפת מצבר פעם אחת כטיפול מונע. מאד לא רציתי להיתקע. 

מאז, כבר רכשתי בוסטר. והחלפתי את הרכב. 

ברכב הנוכחי, המצבר שלי שבק חיים אחרי כמה שנים טובות מאד. הנעתי עם הבוסטר (פעמיים, בערב חזרה הבייתה ובבוקר לנסוע למוסך). 

אין יותר פחד מלהיתקע (כל עוד אתה מקפיד להטעין את הבוסטר אחת לתקופה כמו שכתוב בהוראות אאל"ט). 

אני רואה פחות טעם בהחלפה יזומה של מוצר שיכול בתיאוריה להמשיך לעבוד עוד שנה-שנתיים בשקט, כשבוסטר נותן לך מענה לבעייה. מבחינה כלכלית זה מיותר. 

אם אתה מעדיף ראש שקט לחלוטין, הכלכלי פחות אמור להטריד, ואז ההמלצה שלי משתנה להחלפה יזומה לדעתי. 

הכל תלוי באיזה בוסטר מדובר. איך בכלל החלטתי להשקיע סכום ניכר בבוסטר איכותי וידוע שיעמוד במה שהיצרן מבטיח? נסענו כמה אופנועי הארלי. לאחד מהאופנועים היה מצבר חלש. היה לי בזמנו בוסטר קקהמייקה סיני שאמור להתניע מנוע של מכונית פרטית עד 3 ליטר. הנפח של האופנוע היה באזור ה 1700 סמ"ק. הבוסטר שלי לא דיגדג למנוע של האופנוע בכלל. אז הבאנו עוד בוסטר קקהמייקה וחיברנו שנינו וגם לא עבד. בסופו של דבר, לקחנו מצבר של אופנוע אחר עם נפח מנוע יותר קטן. הרכבנו אותו ואז המצבר התקין פלוס שני הבוסטרים הקקהמייקה הצליחו להניע את המנוע. אני מבין שמנוע של הארלי עם שתי בוכנות יותר קשה להתניע אבל בכל זאת, הבוסטר הקקהממייקה הבטיח מנוע בנפח עד 3 ליטר. באותו רגע אמרתי לעצמי שאני חייב למצוא בוסטר שלא יאכזב בשעת הצורך. ככה הגעתי לנוקו. אממה, גם הנוקו חלש. ה GB40 גם התקשה קצת לסובב את המנוע. אז קניתי את ה GB70. עובד נפלא ובכדי לישון בכלל בשקט בלילה קניתי כבר מאז את ה GBX 155 מפלצת בהמתית שמניעה כל מנוע שיצא לי להתיקל בו. 

בתאריך 19.10.2025 בשעה 12:20, eladns כתב:

פורד גאלקסי 2009 מנוע גדול גדול

10 ק"מ ליום

8 התנעות ביום

מצבר שנפ "סופר סטרונג" עלאק. 72 אמפר החזיק 3 שנים.

הוחלף לסטארט אפ 650 שקל.

למה החלפתי?

בשישי נחנק בהתנעה 

היום הניע עם הבוסטר של ה60 שקל

כנ"ל למה שרשמתי, אל תבנה יותר מדיי על בוסטרים קקהמייקה, לך על הטוב וככה תוכל לישון בשקט שאתה יודע שחלילה בשעת הצורך יש לך גב. האירוניה היא שאני עזרתי להרבה אנשים בדרך שנתקעו בלי מצבר. הרבה שואלים למה השקעתי בבוסטר יקר ובסופו של דבר הם אלה שנזקקים לעזרתי. 

בתאריך 21.9.2025 בשעה 15:03, Skunk_Ride כתב:

פעם אחרונה שהייתי אצל חשמלאי רכב ביקשתי לבדוק את המצבר.

תגובתו : עזוב אותך אין מה לבדוק, אם תשמע שמזייף בהתנעה תחליף 🤷🏻‍♂️

אחרי כל כך הרבה שנים כבר קיבלת את השווי שלך בחזרה. לפי חוק מרפי דווקא שלא יתאים לך המצבר יאכזב. אם לא היה לי בוסטר במקומך הייתי כבר מחליף יזום. לך תחפש כבלים ברחוב ממישהו. וגם אם יש לך כבלים לא כולם יסכימו לחבר את המצבר שלהם אלייך בכדי לא לדפוק את מערכת החשמל אצלם

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפני 7 דקות, Cerebral Cortex כתב:

הכל תלוי באיזה בוסטר מדובר. איך בכלל החלטתי להשקיע סכום ניכר בבוסטר איכותי וידוע שיעמוד במה שהיצרן מבטיח? נסענו כמה אופנועי הארלי. לאחד מהאופנועים היה מצבר חלש. היה לי בזמנו בוסטר קקהמייקה סיני שאמור להתניע מנוע של מכונית פרטית עד 3 ליטר. הנפח של האופנוע היה באזור ה 1700 סמ"ק. הבוסטר שלי לא דיגדג למנוע של האופנוע בכלל. אז הבאנו עוד בוסטר קקהמייקה וחיברנו שנינו וגם לא עבד. בסופו של דבר, לקחנו מצבר של אופנוע אחר עם נפח מנוע יותר קטן. הרכבנו אותו ואז המצבר התקין פלוס שני הבוסטרים הקקהמייקה הצליחו להניע את המנוע. אני מבין שמנוע של הארלי עם שתי בוכנות יותר קשה להתניע אבל בכל זאת, הבוסטר הקקהממייקה הבטיח מנוע בנפח עד 3 ליטר. באותו רגע אמרתי לעצמי שאני חייב למצוא בוסטר שלא יאכזב בשעת הצורך. ככה הגעתי לנוקו. אממה, גם הנוקו חלש. ה GB40 גם התקשה קצת לסובב את המנוע. אז קניתי את ה GB70. עובד נפלא ובכדי לישון בכלל בשקט בלילה קניתי כבר מאז את ה GBX 155 מפלצת בהמתית שמניעה כל מנוע שיצא לי להתיקל בו. 

הבוסטר הסיני שאתה מדבר עליו, הוא סתם בוסטר גנרי שעלה כ 20$ מעליאקספרס או משהו כמו UTRAI?

ה UTRAI שיש לי הניע 1600 סמ"ק בשניה בערך, וכשהניע 1400 סמ"ק האחוזים ירדו רק ב10% 

(הבוסטר עלה 43$ במבצעים, בפועל אני לא יודע כמה זמן הוא יחזיק ואני שוקל לקנות עוד אחד לגיבוי, או לקנות נוקו)

פורסם
בתאריך 23.8.2024 בשעה 22:23, צ'ופצ'יק כתב:

עדיף רכב ידני, אם המצבר מת, דחיפה קלה, שחרור הקלאץ׳ בשני, ונפתרה הבעיה.

או- לקנות בוסטר.

לא ממש מדוייק. מה שאתה רושם זה נכון היה למנועים עם קרבורטורים או משולבים הזרקה. היום המנועים המודרניים זקוקים למתח מסויים בכדי ליצור לחץ במשאבת הדלק. אופנועים עם הזרקת דלק לא יניעו תמיד בדחיפה כי אין להם זרם מינימלי להפעיל את משאבת הדלק.

• אהבתי 1

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפני שעתיים, Cerebral Cortex כתב:

לא ממש מדוייק. מה שאתה רושם זה נכון היה למנועים עם קרבורטורים או משולבים הזרקה. היום המנועים המודרניים זקוקים למתח מסויים בכדי ליצור לחץ במשאבת הדלק. אופנועים עם הזרקת דלק לא יניעו תמיד בדחיפה כי אין להם זרם מינימלי להפעיל את משאבת הדלק.

לא יודע מה זה מודרני לשיטתך, אבל כשהלך לי המצבר בפיג'ו 301 2016 דיזל ידני הוא הניע בדחיפה ולא היה חשמל.

פורסם
לפני שעתיים, Cerebral Cortex כתב:

גם זה לא ממש מדוייק. 

אם המצבר ריק לגמרי מוציא איזה 4 או 5 וולט, אז לא יניע בדחיפה.

אם המצבר חלש בשביל לסובב את הסטרטר אבל יש חשמל באוטו וכל האביזרים פועלים, יניע בדחיפה.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Buki כתב:

גם זה לא ממש מדוייק. 

אם המצבר ריק לגמרי מוציא איזה 4 או 5 וולט, אז לא יניע בדחיפה.

אם המצבר חלש בשביל לסובב את הסטרטר אבל יש חשמל באוטו וכל האביזרים פועלים, יניע בדחיפה.

מה שזכור לי שהמצב שלי לא היה חשמל ושום מנורה לא דלקה

עריכה אחרונה על ידי Deutz912
פורסם

גם במצב הזה אפשר להניע אבל נדרשת דחיפה ארוכה או נסיעה בירידה.

אחרי שמשחררים קלאץ' האלטרנטור מתחיל לספק חשמל והמנוע  יניע אחרי כמה שניות אם הרכב עדיין שומר על מהירות מסויימת ולא נעצר מעצם הרמת הקלאץ'.  התנעה מיידית בהרמת קלאץ' כמו במקרה של מצבר לא ריק לגמרי, לא חושב שתהיה  שם. 

בכל מקרה. תמיד כל המכוניות של היו ידניות אבל הרבה מאוד זמן, מניח ש 10 שנים לפחות  לא התשמשתי בהתנעה בדחיפה. 

כשיש בוסטר התנעה זה פשוט מיותר. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...