Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כתבה ישנה מ- Ynet שלדעתי רלוונטית גם היום-המשרד להגנת הסביבה דרש מנהגי האוטובוסים להפסיק לצפור (נערכה כותרת מממממשש ארוכה)

NEW10

פוסטים מומלצים

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3974433,00.html

נתקלתי בזה במקרה. הכתבה היא אומנם מסוף 2010, אבל כמו שכבר כתבתי בכותרת, היא לדעתי רלוונטית גם להיום. בעיקר בכל מה שקשור לתחבורה ציבורית, שדווקא השימוש בה מצד יותר ויותר אנשים הוא מה שיכול להביא לפתרון לבעיית הזיהום, כי תחבורה ציבורית טובה ויעילה היא לדעתי מה שתגרום ליותר ויותר אנשים להשתמש בה ולהשתמש פחות ברכבים הפרטיים.

רק שלדעתי המשרד להגנת הסביבה תקף את הבעיה מהמקום הלא נכון, וזרק את כל האשמה על הנהגים עצמם, נהגי האוטובוסים שיוצאים לכביש ונוהגים לפרנסתם, והם צריכים להתמודד עם כל התחלואים והכשלים התחבורתיים שיש לכבישי ישראל להציע, כמו צפיפות יתר, מחסור בנתיבי נסיעה לאוטובוסים בערים, כבישים משובשים, ותושבי ישראל, נהגים והולכי רגל כאחד, שלא מכבדים את חוקי התנועה והרבה פעמים נדחפים מאחורי אוטובוסים בשטחים מתים היכן שקשה לראות אותם ופשוט חותכים, או כאלה שלא תמיד נותנים מקום לעבור או שפשוט אין מקום בגלל תשתיות לקויות, הולכי רגל שמתפרצים לכביש בלי לסתכל, שליחי קטמועים וכמובן רוכבי אופניים וקוורקינטים חשמליים. לכבישים ולמצבים האלה יוצאים נהגי האוטובוסים שצריכים להתמודד עם כל הכשלים התחבורתיים שהמדינה הציבה לפניהם, כשהם נוהגים וצריכים להסיע נוסעים בביטחה.

ומה הפתרון של המשרד להגנת הסביבה או שאר משרדי הממשלה לכל הכשלים התחבורתיים והתשתיות הלקויות- פשוט לפנות לנהג האוטובוס הרנדומלי ולהגיד לו - נהגוס, תפסיק לצפור, אתה מזהם את הסביבה ועושה הרבה רעש, אם רק תפסיק לצפור אז זה מה שיפתור את כל בעיות התחבורה בכבישי ישראל ויביא לשקט. הצפירות של נהגי האוטובוסים הם לדעתי אולי רק הסימפטום של הבעיה, אבל ממש לא הבעיה עצמה.

לפני שמחנכים את נהג האוטובוס הרנדומלי ומאשימים אותו בכבישים ובתשתיות שהוא מקבל כשהוא נוהג, אולי צריך לחשוב על להתחיל לטפל בבעיה מהשורש, ואת זה צריך לעשות משרד התחבורה.

רוצים שנהגי האוטובוסים יפסיקו לצפור? תדאגו לחינוך תעבורתי נורמלי של כלל נהגי ישראל מגיל צעיר, כמו בחו"ל, יותר חינוך תעבורתי לילדים שיחנך אותם לא להתפרץ לכביש, וכמובן השקעה כספית בכבישים חדשים ובתשתיות בערים, שיכללו יותר נתיבים של תחבורה ציבורית ככה שיהיה להם יותר מקום לנסוע בערים הצפופות. לא לשכוח שנהגי האוטובוסים נוהגים ברכב גדול שצריך מקום, וכשמשתמשי הדרך האחרים לא מכבדים את חוקי התנועה, אז לא נשארת לנהגי האוטובוסים ברירה אלא להפעיל צופר כשצריך. כשאלה הכבישים שאתה נוהג בהם, וכשזאת רמת התשתיות והחינוך של הולכי הרגל ושאר הנהגים בסביבה, אז במצבים מסוכנים אין לנהג ברירה אלא לצפור כדי להזהיר במצבים שמצריכים שימוש בצופר, והמשרד להגנת הסביבה פשוט התעלם אז וכנראה שגם היום מכל הכשלים התעבורתיים לאורך השנים ופשוט מצא מה צריך לעשות- פשוט להגיד לנהג האוטובוס הממוצע- נהגוס, אתה צופר חזק, ובגלל שאתה צופר חזק זה גורם לרעש, וכל הבעיות שיש בכבישי ישראל היא רק בגלל שאתה צופר, פשוט מצאנו את מי להאשים, בירכותינו נהגוס, מצאנו אותך כאשם בכל בעיות התעבורה שיש במדינת ישראל.

הייתה שם תגובה של מישהו שהזדהה בתור נהג אוטובוס שממש הסכמתי איתה. אומנם היא הייתה קצת מתלהמת, אבל היא ביטאה לדעתי ממש טוב את מה שמרגישים נהגי האוטובוסים כשהם יושבים מאחורי ההגה. תגובה מספר 30. אני אעתיק את התגובה לכאן.

אולי לא כולכם תסכימו עם התגובה שלו, אבל לדעתי הנהג שהגיב שם צודק, ומבטא היטב את המצוקה שמרגישים נהגי האוטובוס כשהם נוהגים על הכביש, ועוד בסוף מחליטים לזרוק את כל האשמה על הכשלים התעבורתיים והתחבורתיים בכבישי ישראל על נהגי האוטובוסים כי מה פתאום הם צופרים ואיך הם מעיזים לצפור ולעשות רעש, במקום לנסות, אולי, לטפל בבעיות שיש בכבישי ישראל מהשורש. מאוד נוח לכעוס על הסימפטום במקום לנסות לטפל בבעיה עצמה. האם אתם מסכימים איתי או שאתם חושבים אחרת?

הנה התגובה שלו:

הלו ? לא סתם אני צופר.

כנהג אוטובוס בתל-אביב אני חייב להשתמש בצופר !.

הולכי רגל חוצים כבישים יותר גרוע מחתולים מיוחמים.

קטנועים רוכבים כמו שאידים !חוצים מדרכות, שבילים, תמרורים  ורמזורים המלצה בלבד .

מוניות אין מה להוסיף .כולם יודעים מה קורה כשסתם הולך רגל מגרד את הראש.

וכמובן הפלצנים שמחנים את הרכב מול בית הקפה,מעצבי שיער,או סתם בחניה כפולה ושכולם יקפצו הרי שוטר תנועה בתל אביב?חלום .

כשאני צופר אני זועק !תתעוררו ,תתרכזו ,תתחשבו .

• רעיון גרוע 1
  • משעמם 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מסכים איתך. נהגי רכב כבד נוטים לצפור ללא סיבה, ומדובר בחינוך. אז נכון שאני לא נוהג בכאוס של גוש דן, אבל גם בחיפה יש הולכי רגל זקנים ווולטרים חסרי שדה ראיה. הצפירה לא תחזק את רגלי הקשיש ולא תמנע משליח הפיצה לחצות את הכביש. השיא הוא נהגי המשאיות שכבר בשעה 5:30 לפנות בוקר מנסים להוכיח שמהירות הקול גבוהה ממהירות האור באמצע שכונת  מגורים שלווה.

• אהבתי 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, sperial כתב:

לא מסכים איתך. נהגי רכב כבד נוטים לצפור ללא סיבה, ומדובר בחינוך. אז נכון שאני לא נוהג בכאוס של גוש דן, אבל גם בחיפה יש הולכי רגל זקנים ווולטרים חסרי שדה ראיה. הצפירה לא תחזק את רגלי הקשיש ולא תמנע משליח הפיצה לחצות את הכביש. השיא הוא נהגי המשאיות שכבר בשעה 5:30 לפנות בוקר מנסים להוכיח שמהירות הקול גבוהה ממהירות האור באמצע שכונת  מגורים שלווה.

לגיטימי שלא תסכים. לדעתי לא מדובר על נהגים שצופרים סתם ללא סיבה, כאלה יש גם הרבה שלא נוהגים ברכב כבד אלא ברכבים רגילים, אני מאוד בעד חינוך ואפילו קנסות למי שצופר סתם, רק שנראה לי שהכתבה מפספסת את הנקודה, כי מציגים את זה לא נכון, לא מדובר על נהגים שסתם צופרים כדי לזרז קשישים( זה מעשה טיפשי ומזיק), לצפור למישהו שהתפרץ או עומד להתפרץ לך לכביש זה לא כמו סתם לצפור למישהו שעובר לאט מדי, מי שעובר לאט כביש זה לא אחד שמתפרץ ולאחד כזה חובה לתת להמשיך את החצייה בביטחה, אבל זה לא כמו הולכי רגל שמזנקים פתאום לכביש. ועוד לא דיברתי על רכבים שפתאום חותכים, וכמובן רוכבי הקורקינטים החשמליים למיניהם.

לי עצמי בתור הולך רגל יצא לקבל לפני שנתיים צפירה חזקה ועצבנית של נהג אוטובוס לאחר שמדתי לחצות כביש שלא במעבר חצייה(אפילו פתחתי על זה שירשור בפורום), הצפירה של הנהג אולי הבהילה אותי, אבל היה ברור לי אפילו בזמן אמת למה הוא צופר, והכ חשוב זה שנשארתי במקום ולא חציתי. זה לא היה בגלל שחציתי את הכביש לאט מדי. הצפירה הייתה חזקה כי לאוטובוסים יש צופר חזק.

לפני 24 דקות, קוסקוס כתב:

סעו בסבלנות לא תצטרכו לצפור

כל הנהגים צריכים לנסוע בסבלנות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין תלונות למי שצופר כדי למנוע תאונה, אם כי קצת סבלנות יכולה לעשות את העבודה בשקט. הרי שליח הפיצה יתפרץ וישתחל כך או כך, גם איום של אוטובוס לא יגרום לו לפספס חציה באדום.

אבל, כן, גם בחיפה, שבה ממעטים לצפור (בקנה מידה ישראלי, כן?) כבר קרה לי יותר מפעם שרציתי לגשת לנהג האוטובוס בו נסעתי ולהרגיע אותו. אבל נראה שלא מדובר בתושב העיר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כאשר מסתכלים על כלל משתמשי הדרך, אינני רואה שנהגי האוטובוס חריגים במיוחד, אם כבר הם משתמשים פחות בצופר.

הם יותר מורגשים רק בגלל שבדרך כלל הצופר שלהם יותר חזק.

יש לבוא בפנייה לכלל המשתמשים בדרך.

זכור לי פורד ברנדה שהייתה ברשותי, מדיי פעם הייתה לה מחלה של ניתוק כבל הצופר, היה לוקח לי כיומים שלושה עד שהייתי מסדר את הזה, בתקופה זו הייתה נסיעתי שלווה יותר, מכיוון שבמקום להיות דרוך על הצופר בכל פעם שמישהו רק חשב לפלוש לנתיב שלי, הייתי מוריד לשנייה את הרגל מהגז ושיחתכו אותי ושיגנבו לי את הזכות קדימה, אז מה?... (לבן, הנה לבן, עוד לבן, אז מה? אז שפכו לבן).

• רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, sperial כתב:

אין תלונות למי שצופר כדי למנוע תאונה, אם כי קצת סבלנות יכולה לעשות את העבודה בשקט. הרי שליח הפיצה יתפרץ וישתחל כך או כך, גם איום של אוטובוס לא יגרום לו לפספס חציה באדום.

אבל, כן, גם בחיפה, שבה ממעטים לצפור (בקנה מידה ישראלי, כן?) כבר קרה לי יותר מפעם שרציתי לגשת לנהג האוטובוס בו נסעתי ולהרגיע אותו. אבל נראה שלא מדובר בתושב העיר.

סבלנות וחינוך לכלל הנהגים בכביש זה באמת חשוב מאוד, אבל כשמישהו פתאום מתפרץ לך לכביש בנסיעה בזמן שאתה נוהג ברכב כבד, בין אם זה הולל רגל או רוכבי קטנוע או רוכבי הקורקינטים החשמליים שפתאום חותכים אותך מתוך שטח מת, אני לא חושב שזה ממש קשור רק לסבלנות של נהג אוטובוס כזה או אחר. נהג האוטובוס נוהג ברכב כבד עמוס נוסעים, וכשמישהו פתאום מחליט להתפרץ לו והוא נאלץ לבלום ולצפור, לא בגלל שהוא לא סבלני, פשוט כדי להזהיר מישהו שעושה או עומד לעשות מעשה טיפשי כמו להתפרץ מולו לכביש.

האמת שגם לי יצא לא מזמן לנסוע באוטובוס שהנהג שלו הרגיש לי מאוד עצבני וחסר סבלנות. הנסיעה עצמה הייתה חוויה מאוד לא נעימה, בלשון המעטה, נסיעה מהירה וחסרת סבלנות שממש היה קשה לי להחזיק את המעקה שבאמצע האוטובוס בזמן שעמדתי בנסיעה, המון צפירות לכל אורך הדרך, בלימות חזקות מאוד ופתאומיות, לא היה נעים בכלל, אין ספק שיש גם נהגים כאלה, אבל זה תקף גם למלא נהגים של רכב פרטי.

לפני 5 שעות, Ron Poh כתב:

כאשר מסתכלים על כלל משתמשי הדרך, אינני רואה שנהגי האוטובוס חריגים במיוחד, אם כבר הם משתמשים פחות בצופר.

הם יותר מורגשים רק בגלל שבדרך כלל הצופר שלהם יותר חזק.

יש לבוא בפנייה לכלל המשתמשים בדרך.

זכור לי פורד ברנדה שהייתה ברשותי, מדיי פעם הייתה לה מחלה של ניתוק כבל הצופר, היה לוקח לי כיומים שלושה עד שהייתי מסדר את הזה, בתקופה זו הייתה נסיעתי שלווה יותר, מכיוון שבמקום להיות דרוך על הצופר בכל פעם שמישהו רק חשב לפלוש לנתיב שלי, הייתי מוריד לשנייה את הרגל מהגז ושיחתכו אותי ושיגנבו לי את הזכות קדימה, אז מה?... (לבן, הנה לבן, עוד לבן, אז מה? אז שפכו לבן).

זה נכון מה שאמרת, לאוטובוס יש צופר מאוד חזק ולכן הוא מאוד מורגש, אבל זה הגיוני כשמדובר בכלי רכב כבד.

ואני מאוד מסכים שיש לבוא בפנייה לכלל המשתמשים בדרך, ולא להיטפל דווקא לנהגי האוטובוסים, שלא נוהגים בחלל ריק אלא סובלים בעצמם מכל הבעיות התעבורתיות בכבישי ישראל שלא טופלו לאורך השנים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא קראתי הכל. אבל אני עושה מינימום בשימוש בצופר. ככה גם אבא שלי עשה. נדיר שצפר.

אני גם שונה. שצופרים לי סתם.

לפני כמה חודשים. טס אלי נער על קורקינט חשמלי. אני לא צפרתי. זזתי הצידה. חמקתי ממנו.

איזה שבת. משהוא חסם תתנועה בשכונה. לא צפרתי עמדתי מאחור בסבלנות. עד שזה שדיבר איתו אמר לו שהוא מפריע.

משתדל גם לא להפריע. לאחרים. 

נהגי האוטובוס. ומאשיות. זה אנשים שבודקים אותם בזמן. לכן הם יותר לחוצים. ועצבנים. ככה אני לפחות חושב.

• אהבתי 4

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, yor2 כתב:

לא קראתי הכל. אבל אני עושה מינימום בשימוש בצופר. ככה גם אבא שלי עשה. נדיר שצפר.

אני גם שונה. שצופרים לי סתם.

לפני כמה חודשים. טס אלי נער על קורקינט חשמלי. אני לא צפרתי. זזתי הצידה. חמקתי ממנו.

איזה שבת. משהוא חסם תתנועה בשכונה. לא צפרתי עמדתי מאחור בסבלנות. עד שזה שדיבר איתו אמר לו שהוא מפריע.

משתדל גם לא להפריע. לאחרים. 

נהגי האוטובוס. ומאשיות. זה אנשים שבודקים אותם בזמן. לכן הם יותר לחוצים. ועצבנים. ככה אני לפחות חושב.

יש מקרים ומצבים בכביש שאפשר להימנע מהם בלי לצפור, ואני מסכים שבארץ יש מלא שצופרים מתי שלא צריך, אבל כן יכולים להיות מקרים שבהם הצפירה יכולה למנוע תאונה( אני לא מדבר על סתם צפירה כדי לזרז מישהו), אלא נגיד, כשהולך רגל עומד להיכנס לכביש לא במעבר חצייה בזמן שאתה נוהג, או כשמישהו עושה רוורס ישר לכיוון שלך כשאתה נוסע ולא רואה אותך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אף אחד לא מדבר על מניעת תאונה. בשביל זה הצופר קיים. מדובר בצפירות דרבון (ובמיוחד כאלה שמתארכות), צפירות שמביעות תסכול וצפירות ״ענישה״.

• אהבתי 4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באיזור מגורי העירוני והצפוף יש כמה אתרי בנייה ותנועת משאיות ערה.

להבדיל מאוטובוסים שיש להם צופר כמו של רכב רגיל, למשאיות יש צופרי אוויר אימתניים

והם משתמשים בהם נון סטופ. 

אם זה כדי לדרבן רכבים לזוז מהר יותר, או להודיע לאתר הבנייה שהם הגיעו

וגם כדי 'להגיד שלום' לקולגה שעובר ממול, והוא כמובן עונה בצפירה וזה נראה להם מגניב כנראה...

אפילו משאית פינוי הזבל מחרידה את שלוות הרחוב עם צפירות אוויר שהשד יודע מה מטרתן.

נראה לי מלחמה אבודה.

ובכלל עם כל הנהגים ששקועים באיזה מסך ונתקעים בירוק וכדו', יש אינפלציה בצפירות לא רק במשאיות.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, NEW10 כתב:

יש מקרים ומצבים בכביש שאפשר להימנע מהם בלי לצפור, ואני מסכים שבארץ יש מלא שצופרים מתי שלא צריך, אבל כן יכולים להיות מקרים שבהם הצפירה יכולה למנוע תאונה( אני לא מדבר על סתם צפירה כדי לזרז מישהו), אלא נגיד, כשהולך רגל עומד להיכנס לכביש לא במעבר חצייה בזמן שאתה נוהג, או כשמישהו עושה רוורס ישר לכיוון שלך כשאתה נוסע ולא רואה אותך.

בזה אתה צודק. אבל היום השכנה. בבניין שאבא שלי גר צפצפה סתם. שהכלב יציץ בחלון. זה היה בין 14 ל16. וזה מרגיז.

היה נהג רכב הסעות. שהיה מצפצף. אפילו שהילדה הייתה בחצר אם אימה. ככה שיחל להתקשר לאם.

רחוב מקביל שאני גר. הייתה בניה. הנהגים היו צופרים אחד לשני. וזה נשמע טוב בביתי. זה היה מרגיז.

בתקופת הקורונה. בכביש החוף. בנתיב פלוס. במירות 90 קמ"ש. זה לא היה מספיק לנהג אגד. שהבהב אורות. וצפר. אז פיניתי לו תדרך.

מה אני צריך לריב אייתו? האינו שלושה ברכב. ככה שזה היה חוקי.

במחשבה שניה. אני לא זוכר שאבא שלי בכלל צפצף. 

גם שעברתי אצלו טסט. לימד אותי לחמוק ממקרים במקום לצפצף. או לבלום.

ביום שישי האחרון. משהו חתך שתי נתיבים בפתאומיות. חסם נתיב אחד. לא צפצפתי חמקתי ממנו. בכביש של 90 קמ"ש.

ככה שנדיר שאני מצפצף. מקרי קיצון. כמו הסיפור אם הילד.

שאני בכביש אני מנסה בכל דרך להימנע מתאונה. אם משהוא טועה. לא להיות צודק.

עריכה אחרונה על ידי yor2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 שעות, BoazB11 כתב:

באיזור מגורי העירוני והצפוף יש כמה אתרי בנייה ותנועת משאיות ערה.

להבדיל מאוטובוסים שיש להם צופר כמו של רכב רגיל, למשאיות יש צופרי אוויר אימתניים

והם משתמשים בהם נון סטופ. 

אם זה כדי לדרבן רכבים לזוז מהר יותר, או להודיע לאתר הבנייה שהם הגיעו

וגם כדי 'להגיד שלום' לקולגה שעובר ממול, והוא כמובן עונה בצפירה וזה נראה להם מגניב כנראה...

אפילו משאית פינוי הזבל מחרידה את שלוות הרחוב עם צפירות אוויר שהשד יודע מה מטרתן.

נראה לי מלחמה אבודה.

ובכלל עם כל הנהגים ששקועים באיזה מסך ונתקעים בירוק וכדו', יש אינפלציה בצפירות לא רק במשאיות.

מה שאתה מספר על נהגי המשאיות שצופרים כדי "להגיד שלום" אחד לשני זה מסוג הצפירות שלהן אני קורא  "צפירת מה העיניינים אחי, מה המצב גבר" ,שבמקרה שסיפרת גם נענית בצפירת "תודה לאל אחי, הכל טוב", והאמת היא שזה מאוד מזכיר לי כתבה שראיתי באיזה בלוג ברשת לפני כמה זמן, על בחורה שהגיעה לישראל מחו"ל בעקבות האהבה, שם היא כתבה על דברים שלדעתה יכולים לקרות רק בישראל, ואחד המקרים שהיא תיארה היה שפעם אחת כשהיא הלכה ברחוב, היא שמעה מישהו צופר לה מרכב חולף, כשהסתובבה לראות מי זה, היא ראתה שזה היה אוטובוס, ונהג האוטובוס שצפר לה היה הנהג שהיה נוהג באוטובוס שבו היא הייתה נוסעת לפעמים לאולפן כדי ללמוד עברית והיא הכירה אותו, והוא צפר לה ונופף לה לשלום בזמן שהוא עבר במקום. קצת מצחיק שהיא בחרה לתאר את זה כמשהו שיכול לקרות רק בישראל.

לפני 15 שעות, yor2 כתב:

בזה אתה צודק. אבל היום השכנה. בבניין שאבא שלי גר צפצפה סתם. שהכלב יציץ בחלון. זה היה בין 14 ל16. וזה מרגיז.

היה נהג רכב הסעות. שהיה מצפצף. אפילו שהילדה הייתה בחצר אם אימה. ככה שיחל להתקשר לאם.

רחוב מקביל שאני גר. הייתה בניה. הנהגים היו צופרים אחד לשני. וזה נשמע טוב בביתי. זה היה מרגיז.

בתקופת הקורונה. בכביש החוף. בנתיב פלוס. במירות 90 קמ"ש. זה לא היה מספיק לנהג אגד. שהבהב אורות. וצפר. אז פיניתי לו תדרך.

מה אני צריך לריב אייתו? האינו שלושה ברכב. ככה שזה היה חוקי.

במחשבה שניה. אני לא זוכר שאבא שלי בכלל צפצף. 

גם שעברתי אצלו טסט. לימד אותי לחמוק ממקרים במקום לצפצף. או לבלום.

ביום שישי האחרון. משהו חתך שתי נתיבים בפתאומיות. חסם נתיב אחד. לא צפצפתי חמקתי ממנו. בכביש של 90 קמ"ש.

ככה שנדיר שאני מצפצף. מקרי קיצון. כמו הסיפור אם הילד.

שאני בכביש אני מנסה בכל דרך להימנע מתאונה. אם משהוא טועה. לא להיות צודק.

אבא שלך היה המורה שלך לנהיגה? מעניין איך זה היה ללמוד איתו אם אפשר לשאול?, לדעתך זה היה יתרון או חיסרון? הוא היה יותר קשוח? והאם הצלחת לעבור בטסטים הראשונים בזכותן?

בקשר לנהג ההסעות שהיה מצפצף, זה באמת סתם מיותר ומעיר את השכונה,  לפני חודש וחצי נהג הסעות הסיע אותי לחתונה של חבר בירושלים, נסיעה של משהו כמו שעה וחצי, הלוך חזור, ובמשך כל הזמן הזה הוא צפר רק שלוש פעמים, הצפירה הראשונה הייתה כשהוא בא לאסוף אותי ורצה לוודא שאני רואה אותו, הצפירה השנייה שלו הייתה לחבר אחר שהוא אסף מהבית ונסע ביחד איתי, גם כדי שיראה איפה הוא נמצא, והצפירה השלישית של אותו נהג הייתה כשהגענו למקום והיה שם חניון, אז הוא צפר לבעל החניון כדי להסב את תשומת הלב של האיש ולשאול אותו באיזה שעה הוא יכול לבוא לאסוף בחזרה, וכל שלושת הצפירות שלו היו לא ארוכות ולא ממושכות אלא פשוט חדות וברורות, חוץ מזה במשך כל הנסיעה הלוך וחזור הוא לא צפר בכלל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, NEW10 כתב:

אבא שלך היה המורה שלך לנהיגה?

לא. בצעירותו לימד את אימי נהיגה. אבל אמי נכשלה בטסט אני חושב. והתייאשה. הייתה ללא רישיון נהיגה. כל חייה.

אבי לא היה מורה נהיגה כעיסוקו.

עריכה אחרונה על ידי yor2

תודה🙂

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...