Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לקוראים, 

ברוכים הנמצאים.

רציתי לשאול שאלה כללית, בעקבות מקרה מאוד מעצבן שקרה לי, עם רכבי הקודם. 

האם קיימת אפשרות להצטרף כתובע במקרה שנגרם לי נזק לאוטו על ידי נהג צד ג'? - כצד לתביעה יחד עם חברת הביטוח שלי (נניח שהיא תובעת את צד ה-ג' שפגע ברכבי). 

לי נאמר שקיימת אפשרות כזאת. בפועל, נעניתי בתשובה ש"לא קיים דבר כזה". 

במצב הקיים היום - חברת הביטוח משלמת לי את התיקון, לאחר שתבעתי את הפוליסה שלי, (שילמה) ואת הסכום אני מעריך שהיא תתבע מאותו נהג שהיה ללא שום ביטוח.

תודה לעונים.

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

מה המטרה שלך בכלל ?

בעקרון, אתה קיבלת מחברת הביטוח פיצוי על הנזק שנגרם לך.  במילים אחרות, היא "קנתה" ממך את החוב של הנהג צד ג'.

לכן, לא ברור מדוע אתה מעוניין להצטרף לתביעה של חברת הביטוח.  ברמת העקרון, כעת לנהג צד ג' אין שום חוב כלפיך (או בניסוח אחר, אין ביניכם שום יריבות).

על פניו, אין לך עילה להצטרף לתביעה.

פורסם

העניין היחיד הוא החזר השתתפות עצמית וביטול רישום התביעה בעבר הביטוחי אם חברת הביטוח תבעה את ההשתתפות העצמית וזכתה בתביעה בשלמות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, guya72 כתב:

מה המטרה שלך בכלל ?

בעקרון, אתה קיבלת מחברת הביטוח פיצוי על הנזק שנגרם לך.  במילים אחרות, היא "קנתה" ממך את החוב של הנהג צד ג'.

הטענה שלי? אני הייתי רוצה את כלל התגמולים שמגיעים לי על תאונה שקרתה שלא באשמתי. כשהאוטו שלי היה בחניה. מדובר באוטו הקודם שהיה לי. 

1. הפסדתי את ה"ללא תביעות" שהיה קודם, כי תבעתי את הפוליסה שלי, בסופו של דבר.

2. ובאוטו הבא - הפרמיה שלי עלתה. על זה אין לי פיצוי.. 

3. ונוסיף השתתפות עצמית - כי תיקנתי לא במוסך הסדר.

4. שבועיים הייתי ללא רכב. נסעתי בתחבורה ציבורית בקארפול לעבודה. 

כעיקרון, רציתי לדעת אם ניתן ואפשרי להצטרף לצד של התביעה של הביטוח (כי יש הוצאות שלא שולמו לי...). ולדעתי ניתן.. רק שחברות ביטוח לא ששות לתת את השירות הזה. 

מקווה מאוד שחברת הביטוח תתבע את הנהג  - ותמצה איתו את התהליך. לא ברור לי איך אנשים מעיזים לנהוג ללא ביטוח צד ג'.

Skoda Fabia 2025 

פורסם

צריך לוודא שזה קורה.

כדאי להיות עם האצבע על הדופק.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, Nemesis כתב:

למיטב ידיעתי ברגע שהביטוח מקבל את כספו חזרה, מוחקים לך את "ההשפעה" של התביעה.

אבל בינתיים עשיתי ביטוח לאוטו חדש, שקניתי, וככל הנראה עצם זה ששלוש שנים ויש לי עבר ביטוחי שבו הפעלתי את הפוליסה שלי, אז שילמתי יותר כסף.

לפני 54 דקות, sperial כתב:

צריך לוודא שזה קורה.

כדאי להיות עם האצבע על הדופק.

איך מוודאים שזה קורה? 

החלפתי ביטוח כשקניתי אוטו חדש, כי דרך היבואן ההצעה היתה ממש טובה, ובסוכנות שלי (שהייתי בה כבר לפחות עשור אם לא יותר) נתנו מחיר מנופח.

והאמת שאני מנסה לשחרר את זה. אולי הביטוח מתישהו יעדכן אותי, ואז בתביעות קטנות אתבע את ההפרשים. אני לא יודע. חבל על האנרגיות. 

לפני 4 שעות, guya72 כתב:

אתה צודק, ומעניין אותי איך ניתן לברר אם החברה אכן הרימה את הכפפה ודרשה את כספה. מדובר בכמה אלפים טובים. 

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אינך יכול "להצטרף" לתביעה של חברת הביטוח, אלא עליך להגיש תביעה נפרדת.

התביעה של חברת הביטוח (במידה והיא אכן תובעת), תהיה בבימ"ש שלום.

סכומי הכסף שאתה מדבר עליהם, הם בסדר גודל שניתן ומומלץ לתבוע בגינם בבימ"ש לתביעות קטנות.

ברמת עקרון, אתה יכול להגיש את התביעה שלך בבימ"ש שלום, ואח"כ להגיש בקשה לאיחוד תיקים (מאחר וזה אותו נתבע, ואותו מקרה).

אבל....קח בחשבון שההתנהלות בבימ"ש שלום דורשת ידע מקצועי בתחום עריכת דין.  כלומר, אם תנסה לנהל את התיק לבד - ההפסד שלך מובטח.

תיעזר בעו"ד - כנראה שהעלות תהיה יותר גבוהה מעלות הנזק הנתבע.

לפני 6 שעות, saar5555 כתב:

הטענה שלי? אני הייתי רוצה את כלל התגמולים שמגיעים לי על תאונה שקרתה שלא באשמתי. כשהאוטו שלי היה בחניה. מדובר באוטו הקודם שהיה לי. 

סעיף 1 - נחמד, אך אינו מהווה עילה לתביעה

סעיף 3 - זבש"ך.  זה הסכם בינך לבין חברת הביטוח.  נהג צד ג' אינו צד בעניין זה.

סעיף 4 - לא נעים, אך זבש"ך. אם תתבע, אולי תקבל פיצוי של כמה מאות שקלים (ואני חושב שאני די נדיב).

הסעיף היחיד בגינו יש לך עילה לתבוע הוא סעיף 2.  תצטרך לכמת את הפרש העלויות.

פורסם
לפני 7 שעות, saar5555 כתב:

כעיקרון, רציתי לדעת אם ניתן ואפשרי להצטרף לצד של התביעה של הביטוח (כי יש הוצאות שלא שולמו לי...). ולדעתי ניתן.. רק שחברות ביטוח לא ששות לתת את השירות הזה. 

מקווה מאוד שחברת הביטוח תתבע את הנהג  - ותמצה איתו את התהליך. לא ברור לי איך אנשים מעיזים לנהוג ללא ביטוח צד ג'.

למעשה סעיף 2 הוא תוצאה של סעיף 1. עלייך לנסות לקבל מחברת הביטוח עלות "הנחת העדר תביעות " ולהכפיל ב3, כי ההעדר/אי העדר תביעות תופס 3  שנים אחורה.

כל השאר מה שGUYA אמר

אגב, מדוע מלכתחילה הפעלת פוליסה שלך, ולא תבעת את הנהג השני?

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)

לא מדוייק, כי ההנחה חוזרת בהדרגה על פני 3 שנים. מספרים שזכורים לי הם הנחות של 7.5% בשנה השניה,, 15% בשלישית ו-22.5% החל ברביעית (חזרה לנורמה). בדוגמה הזו זה מסתכם ב-45% מפרמיה שנתית אחת לפני הנחות. כמובן שצריך לבדוק את הפוליסה שלך שבה המספרים יכולים להיות שונים, והחישוב לא כולל שינויים שנתיים בפרמיה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)
לפני שעה, guya72 כתב:

אינך יכול "להצטרף" לתביעה של חברת הביטוח, אלא עליך להגיש תביעה נפרדת.

התביעה של חברת הביטוח (במידה והיא אכן תובעת), תהיה בבימ"ש שלום.

סכומי הכסף שאתה מדבר עליהם, הם בסדר גודל שניתן ומומלץ לתבוע בגינם בבימ"ש לתביעות קטנות.

ברמת עקרון, אתה יכול להגיש את התביעה שלך בבימ"ש שלום, ואח"כ להגיש בקשה לאיחוד תיקים (מאחר וזה אותו נתבע, ואותו מקרה).

אבל....קח בחשבון שההתנהלות בבימ"ש שלום דורשת ידע מקצועי בתחום עריכת דין.  כלומר, אם תנסה לנהל את התיק לבד - ההפסד שלך מובטח.

תיעזר בעו"ד - כנראה שהעלות תהיה יותר גבוהה מעלות הנזק הנתבע.

כן, בעיניי עדיף שחברת הביטוח תטפל בדבר הזה, עם סוללת עורכי הדין שיש לה. 

לפני שעה, fatboy1340 כתב:

למעשה סעיף 2 הוא תוצאה של סעיף 1. עלייך לנסות לקבל מחברת הביטוח עלות "הנחת העדר תביעות " ולהכפיל ב3, כי ההעדר/אי העדר תביעות תופס 3  שנים אחורה.

כל השאר מה שGUYA אמר

אגב, מדוע מלכתחילה הפעלת פוליסה שלך, ולא תבעת את הנהג השני?

נהג שנסע ללא שום ביטוח, לא מקיף ולא צד ג'.

בסופו של דבר, אני מקווה ששלוש שנים קדימה יהיו ללא תאונות וזהו.

Skoda Fabia 2025 

פורסם

הסיכוי שלך לראות שקל מאדם כזה נמוך מאוד, לא ישלם גם אם תקבל פסק דין ותפעיל הוצל״פ.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

הסיכוי שלך לראות שקל מאדם כזה נמוך מאוד, לא ישלם גם אם תקבל פסק דין ותפעיל הוצל״פ.

מנסיון לא מועט, ברגע שמוציאים צו איסור יציאה מהארץ /מחרימים רכב (מבוצע דרך הוצל"פ), הם רצים לשלם

עריכה אחרונה על ידי fatboy1340

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...