Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לנו I20 שעבר כ 135K ק"מ, המצמד אינו מחליק ואינו גבוה, כלומר הוא מתחבר היטב

הבעיה היא שהמצמד אינו מפריד כמו שצריך, הדוושה קשה מאוד וזה הולך ומחמיר,  כלומר קשה ללחוץ על הדוושה + ההפרדה אינה טובה ונקודת ההפרדה נמוכה מאוד, יש מקרים פה ושם שהוא עובד תקין אבל חוזר לבעיה מהר

בכל מוסך שעברתי בו דבר ראשון הציעו להחליף מצמד , אף אחד לא דיבר על המשאבה ההידראולית שזה נושא מוכר ברכבים הללו,

החשש שלי - אחליף מצמד בחדש (החלפה אולי מיותרת) ואשאר עם אותה בעיה ואז אשלם שוב על החלפת משאבה,

יש למישהו הצעה לאבחנה מבדלת חד משמעית?

וגם מבקש המלצה למוסך באיזור ת"א/ר"ג או חיפה/קריות לעשות עבדוה טבוה במחיר סביר?

תודה

פורסם (נערך)

אם הדוושה קשה חדש משמעי שיש בעיה במכלול המצמד והוא שחוק יתר על המידה.

בעת החלפת מצמד כשהגיר בחוץ מבצעים ניקוי והחלפת מייסב מצמד.

לאחר החלפת מכלול המצמד הדוושה תחזור להיות רכה עם נקודת הפרדה תקינה, תהנה יותר לנהוג ברכב.

משאבת מצמד לא תקינה יש לה תופעות אחרות של איבוד לחץ או נזילה פנימית/חיצונית של נוזל המצמד.

במידה והמצמד קשה, המשך נהיגה במצב כזה יוצר עומס רב על משאבות המצמד ולאחר מכן הן ישבקו והנזק יהיה יקר יותר לתיקון.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
  • אהבתי 1
פורסם

מה? על סמך מה אתה אומר שהמצמד שחוק, ועוד בהחלטיות כזו? התופעה המאפיינת "חד משמעית" מצמד שחוק זו החלקה, ופות"ש אמר שלא קיימת.

פות"ש, יש לך כמה כיוונים שכדאי לבדוק:

1. לגרז את מיסב המצמד זה הדבר שהכי פשוט לנסות, ויכול לפתור את הבעיה. יכול מאוד להיות שרק המיסב תקול, ודיסק המצמד עצמו בסדר. לא יודע להגיד לך האם ניתן להחליף אותו בלי לפרק את כל המצמד.

2. בהחלט יכולה להיות בעיה במערכת ההידראולית. הייתי אומר שאולי פשוט חסר נוזל בלמים (אם המיכל משותף והרפידות שחוקות), אבל אז הדוושה לא אמורה להיות קשה (אלא רק לדרוש לחיצה עמוקה יותר ויותר כדי להגיע לנקודת ההפרדה).

3. יכולה להיות בעיית כוונון בדוושה. את זה אפשר לפתור בקלות. אבל אם קיימת בעיה נוספת, ותפתור את הסימפטום ע"י כוונון הדוושה מחדש, אתה עלול רק להסתיר את הבעיה האמיתית שבינתיים תתפתח עוד.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, chrono כתב:

מה? על סמך מה אתה אומר שהמצמד שחוק, ועוד בהחלטיות כזו? התופעה המאפיינת "חד משמעית" מצמד שחוק זו החלקה, ופות"ש אמר שלא קיימת.

פות"ש, יש לך כמה כיוונים שכדאי לבדוק:

1. לגרז את מיסב המצמד זה הדבר שהכי פשוט לנסות, ויכול לפתור את הבעיה. יכול מאוד להיות שרק המיסב תקול, ודיסק המצמד עצמו בסדר. לא יודע להגיד לך האם ניתן להחליף אותו בלי לפרק את כל המצמד.

2. בהחלט יכולה להיות בעיה במערכת ההידראולית. הייתי אומר שאולי פשוט חסר נוזל בלמים (אם המיכל משותף והרפידות שחוקות), אבל אז הדוושה לא אמורה להיות קשה (אלא רק לדרוש לחיצה עמוקה יותר ויותר כדי להגיע לנקודת ההפרדה).

3. יכולה להיות בעיית כוונון בדוושה. את זה אפשר לפתור בקלות. אבל אם קיימת בעיה נוספת, ותפתור את הסימפטום ע"י כוונון הדוושה מחדש, אתה עלול רק להסתיר את הבעיה האמיתית שבינתיים תתפתח עוד.

1. מי יפרק גיר בשביל לגרז מיסב?! :rofl:

2. אין קשר לבעיה במערכת ההידראולית במצמד קשה.

3. למערכת הידראולית אין כיוונים.

4.מצמד שחוק יגרום לדוושה קשה לאחר מכן יתחיל להחליק, ויתכן והוא כבר מחליק ופותח האשכול לא יודע לאבחן החלקה.

5. אינך יודע מי אני וגם אילו תעודות יש ברשותי על מצמדים.

פורסם

1. במצמדים שאני נתקלתי בהם המיסב נמצא בחוץ והגישה אליו נוחה.

2. ...

3. מי דיבר על כיוונים במערכת הידראולית? דיברתי על כיוון הדוושה.

4. עדיין לא הסברת כיצד מצמד שחוק גורם לדוושה קשה. מה בדיסק מצמד שחוק גורם לקושי בלחיצה?

5. נכון, ו..?

פורסם

מוסך פרטי (לא מורשה היבואן) ושהנו מומחה במיוחד למכוניות יונדאי וקיה, מקצועי ואמין

הוא "רמי שרותי רכב" שברח' תושיה 4 ת"א, טל' 03-5614645 או 050-5412236.

בברכה  -  רפי לין

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, chrono כתב:

1. במצמדים שאני נתקלתי בהם המיסב נמצא בחוץ והגישה אליו נוחה.

2. ...

3. מי דיבר על כיוונים במערכת הידראולית? דיברתי על כיוון הדוושה.

4. עדיין לא הסברת כיצד מצמד שחוק גורם לדוושה קשה. מה בדיסק מצמד שחוק גורם לקושי בלחיצה?

5. נכון, ו..?

1. תראה לי רכב אחד שיש לו מיסב לחץ מחוץ לגיר ושהגישה אליו כ"כ פשוטה כפי שאתה מתאר.

4. תחפש מידע בגוגל, כיצד דיסק מצמד שחוק גורם לדוושת המצמד להיות קשה, או שתעבור השתלמויות ב Schaeffler. אחרת אני גם ככה מדבר שטויות בעינך אז למה שתשמע ממני הסבר?

ישנם סוגי מצמדים שעם שחיקת הדיסק יש מנגנון כוונון אוטומטי למנוע את הדוושה הקשה, אך לא נכנס לזה מהסיבה שרשמתי קודם, אני עומד על תגובתי הראשונה באשכול זה.

• תוכן חדש...