Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טסלה יד 2? מה דעתכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 758 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

תחילה אספר על התנאים המיוחדים שבהם אני מועסק. אני מספק שירותי IT למגזר הממשלתי ויש לי רכב מהעבודה מבחירה. משרדי הממשלה משלמים לחברות המעסיקות אותנו סכום מסוים קבוע כל חודש לפי התעריף שנקבע או בחשכ"ל או לפי עדכון טבעי. המשרדים הממשלתים לא משלמים מעבר למה שנקבע לעובד ואנחנו מוגבלים ל-2180 שעות עבודה בשנה.

מזה נגזר:

1. אחוז מסוים שהחברה מקבלת (שהם לא מוותרים עליו)

2. משכורת

3. תשלומים סוציאליים (הפרשות, קרן השתלמות ועוד)

4. ימי חופש/מחלה

5. עלויות ליסינג, דלק, טיפולים ועוד.

ברבעון של כל שנה קלנדרית חדשה, מבוצע תחשיב של יתרות הכספים שנשארו אצל החברות. במידה ויש יתרות, הכסף חוזר לעובד בדמות "בונוס". זאת אומרת, כמה שיותר הייתי יצרני בעבודה, נסעתי פחות - והוצאתי פחות על דלק, בקושי לקחתי ימי מחלה או חופש, ככה אני אקבל יותר במועד תשלום ה"בונוס". 

בימים האחרונים אני מתחיל לחשוב על החזרה הסקודה קאמיק של העבודה ולרכוש לי טסלה משומשת. אני מאמין שהחזרת הרכב תיתן לי בערך 1500 ש"ח בנטו (אולי אפילו יותר).

המחירון של 2021-2022 לדגמים הרגילים נע באזור 160-170. אין לי הון נזיל (חוץ מכסף שמושקע בבורסה ואני לא מעוניין להוציאו) ולכן חשבתי על מימון מלא וביד 2 יש אפשרות לקבל מימון באזור ה-2000 ש"ח לחודש.

קצת נתונים:

1. נכון להיום אני נוסע פעם בשבוע מעפולה למשרד בירושלים ושאר הימים עובד בסניף העפולאי או מהבית (מי שזוכר, בתקופת טרום הקורונה פרסמתי פוסט על המעבר לעפולה ורשמתי שאני מגיע לירושלים יומיים בשבוע, ישן לילה אצל אימי ואז עובד למעשה שלושה ימים בירושלים, אז עכשיו זה השתנה). 

2. אני עושה בשנה קרוב ל-30,000 ק"מ

שאלה

1. האם צעד כזה של רכישה טסלה יד 2 (בערך 50,000 ק"מ נסועה) יכול להיות הגיוני בכלל?

2. למרות שאצטרך להוסיף עוד כמה מאות שקלים עבור המימון, האם בסוף העלויות של החשמל מול העלויות של הדלק יביאו אותי למצב שאני קצת מצמצם בהוצאות?

תודה חברה.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

לטעמי אחזרת רכב חשמלי בישראל איננה עסק כלכלי לצערי הרב אנחנו לא שוודיה ששם קיימות הטבות מס מגוונות לבעלי רכב חשמלים והמדינה למעשה דוחפת לשימוש בתחבורה ירוקה ...

בישראל המצב שונה כאשר על פי התחזיות תתווסף לאגרת רישוי השנתית חישוב של  החל משנת 2026 בעלי רכב חשמלי ישלמו 15 אגורות לכל קילומטר נסועה • המס צפוי להכניס לקופת המדינה 2.4 עד שנת 2028

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...