Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי באטום (שרשור מתגרען)

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 12.9.2024 בשעה 15:09, oryo כתב:

שמתי ציטוט ריק רק בשביל האטנשן, סתם כותב מהטלפון לא יצא כמו שרציתי.

אם יש לך אפשרות לעשות סיבוב על אריאל אטום עם שמשה, זה יענה לך על הלבטים?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 200
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן רק שאין דבר כזה, אין כמעט אטומים

אבל נתת רעיון טוב, להתייעץ בפורום בעלי הרכב בטוח יש אחרים שעשו את המעבר 🙏

במקביל לכל זה חודש הבא יש יום מסלול ב cota, אישרו לי להכנס לקבוצת ה intermediate מה שאומר 5 סשנים של 25ד' עם מדריך, סה"כ שעתיים על המסלול 🏁

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב, אז יום המסלול בCOTA נדחה :(

סופ״ש לפני כן אני יוצא לנסיעה, ובדרך חזור אני מתחיל לקבל ״בליפים״ מהת׳רותל. בגדול, בסל״ד נמוך הרכב נותן גז, משחרר, גז, משחרר, גז (...) בקצב די קבוע.

ברגע שיש מצערת, אז זה מפסיק. 

אוקיי... מוזר.

מתחיל לחפש פתרונות בפורומים, ומקבל רפרנס לכך שכנראה מדובר בכשל ב IACV, שלזכרוני זה Idle Actuator Ctrl Valve, או בעברית ״שטותר ששולט במצערת כשאתה לא לוחץ״ ואמור לשמור על סל״ד כלשהו למנוע. בחור עם מנוע k20 ביוטיוב מראה את ההונדה שלו מתנהגת בול אותו דבר.

התיקון אמור להיות פשוט - לנקות את החלק הזה, ואם הוא לא ״משתחרר״ אז להחליף אותו. אוקיי, נשמע לא רציני!

ישנם שני מוסכים איתם עבדתי על האטום, האחד מקצוענים רציניים שמטפלים ברכבי קצה, הם סגרו לי איזו בעיה עם נזילת שמן ברקסים וניסו לפתור איזה רעש מוזר משילוב להילוך רביעי (סינכרו) אבל לא הצליחו. החיוב בפועל היה יקר יותר מהצפוי, אבל בגדר הסביר.

מוסך שני זה משהו סטייל ג׳יפילוב, מוסך שכונתי כזה שמטפל ברכבים נורמליים - הגעתי אליהם לגמרי במקרה כשהייתי צריך יישור גלגלים (alignment), הם היו קרובים למיקום שלי ולגמרי במקרה הסתבר שיש שם איזה מוסכניק אחד שנהג לעבוד על רכבים רציניים בעבר, עם קצת נסיון על אטומס.

דיברתי עם שני המוסכים, והחלטתי ללכת לשכונתי - בעיקר בגלל ששם אני מדבר ישירות עם המכונאי ולא עם איזה ״front man״, וגם בגלל שהיה לי good gut feeling איתם פעם שעברה.

האטום מגיעה אליהם, וקצת אח״כ אני מקבל חדשות רעות: בעיה בסופרצ׳רג׳ר.

המכונאי טוען שאין לי בכלל IACV, ושיש בריחת אוויר מהתעלה (vac leak), אני קופץ לשם בשביל לראות בעצמי - ואכן, הוא לוקח מצלמת סנייק כזו ומראה לי שיש בורג אחד שנפל לגמרי, ובורג שני שמשוחרר לאללה. מסתבר שהבורג שנפל מושחל כ״כ עמוק, עד שהוא מגיע בעצם לתעלת האוויר (מהסופרצ׳רג׳ר למנוע), וזה מסביר את הבעיה: אוויר בורח בסל״ד נמוך, עד לנק׳ שהמנוע מרגיש חנוק ולכן נותן פוש למצערת.

אוקיי, אז לפחות הבנו מה הבעיה... מה עושים?

ובכן, היות והכל דחוס לגמרי, אי אפשר באמת להגיע לבורג בלי לפרק את כל האירוע הזה.

ובגלל שהרכב נישתי לחלוטין, אין להם מושג כמה זמן זה ייקח, ואין איזשהו ״מחירון״ סטנדרטי לעבוד לפיו.

אם זה לא מספיק גרוע - אריאל בריטניה מתקשרים רק דרך אימיילים ויש זמן תגובה, ומספרים שהסופרצ׳רג׳ר הנ״ל יוצר בשת״פ עם חברה ספציפית, שמאז פשטה רגל. אין לאף אחד מושג אילו ברגים היו שם.

ואם כל זה לא מספיק גרוע - אז הם מסבירים לי שם שאם וכש יפרקו את הסופרצ׳רג׳ר בשביל להגיע לאן שצריך, אז הgasket (אטם) ילך קפוט, ולא ניתן להשיג חליפי כי אמור פשיטת רגל וכו׳, וזה אומר שאו שאני צריך למצוא מקום אחר שיכול לייצר custom gasket ולקוות לטוב, או לשים איזשהו דבק איטום אבל זה לא נחשב ״פתרון קבע״ ולכן ייתכן שאדרש לאטום שוב בעתיד...

דרעק.

טוב האישה קוראת לי

המשך יבוא ... (?) :o 

• אהבתי 2
  • מבאס 4

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 7 שעות, oryo כתב:

שאדרש לאטום שוב בעתיד

no pun intended...

אבל בנימה יותר רצינית - אם אריאל לפחות מתקשרים, האם יכול להיות שתוכל לקבל מהם service manual, ושם יהיו הוראות ברורות יותר לאיך לפרק כל דבר? יכול להיות שתהיה דרך להגיע לברגים האלה בלי לפרק את ה-SC?

פורסם

אז אני מבין שהיה ביקוע אטום? לא נראה שיש מדריך של היינז לדבר הזה - אין סדנא כלשהיא שיודעת לפרק סופרצא'רג'ים ולקסטם אותם? 

לייצר הברזות לברגים חדשים בנוסף לאטם קסטום? 

• רעיון טוב! 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)

בנק׳ הזמן ההיא האטום במוסך כבר למעלה משבוע, אני חוזר לפורום בפייסבוק ומנסה שוב את מזלי - הרכב מלכתחילה די נדיר, והואריאנט הספציפי שלי נדיר עוד יותר, אז אני לא מצפה להרבה אבל מנסה בכל זאת.

בינתיים מנסה גם את היבואן בארה״ב, שלא עונה לטלפון או חוזר להודעות.

במוסך אומרים לי את הדבר הבא: הגענו הכי רחוק שאנחנו יכולים בלי לפרק את הרכב (שלב דיאגנוסטיקה), יש חנות ברגים מיוחדת בסן אנטוניו (שעה וחצי דרומה) שסביר להניח יוכלו להמציא בורג ספציפי בהינתן רפרנס, ולגבי הסיטואציה אם הסופרצ׳רג׳ר - חייבים לפרק, להגיע לשם, ורק אז נוכל לדעת איך להתקדם, קונקרטית. הם מציינים שהם עושים את הפרויקט הזה מאהבה לתחום, אבל שבסופו של יום הכלים שלהם מוגבלים והם לגמרי מכבדים את זה אם אני רוצה לקחת את הרכב למקום אחר, לא יחייבו אותי בכלום מעבר לדיאגנוסטיקה.

אם אני רוצה להתקדם - יחייבו אותי על $165/שעה (+מס), והם לא יודעים כמה זמן זה ייקח כי כאמור it's all a shot in the dark at that point.

זה יום שישי וגם ככה לא ניתן להתחיל לעבוד על הרכב, הוא מציע לי לישון על זה בסופ״ש ולחזור אליהם עד שני. אני אומר לו שיש להם אור ירוק טנטטיבי - ז״א שמתקדמים אלא אם אתחרט ואעדכן טרם תחילת העבודה.

בינתיים - בפורום מגיבים להודעה שלי. מסתבר שהסופרצ׳רג׳ר הוא של חברה בשם Jackson Racing, וידוע בתור JRSC. מסתבר שהחברה לא פשטה את הרגל, אלא שהם הפסיקו לייצר את הסופרצ׳רג׳ר. הוא אומר שהגסקט תואם לסופרצ׳רג׳ר אחר, ומפנה אותי לשתי חברות שמתעסקות בזה. אני שואל אותו לגבי הפתרון הזמני עליו דובר איתי והוא מפציר בי שלא לשקול את זה אפילו, לא מספיק מתאים לרכב כ״כ קיצוני שננהג חזק.

במקביל אני מריץ קצת סיטואציות בראש ומבין שמשהו לא מתיישב לי טוב: נפל בורג שמחבר בין JRSC למנוע/שלדה, מה הסיכוי שמי שהנדס את זה בנה את זה ככה שהצ׳רג׳ר נאטם רק אחרי התקנה ברכב / חיבור למאונט? 🤔 מצד שני, מה הסיכוי שמישהו יהנדס בורג של מאונט בצורה שחודרת עמוק מספיק ע״מ להגיע לתעלת האוויר...? 🤦‍♂️

מריץ אנליזת סיכונים - יש לי ציון אמון גבוהה והרכב כבר שם מחד, אם אתקל במקרה קצה כנראה שאדרש להעביר את הרכב לסדנא אחרת והכסף ילך לפח מאידך. אני רחוק ממכונאי, אבל ברמת ההנדסה הבסיסית אני לא מאמין שסביר שהבעיה תגיע לקיצון מבחינת מה שידוע לי כרגע, ולכן דירוג האמון והנוחות מקבל משקל יתר על פני הסיכון. אני בוחר להמשיך עם הצוות ולהשאר אופטימי.

קיצר - איחלתי לחייל בהצלחה...

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 21 דקות, oryo כתב:

סיכונים

הזכיר לי את זה:

image.png.9363c9505ae21e764923c2e3e74328e4.png

מקווה שתחזור במהרה בימינו ל:

image.png.7d9a039032280c05ad950cbaa798b666.png

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

מה שעובר לי בראש עכשיו זה...

image.png.495328264267a72fc1988ac88c881235.png

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 3 שעות, chrono כתב:

האם יכול להיות שתוכל לקבל מהם service manual

לא סיפקו בשביל הנ״ל, סיטואציה יותר מדי נישתית

לפני 3 שעות, lanosforce כתב:

אין סדנא כלשהיא שיודעת לפרק סופרצא'רג'ים ולקסטם אותם? 

יש הכל מהכל, it's all about the benjamins $$$

פורסם
לפני 26 דקות, oryo כתב:

לא סיפקו בשביל הנ״ל, סיטואציה יותר מדי נישתית

מאכזב מאוד. אני מבין למה חברות גדולות מסתירות את המידע הזה מלקוחות - כי הן רוצות שתבוא לטפל בכל בעיה במוסכים המורשים שלהם (לא לגיטימי, מעצבן, אבל ברור לי קו המחשבה העסקי), אבל איזו סיבה יש לאריאל לא לספק הוראות טיפול מפורטות (כמובן בהנחה וזה קיים) מלקוח?

פורסם
לפני כשעה, chrono כתב:

אבל איזו סיבה יש לאריאל לא לספק הוראות טיפול מפורטות (כמובן בהנחה וזה קיים) מלקוח?

הפתרון נמצא בסוגריים

מדובר ברכב אולטרה נישתי, ובואריאנט נישתי עוד יותר.

בתור חברה קטנה, אני לא יכול לומר שאני מופתע (או אפילו מאוכזב) מכך שאין להם תיעוד לדברים שקרו לפני עשר שנים, זה המחיר של עבודה מול חברה בגודל הזה, ואחזקת רכב קצה נישתי. כמובן שהייתי מעדיף שהכל יהיה מתועד היטב, אבל אני יודע איך זה לתפעל חברה קטנה ומבין שעבור כמה עשרות יחידות עם ריסורסים ברמה של מכונאי/מהנדסי רכב, הציפיה לקבל מוצר הדוק ומוגמר מוגזמת, בטח ובטח כשמדובר באנגלים (=לא גרמנים/יפנים:)

• אהבתי 1
  • מבאס 1

פורסם
בתאריך 6.5.2024 בשעה 15:52, oryo כתב:

קחתי אותה ביום ראשון למפגש רכב, היה כיף לראות את החיוכים והשמחה של מי שעבר ליד הדבר הזה, חלקם ידעו מה זה - רובם לא. הקפדתי לומר לכל אבא עם ילד שירגיש חופשי להכניס אותו פנימה, אני זוכר כמה זה עשה אותי שמח כשבאיזה אוטומוטור מפעם נתנו לי לשבת במשהו.

סחטן עליך שאתה לא שוכח את זה שיש לך את האוטו 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, oryo כתב:

שיראו את הכח של המאפיה הישראלית

אני לא מהמאפיה, בטח לא בטקסס, אבל קיבלת לייק ישראלי כשר למהדרין - זו אחלה דרך לפרגן, וחשוב לפרגן לעסקים עם נשמה שהם מעבר ל"אם הרכב שלך בן יותר מ 3 או המשימה היא לא פילטר-שמן-צ'יפס-סלט אנחנו לא רוצים"

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...