Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי טויוטה ספייס ורסו 2015. הייתה לי בעיה שהצופר לא היה עובד כאשר ההגה היה ישר אמנם כאשר הוא היה מסובב אפילו קצת הצופר היה עובד.

הלכתי למוסך והוא החליף לי משהו שנקרא סליל הגה מרכב מפירוק. הצופר באמת חזר לעבוד אבל נדלקה הנורה הזו שמראה רכב מחליק.

הוא אומר לי צריך לשים חדש לא מפירוק, אמרתי אין בעיה, החליף לחדש. המנורה עדיין עובדת, אומר לי תחליף חיישן של האוויר בתוך הצמיג, החלפתי, אומר לי תחליף צמיגים, החלפתי, אומר לי תעשה כיוון פרונט, עשיתי, אומר לי הבולם לא טוב תחליף,  החלפתי.

ועדיין הנורה דולקת. הלכתי למוסך אחד והוא אומר לי אחרי שהוא פתח את ההגה שנראה לו שלא הרכיבו לי את הזווית הגה הישנה. שאלתי אותו והוא נשבע שהרכיב. 

אני אציין כאשר הייתי עם הסליל מהרכב מפירוק(לא החדש שיש אצלי היום) אמר לי מוסכניק שהבאתי לו את הרכב שצריך לעשות "לימוד" להגה נתתי לו וזה לא עזר. 

למעשה הנורה הזו לא נכבת גם כאשר במוסך הוא מנסה לכבות אותו מהמחשב.

הוצאתי כבר מלאא כסף שאין לי כדי לסדר את זה ובמוסך הוא אומר שאין לו מה לעשות יותר.

פונה אליכם חברים אני גר בירושלים ומחפש לפתור את הכאב ראש הזה.

20240205_143800.jpg

פורסם

מנסה לעזור. 

https://carcheck.co.il/נורת-esp/ 

בראש ובראשונה, בדקו, האם יתכן שבטעות הפעלתם את מצב ה-ESP באופן ידני. זוהי טעות נפוצה ברכבים בהם הפעלת ה-ESP היא ידנית ויזומה ולא נעשית אוטומטית על ידי הרכב. לאחר שווידאתם שזה אינו המצב, גשו לבדוק למוסך מקצועי, שלרשותו עומדים הכלים המתאימים לאבחן את התקלה ולהשיב את המערכת לתפקודה התקין. 

יכול להיות שבטעות הכפתור המפעיל את זה נלחץ בטעות?

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, י.א.ס כתב:

הלכתי למוסך והוא החליף לי משהו שנקרא סליל הגה מרכב מפירוק. הצופר באמת חזר לעבוד אבל נדלקה הנורה הזו שמראה רכב מחליק.

פה כנראה הבעיה.

אם הנורה לא דלקה לפני, ואחרי החלפת הסביבל הופיעה - סביר להניח שהסביבל הותקן לא נכון.

שים לב שיש למערכת ESP כמה חיישנים ששולחים אליה מידע,
חלקם באמת קוראים נתונים של לחץ אויר כמו שאמרו לך, נתוני בלימה והאצה... אבל לעניינו, יש לפחות 2 חיישנים שיושבים על ההגה ומחוברים לסביבל - אחד זה חיישן שמודד את הזוית והשני זה חיישן שמודד את ציר ה-yaw.

יכול מאד להיות שאו שהחיישנים נפגעו במהלך ההתקנות,
או שלא כוילו כראוי (הסביבל לא יושב בהתאמה לחיישן),
או שיש בעיה בכבלים שלהם, שזה גם סביר והגיוני.

אתה צריך משהו שיודע לעבוד עם המערכות האלה ולכייל אותם כמו שצריך וגם לעשות דיאגנוסטיקה כמו שצריך.

לצערי לא מכיר את הורסו מספיק. יש רכבים שאפשר להתחבר למחשב הרכב (לא רק OBD) ולראות בדיוק איזה חיישן שולח אות טריגר למערכת ה-ESP. זאת תיהיה הדיאגנוסטיקה המדויקת ביותר, הבעיה שלא בטוח שזה אפשרי בורסו.

אגב, הנושא מתאים לפורום טכני.

עריכה אחרונה על ידי דג
  • רעיון טוב! 1
פורסם

היה לי כזה רכב אותה בעיה (נשאר במשפחה ) לי המוסכניק שם איזה חוט ברזל בצופר עצמו בטמבון הייתי מזיז קצת את החוט הצופר היה עובד רגיל בקיצור כנראה שזה מגעים בחשמל של הצופר יכול ליהנות שהוא נגע באיזה חישן שזה באותו אזור של הצופר עצמו.בהצלחה

• תוכן חדש...