Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איפוס בנושא מחירי יד2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מחפש עבור חבר רכב (הוא לא סגור עדיין אל מה רק עם תקציב של כ-100,000 שקל ללא מימון). לא ממש מומחה במחירי השוק אבל ממה שאני רואה, מחירון לוי יצחק מושפע מאוד מהמחיר של רכב חדש לעומת מחיר הרכישה המקורי שכן ירידת הערך לעומת מחיר הקנייה המקורי הוא מאוד נמוך ברמה של 10-12 אלף שקל בשנה, כל זה לפני רכבים רבים שאני רואה שדורשים מעל המחירון ולא 2,000 שקל יותר אלא 10,000 שקל ומעלה. אני מפספס משהו? ובאופן כללי, מה מצב השוק מבחינת היכולת להוריד מהמחירון שלטעמי, פשוט גבוה מידי ברמה שכבר עדיף פשוט לרכוש חדש. 

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
פורסם

אתה מפספס כאן עניין עקרוני: המחירון (זה של לוי יצחק) מחייב רק במקום שהוא מופיע במסמך משפטי. למשל בקביעת ערך רכב לצרכי תשלום פיצויי ביטוח, אם הוא מצויין בחוזה הביטוח (פוליסה).

בעסקאות מכירת רכב המחירון מהווה, לכל היותר, נקודת מוצא למו״מ. המוכר יטען תמיד שהרכב הוא פנינה ששווה יותר, הקונה יחפש בו פגמים שמורידים מערכו. מחיר השוק יהיה מה שיוחלט בסוף המו״מ, ותלוי לא רק ברכב ובמצבו אלא גם בכושר המיקוח של שני הצדדים. אז ההחלטה איזה רכב חברך ירכוש תלויה בו בלבד, הוא זה שיקבע האם העלות הנוספת של רכישת רכב חדש (ואיזה) מוצדקת.

כמובן שהמחיר שמבקש המוכר הוא נקודת המוצא שלו. בכמה יתגמש תגלה רק ״ ליד הרכב״.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מחיר השוק תלוי מאד בדגם הנבחר ובהיצע שיש מאותו דגם בשוק.

דגמים פופולריים בשוק הליסינג לדוגמא יתקשו לקבל מחיר מחירון.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

נרכש בסוף חדש.

מה נרכש? סובארו קרוסטרק 2.0 LUXURY במחיר של 169000 שקל (לפני אגרות). המחיר לדגם מקביל עם אבזור דומה (אך עדיין נחות) שנת 2020 היה קרוב ל-130,000 שקל - קרוסטרק פלוס. לי זה פשוט נשמע קצת הזוי המחירי יד 2 האלו, לא יודע בכמה הם נרכשים בפועל, אבל הדגם הזה נרכש כחדש ב-160,000 שקל כך שמדובר בירידת ערך של 18% ל-4 שנים?

הרבה שנים שלא הייתי בשוק היד 2, אבל בזמנו 18% זו הייתה ירידת הערך ליום לאחר יציאה מאולם התצוגה. 

עריכה אחרונה על ידי Supertigre
פורסם

העובדה שמבקשים סגום מסוים במודעה כלשהיא - לא אומר שיש מישהו שמשלם את הסכום הזה - המחירון של הדגם הוא 114000 ש"ח.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...