Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חברה - מה לקחת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אני זכאי לרכב מהחברה בה אני עובד. הרשימה התעדכנה בחצי שנה האחרונה לדגמים הבאים (רושם בכל אחד למה אני מתחבר ולמה לא) :

1. יונדאי באיון prime plus

הטוב: נראה שהוא מאובזר מאוד, לפחות בבטיחות. הגה עגול לגמרי (נוהג לרוב עם יד אחת). הגודל נראה סבבה.

הרע: נראה שהוא די חלש ביחס למתחרות

2. סיאט אטקה סטייל

הטוב: נוח, מרווח ומפנק. נראה שהכי טוב מבחינת ביצועים.

הרע: גדול מדי לעיר (?), נראה שחסר בו אבזור בטיחות (לעומת הבאיון לפחות), ללא מצלמת רוורס (לא ברור אם חברת הליסינג תאשר התקנה)

3. מאזדה 3 סדאן קומפורט

הטוב: נראות, ביצועים, איכות חומרים

הרע: אין מצלמת רוורס, מרכב סדאן שפחות מועדף עליי (גם רכב ארוך, וגם אי אפשר "להגדיל" את הבגאז על ידי קיפול מושבים)

4. אופל מוקה אלגנס

הטוב: נראות, ביצועים (מכיר את ה2008)

הרע: האם ההגה דומה ל2008 (לא היה לי נוח בכלל)? האם גם בו חסרה משענת יד כמו ב2008?

בגדול אני בן 30, ונוסע לרוב לבד ובעיקר בעיר.

מחפש רכב נוח שכיף לנהוג בו, ושמאובזר ברמה טובה (ברור לי שרכבי ליסינג מאובזרים פחות בסהכ. נושא אמינות לא קריטי לי, גם לא צריכת דלק)

אשמח לשמוע את דעתכם על הרכבים

עריכה אחרונה על ידי gadyh
פורסם

כדאי לך לבדוק האם אפשר לקחת רכב שלא מופיע ברשימה הסטנדרטית - סיאט אטקה שנראית מתאימה בדיוק לדרישותיך (אם מוצעת לך אטקה - כנראה שחברת הליסינג עובדת גם מול צמפיון מוטורס).

פורסם
לפני 3 שעות, mottis כתב:

כדאי לך לבדוק האם אפשר לקחת רכב שלא מופיע ברשימה הסטנדרטית - סיאט אטקה שנראית מתאימה בדיוק לדרישותיך (אם מוצעת לך אטקה - כנראה שחברת הליסינג עובדת גם מול צמפיון מוטורס).

אני מניח שהתכוונת לארונה?

פורסם

אני מחזיק באטקה פרטית, אוטו משובח, אבל קצת גדול מדי לנסיעה עירונית טהורה. תא מטען גדול מאוד ומושבים מרווחים יתאימו מאוד למשפחה, קצת אוברקיל לנהג יחיד. את הבאיון לקחתי בזמנו לנסיעת מבחן, די סתמי לטעמי. האחרות מכיר פחות, אבל מת על עיצוב המוקה שנראית מצוין גם בפנים.

פורסם

לדעתי המאזדה תספק את הכי כיף בנהיגה והרכב גם נוח ומאובזר.

תבדוק אם תוכל לקבל את ההאצ'בק. 

למיטב ידיעתי אין בעיה להגדיל את תא המטען למרות שגם כך הוא דיי מרווח. 

פורסם
לפני שעה, gadyh כתב:

אני מניח שהתכוונת לארונה?

צודק, התכוונתי לארונה

לפני 51 דקות, Moshe c כתב:

לדעתי המאזדה תספק את הכי כיף בנהיגה והרכב גם נוח ומאובזר.

תבדוק אם תוכל לקבל את ההאצ'בק. 

למיטב ידיעתי אין בעיה להגדיל את תא המטען למרות שגם כך הוא דיי מרווח. 

המאזדה ארוכה גם בגרסת ההאצבק וגרסת ההאצבק זמינה רק בגרסת ספיריט שאינה מוצעת ללקוחות הליסינג

פורסם

אצלינו בחברה אף אחד לא לוקח רכב, תמיד אני מתפלא למה אחרים לוקחים, פשוט לא כלכלי, אולי אם אתה נוסע עשרות אלפי ק"מ בשנה.

פורסם
לפני שעה, mottis כתב:

המאזדה ארוכה גם בגרסת ההאצבק וגרסת ההאצבק זמינה רק בגרסת ספיריט שאינה מוצעת ללקוחות הליסינג

המאזדה אכן ארוכה, אבל אם תחליט לקחת רכב חברה תצטרך להתפשר באחד או יותר מהשיקולים. אני מציע שתערוך נסיעת מבחן על האפשרויות המוצעות לך ותראה מי מהן הכי טובה עבורך. אם הכי טובה לא עומדת בדרישות, תמיד תוכל לשקול לרכוש רכב באופן פרטי.  

פורסם

לפני 16 שעות, gadyh כתב:

נוהג לרוב עם יד אחת

תתחיל לסגל הרגלי נהיגה נכונים. נוהגים בשתי ידיים. 

יונדאי באיון - לא הצלחתי להתחבר לרכב הזה. סוג של i20 מעוות. לא שהוא רע, הוא בסדר גמור, ועדיין הוא פחות מוצלח מול האלטרנטיבות. 

סיאט ארונה - רכב מצוין. בהחלט אופציה.

מאזדה 3 - רכב איכותי מאוד, אבל אתה כנראה לא צריך את כל הגודל. אחת המשפחתיות הכי טובות בשוק. 

אופל מוקה - מבין האופציות המוצעות זו היתה הבחירה שלי. עיצוב צעיר ומגניב, איכותית, נוסעת מצוין. 

למגיבים, כשעובד מקבל רשימת כלי רכב, במרבית המקרים הרשימה סגורה, גם ברמת גימור. למה? כי זה מה שחברת הליסינג קיבלה עליו מחיר טוב מהיבואן, וזה מה שיש.

כן, אני יודע שיש לכם בנדודה שעובד בהייטקס והציעו לו i20 ובסוף הוא השתדרג ל EQA בתוספת של 150 ש"ח, אבל זה מקרי קצה. לרוב זו רשימה סגורה, שגם אין בה את כל הצבעים. אז להציע לפות"ש לבחור רכב אחר, זה פשוט לא תורם דבר לדיון. זו הרשימה שהוא קיבל. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני שעה, discoTD5 כתב:

תתחיל לסגל הרגלי נהיגה נכונים. נוהגים בשתי ידיים. 

יונדאי באיון - לא הצלחתי להתחבר לרכב הזה. סוג של i20 מעוות. לא שהוא רע, הוא בסדר גמור, ועדיין הוא פחות מוצלח מול האלטרנטיבות. 

סיאט ארונה - רכב מצוין. בהחלט אופציה.

מאזדה 3 - רכב איכותי מאוד, אבל אתה כנראה לא צריך את כל הגודל. אחת המשפחתיות הכי טובות בשוק. 

אופל מוקה - מבין האופציות המוצעות זו היתה הבחירה שלי. עיצוב צעיר ומגניב, איכותית, נוסעת מצוין. 

למגיבים, כשעובד מקבל רשימת כלי רכב, במרבית המקרים הרשימה סגורה, גם ברמת גימור. למה? כי זה מה שחברת הליסינג קיבלה עליו מחיר טוב מהיבואן, וזה מה שיש.

כן, אני יודע שיש לכם בנדודה שעובד בהייטקס והציעו לו i20 ובסוף הוא השתדרג ל EQA בתוספת של 150 ש"ח, אבל זה מקרי קצה. לרוב זו רשימה סגורה, שגם אין בה את כל הצבעים. אז להציע לפות"ש לבחור רכב אחר, זה פשוט לא תורם דבר לדיון. זו הרשימה שהוא קיבל. 

אני עובד בחברה גדולה, כבר פעמיים קיבלתי רכב שלא נמצא ברשימה הרכבים ה'רשמית".

ברגע שחברת הליסינג מציעה רכב של יצרן מסויים - ניתן לקבל גם רכב אחר של אותו יצרן שמוצע בדרך כלל בליסינג.

פותח השרשור ציין שיש סיאט אטקה ולכן הצעתי לומאת הארונה - רכב שמאוד פופולארי בציי רכב.

לא הייתי מציע לו לבקש סיאט לאון (אם היא היתה במלאי) כי היא לא מוצעת לציי רכב.

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, nglancer כתב:

אצלינו בחברה אף אחד לא לוקח רכב, תמיד אני מתפלא למה אחרים לוקחים, פשוט לא כלכלי, אולי אם אתה נוסע עשרות אלפי ק"מ בשנה.

כשהדלק לא על חשבונך והאוטו נוסע לא מעט, הכלכליות מקבלת עוד זוית.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

אני נוהג ברכב ליסינג מהעבודה כבר למעלה מ-20 שנה...

במהלך 20 השנים שאני מחזיק ברכב חברה מס שווי ההטבה עלה באופן משמעותי ומחירי הרכבים שעולים מגדילים אתו עוד...

עדיין, אצלי ההשתתפות בליסינג מאוד נמוכה, אני גר במרחק 65 קמ מהעבודה ואני עובד רק פעמיים בשבוע מהבית (תחבורה ציבורית לא רלוונטית עבורי כי היא לא יעילה).

חישבתי, ורכב הליסינג משתלם לי.

בנוסף, בתקופה שהריבית גבוהה, העלות של מימון רכישת רכב או התשואה לכסף שנשאר בבנק ולא משמש לרכישת רכב פרטי הוםכת את הליסינג למשתלם יותר.

אנחנו מחזיקים גם ברכב פרטי ובזכות רכב הליסינג, הרכב הפרטי נוסע רק כ-2000 קמ בשנה והעובדה שבמשק הבית שלנו יש רכב ליסינג מוזילה בכמה אחוזים את עלות הביטוח של הרכב הפרטי.

רבים מהעובדים שיש להם נהגים צעירים בבית לוקחים רכב ליסינג כדי לא לשלם עלויות ביטוח של נהג חדש/צעיר.

פורסם

אתה צריך לעשות סדרי-עדיפויות ולהחליט מה יותר חשוב לך  על חשבון דברים אחרים.

אם לא כתבו - מציע שתיקח את כולם לנסיעת-מבחן כדי להתרשם. ייתכן שתתחבר לרכב אחד ש"על הנייר" לא מתאים לך. וייתכן גם ההיפך.

מבין כולן,  לדעתי מציע שתיקח דווקא את אופל מוקה.

אם הגודל משמעותי בעיניך, זה אוטו קטן יחסית ומתאים לתמרון בעיר.

ברמת הגימור הזאת, אתה מקבל דברים חשובים (אם-כי ככל הנראה גם קיימים אצל המתחרים):

יש לו בלימה אוטונומית בשעת-חירום שמתאימה לנסיעה בעיר ומחוצה לה. 

יש לו בקרת-שיוט אדפטיבית לנהיגה נוחה בפקקים.

ובעיקר - יש לו תיבת הילוכים אוטומאטית רגילה, שגורמת לכך שיהיה יותר נוח לנסוע איתה בפקקים/מהירות נמוכה (חוץ מהמאזדה, בשאר הרכבים תיבה רובוטית שפחות נוחה בעיר/פקקים).

וחוץ מזה, יש לו מנוע חזק-יחסית כך שגם מחוץ לעיר יש לך כח די והותר. המנוע הזה יותר חזק ממנוע 1 ליטר של סיאט אבל פחות ממנוע 1.5 (סיאט אטקה מגיע עם מנוע 1.5. סיאט ארונה מגיע עם מנוע 1 ליטר או 1.5 ליטר). לעומת זאת, צריכת הדלק פחות טובה מה-1 ליטר ובחלק מהמקרים גם מה- 1.5 (אם זה חשוב לך, ושיקול).

הדבר העיקרי שמציע שתבדוק בנסיעת מבחן (מלבד האבזור, כמה שחשוב לך), זה סעיף הנוחות בתוך העיר, שהיה שנוי במחלוקת.

בד"כ נוחות פחות טובה זה אומר התנהגות-כביש יותר טובה.

אה...כן... ויש לו הגה בגודל רגיל.

בהצלחה ונשמח שתעדכן.

פורסם
לפני 4 שעות, ntd כתב:

אתה צריך לעשות סדרי-עדיפויות ולהחליט מה יותר חשוב לך  על חשבון דברים אחרים.

אם לא כתבו - מציע שתיקח את כולם לנסיעת-מבחן כדי להתרשם. ייתכן שתתחבר לרכב אחד ש"על הנייר" לא מתאים לך. וייתכן גם ההיפך.

מבין כולן,  לדעתי מציע שתיקח דווקא את אופל מוקה.

אם הגודל משמעותי בעיניך, זה אוטו קטן יחסית ומתאים לתמרון בעיר.

ברמת הגימור הזאת, אתה מקבל דברים חשובים (אם-כי ככל הנראה גם קיימים אצל המתחרים):

יש לו בלימה אוטונומית בשעת-חירום שמתאימה לנסיעה בעיר ומחוצה לה. 

יש לו בקרת-שיוט אדפטיבית לנהיגה נוחה בפקקים.

ובעיקר - יש לו תיבת הילוכים אוטומאטית רגילה, שגורמת לכך שיהיה יותר נוח לנסוע איתה בפקקים/מהירות נמוכה (חוץ מהמאזדה, בשאר הרכבים תיבה רובוטית שפחות נוחה בעיר/פקקים).

וחוץ מזה, יש לו מנוע חזק-יחסית כך שגם מחוץ לעיר יש לך כח די והותר. המנוע הזה יותר חזק ממנוע 1 ליטר של סיאט אבל פחות ממנוע 1.5 (סיאט אטקה מגיע עם מנוע 1.5. סיאט ארונה מגיע עם מנוע 1 ליטר או 1.5 ליטר). לעומת זאת, צריכת הדלק פחות טובה מה-1 ליטר ובחלק מהמקרים גם מה- 1.5 (אם זה חשוב לך, ושיקול).

הדבר העיקרי שמציע שתבדוק בנסיעת מבחן (מלבד האבזור, כמה שחשוב לך), זה סעיף הנוחות בתוך העיר, שהיה שנוי במחלוקת.

בד"כ נוחות פחות טובה זה אומר התנהגות-כביש יותר טובה.

אה...כן... ויש לו הגה בגודל רגיל.

בהצלחה ונשמח שתעדכן.

תודה,

לצערי באזור שלי (באר שבע) לאף אחת מהחברות אין רכבים לנסיעות מבחן.

וסוכנות של אופל בכלל אין בבש.

פורסם

שווה להתמקד בשניים שלושה דגמים מובילים ולבצע בהם נסיעת מבחן...

יבואן אופל נמצא בפלמחים לא רחוק מאוד מבאר שבע...

המוקה מאוד קטנה וצפופה בפנים - אתה חייב לבדוק שהיא לא קטנה מדי עבורך

• תוכן חדש...