Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי מעוניין לדעת בקומפוננט 3 WAY מחוברים 2 מידים ( 6.5 ו 4 ) לצורך העיניין .

קראתי בפורום שברגע שמחברים 2 רמקולים ליציאה המגבר אוטומטית יורד ל 2 אום ,

או שיש בקרוס של הקומפוננט משהו שמשאיר אותו ב 4 אום ?

או ששתי המידים הם 8 אום ? , ואז ההיתנגדות נישארת 4 .

עכשיו ברשותי קומפוננט דוטק 2 מקדימה 5.25 רציתי להוסיף עוד מיד(של דוטק 2\מיד של אלייט ) בגודל 4 ולהוסיף קרוס 3 WAY , המגבר הוא רוקפורד 100X4 RMS או 200X4 ב 2 אום

יהיה הבדל ??

יתרונות ??

חסרונות ??

תגובות בבקשה

למכירה , מגבר 2 ערוצים , 2מגברים 4 ערוצים , 2 מגברים מונובלוק, מחשב נייד ,קרוס 3 WAY , פורטים , מידים אילייט , רמקולים פולק אודיו לבית , בקיצור הכל לחץ כאן

פורסם

כדי להוסיף מיד של אלייט אתה תהיה צריך גם קרוס 3WAY אפשר גם של אלייט אבל זה יעלה מיד פלוס קורס באיזור ה1600-1800 שקל אני חושב.....שמעתי שילוב של מיד באס 6.5 של דוטק ומיד וקרוס של אלייט וטוויטר של סופרימו הישן וזה נישמע פשוט מעולה.....אני חושב ששילוב כזה יהיה איכותי מאוד אפילו עם טוויטר של דוטק.... אבל כדי להתקין מיד 6.5 מאשר 5 ורבע....

הברור שיהיו הבדלים ולטובה עם חיתוך וכיוון נכון....

המגבר נישאר על 4 אום בעזרת הקרוס אם אני לא טועה.....

פורסם
כדי להוסיף מיד של אלייט אתה תהיה צריך גם קרוס 3WAY אפשר גם של אלייט אבל זה יעלה מיד פלוס קורס באיזור ה1600-1800 שקל אני חושב.....שמעתי שילוב של מיד באס 6.5 של דוטק ומיד וקרוס של אלייט וטוויטר של סופרימו הישן וזה נישמע פשוט מעולה.....אני חושב ששילוב כזה יהיה איכותי מאוד אפילו עם טוויטר של דוטק.... אבל כדי להתקין מיד 6.5 מאשר 5 ורבע....

הברור שיהיו הבדלים ולטובה עם חיתוך וכיוון נכון....

המגבר נישאר על 4 אום בעזרת הקרוס אם אני לא טועה.....

אדי תגיד אתה מדבר על הסט של הבחור עם הסיאט קורדובה קופה האדומה? אם כן אז ממש ממש לא אהבתי איך שהוא מיקם את הרמקולים שלו באוטו תאמין לי שאם הוא היה ממקם אותם כמו שצריך ולא טוויטרים שמכווונים לרצפה והיה שם את המידים במקום אחר ולא בדשבורד במקום המקורי,הבחור היה יכול להגיע לרמת איכות בהרבה יותר גבוהה מאשר מה שיש לו כרגע באוטו.
זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

כן אני מדבר על אותו בחור ...ושאתה אומר שלא אהבת איך שומעים אתה מבסס על ניסיון אחר עם קומפוננטים 3 WAY? .....אני שמעתי את המערכת שלו לפני ואחרי הוספת המידים והאכן יש הבדל לטובה.....אבל לא יזיק עם הוא ישחק עוד קצת עם כיוונים ומקומות זה רק יועיל.....אבל על טעם וריח אין להיתכווח אתה לא אהבת אני דווקה אהבתי.....

פורסם

לגבי עומס העבודה, אכן אתה צודק .. על הנייר ההתנגדות תשתנה, אבל יש לזכור שכשאתה מפצל את התדרים בין הדרייברים, העומס בעצם מתחלק בין השניהם - במצב זה ההתנגדות השתנתה לנו, אך עומס העבודה נישאר זהה כאילו חיברת אלמנט בודד של 4 אוהם.

רק רציתי להוסיף, שקרוסים בנויים להתנגדויות קבועות - משמע תצטרך קרוס שיתחום בהתנגדויות המסויימות של האלמנטים שלך , ויש גם לזכור שדיי רצוי להתאים את התחימות לאלמנטים שאתה משתמש \ תיבת תהודה אשר קיימת עבורם.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
כן אני מדבר על אותו בחור ...ושאתה אומר שלא אהבת איך שומעים אתה מבסס על ניסיון אחר עם קומפוננטים 3 WAY? .....אני שמעתי את המערכת שלו לפני ואחרי הוספת המידים והאכן יש הבדל לטובה.....אבל לא יזיק עם הוא ישחק עוד קצת עם כיוונים ומקומות זה רק יועיל.....אבל על טעם וריח אין להיתכווח אתה לא אהבת אני דווקה אהבתי.....
כן אני מבסס את הטענה שלי על ניסיון עם סט מורל עליט גם כן.
זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

מה שראיתם זה רק התחלה של משחק :wink: . מיד אני לא מזיז הוא מכוון מצוין למרכז השמשה . מה שכן יש עוד כיוון של טויטר שזה הרבה יותר קשה לכוון.

פורסם

חזרה לתוכן המקורי !

בעיקרון אני נותן לסט שלי את אותו סוג של אלמנטים

דוטק 2 כולם ?

לפי דעתכם יהיה שיפור ?

למכירה , מגבר 2 ערוצים , 2מגברים 4 ערוצים , 2 מגברים מונובלוק, מחשב נייד ,קרוס 3 WAY , פורטים , מידים אילייט , רמקולים פולק אודיו לבית , בקיצור הכל לחץ כאן

פורסם
לדעתי הקרוס תוכנן ונבנה כך שההתנגדות הסופית שלו תהיה 4OHM.
כפי שהסברתי, ההתנגדות הסופית איננה 4 אוהם משום שהאלמנטים שלך קובעים את ההתנגדות, לא הקרוס.

הקרוס קובע את עומס העבודה, ועומס העבודה בעצם יהווה עומס שווה ערך לעומס של 4 אוהם במצב של דרייבר אחד.

(חלוקת התדרים בעצם גורמת למגבר להתאמץ פחות, ולכן זה לא משנה כמה דרייברים תחבר ובאיזה התנגדות תעמוד, בתנאי שתעמוד ביכולת המגבר)

פותח התרד, אתה צריך להבין שהטריק שהקרוס עושה, הוא לפצל את התדרים שהדרייברים מקבלים.

זאת אומרת, שאם הטווח תדרים של הדרייברים שלך הוא שונה בין אחד לאחד, אז העומס הסופי באמת יהיה עומס כאילו חיברת רק דרייבר בודד של 4 אוהם.

אבל - אבל - אבל -, אם אתה מעוניין לחבר את אותו טווח תדרים, הרי לך שהעומס איננו שווה ערך לדרייבר יחיד, ובעצם הוספת עוד עומס ממה שהמגבר שלך סוגל לו.

משמע לא תוכל לבצע את הטריק מבלי להוסיף נטל על ההגברה שלך.

אם היא תעמוד בזה או לא, זה כבר עיניין פרטני לגבי ההגברה, זה ממש לא קשור לקרוס שתחבר.

(לפי מה שזכור לי, האלייט הוא סט 3 חלקים אשר מורכב ממידבאס, מיד, וטוויטר. משמע אין בו 2 מידים, משמע השימוש בו לא יגרום לך שימוש ב2 מידים שונים, אחד מהם יסורס להיות מיד באס).

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
בעיקרון מגבר יכול לעבוד ב 2 אום סטריאו ??
תלוי במגבר, יש מגברים שמצהירים שהם 2 OHM STABLE בSTEREO,

יש גם מגברים שמסוגלים גם לעבוד ב2 OHM במונו , יותר נדיר.

מגבר שלא מיועד לעבוד ב2 OHM STEREO אם יפעילו אותו ככה זה יוצר עומס על המגבר,

ויגרום להתחממות וגם יתכן להרס המגבר.

Race Smart

• תוכן חדש...