Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הלוואה\מימון לרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 59 דקות, farkash7 כתב:

בתסריט קיצון היא לא תציל את הבנקים מקריסה וביום יום היא לא תמנע מאנשים לקפוץ מעל הפופיק ולקנות דירות שגדולות עליהם פי כמה.

היא דווקא כן מגבילה את יכולת הקניה של אנשים - ואם לא היא, אנשים היו קונים דירות עוד פחות ברות השגה עבורם, וכמות ה-defaults הייתה עוד יותר גבוהה. הרגולציה לא נועדה להציל את הבנקים בתסריט קיצון, היא נועדה למנוע את תסריט הקיצון מלכתחילה.

אבל הדיון על האם רגולציה היא כלי טוב לשמירה על השוק, או שמא עדיף לתת לשוק לפעול עצמאית ולהגיע לאיזון בכוחות עצמו (תהיה הדרך אשר תהיה), הוא סטיה עוד יותר מהנושא המקורי, אז אני אעצור כאן (אפילו שיש פה מקום לדיון והעלית טיעונים מעניינים).

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב אז קודם כל תודה רבה לכל מי שהגיב פה  🤘

עכשיו אחרי קצת בדיקות וכ'ו אני רואה שהלוואה כזאת ל5 שנים באמת יקרה בטירוף מבחינת ריבית

אבל אם אני מוריד את התקופה לשנתיים זה פתאום לא נראה רע כל כך

בלי להכנס לי יותר מידי לכיס, אני מצליח לחסוך בערך 7 אלף שקל בחודש, יש לי עבודה מאוד יציבה ומאובטחת שמרוצים בה ממני והצפי שכר בעלייה

אז אולי אין לי יותר מידי בצד אבל אני יכול לעמוד בהחזר חודשי כזה דיי בקלות

(כמו שאמר פה מישהו, ה20-25 אלף שדיברתי עליהם זה לא כל מה שיש לי)

לכל מי שהמליץ לי להשאר עם הרכב הישן, באמת שהייתי רוצה, ה406 אחת הרכבים המוצלחים שיצא לי לנהוג עליהם (ויוצא לי לנהוג על הרבה רכבים), אני מאוהב בו ברמה אבל זה כבר ממש לא פרקטי להתנהל איתו בחיים, גם מבחינה כספית וגם מבחינת זמן התעסקות

למי שהמליץ לי לחפש רכב יותר זול בן 10-12,

אחד השיקולים ב"ללכת בגדול" זה שאם אני רוצה להחזיק את הרכב 10-15 שנה ואולי יותר אז צריך רכב בן 4-5

ויש גם את השיקול של הבטיחות וזה שיקול לא קטן

מוזמנים לייעץ על הבחירת רכב

בטוח פספסתי משהו שרציתי להגיב למישהו, אני יעבור על התגובות שלכם שוב אחר כך, אין לי כל כך הרבה זמן להגיב (או לטפל ב406 😢)

שוב תודה על כל התגובות והעזרה שלכם

פורסם

לפני 6 דקות, עדי-אל כתב:

עד כמה אתה חושב שהתכנון שלך להחזיק רכב 10-15 שנה יכול להשתנות?

חתונה וילדים? עבודה עם רכב?

הרכב שאני רוצה להביא זה מאזדה 6, אני לא רואה מה יכול לגרום לו להיות לא רלוונטי לחיים שלי אלא אם כן אני פתאום לא צריך רכב בכלל וזה תרחיש מאוד לא סביר

אני אומנם רווק אבל יש לי משפחה(הורים\אחים\סבים) שאני מסיע על בסיס קבוע

חתונה וילדים? למה שזה יהיה בעיה? מבחינה כלכלית? אני לא לוקח משכנתא ולא מתחתן מחר

עבודה עם הרכב? אני לא משתמש בו לעבודה עצמה, אבל אני חייב להגיע לעבודה עם רכב (אין אפשרות אחרת)

פורסם (נערך)

אופס.... מאזדה 6..... עיניים גדולות.

המספרים שהצגת בתחילת השרשור מכוונים למשהו יותר צנוע. כמובן שאנחנו לא יודעים דבר על חייך האישיים ועל חסכונותיך, אבל לעצם העניין, מה שתיארת עד כאן מכוון דווקא למשהו יותר צנוע (אבל יותר חדש). ובחור צעיר צריך לאזן בין הנאות היום לצרכי העתיד.

אם עניין של הקמת משפחה, או עסק, או רכישת דירה, או משהו אחר שמצריך הון הוא בגדר האפשר חשוב עליו כבר עכשיו, דברים מתגלגלים באופן לא צפוי (ניסיון אישי).

אגב, עניינים אישיים אינם מענייננו. אבל בהחלט שיקולים חשובים לך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 39 דקות, sperial כתב:

אופס.... מאזדה 6..... עיניים גדולות

הפעם הגזמת.

נכון שלא כדאי להיכנס לחובות יותר ממה שצריך וכדאי להתכונן לשינויים בחיים.

אבל לומר עיניים גדולות על מאזדה 6? רכב משפחתי טוב שאינו ממותג יוקרה. לחלוטין צנוע.

לא כולם צריכים לנסוע בסוזוקי אלטו.

• אהבתי 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

לרווק עם אמצעים מצומצמים? לדעתי כן. במיוחד אם הוא רוצה להחזיק ברכב הרבה שנים. שיחפש רכב יותר צנוע עם יתרון גיל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, Sparrow420 כתב:

הרכב שאני רוצה להביא זה מאזדה 6, אני לא רואה מה יכול לגרום לו להיות לא רלוונטי לחיים שלי אלא אם כן אני פתאום לא צריך רכב בכלל וזה תרחיש מאוד לא סביר

אני אומנם רווק אבל יש לי משפחה(הורים\אחים\סבים) שאני מסיע על בסיס קבוע

חתונה וילדים? למה שזה יהיה בעיה? מבחינה כלכלית? אני לא לוקח משכנתא ולא מתחתן מחר

עבודה עם הרכב? אני לא משתמש בו לעבודה עצמה, אבל אני חייב להגיע לעבודה עם רכב (אין אפשרות אחרת)

יכול להיות ב 5 שנים הקרובות אתה נשוי+2 ואז הרכב כבר לא מתאים?

לא חושב שבהכרח כדאי לתכנן דברים כאלו ל -15 שנה

מצד שני עוד 10 שנים הרכב במילא יהיה שווה גרושים ככה שזה לא ישנה 

אני לא מדבר על תכנונים לא ריאלים שיכולים לקרוא אבל תסריט של עוד 5 שנים נשוי+2 יכול בהחלט להיות ריאלי אצל הרבה צעירים ישראלים 

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

אופס.... מאזדה 6..... עיניים גדולות.

המספרים שהצגת בתחילת השרשור מכוונים למשהו יותר צנוע. כמובן שאנחנו לא יודעים דבר על חייך האישיים ועל חסכונותיך, אבל לעצם העניין, מה שתיארת עד כאן מכוון דווקא למשהו יותר צנוע (אבל יותר חדש). ובחור צעיר צריך לאזן בין הנאות היום לצרכי העתיד.

אם עניין של הקמת משפחה, או עסק, או רכישת דירה, או משהו אחר שמצריך הון הוא בגדר האפשר חשוב עליו כבר עכשיו, דברים מתגלגלים באופן לא צפוי (ניסיון אישי).

אגב, עניינים אישיים אינם מענייננו. אבל בהחלט שיקולים חשובים לך.

עיניים גדולות?

אתה אומר את זה כאילו שאמרתי שבאלי לי להביא 911

אמרתי רכב בן 4-5 ב100-120 אלף

צריך שיהיה מפנק ועם מקום ל4 מבוגרים

מאזדה 6 2019-2020 נכנס בהגדרה

אם יש לך איזה הצעה טובה אני כולי אוזן, ממה שאני רואה בשוק אין ממש שום דבר שעושה לי חשק לסוע עליו

לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

יכול להיות ב 5 שנים הקרובות אתה נשוי+2 ואז הרכב כבר לא מתאים?

לא חושב שבהכרח כדאי לתכנן דברים כאלו ל -15 שנה

מצד שני עוד 10 שנים הרכב במילא יהיה שווה גרושים ככה שזה לא ישנה 

אני לא מדבר על תכנונים לא ריאלים שיכולים לקרוא אבל תסריט של עוד 5 שנים נשוי+2 יכול בהחלט להיות ריאלי אצל הרבה צעירים ישראלים 

נשוי? יכול להיות

ילדים? מאוד לא סביר ב5-10 שנים הקרובות

אבל גם אם כן, למה שמאזדה 6 תהיה בעיה?

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, sperial כתב:

לרווק עם אמצעים מצומצמים? לדעתי כן. במיוחד אם הוא רוצה להחזיק ברכב הרבה שנים. שיחפש רכב יותר צנוע עם יתרון גיל.

מאזדה 6 נשמע כמו משהו גדול כי זה רכב שעולה 200K כחדש.
בפועל בסך הכל מדובר במשפחתית גדולה וטיפה מפונפנת עם עיצוב מעולה ויכולות נהיגה מצויינות וכשמסתכלים על יד 2 היא כבר ממש לא עולה 200...
כשאתה פותח את לוח יד 2 אתה מבין שההבדל במחיר בין מאזדה 6 ל-3 הוא קטן מאוד אם בכלל, לעיתים על ה-3 מבקשים יותר.
כשאתה בודק את עלויות האחזקה אז פרט לרישוי השנתי אין הבדל גדול בין 6 ל-3.
מדובר ברכב סופר אמין עם מכלולים מוכחים שכל מוסך כללי יכול לטפל בו עם יבואן ותיק ורשת מוסכים מורשים גם טובה למי שרוצה.
כשאתה בודק מחירים אז מאזדה 6 עם נתונים מעולים משנתון 2017 תעלה לך 70~, אז למה לא לקנות מאזדה 6? תבדוק כמה עולה קורולה "עממית" משנתון מקביל...
הביטוח יקר, זה המינוס היחיד אולי, אבל האמת שלאחרונה הביטוח של כל הרכבים נהיה הזוי, אז אני בסדר עם מה שאני משלם על ה-6 שלי.

פותח השרשור לדעתי וזו דעתי בלבד חפש 6 משנתון 2017 עם נתונים מעולים בסביב ה-70. אם מצאת 2018 ב80 עם נתונים טובים תחרוג אבל לא מעבר.
זה רכב שבקלות ישרת אותך עשור ותהנה ממנו מאוד.
יש לך 25K מזומן? קנית רכב ב-70 לקחת 45K לשנתיים. אם התאמצת וקנית ב-80 לקחת 55K לשנתיים. בכל מקרה יצא לך סביר עלות ההלוואה ואתה תהנה מאוד מהרכב.
אין טעם לעלות למעלה בשנתונים לדעתי.
אני עצמי רכשתי לפני שנתיים 6 שנתון 2016. אין לי כל כוונה למכור את הרכב הזה, מבחינתי שישאר עד שהוא ימות, רכב נהדר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

מאזדה 6 ממש לא תהיה בעיה עם ילדים. אבל כדאי מאוד לשקול האם אתה צריך רכב כה גדול בשנים הקרובות. אם תיקח סופר מיני במקום, מאותו שנתון, אתה תחסוך גם במחיר הרכב (וכתוצאה מזה בהלוואה/ריבית), גם בעלויות השוטפות (ביטוח, רשיון רכב), וגם בהוצאות דלק (גם הטיפול יכול להיות זול יותר, אבל זה מאוד זניח ובכל אופן תלוי יותר במותג מאשר בגודל הרכב ברמות האלה). ורכבי סופר מיני בשנתונים האלה יכולים להיות מפנקים לא פחות ממאזדה 6 מבחינת פיצ'רים וכו'.

מבחינה כלכלית, אם גובה ההחזר החודשי הוא פחות מחצי מההכנסה הפנויה שלך, אז המצב לא כל כך נורא, לכאורה - בהנחה ובאמת הכל יהיה בסדר עם העבודה, וכד'. יחד עם זאת, מבחינת ניהול סיכונים אתה צריך לקחת בחשבון גם אפשרויות יותר פסימיות. פיטורים לא חייבים לבוא מכך שלא מרוצים ממך - החברה יכולה להיכנס לקשיים, ואם ניכנס למשבר כלכלי אחרי המלחמה (לא בלתי סביר, בהתחשב בעלויות האסטרונומיות שלה), גם הסיכוי לכך יעלה משמעותית - וגם הסיכוי למצוא עבודה חלופית מהר.

כך שבמצב הכלכלתי שאתה מתאר נשמע מפתה לשים את הכסף הקיים על הרכב מתוך הנחה שכל חודש תחסוך 3,000+ ש"ח - אבל בפועל, אם חלילה אנחנו מגיעים לתסריט הפסימי עוד חצי שנה - אתה מוצא את עצמך עם 0 הכנסה חודשית, 18,000 ש"ח בעו"ש, והוצאות חודשיות שמתחילות בקרוב ל-3,000 ש"ח של החזר הלוואה לפני כל שאר ההוצאות (שכירות, מזון, וכו') - תוך כמה זמן הכסף הזה יתבזבז? אז תמכור את האוטו, אבל זה גם ייקח זמן, וגם תפסיד כי תהיה בלחץ למכור, אז יהיה קשה להתמקח... ההמלצה שלי (ותקבל אותה בכל פורום בנושאי התנהלות כלכלית אחראית) היא קודם כל לדאוג לאיזושהי כרית בטחון - כלומר כסף שיישב בצד למקרי חירום ויכסה כמה חודשים של הוצאות (כמה בדיוק זה כבר עניין אישי, אבל הקונצנזוס הוא לפחות 3-6 חודשים). אחרי זה אפשר לדבר על הוצאות ורכישות גדולות כמו רכב וכד'.

העצה הנ"ל היא לא חלילה נסיון להיכנס לך לכיס ולהגיד לך מה אתה חייב לעשות עם הכסף (ואולי בכלל לא הבנתי נכון את מצבך הכלכלי מהשרשור כאן, וזה לא רלוונטי לגביך). זו פשוט דעתי לגישה כלכלית שמתמודדת עם סיכונים. אתה כמובן יכול לעשות מה שבא לך, ויכול מאוד להיות שהסיכון שאני מדבר עליו לא יתממש ובעוד מס' שנים אתה תהיה גם עם רכב, גם עם חסכון, וגם עם תחושה שעשית את הבחירה הנכונה והכל יצא בדיוק כמו שרצית. רק שאי אפשר להבטיח את התוצאה הזו מראש.

לפני 13 דקות, farkash7 כתב:

מאזדה 6 נשמע כמו משהו גדול כי זה רכב שעולה 200K כחדש.
בפועל בסך הכל מדובר במשפחתית גדולה וטיפה מפונפנת עם עיצוב מעולה ויכולות נהיגה מצויינות וכשמסתכלים על יד 2 היא כבר ממש לא עולה 200...
כשאתה פותח את לוח יד 2 אתה מבין שההבדל במחיר בין מאזדה 6 ל-3 הוא קטן מאוד אם בכלל, לעיתים על ה-3 מבקשים יותר.
כשאתה בודק את עלויות האחזקה אז פרט לרישוי השנתי אין הבדל גדול בין 6 ל-3.
מדובר ברכב סופר אמין עם מכלולים מוכחים שכל מוסך כללי יכול לטפל בו עם יבואן ותיק ורשת מוסכים מורשים גם טובה למי שרוצה.
כשאתה בודק מחירים אז מאזדה 6 עם נתונים מעולים משנתון 2017 תעלה לך 70~, אז למה לא לקנות מאזדה 6? תבדוק כמה עולה קורולה "עממית" משנתון מקביל...
הביטוח יקר, זה המינוס היחיד אולי, אבל האמת שלאחרונה הביטוח של כל הרכבים נהיה הזוי, אז אני בסדר עם מה שאני משלם על ה-6 שלי.

פותח השרשור לדעתי וזו דעתי בלבד חפש 6 משנתון 2017 עם נתונים מעולים בסביב ה-70. אם מצאת 2018 ב80 עם נתונים טובים תחרוג אבל לא מעבר.
זה רכב שבקלות ישרת אותך עשור ותהנה ממנו מאוד.
יש לך 25K מזומן? קנית רכב ב-70 לקחת 45K לשנתיים. אם התאמצת וקנית ב-80 לקחת 55K לשנתיים. בכל מקרה יצא לך סביר עלות ההלוואה ואתה תהנה מאוד מהרכב.
אין טעם לעלות למעלה בשנתונים לדעתי.
אני עצמי רכשתי לפני שנתיים 6 שנתון 2016. אין לי כל כוונה למכור את הרכב הזה, מבחינתי שישאר עד שהוא ימות, רכב נהדר.

לרדת בשנתונים זו גם אופציה טובה בלחסוך כסף (בדומה ללרדת בגודל הרכב כפי שהצעתי). תיאורטית אפשר גם וגם, אבל ככל שהולכים אחורה יותר, כך ההבדלים בתוספות ופיצ'רים בין 6 לסופר מיני שרירותית הופכים להיות גדולים יותר.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...