Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט האם לטפל ברכב או למכור - אופל קורסה 14

מעבר לפיתרון נפתר ע"י chrono,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זוג + תינוקת נוסעים באופל קורסה 14 ידני. 

מחירון כ17 אלף, ויימכר בפחות מזה (קילופי צבע משמעותיים, קמ גבוה, ועוד כמב עניינים).

הרכב נקנה עי אשתי עם 80 אלף קמ לפני כמה שנים, כיום 195 אלף קמ. לא זכור לה אם נעשה טיפול טיימינג ואני נוטה להניח שלא.

הבנתי שברכב כזה כשמחליפים טיימינג מחליפים גם משאבת מים והמחיר אני מניח סביב 2000 שח. 

מתלבט אם להשאיר אותו ולעשות טיימינג (וגם הגיע הזמן לטיפול שוטף ואולי גם ברקסים ככה שיש מצב להגיע ל3 אלף גם), או למכור כי רצינו לעבור לאוטומט מרווח יותר.

עיקר ההתלבטות היא האלטרנטיבה. חשבנו לקנות רכב ב45 אלף בערך. לא ראיתי אופציות בשנתון וק"מ סביר טובות יותר מסקודה ראפיד/אחותה טולדו (במחיר הזה שנתון 2017 עם כ100 אלף קמ).

נסעתי היום בראפיד של גיסי ולא התלהבתי מדי, בטח לא בשביל תוספת של 30 אלף שח. 

בשביל אוקטביה שהיא מרווחת יותר משמעותית וגם מיזוג אחורי, בשנתון וקמ דומה צריך כבר כ65-70 אלף בארץ הקודש. עבור לאון מחירים דומים. פולקסווגן ג'טה היחידה המרווחת עם מיזוג אחורי ומחיר שפוי אבל רובן שחוטות.

עצות?

פורסם

למה צריך רכב מרווח יותר עם תינוקת? באמת מנסה להבין.

ברכב צריך לטפל תמיד בכל אופן, ואם לא החלפתם טיימינג בערך 5-7 שנים זה מתכון לנזק משמעותי שמחכה מעבר לפינה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
  • פיתרון
פורסם

לפי ויקיפדיה, ברכב הזה שרשרת טיימינג (ולא רצועה). אז הגיוני שלא נעשה שום דבר בנושא, וגם לא צריך לעשות שום דבר (אולי להחליף מותחנים, אבל זה נעשה רק אם יש רעש - אם הכל עובד פיקס, אין מה לגעת בהם).

אם צריך להחליף בלמים - תחליף בלמים. זה משהו שלא קשור לאמינות הרכב, גם אם תקנה עכשיו רכב אחר - אתה עלול להידרש לבלמים חדשים תוך שנה (אלא אם קנית רכב חדש), אז לא הייתי מתייחס להוצאה הזו בתור עלות שאתה יכול לחסוך אם תחליף רכב.

פורסם (נערך)
לפני שעה, EliC25 כתב:

למה צריך רכב מרווח יותר עם תינוקת? באמת מנסה להבין.

ברכב צריך לטפל תמיד בכל אופן, ואם לא החלפתם טיימינג בערך 5-7 שנים זה מתכון לנזק משמעותי שמחכה מעבר לפינה.

האמת יותר מפריע זה שהוא ידני (פקקים)… והקילופי צבע במכסה מנוע ובגג..

גורמים לנו להרגיש כאילו נוסעים בטרנטה וזה פחות נעים. 

לפני 33 דקות, chrono כתב:

לפי ויקיפדיה, ברכב הזה שרשרת טיימינג (ולא רצועה). אז הגיוני שלא נעשה שום דבר בנושא, וגם לא צריך לעשות שום דבר (אולי להחליף מותחנים, אבל זה נעשה רק אם יש רעש - אם הכל עובד פיקס, אין מה לגעת בהם).

אם צריך להחליף בלמים - תחליף בלמים. זה משהו שלא קשור לאמינות הרכב, גם אם תקנה עכשיו רכב אחר - אתה עלול להידרש לבלמים חדשים תוך שנה (אלא אם קנית רכב חדש), אז לא הייתי מתייחס להוצאה הזו בתור עלות שאתה יכול לחסוך אם תחליף רכב.

אפשר קישור לזה? ניסיתי עד עכשיו לחפש לזה סימוכין חד משמעיים, כולל בויקיפדיה, ולא מצאתי משהו חד משמעי לדגם הזה.. אני יכול לבדוק בעיניים ברכב או שלא אראה את זה אלא את רצועת האביזרים?

אגב אני קורא בפורום הזה כבר למעלה מעשור אבל אין לי זכות לשאול שאלה בפורום אוף טופיקכי אין לי מעל 150 הודעות. ניתן חד פעמי לפתוח שם אשכול איכשהו.

עריכה אחרונה על ידי omol1
פורסם

זה המאמר שהסתכלתי עליו:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/GM_Family_0_engine#Generation_III

אתה יכול לראות בפסקה הראשונה בתחילתו, שהמנוע מבוסס על chain-driven DOHC.

כמובן שיהיה מדויק יותר אם תחפש את דגם המנוע הספציפי (מופיע לך ברשיון הרכב).

לא ניתן לראות אם מדובר ברצועה או שרשרת בלי לפתוח את מכסה השסתומים. יכול להיות שיש לך מידע על זה גם בספר הרכב (לדוגמא, בהוראות לטיפולים תקופתיים - אם כתוב שם שצריך להחליף רצועת טיימינג - וההחלפה היא כל כמה עשרות אלפי קילומטרים, ולא מאות - אז מדובר ברצועה; אם לא אומרים כלום, או שאומרים להחליף כל 200-300 אלף קילומטר - זו שרשרת).

פורסם

אתה מבין שלעשות לקורסה הזו צבע כללי שאחריו הוא תיראה כמו חדשה , טיפול הכי גדול, לסדר אותה פיקס למצב מצויין  עדיין יעלה הרבה פחות ממה שיעלה לך להחליף לרכב שאתה חושב לקנות?

רוצה לשדרג - תשדרג אבל אל תקשר את זה לטיפולים שהאוטו שלך צריך.

ברכב שאתה קונה מודל 2017 בכייף טיפול ראשון בשביל יישור קו עם טיימניג יעלה יותר מ 3000 ש"ח וגם צבע שרוף יתכן מאוד שיהיה אם זה צבע כהה.

כל זה לא קשור.

לגבי אם יש רצועת טיימניג או לא, תרשום את דגם המנוע (רשום ברישיון הרכב). 

לפי זה אפשר לדעת בוודאות.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

פורסם

ברשיון רכב מנוע a 1.4 xer

ראיתי סרטון יוטיוב שאומר שהמודל הזה הוא שרשרת. ניתן לאמת לי את זה בבקשה להגיד כל כמה זמן צריכה החלפה? לא מצאתח מידע מסודר בנושא. מספר המנוע לא רלוונטי נכון?

פורסם

שרשרת במנוע הזה, לרוב לשרשראות אין הנחיה מוגדרת להיליף כל זמן מוגדר אלא כשיש בעיות, סימן ראשון רעש מאיזור השרשרת במנוע קר.

פורסם

למשל מריצים את דגם המנוע באינטרנט.

רואים איזה 3-4 פרויקטים של אנשים שהחליפו בו שרשרת. 

רואים שמוכרים קיט שרשרת למנוע הזה. 

קוראים בכמה פורומים בחו"ל. 

קוראים הסברים על המנוע, יש כתבות מאיזור שנת 2009-2010 כשהוא יצא. מנוע אטמוספרי אחרון שפותח באופל. 

תשובה אחת או שתיים לא נותנות מספיק וודאות אבל אחרי שרואים את זה ב 7-8 או יותר מקומות, כולל צילומים של המנוע עם מכסה שסתומים מפירוק כשרואים את השרשרת, אפשר לאמור שזה די וודאי. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

מודה לכולכם מאוד.

איך אני שואל שאלה באוף טופיק אם אין לי עדיין מספיק הודעות? למרות שאני קורא בפורום הזה למעלה מעשור.. יש אפשרות דרך מנהל באופן חד פעמי?

פורסם
לפני 35 דקות, omol1 כתב:

איך אני שואל שאלה באוף טופיק אם אין לי עדיין מספיק הודעות?

עניתי לך בפרטי.

פורסם
לפני 5 שעות, Moshe c כתב:

אם האישה החליטה שצריך להחליף ויש אפשרות מעשית לעשות את זה, פשוט תחליף. 

בתקציב שציינת שווה לך לדעתי לבדוק סוזוקי בלנו. 

האישה מחליטה הכל?

ובלנו קטן בדיוק כמו שלנו.. אם כבר חשבתי על ג'טה שמציעה מרווח טוב ומיזוג אחורי, רק שלא למצוא אחת שמורה, וזה עדיין יהיה להוסיף סכום לא קטן, נראה.

• תוכן חדש...