Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BX 4X4 - לגריסה

jlavi2002
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון שהדלת האחורית (חמישית) היתה מפיברגלס? אני גם זוכר שהיו בעיות עם החלונות הקטנים בצד האחורי בחלק מהדגמים..הם נשרטו מהאבק או משהו כזה. היו גם בעיות עם צבע המטאל.

אבל אני גם חושב שיש לה פוטנציאל אספנות כמו כל סיטרואן "אמיתית".

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נכון שהדלת האחורית (חמישית) היתה מפיברגלס? אני גם זוכר שהיו בעיות עם החלונות הקטנים בצד האחורי בחלק מהדגמים..הם נשרטו מהאבק או משהו כזה. היו גם בעיות עם צבע המטאל.

אבל אני גם חושב שיש לה פוטנציאל אספנות כמו כל סיטרואן "אמיתית".

מכסה המנוע והדלת החמישית היו עשויים פיברגלס לטובת משקל נמוך (זה היה ה Buzzword בתחילת שנות השמונים).

חלונות הצד שעל קורה C בדגמים בעלי רמת גימור גבוהה (TRS) היו עשויים פוליקרבונט שקוף (סוג של חומר פלסטי). למרבה הצער, החומר הזה מאבד את שקיפותו לאחר שנים של חשיפה להבדלי טמפרטורות (ויעידו על כך בעלי מכוניות מודרניות שפנסי החזית שלהם עשויים תרכובות פלסטיק ומאבדים את שקיפותם מדי שנתיים).

במתיחת הפנים האחרונה של ה BX (שנת 1990) בוטלו חלונות הצד הללו.

פורסם
מכסה המנוע והדלת החמישית היו עשויים פיברגלס לטובת משקל נמוך (זה היה ה Buzzword בתחילת שנות השמונים).

חלונות הצד שעל קורה C בדגמים בעלי רמת גימור גבוהה (TRS) היו עשויים פוליקרבונט שקוף (סוג של חומר פלסטי). למרבה הצער, החומר הזה מאבד את שקיפותו לאחר שנים של חשיפה להבדלי טמפרטורות (ויעידו על כך בעלי מכוניות מודרניות שפנסי החזית שלהם עשויים תרכובות פלסטיק ומאבדים את שקיפותם מדי שנתיים).

במתיחת הפנים האחרונה של ה BX (שנת 1990) בוטלו חלונות הצד הללו.

מכסה המנוע ודלת תא המטען היו עשויים מפלסטיק (ABS אם אני לא טועה) ולא מפיברגלס. החלונות בקורה C אכן היו עשויים מפוליקרבונט אך ללא הגנת UV, ולכן איבדו משקיפותם כעבור קיץ או שנים.

במסגרת האחריות הוחלפו החלונות לזכוכית - דבר שפתר את הבעיה מצד אחד של הקו הירוק, אבל יצר בעיה בצידו השני, כי באותה תקופה מוגנו חלונות תושבי יש"ע ע"י החלפת הזכוכית ב....פוליקרבונט. לחלונות האלו דרך אגב, השתמשו בחומר שנקרא Lexan של GE והוא דווקא עמיד בשמש ושריטות בניגוד לחומר הצרפתי.

לנו היתה BX אוטומטית TRS מ1987 . ב1990 אישתי פגעה איתה בצד של רנו חמש במהירות של חניה פלוס. ל BX נשבר הפגוש הקדמי, מכסה המנוע, זוג פנסים, רדיאטור ואולי עוד פלסטיק או שנים. לאישתי לעומת זאת לא קרה כלום, כי כל האנרגיה נבלעה בפלסטיק המתרסק.

נמרוד

פורסם
מכסה המנוע ודלת תא המטען היו עשויים מפלסטיק (ABS אם אני לא טועה) ולא מפיברגלס. נמרוד

לפי מדריך "היינס", מכסה מנוע עשוי SMC - Sheet Moulding Compound ומכסה תא מטען עשוי BMC - Bulk Moulding Compound. מחיפוש ברשת הבנתי שמדובר בחומרים שונים המכונים בכלליות "פיברגלס".

חלקים נוספים מחומרים סינטטיים: פתחי איוורור קדמיים (לפני השמשה) ואחוריים (מתחת לקישוטי קורת C שנדונו כאן) - פוליאמיד. פגושים - פוליפרופילן.

הנ"ל מתייחס ל BX דור ראשון, אך למיטב ידיעתי לא השתנה סוג החומרים אחרי מתיחת הפנים.

פורסם
לאיזו גירסה של ה-BX לדעתכם יש את הפוטנציאל הגדול ביותר כרכב אספנות בעתיד ?

אני חושב שה-GTI מנוע 1.9 כמובן (האמיתית).

לדעתי גרסאות 4x4 שיוצרו במספרים לא גדולים. אח"כ גרסאות דור ראשון (על לוח המחוונים המוזר שלהן). המנועים השונים אינם עילה לאטרקטיביות של דגם כזה או אחר, בגלל נפוצותם הרבה. מנוע 1905 ששירת את ה GTI היה קיים מתחילת הדרך כמנוע קרבורטור. המנוע הזה גם הופיע כמעט בכל פיז'ו שיוצרה בשנים ההן, ולכן לא הופך את המכונית לנדירה או אטרקטיבית יותר מדגמים אחרים.

עוד גרסאות מעניינות - גרסאות המרכב של הוילץ (אמבולנסים, רכבי לוויות..., סטיישן שתי דלתות).

יש גרסה שכבר היום היא פריט אספנות - BX 4x4 Turbo שיוצרו ממנה עשרות בודדות של מכוניות.

באירופה יחשבו לנדירות הגרסאות עם תיבת ההילוכים האוטומטית - זה יכול להיות ענף יצוא מעניין של ישראל...

פורסם
מכסה המנוע ודלת תא המטען היו עשויים מפלסטיק (ABS אם אני לא טועה) ולא מפיברגלס. החלונות בקורה C אכן היו עשויים מפוליקרבונט אך ללא הגנת UV, ולכן איבדו משקיפותם כעבור קיץ או שנים.

במסגרת האחריות הוחלפו החלונות לזכוכית - דבר שפתר את הבעיה מצד אחד של הקו הירוק, אבל יצר בעיה בצידו השני, כי באותה תקופה מוגנו חלונות תושבי יש"ע ע"י החלפת הזכוכית ב....פוליקרבונט. לחלונות האלו דרך אגב, השתמשו בחומר שנקרא Lexan של GE והוא דווקא עמיד בשמש ושריטות בניגוד לחומר הצרפתי.

לנו היתה BX אוטומטית TRS מ1987 . ב1990 אישתי פגעה איתה בצד של רנו חמש במהירות של חניה פלוס. ל BX נשבר הפגוש הקדמי, מכסה המנוע, זוג פנסים, רדיאטור ואולי עוד פלסטיק או שנים. לאישתי לעומת זאת לא קרה כלום, כי כל האנרגיה נבלעה בפלסטיק המתרסק.

נמרוד

נמרוד , מנסיון של ריסוק קל בשבוע שעבר - מכסה המנוע עשוי פיברגלס. גם הדלת האחורית עשוייה פיבר (כמו גם ב-ZX ובקסנטיה).

לא יודע בדיוק מה היה אופי הפגיעה במקרה עם אשתך, אבל הפיבר עמיד מאוד בתאונות , מנסיון של שתי תאונות עם איזור מכסה המנוע של ה-BX (לא שלי אישית , תודה ששאלת) הפגיעה בפיבר היא קטנה מאוד , והבעייה היא דווקא חוזקו (במקום להתקפל הוא דווקא מתרסק).

ארנון , ה-BX עליה דיברת נקראה TC4 , והייתה גרסת ההומולוגציה של מכונית הראלי ב-GROUP B בראלי. דיברנו עליה פעם פעמיים בפורום בעבר.

פורסם
לאיזו גירסה של ה-BX לדעתכם יש את הפוטנציאל הגדול ביותר כרכב אספנות בעתיד ?

אני חושב שה-GTI מנוע 1.9 כמובן (האמיתית).

בישראל אני חושב גם שה-GTI 1.9

אבל בעולם אני חושב שה-BX16V (זאת עם מנוע ה-MI16)

עמנואל.

Honda XR250L 1995

Honda Civic coupe 1995

פורסם

מה שייחד את ה BX TC4,זו העובדה שהמנוע שלה היתבסס על מנועה של הקרייזלר 180,שהיה מנוע חזק וחסון בהרבה ממנועי פיג'ו וסיטרואן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מה קורה פה... הבי איכס ה"מושמצת" שוברת שיאים !(זה השרשור ה6 הכי ארוך ב10 דפים)

בתור פיצוי לוח השעונים בדגם הישן(MK1) ולאחר "מתיחת הפנים" (MK2)

a2a4.jpg

a2a2.jpg

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
מה קורה פה... הבי איכס ה"מושמצת" שוברת שיאים !(זה השרשור ה6 הכי ארוך ב10 דפים)

בתור פיצוי לוח השעונים בדגם הישן(MK1) ולאחר "מתיחת הפנים" (MK2)

זה מה שמייחד מכוניות יוצאות דופן. אפשר לאהוב ואפשר לשנוא. אי אפשר להישאר אדיש.

אפרופו לוח מחוונים, הנה תמונת לוח המחוונים של גרסה מוגבלת, BX Digit. ברוח תחילת שנות השמונים העליזות, דיגיטלי סימן את הקידמה ואת העתיד שכבר כאן.

ואפרופו גרסאות אספנים, אחת הגרסאות הנחשקות ביותר היא BX GTI 4x4. הנעה לכל ארבעת הגלגלים, דיפרנציאל מוגבל החלקה. ביצועים, התנהגות ואחיזת כביש יוצאות דופן גם בסטנדרטים מודרניים. בערך 1000 יחידות יוצרו. פריט אספנות כבר היום.

פורסם

ב87 היתה לאבא שלי 1.9 GTI יבוא אישי ע"י היבואן ולאחיו היתה 16 TRS אם אני זוכר נכון היה ריקול לכל הTRS להחליף את החלונות האחוריים

היו: CJ5, CJ6, סמוראי, גולף קבריו, טראנו, פרוזה, סופה, אונימוג, דיפנדר, דיסקברי

ועכשיו עו דיפנדר.... קשה להיגמל מהרגלים רעים

• תוכן חדש...