Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוללות של טסלה "ישנות" באמת פורקו לשימוש חוזר בין עם המכוניות אחרות (טסלה או הסבה לרכבים חשמליים או סוללות לבתים), היום זה יותר בעייתי כי הן מגיעות סגורות ובתוך קצף.

בטסלה אין מערכת דו כיוונית מבחירה ונראה שבעתיד זה ישתנה כי כבר בסייברטראק יש שקעים המתוכנננים ליציאה של 50 אמפר.

לסולל הדרך - אל תכתוב דברים ללא ביסוס עובדות, כל המערכות של סוללות ניתן להשתמש בכל צורה שהיא, צריך למצא רק איך לחבר, לאדם שלא מעניין אותו הבטיחות שלו מחבר חוטים ללא הגנות. במכוניות יונדאי יש מערכת דו כיוונית (תבדוק!).

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אפשר הכל... זה עניין של כסף וזמן

אז כשכתבתי שזה לא אפשרי, הכוונה היתה שההשקעה לא כדאית.

כמי מתפרנס מחיבור בין יצרני סוללות לציוד חשמלי כזה או אחר אני אומנם לא מכיר את תעשיית הרכב על בוריה וגם הדוגמא של יונדאי שהבאת היא ניצן בודד בתעשייה, אז זה לא משנה אם זה יצרן אחד או שתיים וכמו שציינתי בעבר שמתחילה עכשיו מגמה שכזו.

למה עכשיו ולא לפני חמש שנים, בגלל הכימיה של הסוללות. סוללות שהתאימו לפרופיל דואלי היו פחות יציבות אפילו מסוכנות. תכלס סוללה זה חבית חומר נפץ ובלי ניהול הדבר הזה פשוט מתפוצץ כמו הכור בצרנוביל.

איך מייצבים? קודם כל כימיה ואח"כ BMS וזה דורש המון עבודה וזה מחזיר אותי לפסקה הראשונה.

לייצר bms שעיקרו תוכנה ומערכת ניטור זה חתיכת אירוע, במיוחד שתופרים את הסוללה לסוג הצרכן.

אפשר להגיד עלי הרבה דברים ואפשר גם לחלוק, אבל להבין בתחום אני קצת מבין.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני שעתיים, viper83 כתב:

סוללות של טסלה "ישנות" באמת פורקו לשימוש חוזר בין עם המכוניות אחרות (טסלה או הסבה לרכבים חשמליים או סוללות לבתים), היום זה יותר בעייתי כי הן מגיעות סגורות ובתוך קצף.

בטסלה אין מערכת דו כיוונית מבחירה ונראה שבעתיד זה ישתנה כי כבר בסייברטראק יש שקעים המתוכנננים ליציאה של 50 אמפר.

לסולל הדרך - אל תכתוב דברים ללא ביסוס עובדות, כל המערכות של סוללות ניתן להשתמש בכל צורה שהיא, צריך למצא רק איך לחבר, לאדם שלא מעניין אותו הבטיחות שלו מחבר חוטים ללא הגנות. במכוניות יונדאי יש מערכת דו כיוונית (תבדוק!).

אפשר לגרום לכל דבר לעבוד. השאלה מה המחיר+סיכון.

ככל שיעבור הזמן יהיו מוצרים שאפשר לסמוך עליהם אולי, אבל האם הייתי קונה איזה בקר סיני עלום ומחבר פצצה פוטנציאלית לרשת החשמל כדי שאם יקפוץ החשמל אוכל להמשיך לראות טלויזיה?
נשמע לי שעדיף לקנות גנרטור קטן...

• מצחיק 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

סולל הדרך -אף אחד לא חלק על הידע שלך לגבי שוק מערבי עם תקנים ואנשים שיש להם כסף וקונים דברים ולא גונבים 😜, אבל אתה מתעלם לחלוטין מאפשרות לקומבינות שאתה לא הייתה אפילו מתחיל לחשוב. תיקון סוללות וחיבורים פיראטים היא נחלת האנשים העניים והם אינם נמצאים איפה שאתה חיי ולכן כל התעשיה הזאת לא קיימת בשבילך.

אקטואלי לשאר האנשים גם

• אהבתי 2
פורסם
לפני 4 שעות, farkash7 כתב:

ככל שיעבור הזמן יהיו מוצרים שאפשר לסמוך עליהם אולי, אבל האם הייתי קונה איזה בקר סיני עלום ומחבר פצצה פוטנציאלית לרשת החשמל כדי שאם יקפוץ החשמל אוכל להמשיך לראות טלויזיה?
נשמע לי שעדיף לקנות גנרטור קטן...

קיים כבר המון שנים בשוק, אבל מבוסס סוללות חומצה-עופרת. קוראים לתופעה הזאת UPS.

לפני 6 שעות, סולל הדרך כתב:

הדוגמא של יונדאי שהבאת היא ניצן בודד בתעשייה

או, ליתר דיוק, טסלה בין הבודדות שלא מציאות V2L. תתעדכן.

• אהבתי 1
פורסם

בחו"ל טסלה מספקת בעצמה בצורה ישירה שירותי ביטוח.

בארץ הבירוקרטיה כנראה הרגה אותם, אבל אם הם יתחילו לעשות את מה שהם עושים בחו"ל, זה יוריד את המחיר. יתכן שזה היה השיקול למחיר הביטוח הנמוך שחברות הביטוח הישראליות הציעו בהתחלה עבור טסלה, נסיון לחסום את מכירת הביטוח הישירה על ידי טסלה, עכשיו כשנראה שהאיום הוסר, חברות הביטוח הישראליות החלו להעלות מחירים.

פורסם (נערך)

או שחברות הביטוח בארץ למדו על בשרן מה שהרץ העולמית למדה . ירידת ערך גדולה של הצי בשילוב עלות תיקונים גבוהה. (חברות השכרה לרוב לא מבטחות את רכביהן). 

ציטוט:

“Collision and damage repairs on an EV can often run about twice that associated with a comparable combustion engine vehicle,” said Mr Scherr.

זה לא פגע רק בטסלה, הרץ עצרו גם רכישת חשמליות של שברולט (GM) מאותה סיבה. 

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, Haim_gds כתב:

תומר הדר,  should i say more?

כדי להבין כמה הכתבה מטומטמת, הנה ציטוט מתוכה:

"הגורם ציין גם את כל מה שמסביב לסוללה: "בל נשכח את כל החיווט וכיוצא בזאת, וגם את העובדה שאלה מכוניות שהדלתות שלהן מצוידות במצלמה, תאורה מיוחדת שמקרינה את סמל המכונית על הרצפה וחיישנים. לך תחליף כזאת דלת במוסך שאינו מוסך היבואן". ויש גם את נושא ההתלקחויות: "במקרה של שריפה הנזק שייגרם יהיה הרבה יותר משמעותי"."

חיווט מייקר פוליסה? רציני? אז מה לגבי צנרת דלק ומערכת פליטה בבנזין? תאורה מקרינה סמל? למה אין את זה ברכבי בנזין? חיישנים? אין חיישנים בבנזין מודרני? התלקחויות? איך הם מייקרות אם הם עדיין לא קרו בארץ והסטטיטיקה מארה"ב מראה על סיכוי של 1/60 להתלקחות ברכב חשמלי לעומת רכב בנזין/היברידי כאשר לרכב היברידי סיכוי פי שתיים להתלקחות מרכב בנזין מלא(דלק וחשמל במתח גבוה לא הולך טוב ביחד), לפי זה היברידיות צריכות להתייקר הרבה יותר.

כל כך הרבה חירטוט, וכרגיל אצלו, לוקח מקרים איזוטרים והופך אותם לכלל. אני עם טסלה וחבר עם אטו 3 משלמים פחות על מקיף מקורולה וגולף של חברים שלנו שעולות פחות. אבל מזה אי אפשר לעשות כתבת טיקטוק.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 1
  • מצחיק 3
פורסם

נושא ההתלקחות אמיתי, ודנו בו לא מזמן. המסקנה היתה שאכן דליקות ברכבים חשמליים קשות מאוד כי לא ניתן לכבות את סוללות הליתיום. אבל, מצד שני, הדליקות האלה נדירות מאד.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

זה אמור להיות משמעותי לחישובים האקטואריים שקובעים את מחיר הביטוח. זה כולל את ההסתברות לנזקי צד ג והיקפם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...