Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כמו שכתבתי, המחירי ביטוח של טסלה טסו בחודשים האחרונים בצורה מטורפת ברמה שאם מנכל טסלה ישראל לא יטפל בזה הוא יכול לגמור את המותג, הטסלה S שלי קפצה מ6000 ל19000 שקל בתוך שנה, הY וה3 קפצו בממוצע בין 2000 ל3000, ולחשוב שלפני שנתיים ביטחתי טסלה 3 לכל נהג ב3300 שקל חובה+מקיף.

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טסלה s, רכב ביצועים של מעל 600 אלף שח, כמה עולה ביטוח לרכבים דומים במחיר הזה?

אכן ביטוח טסלה 3 היה מאוד זול לפני 3 שנים. אבל של כל הרכבים היה הרבה יותר זול. המחירים קפצו בשנה האחרונה. אני עם הטסלה 3 שלי עדיין משלם פחות מחבר עם קורולה כשהוא נדרש גם לאיתורן.

החלק היחיד המעצבן בסיפור ההתייקרות של טסלות, שכל התירוץ להעלאות המחירים האחרונות, הם גנבות רכב, רק שטסלות כמעט ודולא נגנבות. ההרגשה שחברות הביטוח או יותר נכון 2 , כי יש רק 2 שמבטחות טסלות, עשו ייקור רוחבי של כל הרכבים  בלי הבחנה אקטוארית בין דגמי הרכב.

פורסם

אני לא מבין מה הגיוני

אם זה הגיוני, למה המחיר הקודם היה 6000?

וחוץ מזה, ביטוח זה סוג של גידור סיכונים. אם סטטיסטית הרכב לא גניב, משהו שלא השתנה משנה שעברה, למה הקפיצה(האסטרונומית)

לגבי תאונה, שוב, למחיר הרכב כמובן יש משמעות, אבל שוב, המחירים בשנים האחרונות היו x, ועכשיו 2-3x. חוץ מניצול ציני של החוסר בתחרות אני לא רואה סיבה מיוחדת לקפיצה במחיר.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

ייתכן מאד שהיו שרשורים על כך, אבל דווקא עלויות התיקון של הטסלה גבוהות מאד לחברות הביטוח.

הבעיה מתחילה כשעושים תאונה בינונית. אם מתקלקלת, יש את עלויות הסוללה המקורית.

חוץ מזה, יש את עלויות חלקי החילוף ה"רגילים". בעיקר המרכב שבדורות האחרונים של טסלה, מורכב מ-3 חתיכות עיקריות, שכל אחת גדולה ויקרה. גם תאונה יחסית קלה, בסופו של דבר עלולה לחייב החלפת חלק כזה (או שמחליטים לא לתקן כי ירידת ערך הרכב גבוהה מדי, ואז משביתים אותו ומקבלים פיצוי). 

קורה שאנשים נאלצים להמתין לחלקים שבועות. ועד התיקון, מקבלים רכב חלופי.

אני מניח שהכל בסוף מועמס על מחירי הביטוח, וזאת להערכתי הסיבה העיקרית להתייקרות הגבוהה.

חוץ מזה, יש גם כאלה שגונבים את הרכב ,בשביל שהסוללה שלו תספק חשמל לכל הבית..

עריכה אחרונה על ידי ntd
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 16 דקות, ntd כתב:

יש למשפט הזה סימוכין, כי השימוש בסוללה כזו למערכת חשמל ביתית הוא לא פשוט במיוחד.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 21 דקות, ntd כתב:

בחשמליות אחרות שיש V2L זו סיבה לגניבה אצל שוכני המדברות.... אבל בטסלה אין V2L ולכן זה לא באמת השיקול, וטסלה הוא לא רכב גניב כ"כ ביחס לשאר החשמליות, שאר הנקודות שהעלת נראות מאוד נכונות.

במקרה של טסלה S, רכב יוקרה עם האצה של טיל שיוט... ומספיק שתוסיף סטטיסטיקה של כמה תביעות, והוווופ... מחיר בשמים..... כמובן שאם אפשר לנפח מחיר אז למה לא.. הרי זה לא שיש ברירה..

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, aviaviavi כתב:

אני לא מבין מה הגיוני

אם זה הגיוני, למה המחיר הקודם היה 6000?

וחוץ מזה, ביטוח זה סוג של גידור סיכונים. אם סטטיסטית הרכב לא גניב, משהו שלא השתנה משנה שעברה, למה הקפיצה(האסטרונומית)

לגבי תאונה, שוב, למחיר הרכב כמובן יש משמעות, אבל שוב, המחירים בשנים האחרונות היו x, ועכשיו 2-3x. חוץ מניצול ציני של החוסר בתחרות אני לא רואה סיבה מיוחדת לקפיצה במחיר.

מחיר של 6000 שח על רכב של מעל 600 אלף שח ומעל 600 כס, היא פשוט לא הגיונית. נפתח פה שרשור לא מזמן על מישהו שקיבל הצעות ביטוח על אוקטביה rs, שהיא שליש מחיר ושליש כח במחיר של מעל 16 אלף שח, אז ברור ש 6000 שח לא רלוונטי. השאלה מה המחירים הרלוונטים. 

גם לי הביטוח הראשון על הטסלה 3 היה 2400 שח, מחיר לא הגיוני לעומת מחירי הביטוח של רכבים קודמים שהיו לי, שהיו זולים יותר ויקרים יותר לביטוח. בשנה השניה העלו ל 2800  והיום 3200 שח, וזה עדיין יותר זול מכל מה שקורה סביבי על רכבים יותר זולים.

לפני כשעה, ntd כתב:

קורה שאנשים נאלצים להמתין לחלקים שבועות. ועד התיקון, מקבלים רכב חלופי

יש החרגה של זה בביטוח, אם אין חלפים הרכב החליפי מגיע מטסלה, כי על פי חוק היא חייבת להחזיק חלפים בארץ. חברות הביטוח לא יכולות להשתמש בזה כתירוץ.

הייתה גם כתבה שטסלות זולות יותר לתיקון, אבל אני מנחש שהיא מתייחסת ל 3 ולא ל s.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

טסלה מזמן כבר לא רכב לא גניב.

בשנה האחרונה הוא הפך לרכב גניב.

אין מה לעשות עם הרכב עצמו. רק עם הסוללות שלו.

הן נדרשות להטענה בזמן שיש חשמל כדי לספק חשמל בזמן הפסקות חשמל. כמו שקורה לא מעט ברש"פ.

נגנבות עם גרר.

למרות שלאחרונה גנבי הרכב גם הצליחו להתגבר על מנגנוני הביטחון והם נוסעים ברכב כמו מלכים.

עריכה אחרונה על ידי om2
  • רעיון גרוע 2
  • לא הבנתי... 1
  • מעניין 1

.

פורסם (נערך)
לפני שעה, om2 כתב:

הן נדרשות להטענה בזמן שיש חשמל כדי לספק חשמל בזמן הפסקות חשמל. כמו שקורה לא מעט ברש"פ.

נגנבות עם גרר.

למרות שלאחרונה גנבי הרכב גם הצליחו להתגבר על מנגנוני הביטחון והם נוסעים ברכב כמו מלכים.

אף טסלה נכון להיום, לא נגנבה בארץ. כשתגנב, זה בטח כבר יופיע בעיתון.

אלה הנתונים מארה"ב:

According to theft claims, the Tesla Model 3 had the lowest frequency of whole vehicle thefts. The Tesla Model Y came in second place.  

כדי להבין את המספרים. מדובר על טסלה אחת שנגנבת בשנה מתוך כל 70 אלף שנעות על הכביש. לפי הסטטיסטיקה הזאת יקח לנו עוד 8 שנים לראות את הטסלה הראשונה נגנבת בארץ  😀

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
  • אהבתי 3
  • מצחיק 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, om2 כתב:

נגנבות עם גרר.

מחילה, אני שואל את עצמי, מאיפה אתה יודע את כל זה? מהפרלמנט השכונתי?😃

כי לי נמסר ההיפך. 

טענת ארבע טענות שונות. יהיה טוב לגבות את זה בקצת נתונים כדי שנשתכנע (מעבר לגניבה אנקדוטלית פה או שם, נתון סטטיסטי). 

זה אמור להיות ההבדל בין פורום רכב לפייסבוק. 

עריכה אחרונה על ידי Jack457
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תוכן חדש...