Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 29.9.2023 בשעה 23:25, BEEKER כתב:

אם אתה בונה לעצמך, אז כדאי לשים לב שכיוון זוויות (הטיה של הרמקול) זה דבר אחד, ומיקום של הרמקול זה דבר שונה.

• זוויות

הזוויות של הרמקולים הן בדרך כלל די קבועות, הרוב מתקינים עם טבעת הגבהה וזהו,

אבל אם יש חופש לשנות, אז כדאי לשים לב לתגובה של הרמקול On / Off Axis Response, ואת זה אפשר למצוא בחוברת MANUAL או בנתוני יצרן.

זה אומר שלפעמים תרצה לכוון ישירות אליך (זה נקרא ON AXIS כלומר המאזין באותו קו ציר של מרכז הרמקול)

ואם החלטנו שאנו משתמשים בגישה הזו למידבאסים בדלתות, אז נכוון אותם כלפי המאזין.

אם המציאות היא שאנו משתמשים ב  Off Axis אז נהיה צפויים לקבל תגובה אחרת מהרמקולים,

ועדיף שיהיו מכוונים עם הסטה כלפי מעלה, כדי לקבל פיזור יותר טוב.

אפשר לראות כאן (בדקה 4:54 הוא משתמש בשיטה ותיקה של ניסוי בעזרת בדים):

• מיקום - מרחק של מאזין מהרמקול  Path Distances משפיע על הצורך בתיקוני זמן לצליל, זה נקרא  TIME ALIGNMENT / TIME CORRECTION ככל שההבדלים קטנים יותר, כך נצטרך פחות תיקונים. במציאות המעבדי DSP מסוגלים לתקן גם הבדלים של מטרים אחדים, אך עדיין הגישה היא לנסות ולהרחיק את הרמקולים ככל האפשר מהמאזין, כדי לקבל הדמיית במה יותר נאמנה למקור ברכב.

את המרחקים הללו ניתן למדוד בצורה קלה, כפי שאפשר לראות בסרטון הבא (דקה 04:16)

הערוץ של מארק מCarAudioFabrication שהעלה את הסרטונים הנ"ל, מסביר בצורה ברורה,

אמנם הוא הפך למסחרי מאוד בשנים האחרונות, אבל עדיין מספק ידע תיאורטי מעולה בין חסות אחת לאחרת.

מקווה שהקשר בין מיקום וזוית יותר ברור,

בהצלחה

אכן אני מכיר את הערוץ של מארק היטב והרבה מהתיאורטי שלי הגיע ממנו עד שבוצע בפועל.

לא הכרתי את הסרטונים הנ"ל וזה ממש מה שחיפשתי. ביחד עם הזיהוי של tom_22 בחוברת הפעלה על הtime correction זה כל המידע שהייתי צריך כדי לגשת לזה בימים הקרובים. 

תודה רבה לשניכם! 

פורסם
לפני 4 שעות, EEEBBR כתב:

אני מכיר את הערוץ של מארק היטב והרבה מהתיאורטי שלי הגיע ממנו

הוא נעזר במספר בעלי מקצוע מהתחום, אפשר לראות את הקרדיט בסוף הסרטונים,

והם נותנים דגש על מיקומים וזוויות כמו שעושים בבניית מערכת פאסיבית, ללא DSP, ל-2 מאזינים בקדמת הרכב.

היתרון הוא שמתקבלת אשליה של במה קדמית יחסית רחבה, עוד לפני התיקונים של DSP

בהצלחה

• רעיון טוב! 1

-

• תוכן חדש...