Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, 

מחפש מידע/ עצות על מיקום קומפוננטים בדלתות. 

הפאנלים בדלתות הרכב שלי כבר במצב לא טוב. דהוי, מתפרק ונראה לא משהו(בכל זאת בן 27) לכן אני מתכנן להכין פאנל חדש מפיבר(פוליאסטר) ובגלל שהוא גם ככה יעוצב לנוחיות שלי(מקום גבוה ומרופד יותר להנחת יד שמאל, מקום לקרוסאובר אחרי הבידוד האקוסטי והתרמי, מיקום של כלים שימושיים בדלת, הצמדה לחלון וידית סגירה מעוגנת בצורה נוחה יותר), אני תוהה אם אני יכול לשפר את המיקום של הרמקולים.

ה6.5 יושב בתחתית הדלת כמו בכל רכב רגיל והטוויטר יושב מהצב השני של המראה. 

אני מניח שאשאיר את ה6.5 במקומו ותוהה אם שינוי הזווית כלפי מעלה יעזור או יפגע בצלילים. 

השאלה המשמעותית יותר היא לגבי הטוויטר-

האם יש כיוון מסוים(לכיוון השמשה, לכיוון הנהג או אולי לכיוון להגג) שיתן לנהג תוצאה טובה יותר. 

כרגע שני הרמקולים פונים ב90 מעלות מהדלת(כלומר לכיוון ההגה). 

יש לציין שהמצב כרגע בסדר גמור ושומעים טוב. הדלתות נאטמו ויש עליהן אלומיניום מודבק לבידוד הרעשים, הרצפה נאטמה על ידי ספוג אקוסטי והגג יעבור את אותו תהליך ורק כי אני מייצר פאנל חדש אני תוהה האם היצרן פשוט חסך במקום שלא קריטי לרוב האנשים או שזה המיקום וכיוון הרמקול האופטימלי.

הרכב הוא ניסאן טראנו, המגבר הוא 4 ערוצים של אינפיניטי(100 לערוץ) שמריץ קומפוננט של אינפיניטי וסאב בגישור ובנוסף מגבר 2 ערוצים יחסית ישן של רוקפורד(80 לערוץ ב4 אוהם) שמריץ 6/9 של אינפיניטי על מגש אחורי. 

בהנחה ויהיה מי שיקרא את זה ויחשוב לעצמו "משעמם לו", אני אגיד מראש שאחרי שלמדתי להשתמש וליצור בפיבר בצורה טובה, כל התנסות לשיפור היכולת ויצירה מ0 עושה לי את זה. 

רעיונות, דעות וידע יתקבלו בברכה.

פורסם

לגילוי נאות אני עובד בתחום

אם אתה כבר משקיע כל כך תגדיל את המידה ל8 אינץ בדלת זה יעשה לך רק טוב 

ולגבי הזווית והמיקום זה משהו שצריך למדוד ברכב עם האלמנט ומכשיר rta כדי לראות טווח היענות תדרים 

• אהבתי 1

גילוי נאות אני עובד בתחום האודיו לרכב . 
בעל עסק להתקנה ומכירת ציוד אודיו לרכב סאונד קלאב 

https://www.facebook.com/Soundclubgarage

פורסם

אין מה להגדיל ל-8 אם הוא לא מתכוון לשדרג את הסט הקדמי, וגם אז יש פחות אפשרויות מאשר 6.5.

מצד שני אולי אפשר להגדיל (ולחשוב גם על עומק רמקולים בגדלים האלו) ולשים תושבת "זמנית" להקטין ל-6.5.

מה שכן, בהחלט ניתן לתת זווית קלה למידבאסים לכיוון הראש.

לגבי הטוויטרים, תלוי מה נשמע לך טוב (און/אוף-אקסיס) - אפשר לרכוש פודים או לבנות גם משהו בקורות. באופן זמני אפשר גם עם פלאח מתכת לבדוק כמה זוויות כדי לראות מה נשמע לך יותר טוב.

צריך לנבור קצת בפורום. יש שפע של פרויקטים בעבר שמיישמים עקרונות כאלו. ובטח בחיפוש בגוגל. 

פורסם
לפני 11 שעות, Daniel car systems כתב:

לגילוי נאות אני עובד בתחום

אם אתה כבר משקיע כל כך תגדיל את המידה ל8 אינץ בדלת זה יעשה לך רק טוב 

ולגבי הזווית והמיקום זה משהו שצריך למדוד ברכב עם האלמנט ומכשיר rta כדי לראות טווח היענות תדרים 

תודה. 

לא רואה את זה כהשקעה כל כך גדולה וכדי לגדוע את מחלת השדרוגים מוקדם אני אבחר להשאיר את ה6.5 במקומו(המידה בדלת היא 5.25 וכרגע יש הגבהה כדי שה6.5 יכנס-בכל זאת רכב שטח יחסית רך). 

לפני 9 שעות, Tom_22 כתב:

אין מה להגדיל ל-8 אם הוא לא מתכוון לשדרג את הסט הקדמי, וגם אז יש פחות אפשרויות מאשר 6.5.

מצד שני אולי אפשר להגדיל (ולחשוב גם על עומק רמקולים בגדלים האלו) ולשים תושבת "זמנית" להקטין ל-6.5.

מה שכן, בהחלט ניתן לתת זווית קלה למידבאסים לכיוון הראש.

לגבי הטוויטרים, תלוי מה נשמע לך טוב (און/אוף-אקסיס) - אפשר לרכוש פודים או לבנות גם משהו בקורות. באופן זמני אפשר גם עם פלאח מתכת לבדוק כמה זוויות כדי לראות מה נשמע לך יותר טוב.

צריך לנבור קצת בפורום. יש שפע של פרויקטים בעבר שמיישמים עקרונות כאלו. ובטח בחיפוש בגוגל. 

תודה. 

כרגע אין מידבאסים(אלא אם אתה מתכוון ל6.5 כמידבאס).

בנוגע לטוויטרים- אני שומע מגוון רחב מאוד(מאוד!) של מוזיקה. מטראנס לפופ, מקלאסית לראפ ומאינדי לרוק ומכל המשחקים בכיוון הטוויטר(הגיע בקיט עם תושבת שמאפשרת משחק בכיוונים וזה מה שעשיתי ב4 חודשים האחרונים) אני מוצא בסגנון אחד הגבוהים נהדרים ובאחרים לא נעימים.

בכל כיוון טוויטר ששיחקתי בסגנון מסויים זה היה נהדר ובאחרים משמעותית פחות טוב.

לכן אני מחפש קצת guidelines מניסיון של אחרים. 

בחיפוש קל אחרי פרויקטים כאלה בפורום לא מצאתי משהו כזה.

אשמח להכוונה או לפחות למילות חיפוש שיתנו לי כמה תוצאות שאוכל לקרוא ולרוץ משם. 

פורסם (נערך)

אני כרגע רק עם טלפון, אז פחות נוח לי לחפש. 

הנה משהו בכיוון דומה (לא שיש שם תשובה חד משמעית עבורך): 

https://carsforum.co.il/topic/36716-התייעצות-במיקום-מחדש-של-האלמנטים-בקומפוננט-מיד-ראנג-וטוויטר

באנגלית אתה יכול לחפש גם על imaging ו-sounds Tage בהקשר הזה. אבל בגדול הרעיון זה להרים קצת את הבמה ע"י כיוון פיזי של האלמנטים.

ראה למשל: 

https://jlaudio.zendesk.com/hc/en-us/articles/204374090-Imaging-Tweeters

נראה לי שיהיה מידע מועיל גם כאן: 

https://carsforum.co.il/topic/540813-המדריך-המלא-לאודיופיל-המתחיל-מתיאוריית-שמיעה-ועד-כוון-מערכת-כולל/#comment-4599432

וגם זה: 

https://carsforum.co.il/topic/623783-sound-stage-depth-עומק-במה-אמת-או-בדיה/#comments

ובכלל שרשורים או כאלו בהם מעורב @lanosforce, כי מעבר להבנתו ומעורבותו בתחום, הוא בין היותר ותיקים פה שעדין בפורום וזוכר את דרכי האולדסקול 😉 

לגבי התושבות הנוכחיות של הטוויטרים, השאלה כמה גמישות יש לך איתן. ובכל מקרה, יהיה קשה לייצר מצב שבו כל מוזיקה נשמעת אידאלית עבורך, בטח בצורה פאסיבית. אם יש אופציה לפריסטים ביחידת הראש שלך, זה יכול לעזור. אם יש אפשרויות מתקדמות בה (איקוולייזר, תיקוני זמנים וכד'), גם זה יכול לעזור. חלק מהיתרונות בשימוש במעבדי קול למיניהם (DSP). 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 15 שעות, Tom_22 כתב:

אני כרגע רק עם טלפון, אז פחות נוח לי לחפש. 

הנה משהו בכיוון דומה (לא שיש שם תשובה חד משמעית עבורך): 

https://carsforum.co.il/topic/36716-התייעצות-במיקום-מחדש-של-האלמנטים-בקומפוננט-מיד-ראנג-וטוויטר

באנגלית אתה יכול לחפש גם על imaging ו-sounds Tage בהקשר הזה. אבל בגדול הרעיון זה להרים קצת את הבמה ע"י כיוון פיזי של האלמנטים.

ראה למשל: 

https://jlaudio.zendesk.com/hc/en-us/articles/204374090-Imaging-Tweeters

נראה לי שיהיה מידע מועיל גם כאן: 

https://carsforum.co.il/topic/540813-המדריך-המלא-לאודיופיל-המתחיל-מתיאוריית-שמיעה-ועד-כוון-מערכת-כולל/#comment-4599432

וגם זה: 

https://carsforum.co.il/topic/623783-sound-stage-depth-עומק-במה-אמת-או-בדיה/#comments

ובכלל שרשורים או כאלו בהם מעורב @lanosforce, כי מעבר להבנתו ומעורבותו בתחום, הוא בין היותר ותיקים פה שעדין בפורום וזוכר את דרכי האולדסקול 😉 

לגבי התושבות הנוכחיות של הטוויטרים, השאלה כמה גמישות יש לך איתן. ובכל מקרה, יהיה קשה לייצר מצב שבו כל מוזיקה נשמעת אידאלית עבורך, בטח בצורה פאסיבית. אם יש אופציה לפריסטים ביחידת הראש שלך, זה יכול לעזור. אם יש אפשרויות מתקדמות בה (איקוולייזר, תיקוני זמנים וכד'), גם זה יכול לעזור. חלק מהיתרונות בשימוש במעבדי קול למיניהם (DSP). 

תודה רבה! בדיוק הידע והמידע שחיפשתי. חוץ מזוויות הרמקולים עצמם למדתי המון אבל אחרי כל זה אוכל להמשיך להתנסות עם האלמנטים ברכב. 

פורסם

קודם כל ברוך הבא לפורום אודיו!

מכל מה שרשמת - זה מה שאני מבין ומדבר אליי:

רכב בן 27 ניסאן טראנו - זה אומר שיש ברכב כבר חיווט ופלסטיקה יבשים שרצים לאורכו ולרוחבו והגיוני סה"כ לצפות מהם להרעיש ולזמזם אם הרכב לא עבר טיפול בידוד מקיף. 

סט שני חלקים מקדימה

הגברה חיצונית סה"כ ראוייה.

יש סאב וופר. 

דיפונים דורשים בניה מחדש

מידבאסים בפינות הדלת למטה. 

טוויטרים במשולשי המראה. 

סט שני חלקים - בכדי למקסם את התוצאה ממנו - יתחיל בזה שהטוויטר ישאר במיקום הנוכחי - הוא נהדר - אבל תבנה אותם כמה שיותר ON AXIS. 

המידבאסים - המיקום הנוכחי - בד"כ יאפשר לתגובת בס טובה כי פינת הדלת היא מאוד חסונה מבנית. אבל, בגלל ומדובר בסט שני חלקים - והיות ויש סאב וופר ברכב - אם יש לך אפשרות לבנות את המידבאסים יותר גבוה בדלת לכוון הטוויטרים - ככל שהם יהיו קרובים לטוויטרים - והטוויטרים ישארו במקומם הנוכחי - אתה תרוויח פחות בעיות של תזמון ופאזה מהם וזה קריטי. 

מה גם שבין אם תחליט להשאירם למטה או להעלות אותם - תן להם זווית קלה לכוון הראש או מרכז הרכב. 

בידוד בדלתות כמובן חובה - לדעתי הרכב הודות לגילו רצוי לעשות בידוד מקיף. 

אם ליחידת הראש יש יכולות DSP - לבצע טיימינג של הסט הקידמי לעומת הסאב (אוכל לייעץ בקשר לזה בהמשך). 

מעבר לזה אם כבר אומרים אולד סקול אני חושב שאם יש כאן בן אדם שיש לו מה לתרום זה 

@BEEKER

וגם @ליין מן

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 28 דקות, lanosforce כתב:

קודם כל ברוך הבא לפורום אודיו!

מכל מה שרשמת - זה מה שאני מבין ומדבר אליי:

רכב בן 27 ניסאן טראנו - זה אומר שיש ברכב כבר חיווט ופלסטיקה יבשים שרצים לאורכו ולרוחבו והגיוני סה"כ לצפות מהם להרעיש ולזמזם אם הרכב לא עבר טיפול בידוד מקיף. 

סט שני חלקים מקדימה

הגברה חיצונית סה"כ ראוייה.

יש סאב וופר. 

דיפונים דורשים בניה מחדש

מידבאסים בפינות הדלת למטה. 

טוויטרים במשולשי המראה. 

סט שני חלקים - בכדי למקסם את התוצאה ממנו - יתחיל בזה שהטוויטר ישאר במיקום הנוכחי - הוא נהדר - אבל תבנה אותם כמה שיותר ON AXIS. 

המידבאסים - המיקום הנוכחי - בד"כ יאפשר לתגובת בס טובה כי פינת הדלת היא מאוד חסונה מבנית. אבל, בגלל ומדובר בסט שני חלקים - והיות ויש סאב וופר ברכב - אם יש לך אפשרות לבנות את המידבאסים יותר גבוה בדלת לכוון הטוויטרים - ככל שהם יהיו קרובים לטוויטרים - והטוויטרים ישארו במקומם הנוכחי - אתה תרוויח פחות בעיות של תזמון ופאזה מהם וזה קריטי. 

מה גם שבין אם תחליט להשאירם למטה או להעלות אותם - תן להם זווית קלה לכוון הראש או מרכז הרכב. 

בידוד בדלתות כמובן חובה - לדעתי הרכב הודות לגילו רצוי לעשות בידוד מקיף. 

אם ליחידת הראש יש יכולות DSP - לבצע טיימינג של הסט הקידמי לעומת הסאב (אוכל לייעץ בקשר לזה בהמשך). 

מעבר לזה אם כבר אומרים אולד סקול אני חושב שאם יש כאן בן אדם שיש לו מה לתרום זה 

@BEEKER

וגם @ליין מן

לא ממש חדש(הקורא המתמיד שעדיין לא מרגיש שיש לו מספיק ידע וניסיון כדי לייעץ לאחרים) אבל תודה. 

כל האיזור של המושבים קדמיים וקדימה עבר בידוד אקוסטי ותרמי כולל דלתות. אין רעשים כי הכל הושתק לכן אין זמזומים מקדימה(אחרי שאסיים מקדימה ועם הגג, גם החלק האחורי יעבור טיפול מקיף-בעיקר בשביל הכיף שלי ולא בגלל צורך). 

לצערי, בגלל מבנה הדלת ומיקום ציר החלון ועומקו אין אפשרות להעלות את המידבאס למעלה.

יכול להיות שאחליט לבנות גם את הדשבורד מחדש ואז לגמרי אקצה מקום למידבאס  ולטויטרים כחלק מובנה אבל זה עדיין חזון למועד. כרגע כנראה אסתפק כאמור בכיוון המידבאס לכיוון מושב הנהג. 

יחדת הראש היא פיוניר deh4250 ולמיטב ידיעתי אין לו יכולות dsp. 

התהיה/חשש שיש לי בכיוון הטוויטר לon axis היא שבגלל שהסט יחסית בסיסי(infinity 6530cx, אני מרגיש באוזן את החלקים הפחות נעימים שלו ואם הטוויטר יהיה מכוון אלי אני חושש שבגלל שאני קצת רגיש לצלילים צורמים(יחסית כמובן, כרגע הכל מכוון נכון ובצורה טובה) זה יפגע יותר מיועיל.

ברור שתמיד אפשר לשפר את הטוויטר אבל בסוף זה רכב שמשמש לשטח וטיולים בעיקר ואני רק רוצה שיהיה אפשר לשמוע בצורה סבירה ומידת ההשקעה הכלכלית באלמנטים עצמם היא לא משהו שאני ארצה להשקיע בו יותר מדי מעבר למה שהושקע. 

פורסם

אוקיי - אז נראה שאתה כבר יודע ומכיר את האופי של הסט ויש לך כבר מושג לגבי איך אתה מתקין אותו. 

בגדול - אם אין שום יכולות DSP - 

אם בקרוס יש הנחתה לטוויטר - לשמאלי בלבד תיתן הנחתה.

נגיעה בבאלאנס לטובת צד ימין. 

לחתוך את הסאב LPF - נמוך - בין 60 ל50 ולקבוע את ההנחתה שלו כך שישתלב עם הסט הקידמי ולא יפריע. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני שעתיים, lanosforce כתב:

אוקיי - אז נראה שאתה כבר יודע ומכיר את האופי של הסט ויש לך כבר מושג לגבי איך אתה מתקין אותו. 

בגדול - אם אין שום יכולות DSP - 

אם בקרוס יש הנחתה לטוויטר - לשמאלי בלבד תיתן הנחתה.

נגיעה בבאלאנס לטובת צד ימין. 

לחתוך את הסאב LPF - נמוך - בין 60 ל50 ולקבוע את ההנחתה שלו כך שישתלב עם הסט הקידמי ולא יפריע. 

תודה על העזרה!

לכולם כמובן

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 27.9.2023 בשעה 13:49, Tom_22 כתב:

DEH-S4250BT? 

דווקא נראה שכן יש יכולות מסוימות, לפי חוברת ההפעלה: 

Screenshot_20230927-134346_1.thumb.jpg.02a0a1b9d4b7b4ce174ba3d647562dad.jpg

ל2 המגברים יש קרוס מובנה לכל צמד ערוצים אז אני כנראה מפספס משהו מעבר לחיתוך התדרים. 

יש פונקציה נוספת שאני צריך לשים לב אליה? 

פורסם

בעיקר לגבי איקוולייזר, הנחתה של רמקולים ותיקוני זמנים דרך יחידת הראש. 

רק שאתה עדין יחסית מוגבל לגבי תיקוני זמנים בגלל שלמערכת יש רק 2 זוגות יציאות ואתה עם קומפוננט פסיבי, עוד זוג רמקולים וסאב. 

תלוי איך הכל מחובר פרטנית (איזה ערוצים מה-HU לאיזה ערוצים במגברים) ומכוון כרגע (הגדרות יסוד ב-HU ובמגברים), מה שלא לגמרי ברור סופית משרשורי העבר שלך. כי זה ישפיע על אילו מהפונקציות אפשר להשתמש ביעילות כלשהי - אם למשל הערוצים הקדמיים משורשרים לרמקולים האחוריים, אז כל מה שתשנה ב-HU עבור הקדמים ישפיע גם עליהם וכיוצב'. 

פורסם
לפני 43 דקות, Tom_22 כתב:

בעיקר לגבי איקוולייזר, הנחתה של רמקולים ותיקוני זמנים דרך יחידת הראש. 

רק שאתה עדין יחסית מוגבל לגבי תיקוני זמנים בגלל שלמערכת יש רק 2 זוגות יציאות ואתה עם קומפוננט פסיבי, עוד זוג רמקולים וסאב. 

תלוי איך הכל מחובר פרטנית (איזה ערוצים מה-HU לאיזה ערוצים במגברים) ומכוון כרגע (הגדרות יסוד ב-HU ובמגברים), מה שלא לגמרי ברור סופית משרשורי העבר שלך. כי זה ישפיע על אילו מהפונקציות אפשר להשתמש ביעילות כלשהי - אם למשל הערוצים הקדמיים משורשרים לרמקולים האחוריים, אז כל מה שתשנה ב-HU עבור הקדמים ישפיע גם עליהם וכיוצב'. 

החיבורים-

2 ערוצים קדמיים- קומפוננטים- מגבר אינפיניטי. 

2 ערוצים אחוריים- סאב בגישור מגבר אינפיניטי. 

6/9 על מגש אחורי מגבר של רוקפורד. 

באינפיניטי יש preout רוקפורד. 

פורסם
בתאריך 25.9.2023 בשעה 15:16, EEEBBR כתב:

האם יש כיוון מסוים(לכיוון השמשה, לכיוון הנהג או אולי לכיוון להגג) שיתן לנהג תוצאה טובה יותר. 

אם אתה בונה לעצמך, אז כדאי לשים לב שכיוון זוויות (הטיה של הרמקול) זה דבר אחד, ומיקום של הרמקול זה דבר שונה.

• זוויות

הזוויות של הרמקולים הן בדרך כלל די קבועות, הרוב מתקינים עם טבעת הגבהה וזהו,

אבל אם יש חופש לשנות, אז כדאי לשים לב לתגובה של הרמקול On / Off Axis Response, ואת זה אפשר למצוא בחוברת MANUAL או בנתוני יצרן.

זה אומר שלפעמים תרצה לכוון ישירות אליך (זה נקרא ON AXIS כלומר המאזין באותו קו ציר של מרכז הרמקול)

ואם החלטנו שאנו משתמשים בגישה הזו למידבאסים בדלתות, אז נכוון אותם כלפי המאזין.

אם המציאות היא שאנו משתמשים ב  Off Axis אז נהיה צפויים לקבל תגובה אחרת מהרמקולים,

ועדיף שיהיו מכוונים עם הסטה כלפי מעלה, כדי לקבל פיזור יותר טוב.

אפשר לראות כאן (בדקה 4:54 הוא משתמש בשיטה ותיקה של ניסוי בעזרת בדים):

• מיקום - מרחק של מאזין מהרמקול  Path Distances משפיע על הצורך בתיקוני זמן לצליל, זה נקרא  TIME ALIGNMENT / TIME CORRECTION ככל שההבדלים קטנים יותר, כך נצטרך פחות תיקונים. במציאות המעבדי DSP מסוגלים לתקן גם הבדלים של מטרים אחדים, אך עדיין הגישה היא לנסות ולהרחיק את הרמקולים ככל האפשר מהמאזין, כדי לקבל הדמיית במה יותר נאמנה למקור ברכב.

את המרחקים הללו ניתן למדוד בצורה קלה, כפי שאפשר לראות בסרטון הבא (דקה 04:16)

הערוץ של מארק מCarAudioFabrication שהעלה את הסרטונים הנ"ל, מסביר בצורה ברורה,

אמנם הוא הפך למסחרי מאוד בשנים האחרונות, אבל עדיין מספק ידע תיאורטי מעולה בין חסות אחת לאחרת.

מקווה שהקשר בין מיקום וזוית יותר ברור,

בהצלחה

• מעניין 2

-

• תוכן חדש...