Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

רכשתי לא מזמן מיד 2, מיצובישי אאוטלנטדר פרמיום 2020 ללא מובילאיי.

החל מ-2018 יש חובה בהתקנת מערכת מובילאיי.

יצרתי קשר מול כלמוביל, הם אמרו שיש משהו מותקן באמת לא ברור אם מתערים מכך או שהכוונה שכבר יישמו את מובילאיי ברכב רק את הבסיס ונשאר רק להתקין חיצונית?

אשמח להבהרה בנושא.

תודה.

פורסם

אין חובה בהתקנת מובילאיי אם יש מערכת מקורית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אין חובה למובילאיי. יש חובה למערכות בטיחות מסויימות. אתה מוצא את התשובות בדירוג אבזור הבטיחות של הרכב.

ברכבים מודרניים, במיוחד ברמות האבזור הגבוהות, המערכות, מובנות ובמקרים רבים עדיפות. למשל בלימה אוטונומית עדיפה על התראת קירבה לרכב שלפניך, ותיקון סטיה מנתיב נחשב עדיף על התראת סטיה מנתיב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
Just now, sperial כתב:

אין חובה למובילאיי. יש חובה למערכות בטיחות מסויימות. אתה מוצא את התשובות בדירוג אבזור הבטיחות של הרכב.

ברכבים מודרניים, במיוחד ברמות האבזור הגבוהות, המערכות, מובנות ובמקרים רבים עדיפות. למשל בלימה אוטונומית עדיפה על התראת קירבה לרכב שלפניך, ותיקון סטיה מנתיב נחשב עדיף על התראת סטיה מנתיב.

זה אני יודע אבל יש דברים שאין להם תחליף, למשל ברכב הקודם היתה שמירת סטייה אדפטית וברכב כיום אין אלא רק צפצופים מה שלא עוזר לי.

לכן אני צריך להתקין מובילאיי כי הוא מגיע עם תמיכה לרטט.

פורסם

מובילאיי גם רק מתריע. מה ההבדל?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
לפני 2 דקות, Centaur כתב:

זה אני יודע אבל יש דברים שאין להם תחליף, למשל ברכב הקודם היתה שמירת סטייה אדפטית וברכב כיום אין אלא רק צפצופים מה שלא עוזר לי.

לכן אני צריך להתקין מובילאיי כי הוא מגיע עם תמיכה לרטט.

מובילאיי הוא צפצפה ואנו מתערב,בנהיגה. מערכות תיקון סטיה או בלימה אוטונומית או התאמת אלומות הפנסים וכו' חייבות להגיע ברכב מפס הייצור, אין אפשרות להוסיף לרכב קיים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 דקות, dorsht כתב:

מובילאיי גם רק מתריע. מה ההבדל?

לא רק, אני יודע בוודאות שיש גם אפשרות לרטט, זה רשום באתר שלהם.

לפני 8 דקות, sperial כתב:

מובילאיי הוא צפצפה ואנו מתערב,בנהיגה. מערכות תיקון סטיה או בלימה אוטונומית או התאמת אלומות הפנסים וכו' חייבות להגיע ברכב מפס הייצור, אין אפשרות להוסיף לרכב קיים.

אני יודע, לפחות שההתראה תועבר גם ברטט כי צפצופים לא עוזרים בשיט (בשל ירידה בשמיעה).

פורסם

אם כך אתה זקוק לאמצעי עזר מיוחדים.

אני לא מכיר רטט במובילאיי.

יש התראה חזותית על הצג, אבל אם תסתכל עליה יותר מידי תפספס את המתרחש סביבך.

ואחזור על מה שנכתב בפורום מאות פעמים: אמצעי הבטיחות החשוב ביותר הוא נהג מיומן וערני. כל אמצעי הבטיחות האחרים, בודאי ההתראות ללא התערבות, מצמצמים תאונות ונפגעים, אבל רק במידה מתונה. הן לא מונעות מעבר באדום או תאונות חזיתיות.

פורסם
לפני 4 דקות, sperial כתב:

אם כך אתה זקוק לאמצעי עזר מיוחדים.

אני לא מכיר רטט במובילאיי.

יש התראה חזותית על הצג, אבל אם תסתכל עליה יותר מידי תפספס את המתרחש סביבך.

ואחזור על מה שנכתב בפורום מאות פעמים: אמצעי הבטיחות החשוב ביותר הוא נהג מיומן וערני. כל אמצעי הבטיחות האחרים, בודאי ההתראות ללא התערבות, מצמצמים תאונות ונפגעים, אבל רק במידה מתונה. הן לא מונעות מעבר באדום או תאונות חזיתיות.

אני מדגיש שוב, תמיכה ברטט יש וקיים שנים במוצר מובילאיי וזאת לא שאלתי אם יש או לא.

שאלתי היא, אני אמור לשלם על התקנת המובילאיי כשהיא אמורה להיות מותקנת כחוק ברכבים ששנת ייצורם הוא מ-2018 ואילך?

אם יש או אין חובה מצד כלמוביל בהשתתפות המימון?

תודה.

• רעיון גרוע 1
  • לא הבנתי... 1
פורסם

אני חוזר: אין דרישה למובילאיי.מלא קיימת. אין כזו.

המובילאיי לא אמור להיות מותקן ברכב אם יש בו אמצעים מקבילים או יותר מתקדמים.

רכב שאינו עומד בדרישות המינימום לא מקבל רישיון ולא עולה לכביש.

האם יש לך איזו אסמכתא לדרישה חוקית לרטט? 

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

אני חוזר: אין דרישה למובילאיי.מלא קיימת. אין כזו.

המובילאיי לא אמור להיות מותקן ברכב אם יש בו אמצעים מקבילים או יותר מתקדמים.

רכב שאינו עומד בדרישות המינימום לא מקבל רישיון ולא עולה לכביש.

האם יש לך איזו אסמכתא לדרישה חוקית לרטט? 

ענית לי על השאלה, תודה.

אני אממן מכיסי.

אני צריך רק פיתרון בצורת רטט רק לסטייה מנתיבים, אני נהג זהיר והכל אבל מעדיף שיהיה גם אמצעי זה.

אסמכתא חוקית? לא הבנתי את שאלתך אבל אם הבנתי נכון, לא צריך שום אישור או דרישה, הרטט מוסף לבקשת המשתמש.
ראה תמונה מצורפת, השורה האחרונה רלוונטית לנושא.

‏‏vib.PNG

פורסם
לפני 13 דקות, Centaur כתב:

שאלתי היא, אני אמור לשלם על התקנת המובילאיי כשהיא אמורה להיות מותקנת כחוק ברכבים ששנת ייצורם הוא מ-2018 ואילך?

אם יש או אין חובה מצד כלמוביל בהשתתפות המימון?

כלמוביל לא חייבים לממן שום דבר.

הרכב מגיע עם מערכת מקורית להתראה על סטיה מנתיב. אין צורך בהתקנת מובילאיי.

לאשתי יש ספייס סטאר עם מערכת מקורית להתראה על סטיה מנתיב ואין לה מובילאיי.

גם בקורולה שהייתה לי לא היה מובילאיי כי הרכב הגיע עם מערכת מקורית שמתקנת סטייה מנתיב.

פורסם

הכוונה שלי, האם זה נדרש ממך כתנאי לנהיגה, כמו שנדרשת הרכבת משקפיים או מנגנון לנכים.

יש רכבים שאינם עומדים בדרישה זו או אחרת, ולכן מוסיפים להם מובילאיי. למשל ברכב של אשתי יש מובילאיי כי ברמת הגימור שלו אין תיקון סטיה מנתיב. ברמה יותר גבוהה של אותו דגם התכונה קיימת, ולא מותקן מובילאיי.

אגב, מעולם לא שמעתי על רטט למובילאיי. איך הוא מותקן? לפני שאתה רץ להוציא כסף על מכשיר שמתחבר לצמות של הרכב בדוק האם הוא בכלל מתאים לצרכיך, ןהאם התקנתו עלולה לגרום תופעות לוואי.

פורסם
לפני 6 דקות, dorsht כתב:

כלמוביל לא חייבים לממן שום דבר.

הרכב מגיע עם מערכת מקורית להתראה על סטיה מנתיב. אין צורך בהתקנת מובילאיי.

לאשתי יש ספייס סטאר עם מערכת מקורית להתראה על סטיה מנתיב ואין לה מובילאיי.

גם בקורולה שהייתה לי לא היה מובילאיי כי הרכב הגיע עם מערכת מקורית שמתקנת סטייה מנתיב.

קרא שוב, לי יש בעיה לשמוע צלילים וצפצופים לכן ציינתי את מובילאיי.

לפני 1 דקה, sperial כתב:

הכוונה שלי, האם זה נדרש ממך כתנאי לנהיגה, כמו שנדרשת הרכבת משקפיים או מנגנון לנכים.

יש רכבים שאינם עומדים בדרישה זו או אחרת, ולכן מוסיפים להם מובילאיי. למשל ברכב של אשתי יש מובילאיי כי ברמת הגימור שלו אין תיקון סטיה מנתיב. ברמה יותר גבוהה של אותו דגם התכונה קיימת, ולא מותקן מובילאיי.

אגב, מעולם לא שמעתי על רטט למובילאיי. איך הוא מותקן? לפני שאתה רץ להוציא כסף על מכשיר שמתחבר לצמות של הרכב בדוק האם הוא בכלל מתאים לצרכיך, ןהאם התקנתו עלולה לגרום תופעות לוואי.

יש לחברים כזה וזה לא זר לי וזה עדיף מאשר כלום או עם צליל בלבד שלא עוזר.

אין דרישה חובה בשל מצבי וגם לא נדרש מאחר והרטט הוא לפי בקשה וזה בתוספת תשלום.

אם היתה מצריכה אישור אז הייתי מביא בלי בעיה אבל זה לא נדרש מאחר והוא זמין לכל דורש.

פורסם

מי משלם לך על עזרי השמיעה?

• תוכן חדש...