Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 23 דקות, Buki כתב:

אני לא מכיר משאבת שעובדות ב PWM.

כל המשאבות החשמליות (הטבולות במיכל) ברכבים בעלי הזרקה ישירה (לפחות ב VW)

עובדות ב PWM, למעשה במערכות האלו אין קו החזרה למיכל והמערכת שומרת על לחץ דלק קבוע בקו הנמוך

באמצעות PWM.

• מעניין 1
פורסם (נערך)
ציטוט

סבא של חבר שלי היה נכנס לרכב, מניע, ולוחץ את הגז ל-4000 סל"ד לאיזה חצי דקה לפני שהתחיל לנסוע כי אמרו לו ש"אסור להתחיל לנסוע עם מנוע קר." אמיתי

בעבר היה מאוד נפוץ, היו לי פה ושם שכנים כאלה שהיו לוחצים פול גז במשך דקות ארוכות עם שמן קר לחלוטין.

עדיין פה ושם רואה זקנים שעושים את זה.

חוסר הבנה מוחלט של איך מנוע פועל.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 14 דקות, amosbmw כתב:

חוסר הבנה מוחלט של איך מנוע פועל.

היו המון מכוניות עם צ'וק לא תקין או קרבורטור לא מטופל ולא מכוון, זה לא היה מחזיק סיבובי סרק אחרי ההתנעה אז נאלצו לתת גז בשביל שהמנוע לא יכבה. 

אחרי זה כשעברו לאוטו תקין  או מודרני יותר, ההרגל נשאר. 

פורסם

יש הבדל בין לתת גז שהמנוע לא יכבה (1200 סל"ד מספיקים) לבין ללחוץ את הדוושה לרצפה שזה בדיוק מה שאסור לפני שהשמן הגיע לטמפ' עבודה.

והרבה עשו את זה גם במכוניות מוזרקות.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מכניסים מפתח, מקישים קוד בקודנית(אם יש) ומחכים לשני צפצופים , מעבירים סוויץ' למצב ON, מחכים לצליל צפצוף שמאשר שהאימובילייזר מנוטרל, בינתיים משאבת הדלק פועלת ומעלה את לחץ הדלק במערכת ההזרקה, מיד אחרי הצפצוף להניע.
לחכות 10-15 שניות, לתת לשמן לזרום היטב בכל חלקי המנוע.
להתחיל נסיעה, להשתדל לא לאמץ יותר מידי את המנוע עד שיגיע לטמפ' העבודה.

פורסם
לפני 16 שעות, Buki כתב:

אני לא מכיר משאבת שעובדות ב PWM.

מה שאני מכיר זה מנוע חשמלי רגיל לגמרי שמקבל 12V קבוע כל עוד הסוויץ' פתוח והמנוע מונע והמשאבה מזרימה דלק. ווסת לחץ שיכול להיות מובנה במכלול המשאבה או ליד רמפת המזרקים דואג שלמזרקים תמיד יגיע לחץ דלק מוגדר קבוע ואת העודפים פורק למיכל. 

צודק ולא צודק, באמת עשית קצת סלט.

או שיש משאבת דלק שעובדת קבוע ואז יש וסת שפורק לצינור עודפים חזרה למיכל.

או שיש משאבת דלק שעובדת בPWM ואז אין צינור עודפים, אאל"ט סובארו משתמשים בכאלה גם GM, רנו, סוזוקי ועוד.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לפני 5 שעות, shellcase כתב:

באמת עשית קצת סלט.

לא עשיתי סלט, יש מכוניות ללא קו עודפים ועם משאבת דלק שעובדת במהירות קבועה ללא מודולציה. ווסת לחץ דלק נמצא במכלול משאבת הדלק שבתוך המיכל. ברמפת המזרקים יש חיישן לחץ, תיקונים נוספים של שינויים בלחץ דלק מתבצעים על ידי שינוי זמן הזרקה. עכשיו הבנתי מקראית חומר באינטרנט שזו מערכת יחסית מיושנת שהייתה השלב הבא אחרי מערכת עוד יותר מיושנת עם קו עודפים ווסת לחץ ברמפת המזרקים.

לא ידעתי שיש במכוניות יותר מודרניות מודולציה של פעולת המשאבה. 

פורסם

זה כבר נהיה מאד אוף טופיק ואולי נשקול לפצל?
בכל מקרה - רציתי לכתוב שאני זה שעשיתי סלט לא אתה. במקור, הי' חסרה.

שיטת הPWM לא כלכך מיושנת, היא הגיעה למערכות ההזרקה קצת אחרי שנות ה2000 למיטב זכרוני. וסט הלחץ לא בהכרח יושב במכלול המשאבה (כלומר במיכל), הוא יכול גם לשבת על מסילת ההזרקה (איך הגענו לרמפה? :)).
היום יש כבר משאבות עם בקרי ספיקה (כלומר עובדות במהירות משתנה). 
בתחום הספורט המוטורי הPWM עדיין שולט, כי הבקרים המובנים במשאבות המודרניות הנ"ל לא עומדים בקצב השינוי הנדרש מהם. 

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...