Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 34 דקות, CiUiK כתב:

תחפש אתה תמצא זה בעמודים הראשונים לרוב

יפה היה אילו לא הפנית אותי ואחרים לחפש בספר רכב, איזה רכב שאולי אין לי, אלא מעלה סימוכין לאמירה  שלך, ממש לא מכבד

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מבספר רכב של יונדאי למשל,מדובר על המתנה של כמה שניות ולא דקה או דקה וחצי ברכב טורבו בעת הנעה.

IMG_1248.thumb.png.9c3cab50c38bec72a428e4b166cb2842.png

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מסובב חצי, מחכה שיכבו כל הנורות בלוח שעונים, מניע, מחכה כ10 שניות ונוסע

מחכה לפני הנעה גם בגלל שהמשאבת דלק עושה רעש אז נתן לה לסיים וגם בגלל שהיום יש ברכבים הרבה מחשבים אז נתן להם רגע להדלק ולתאם את עצמם

אחרי הנעה אני מחכה רגע כי יש דיבור על זה שלוקח לשמן רגע להגיע לכל המערכת (לא יודע כמה זה נכון)

זה לא שאני מחכה רק לזה, אני בנתיים עושה דברים אחרים - חגורה, טלפון למטען\וייז, מוזיקה, כיוון כסא\מראות אם צריך וכ'ו

פורסם
לפני 49 דקות, Shab00 כתב:

אהבתי שבמקום לתת דוגמא או הסבר למה צריך לעשות את זה פשוט כתבת שצריך כי ככה.

תסביר מה ההגיון מאחורי זה שנדע גם אנחנו.

תחפש לבד

• רעיון גרוע 6
  • משעמם 1
  • מצחיק 1
פורסם

מי שבא לפורום כדי לכתוב לאחרים לחפש לבד, עדיף שלא יבוא.
אין פה מקום להתנשאות על אחרים, במיוחד כשהיא לא מגובה, לא נכונה ובעיקרה בולשיט עתיק יומין בסגנון 'לפמפם את הברקסים' שבקושי היה נכון גם אז.

בשום מכונית מודרנית לא צריך לחכות לאף אחד לא בהנעה ולא בכיבוי. בטח מפתיע אותכם לגלות את זה בהנתן שיש ברכבים של רובכם start and stop.
מה כן מומלץ? לא לאמץ את המנוע לפני שהגיע לטמפ' עבודה ולא לכבות אותו בסוף העליה הארוכה ההיא שעליתם בפול גז.
סה"כ צריך לתת למערכות ולטמפ' להתייצב.
במנועי טורבו - יש עוד אלמנט שהוא הטורבו שמקבל שימון לרוב ממשאבת השמן שמחוברת 'קשיח' לגל הארכובה של המנוע ולכן לא פועלת כשהוא כבוי (ברכבים מסויימים גם זה לא פקטור כי יש משאבה חשמלית שדואגת לקרר ולשמן את הטורבו גם השהמנוע כבוי). במצב כזה, אם הגעתם הבייתה באיזי ועשיתם איזה תמרון חניה או שתיים, אין מה לחכות.
אם הכניסה לחניון שלכם היא מיד אחרי רמפה בכביש מהיר, חכו כמה שניות שהאוטו 'ירגע'.
בכלל תזכרו שעמידה בסרק במנוע קר זה חרא של דבר, זה מעט את ההגעה של המנוע לטמפ' עבודה ומפייח אותו עקב שריפה לא יעילה.

@CiUiK אם יש לך טעון נגדי, תביא סימוכין.

@Sparrow420, זה בסדר גמור לתת למחשבים כמה שניות להתאפס על עצמם, 10 שניות זה סתם הרבה :).
סתכל על רכבים שמונעים בלחיצה על כפתור, לוקח בערך שניה-שתיים בין הלחיצה ועד ששומעים סטרטר. חשוב כן להוסיף שבמקרה הזה לרוב הרכב יודע שאתה עומד להניע אותו כי הוא זיהה מפתח ויש לו סצנריו מוכתב לזה.
ברכב בסיסי יותר, אתה תשמע את משאבת הדלק, ברגע שהיא סיימה האוטו לגמרי מוכן להנעה.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 4

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 14 שעות, amosbmw כתב:

זה נכון לעשות ברכב דיזל עם מנוע קר, צריך לחכות שהחיווי של סלילי חימום נכבה בלוח שעונים ואז להניע.

מאז שדיזלים עברו להזרקת Common Rail בלחץ גבוה, לפני 20 שנה בערך, רואים את הנורה הזו רק בחורף בטמפרטורות מתחת ל 0 או מתחת ל 5-7 מעלות בערך, תלוי ברכב. זאת אומרת בארץ כמעט אף פעם לא. וגם כשהיא כן נדלקת זה ל 2-3 שניות.

פורסם
לפני כשעה, yulianx כתב:

מבספר רכב של יונדאי למשל,מדובר על המתנה של כמה שניות ולא דקה או דקה וחצי ברכב טורבו בעת הנעה.

גם פה לא כתוב שום דבר על המתנה לפני ההתנעה.
מדובר על המתנה קלה אחרי ההתנעה.

וזה גם הגיוני, כי משאבת השמן לא תפעל עד שהמנוע מסתובב בפועל. 

גם אם תמתין שעה לפני ההתנעה משאבת השמן לא תתחיל לפעול...

לפני 26 דקות, Buki כתב:

מאז שדיזלים עברו להזרקת Common Rail בלחץ גבוה, לפני 20 שנה בערך, רואים את הנורה הזו רק בחורף בטמפרטורות מתחת ל 0 או מתחת ל 5-7 מעלות בערך, תלוי ברכב. זאת אומרת בארץ כמעט אף פעם לא. וגם כשהיא כן נדלקת זה ל 2-3 שניות.

קיים ופועל בלנדקרוזר ופג'רו עם הזרקת מסילה משותפת שאני נוהג בהם, בארץ.

אבל בהחלט מתניע בקלות גם כשמתעלמים מנורת הביקורת ולא ממתינים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 10 דקות, amosbmw כתב:

באיזו טמפרטורה הנורה מופיעה?

בפיז'ו וסיטרואן יצא לי לראות אותה בעיקר בטיולים לרמת הגולן בחורף או בכמה בקרים באיזור המרכז  שהיה קור קיצוני יחסית לאיזור הזה.

פורסם

בהתנעה ראשונה בבוקר, לאחר חניית לילה בחניון מקורה. 
כלומר גם ב+20 מעלות.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

גם פה לא כתוב שום דבר על המתנה לפני ההתנעה.
מדובר על המתנה קלה אחרי ההתנעה.

וזה גם הגיוני, כי משאבת השמן לא תפעל עד שהמנוע מסתובב בפועל. 

גם אם תמתין שעה לפני ההתנעה משאבת השמן לא תתחיל לפעול...

אבל בהחלט מתניע בקלות גם כשמתעלמים מנורת הביקורת ולא ממתינים.

נכון, בגלל זה אני ממתין שניה או שתיים ומניע.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 18 שעות, CiUiK כתב:

ככה כתוב בספר יצרן, בשביל שהמערכת תהיה בלחץ כשאתה מניע

על רגל אחת ובלי לקרוא למה (ואני בטוח שיש סיבה למה אחרת היצרן לא היה כותב) אני מניח שזה טוב למזרקים, שלא יעבדו שניה אחת על יבש בגלל הפער שיווצר בקווים אם לא תעשה את זה

הנה ראיתי גם את התגובה הזאת - אם מתעמקים באיך באמת פועלת מערכת הזרקת דלק, רואים שהמשאבה היא בד"כ בינארית, מה שנקרא pwm, עובדת בפולסים באורך משתנה על מנת לשמר לחץ מוגדר שאת עודפיו וסת הלחץ פורק בחזרה למיכל (יש עוד שיטות, אבל זו יחסית נפוצה).

מה זה אומר? שמספיק שזה עבד שניה, ויש מספיק דלק כדי להניע, כי לא צריך כזה הרבה כדי להניע, בטח ביחס למה שהיא יודעת לספק (פול גז במנתק).

גם אם לא תחכה בכלל, אז לכל היותר הסטרטר יסתובב עוד כמה סיבובים עד שהמנוע יתעורר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני שעה, shellcase כתב:

הנה ראיתי גם את התגובה הזאת - אם מתעמקים באיך באמת פועלת מערכת הזרקת דלק, רואים שהמשאבה היא בד"כ בינארית, מה שנקרא pwm, עובדת בפולסים באורך משתנה על מנת לשמר לחץ מוגדר שאת עודפיו וסת הלחץ פורק בחזרה למיכל (יש עוד שיטות, אבל זו יחסית נפוצה).

אני לא מכיר משאבת שעובדות ב PWM.

מה שאני מכיר זה מנוע חשמלי רגיל לגמרי שמקבל 12V קבוע כל עוד הסוויץ' פתוח והמנוע מונע והמשאבה מזרימה דלק. ווסת לחץ שיכול להיות מובנה במכלול המשאבה או ליד רמפת המזרקים דואג שלמזרקים תמיד יגיע לחץ דלק מוגדר קבוע ואת העודפים פורק למיכל. 

פורסם

ברכבי טורבו עם כפתור התנעה, עוברת דקה בין הלחיצה על הכפתור להתנעה? 🙄

בקושי שניה עד שהסטרטר מסטרטר. 

כמי שנוסע בטורבו דיזל בן 20, אני ממתין כמה שניות בין סגירת מעגל חשמלי להנעה, בעיקר מתוך הרגל. שום נורת חיווי לא נדלקת/נכבית לי אא"כ הצלחתי עד היום לא לשים לב. הדקותיים הראשונות של הנסיעה עדינות מתוך מתוך מחשבה שהלובריקציה ככה ככה, אבל תכלס באמת משנה למנוע אם הוא ב-1200 סל"ד או 2000? אולי.

סבא של חבר שלי היה נכנס לרכב, מניע, ולוחץ את הגז ל-4000 סל"ד לאיזה חצי דקה לפני שהתחיל לנסוע כי אמרו לו ש"אסור להתחיל לנסוע עם מנוע קר." אמיתי.  

בתאריך 18.7.2023 בשעה 23:48, ydyehuda כתב:

שימתין 7 שניות ורק אז יתניע וזה יעזור למצבר שלו,

למה שזה ישנה למצבר? 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

• תוכן חדש...