Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 30 דקות, יובל .מ. כתב:

לפי פות"ש ההכשרה כוללת קריאת מאמרים..

לא יודע, לא קיבלתי את התחושה שהוא עובד בפס יצור.

אני גם לא מדבר על עובדים בפס ייצור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

זו תופעה ידועה בכל המפעלים והובעת מהפערים בין הידע למה שהוא חושב שהוא יודע.

מסלול של בוגר ממוצע זה מקום עבודה רטשון לחצי שנה, מקום שני בשכר גבוה יותר לחודשיים שלושה ומקום שלישי שבו הוא מתחיל באמת לעבוד 

יש והיו לי מהנדסים שעבדו שנים רבות אבל אצל אף אחד מהם זה לא המקום הראשון (חוץ מאחד שחזר אחרי המקום השני).

אנשים חסרי סבלנות ולא תמיד מבינים שהם עדיין לא פרודוקטיביים.

ואולי זה עוד משהו שנוצר כתוצאה מכך שמעסיקים לא מוכנים להעלות שכר לעובד טוב ואפילו מצויין?

לרוב מעדיפים שהוא יעזוב ויגייסו מישהו חדש( עם/בלי ניסיון) בשכר שהיה משאיר את העובד הוותיק ועם הסיכונים שהחדש יעזוב אחרי שבועיים / חודשיים...

שאלה למעסיקים שבקהל, למה הדרך לקבל שיפור משמעותי בשכר זה במעבר בין חברות? 

פורסם
לפני 29 דקות, יובל .מ. כתב:

לא יודע, לא קיבלתי את התחושה שהוא עובד בפס יצור.

דווקא זה שהוא רשם שהוא "ראש תחום" וקצת תיאור המשרה גורם לחשוב על סביבה תעשייתית, או מפעל בטחוני כלשהוא. דווקא לא גרם לי לחשוב על משרה טכנולוגית.

גם משהו בעובדה שכבר 4 עמודים וכמה שואלים, והבחור מתחמק מלציין את המקום עבודה/תעשיה, גורמת לי לחשוש שלא מדובר בהייטק אמיתי.

פורסם

לא רמזתי בשום שלב שזה הייטק. לא יודע מאיפה קיבלת את הרושם הזה. 

אני לא חושף מסיבותי שלי ואני גם לא חושב שזה קריטי לשאלות ששאלתי. אפשר להבין שהכיוון הכללי זה לא עבודה במוקד שירות לקוחות או פס יצור.

פורסם
לפני 38 דקות, rev-Match כתב:

ואולי זה עוד משהו שנוצר כתוצאה מכך שמעסיקים לא מוכנים להעלות שכר לעובד טוב ואפילו מצויין?

למה אתה מסיק את זה?

שכר עולה כשעובד מתקדם גם בלי שידרוש (לא אוהב את המילה מבקש. אף אחד לא עושה לו טובה ואם הוא חושב שהואנשווה יותר הוא צריך לדרוש בראש מורם). הבעיה היא שלא תמידיש קורלציה בין מה שהוא חושב שהוא התקדם ושווה לבין המציאות (גם לטוב וגם לרע)

לרוב מעדיפים שהוא יעזוב ויגייסו מישהו חדש( עם/בלי ניסיון) בשכר שהיה משאיר את העובד הוותיק ועם הסיכונים שהחדש יעזוב אחרי שבועיים / חודשיים...

לרוב מעדיפים שעובדטןב לא יעזוב אבל לכל תפקידיש תקרה שאפשר לשלם עליו.

חכול להיות שהעובד מוכשר ויכול למלא תפקידים בכירים יותר אבל אם אין לי תפקיד כזה או שאני לא יכול לפנות עבורו תפקיד כזה לא אוכל לשלם לו את השכר שמתאים ליכולות אלא רק את המקסימום שאפשר לתפקיד שהוא ממלא  

תגדיר שיפור משמעותי. 

תוך 3 שנים לעובד בן 25 (כיום) לעלות מ 8 ברוטו ל  14 ורכב מגולם זה מספיק?

פורסם (נערך)

ידידי הפורום זוכר הכול:

״גילוי נאות, אני עובד שנה בחברת פארמה שבחלק מהמחלקות נוהגת כמו שציינתי למעלה , ובמהלך השנה הזאת במחלקה של 7 אנשים, התחלפו בערך 10 אנשים. כמעט כולם אותו סיפור- טרי מהלימודים, קצת נסיון, וביי.״

עכשיו תעבור על השרשור שלך:

בסהכ אני מרוצה מהעבודה אצלי , והייתי רוצה להישאר שם, אז פניתי לממונים עליי ולמשאבי אנוש והבהרתי את המצב, הם כולם הסכימו איתי שדרושה עליית שכר רצינית. העניין שזאת חברה קטנה ובסופו של דבר מי שקובע הוא המנכ״ל שבינתיים הוא מורח זמן ומתחמק מעליית שכר כלשהי ,וגם אני קורא כבר בין השורות שגם אם תהיה עלייה היא תהיה סביב ה 10 אחוז.   האופציה הכי ברורה היא תלך לחפש מקום אחר. העניין הוא שמסיבות כאלה ואחרות אני ממש לא רוצה להתחיל עבודה אחרת סביב החצי שנה-שנה הקרובות. מה עושים במצב כזה עם המשכורת? יש בכלל מה לעשות? חייב לציין שזה ממש מציק ומעצבן אותי.

תמשיך כאן:

האם בנאדם שיודע על עצמו שהוא לא משהו ביחסי אנוש, יכול להתמודד ולהרגיש בסבבה בתפקיד מהסוג הזה?  האם זה בכלל השאלה נכונה לשאול כשרוצים להכנס לתפקיד מהסוג הזה?    בתחום שלי המענה מראש צוות הוא בעיקר מקצועי, אבל גם נדרשת לא מעט התמודדות עם אנשים, אמנם לא בעייתיים, אבל עדיין, אנשים

וכנראה שענית לעצמך במידה ואתה באותו מקום העבודה. במידה ולא אולי תתייחס לחלק השני שכתבת על עצמך. 

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

זו תופעה ידועה בכל המפעלים והובעת מהפערים בין הידע למה שהוא חושב שהוא יודע.

טוב בסדר,מי רוצה לעבוד במפעל...

לא עוזבים כי חושבים שיודעים משהו,אלא כי זה לעבוד במפעל 

מסלול של בוגר ממוצע זה מקום עבודה רטשון לחצי שנה, מקום שני בשכר גבוה יותר לחודשיים שלושה ומקום שלישי שבו הוא מתחיל באמת לעבוד 

יש לי המון חברים שסיימו איתי, רובם בבטחוניות ורפואי כבר שם 2-3 שנים.

אני חושב שאני היחיד שדילג בין 2 מקומות עד שעזב לגמרי.

יש אולי 20% שהחליפו עבודה אחרי שנה,מה שאתה מתאר כנראה תקף למקומות עבודה מחורבנים.

אנשים חסרי סבלנות ולא תמיד מבינים שהם עדיין לא פרודוקטיביים.

אין שום סיבה לשבת החרא בסבלנות כשאפשר לא.

כל יום בחיים שעובר לא חוזר,אין שום סיבה בעולם לחיות אותו רע כשאפשר שלא.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אני מדבר על כאאלה זרוצים להיות מהנדסים ולעבוד בתעשייה. לא מדבר על אחד שעבד במסגריה ועבר לאינטל אלא אחד שהחליף מפעל במפעל דומה.

פורסם
לפני 9 שעות, davemustaine87 כתב:

זה אכן דגל אדום. וזו אחת הסיבות שפתחתי את הטופיק.

אבל בוא, אם הם היו עם משפחה וילדים ובוחרים לעשות מהלך כזה, הייתי מסכים איתך שזה ויתור עצום, אבל אלו חבר'ה רווקים שעד לפני שנה הדאגה שלהם הייתה לאיזה מסיבת דירה הם הולכים. ועכשיו עוד 3 חודשים הם גם ככה הולכים לקבל אבטלה. הויתור פה לא כזה גדול... 

זה עדיין ויתור רציני.

דמי האבטלה מגיעים למשכורת שנתתם? (יש להם סף עליון)

חבל שלא שאלתם אותם.

אני כנראה לעולם לא אהיה מנהל, אבל אולי שווה לנסות לחפש אנשים שיש להם תחביב שהם מתעסקים בו לאורך זמן. (או משהו דומה שמראה על עקביות)

למשל כמו 5 שנים (ויותר) של ספורט מסוג כלשהו.

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, Night Driver כתב:

לרוב מעדיפים שעובדטןב לא יעזוב אבל לכל תפקידיש תקרה שאפשר לשלם עליו.

חכול להיות שהעובד מוכשר ויכול למלא תפקידים בכירים יותר אבל אם אין לי תפקיד כזה או שאני לא יכול לפנות עבורו תפקיד כזה לא אוכל לשלם לו את השכר שמתאים ליכולות אלא רק את המקסימום שאפשר לתפקיד שהוא ממלא  

אני לא מדבר על עובד שמתקדם בסולם הדרגות, יותר בכיוון של מהנדס/מפעיל מכונה וכו' שעובר למפעל סמוך, לתפקיד זהה תמורת שכר גבוה יותר.

תגדיר שיפור משמעותי. 

10-20% , בתקופת הקורונה אנשים השיגו גם 30% ויותר אבל, היו נשארים במקום הקודם תמורת 10% ונכונות של המעסיק לשפר שכר בהתאם למציאות החדשה שנוצרה, בפועל חברות העדיפו לרוקן את הקומות ולמלא אותן שוב באנשים חדשים (יותר אנשים כי נוצר לחץ בפרוייקטים) לא תמיד עם ניסיון ובשכר שהיה משאיר את העובדים הקודמים.

תוך 3 שנים לעובד בן 25 (כיום) לעלות מ 8 ברוטו ל  14 ורכב מגולם זה מספיק?

בשקלול הגיל וזה שכנראה לימודים לא היו על הפרק זה לא רע בכלל , השאלה המתבקשת היא כמה שעות הוא מבלה במפעל תמורת השכר הזה.

לא מזלזל אבל, מהיכרות שלי עם מקומות עבודה, מי שמתקדם ככה, בערך חי במפעל וזמין לכל בלת"מ.

עריכה אחרונה על ידי rev-Match

פורסם

מי שעובר לשכן תמורת עוד 10% ברוטו מהמר ולא יציב אבל י שעובר תמורת 30% נוצל במקום בו הוא עובד.

עדכון שכר זה דבר שכל מעסיק צריך לעשות כשהוא רואה שהעובד התקדם בתמורה ולא לחכות שהעובד יפנה. מחובתי להיות עם יד על הדופק במה שקורה בשוק לא רק מבחינת מתחרים על הלקוחות אלא גם על העובדים.

לגבי אותו עובד דווקא הנדסאי משוחרר טרי וממש לא חי במפעל. עובד 8-16.30 אבל הוא תורם יותר ומתפתח וכך גם השכר (והוא לא סיים להתפתח. יעלה עוד גם בשכר וגם בהתפתחות מקצועית לתפקידים שונים). כשאדם מתקדם הוא צריך להיות מתוגמל בהתאם.

פורסם
לפני 13 שעות, rev-Match כתב:

לקבלת תשובה מדוייקת יותר,  כדאי להפריד את השאלה בין מעסיקים פרטיים (בעלי החברה), שכירים (בחברה פרטית) וכאלו שעובדים בחברה ציבורית (נסחרת בבורסה). לכל אחד מאלו יהיה מערך שיקולים שונה בקביעת שכר העובדים ומדיניות שונה לשימורם.

אני יכול לומר שאחרי התואר במנע"ס נפל לי האסימון על איך זה עובד בתאגידים, ובהמשך התחלתי להשתמש במעבר בין מחלקות וחטיבות מדי כמה שנים ככלי אפקטיבי לשיפור תנאים במקום העבודה שלי. בארגונים גדולים לא חייבים לעזוב כל פעם את החברה, אלא מספיק להבין את הדינמיקה הפנימית בין מחלקות/יחידות עסקיות ולנגן עליה. ציפיתי שהמתודה הזאת תעורר אנטגוניזם אצל ההנהלה הבכירה, אבל מאז שהתחלתי נראה שהם רק תומכים ומצ'פרים אותי בכל הזדמנות, כאילו נכנסתי לאיזה מועדון סודי של מבינים למרות שאין לי שום שאיפות ניהוליות בעצמי.

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

@Derish אתה אומר שאתה בעצם כל כמה שנים עובר תפקיד בתוך הארגון וזה שקול מבחינתך למעבר עבודה לצורך שיפור תנאים? בכל מעבר מתנהל מו"מ לגבי תנאים וכו'?

עריכה אחרונה על ידי yoni162
  • תוכן חדש...