Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, זה לא מהמבחנים שמתחרים בניהם מי נובח חזק יותר. 

זה מבחן רק של שאלות הגיון ודברים כאלה, שעושים אותו בבית מול המחשב. כן, לא הכלי האידיאלי בהכרח, אבל שוב, זה חלק אינטגרלי מהשיטת גיוס, ואת זה אני לא אוכל לשנות. 

פורסם
לפני שעה, Liviur כתב:

2. העבודה לא תואמת את הציפיות

האמת שכשקראתי את הכותרת הדבר הראשון שעלה לי לראש היה "תיאום ציפיות", ואחרי שקראתי את ההודעה של פות"ש זה רק התחזק אצלי. אחוז נשירה כזה נשמע שמועמדים מצפים למשהו אחד ובפועל מגלים משהו אחר. תיאום ציפיות אמיתי וגלוי בשלב הראיונות אולי לא יעלה את אחוז המועמדים שעוברים, אבל סיכוי טוב שיקטין את אחוז הנשירה מתוך אלה שעברו והתקבלו.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 42 דקות, davemustaine87 כתב:

אנחנו מגייסים בוגרים כי אין לנו כסף לשלם לבעלי ניסיון(כשאתה בעל ניסיון של שנתיים-שלוש המשכורת קופצת משמעותית)

אולי אתם לא בונים לעובדים מסלול ברור איך לעבוד על דברים איכותיים להקפיץ אותם לרמה הזו?

לפני 43 דקות, davemustaine87 כתב:

ובמחנים הפסיכוטכנים שיראה יכולות של ניתוח נתונים, הסקת מסקנות ושליטה באנגלית.

בינגו - זה מסביר את המבריזנים. אמנם קשה בלי לדעת את התעשייה - אבל הדברים האלו הם אשפה שלא מלמדת כלום…

זה לא. סביר את הנוטשים אחרי שהתקבלו אבל - וחזרה לנקודות שפרטתי.

לפני 17 דקות, hans כתב:

תמיד הפליא אותי שככל שהשכר נמוך יותר, כך הדרך שצריך לעבור המועמד ארוכה יותר. פסיכוטכני? למה לא פוליגרף? בדיקה רפואית פולשנית אולי?

לגמרי. כמות המבחנים האלו שאשתי עברה - איןסוף

כאלו שאני עברתי ? 0 עגול.

לפני 18 דקות, hans כתב:

ידיעת אנגלית אפשר לזהות תוך שיחה של 60 שניות תוך כדי ראיון.

בתנאי שהמראיין באמת יודע אנגלית ולא מחרטט בביטחון של הזיות של צאטגיפיטי 😅

ושהיה ברור - שהרוב לא.

ומי שכותב בקוח שלו ״ברמת שפת אם״ בטוח לא כי הוא אפילו לא מבין מה שהוא לא מבין / כמה…

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

עד שלא תשתף לפחות בצורה כללית על התעשיה, תפקיד, שכר וכדומה יהיה קשה להגיב לעניין.

אבל בכללי, השרדות של 2 מ 6 מגוייסים (בודאות די גבוהה) מצביעה על בעיה בחברה/תהליך הגיוס/המשרה/הצוות/המנהל (כולם ביחד וכל אחד לחוד).

לדוגמא:

1. שיווק המשרה לא תואם למה שנעשה בפועל.

2. תהליך גיוס ארוך מאוד עבור תפקיד לא משמעותי מידי.

3. השכר לא תואם את העשיה.

אלו רק חלק מהדברים הכלליים.

עריכה אחרונה על ידי stas12
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

(המשך מההודעה הקודמת שלי)

גם בתור משהו עם אנגלית דיי טובה , שגר בארהב ועובד פה (וניהל וגייס אנשים פה, העביר הרצאות בסדרי גודל קטנים וגדולים , כתבתי דוקומנטציה חיצונית והמון מסמכים פנימיים) - הייתי אומר שהאנגלית שלי לא רעה אך בסיסית.

מספיקה לעבודה מעל ומעבר וחזקה בצד הטכני.

(ורוב מי שמדבר איתי - גם בגלל השם לא ממש מקשר ישראלי עד שאני עובר לעברית. זה ספציפית - עניין המבטא כ״כ לא פונקציה בטק לפחות… לכולם יש מבטא… אחוז האמריקאים ״אמיתיים״ נמוך 😅)

עריכה אחרונה על ידי Liviur

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בוא נגיד את האמת, ליביו - אתה ואני שולטים היטב ב_אמריקנית_ - אנגלית לא נתיימר. 😆

• מצחיק 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

כדאי לעשות אנליזה רצינית של המחלה (תרבות ארגונית, תנאים, דמוגרפיה) ולא להסתפק בניתוח שטחי של הסימפטומים (חוסר עניין ותחלופה גבוהה).

לא חושב שעושים דברים כאלה בישראל, מציינים את זה במצגות כי זה נשמע טוב אבל בפועל שום דבר מזה לא קורה בשטח.

לHR יותר קל להביא עוד 50 קו"ח אחרי פוסט גיוס בלינקדאין.

פות"ש אולי תנסו את שיטת חבר מביא חבר? 

תיאום הציפיות יעשה על ידי עובדי החברה...

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

אם עובד חושב שהוא UNDERPAYED מתוקף מחשבותיו או מתוקף חבריו בהייטק, אז זו בעיה אחרת, ולי אין הרבה מה לעשות בנידון. 

יש מה לעשו.

אני עבדתי בזמנו בחברת IT שלא שילמה את המשכורות שנהוגות בהיי טק. יש כמה דברים שלעובדים איכפת מעבר לשכר:

1. גמישות בשעות העבודה. מתאים, למשל, לאימהות עובדות. אפשרות לצאת מוקדם + תקשורת מהבית יכול לתת פיתרון. הרבה פעמים נשים כאלו מספיקות יותר בכמה שעות של עבודה רציפה מאשר עובדים שמורחים יום על 12 שעות, עם שעה וחצי הפסקת צהריים וכו׳.

אולי זה באמת אומר שתצטרך עובד וחצי איפה שעובד אחד שמחוייב יותר לעבודה היה מספיק, אבל זה יותר טוב מתחלופה ונזקיה.

2. יחס אישי ותרבות חברית של עזרה הדדית, כולל סיוע לעובדים לעבור תקופות קשות שמשפיעות על התפקוד שלהם בעבודה. תיזום מפגשים, תעשה ישיבות, תשתף את העובדים, תיצור שייכות לא רק למקום אלא גם אחד לשני. תכיר את העובדים, תדאג שהם יכירו אחד את השני.

3. לחפש עובדים מבוגרים שמחפשים יציבות וקביעות, לא קריירה ואתגרים חדשים. 

4. לחפש עובדים עם מוגבלויות. אומנם לא ברמת מתכנת, אבל הייתה לי פעם עובדת חירשת שעבדה בקלט נתונים. הייתי צריך לעבוד קשה כדי ללמד אותה לעבוד עם עכבר (זה היה באמת מזמן...)ֿ, אבל עובדת כזו לא תלך, ותעשה את העבודה. הייתה לי עובדת מאנית-דיפרסית. למדנו לעבוד עם מצבי הרוח שלה והשינויים באנרגיה. יש אנשים מופנמים מאוד שמתקשים למכור את עצמם. לא חסרים אנשים מוכשרים עם כל מיני מוגבליות שנראים מאוד לא אטרקטיבים, אבל אחד כזה יהיה נאמן למקום.

בקיצור, תחשוב כמו מאמן של קבוצת כדורסל שאין לה כסף להביא את השחקנים הכי טובים והכי יקרים, אבל יודעת להביא שחקנים שכל אחד מהם אולי מוגבל מבחינות מסויימות, אבל ביחד יש לך צוות שמשלים חוסרים ויודע לעבוד ביחד.

• אהבתי 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

ובמחנים הפסיכוטכנים שיראה יכולות של ניתוח נתונים, הסקת מסקנות ושליטה באנגלית.

מה זה מבחנים פסיכוטכניים?

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

נראה לי שיותר פשוט לכתוב פה את השם של המכון מיונים ואיזה מבחן מבצעים שמה. ככה יהיה אפשר בת'כלס לדעת כמה שווה המבחנים שמה..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 3 דקות, DareDevil כתב:

נראה לי שיותר פשוט לכתוב פה את השם של המכון מיונים ואיזה מבחן מבצעים שמה. ככה יהיה אפשר בת'כלס לדעת כמה שווה המבחנים שמה..

זה לא משנה כנראה שהערך של כולם שואף לאפס. לא ידעתי שזה עדיין קיים בכלל.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

לא יכול להגיד שאין להם ערך בכלל, אבל כן, כניראה מבחן של חצי שעה יתן את אותם תוצאות. 

בכול מקרה, אין לי מה לעשות בעניין. לא יוותרו על זה. צריך להתסדר עם מה שיש

אבל סבבה קיבלתי כמה נקודות למחשבה , תודה לעונים! 

פורסם

כשאתה מביא עובדים צעירים זה מה שקורה.

מגיעים עם המון חלומות והמון סיפורים,קוטפים את השורה לקורות חיים וממשיכים הלאה.

עבודה זה לא רק אנחנו משלמים לך,אלא לייצר סביבה שתשאיר את העובד,רצוי לתת לו אופק.

ברגע שעובד נכנס למוד של "אני עושה xyz ועף מפה" והבוס שלו ראש קטן המסלול ידוע.

למקום עבודה הראשון שלי במשרה מלאה ידעתי שאני בא לשנה פלוס מינוס וזה גם מה שקרה.

הסכמתי לשכר שהוא לא בדיוק מה שרציתי והשעות היו ארוכות אבל ידעתי בדיוק למה אני מגיע ולמה.

שדרגתי את השכר בין המקום הראשון למקום הבא ב7000 שקל.

לגבי תיאום ציפיות,אחרי שנגמר שלב ההאני מון והעובד מבין שחירטטו אותו וזו לא העבודה שהוא רצה או בא בשבילה יהיה קשה להשאיר עובד.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני שעתיים, Liviur כתב:

ומי שכותב בקוח שלו ״ברמת שפת אם״ בטוח לא כי הוא אפילו לא מבין מה שהוא לא מבין / כמה…

אחרי תואר באנגליה, אני מחלק את השפה לכמה סוגים:

1. מקצועית/לימודית - להיות מסוגל לנהל דיאלוג לגבי תחום מקצועי מוגדר.

2. עסקית - להיות מסוגל לנהל דיון ענייני ולכתוב מסמכים לצרכי תקשורת בעבודה/

3. אנגלית יומיומית - תלויה מקום ותרבות, אבל, בגדול, להיות מסוגל לפתוח עיתון יומי מקומי ולהבין על מה מדברים, להבין בדיחות והומור מקומי וכו׳.

שני הראשונים מספיקים כדי לעבוד באנגלית, ואפשר לתרגל ספיציפית, איך לנסח אימייל, איך לבנות מצגת וכו׳.

אפילו האחרון, שלוקח שנים לרכוש, זה לא אנגלית רמת שפת אם...

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 4 דקות, Potato כתב:

לגבי תיאום ציפיות,אחרי שנגמר שלב ההאני מון והעובד מבין שחירטטו אותו וזו לא העבודה שהוא רצה או בא בשבילה יהיה קשה להשאיר עובד.

אני אשים על זה דגש, אבל לא מחרטטים לאף אחד כלום. אולי יש דברים שלא קיבלו דגשים אבל חירטוטים אין פה. 

זה סוג של עבודה שאתה מתחיל בקטן, וככול שאתה צובר יותר ידע ומיומנות, אתה ממשיך לדברים מורכבים יותר וגם מעניינים יותר. זה לא לוקח שנים. אם אתה טוב ולומד מהר, כבר אחרי חצי שנה תתחיל לראות פירות. ואם אתה לא, אז זה יקח לך הרבה יותר. ואנשים גם רואים את זה בפועל. 

אני לא יודע, אולי זה מוציא רוח מהמפרשים לראות שמישהו שהגיע לעבודה ביחד איתך מקבל פרוייקטים מעניינים יותר, ואתה עדיין "תקוע מאחור", ואולי צריך לראות איך לנהל את זה. 

לפני 11 דקות, Potato כתב:

שדרגתי את השכר בין המקום הראשון למקום הבא ב7000 שקל.

שוב, כמו שרשמתי קודם- אנשים עזבו לפני שמצאו משהו חדש. אם הם היו עוזבים אחרי שמצאו משהו, אז הכול היה מובן ולא היה צורך בפוסט הזה. 

• תוכן חדש...