Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו בכותרת, 

האם בנאדם שיודע על עצמו שהוא לא משהו ביחסי אנוש, יכול להתמודד ולהרגיש בסבבה בתפקיד מהסוג הזה?  האם זה בכלל השאלה נכונה לשאול כשרוצים להכנס לתפקיד מהסוג הזה? 

בתחום שלי המענה מראש צוות הוא בעיקר מקצועי, אבל גם נדרשת לא מעט התמודדות עם אנשים, אמנם לא בעייתיים, אבל עדיין, אנשים. 

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

החיים הם לא שחור ולבן ולא כולם מושלמים. זה בסדר לא להיות טוב במשהו, ובמקרים מסוימים בהחלט יכול להיות לגיטימי לדעתי שאדם כזה יגיש את עצמו כמועמד. זה כמובן תלוי במועמדים הנוספים ובדרישות התפקיד, ואם אותו אדם מאוד טוב בשאר הדברים כך שיוכל לחפר על המגרעות נקרא לזה.

וחוץ מזה, אם אתה לא טוב במשהו, עד שלא תתנסה ותאתגר את עצמך בו, כנראה שלא תשתפר.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
לפני כשעה, SlowRide כתב:

לא אכפת לי שמעלים כל הזמן את מחיר הדלק כי אני תמיד מתדלק ב100 שקל 🙂

פורסם

Don’t

ההשפעה היא מעבר למה שאתה מרגיש אלא גם על האנשים שתנהל וגם על האושר האישי שלך קשות.

אין שום סיבה שבמקום רציני המנהל יהיה דווקא האיש הבכיר ביותר טכנית.

אם זה מה שמצופה שבגלל שאתה הבכיר טכנית אתה צריך גם לנהל - הייתי מחפש מקום אחר (ברמה הזו)

התפקיד של המנהל צריך להיות גם הסבלנות , ה לגשר בין אנשים ולדאוג להם ושיתקדמו מקצועית וישארו. זו לא עבודה של כדרך אגב.

ולהובילצמקצועית (גם על פני כמה צוותים / ארגון) לא קשורorg chart

העוחם מלא במנהלים בינוניים בדרג נמוךצ/ ביניים.

אנשים טכנים טובים ומנהלים טובים זה הרבה יותר קשה למצא.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לדעתי - פחות מומלץ.

מניסיון - אתה תמצא את עצמך סובל בתפקיד, עושה את כל העבודה לבד כי אתה לא סומך על אחרים, ומהר מאוד נשחק.

• רעיון טוב! 3

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לפני שעתיים, Liviur כתב:

Don’t

ההשפעה היא מעבר למה שאתה מרגיש אלא גם על האנשים שתנהל וגם על האושר האישי שלך קשות.

אין שום סיבה שבמקום רציני המנהל יהיה דווקא האיש הבכיר ביותר טכנית.

אם זה מה שמצופה שבגלל שאתה הבכיר טכנית אתה צריך גם לנהל - הייתי מחפש מקום אחר (ברמה הזו)

התפקיד של המנהל צריך להיות גם הסבלנות , ה לגשר בין אנשים ולדאוג להם ושיתקדמו מקצועית וישארו. זו לא עבודה של כדרך אגב.

ולהובילצמקצועית (גם על פני כמה צוותים / ארגון) לא קשורorg chart

העוחם מלא במנהלים בינוניים בדרג נמוךצ/ ביניים.

אנשים טכנים טובים ומנהלים טובים זה הרבה יותר קשה למצא.

לפני 37 דקות, vadim6385 כתב:

לדעתי - פחות מומלץ.

מניסיון - אתה תמצא את עצמך סובל בתפקיד, עושה את כל העבודה לבד כי אתה לא סומך על אחרים, ומהר מאוד נשחק.

בעיקרון זאת תחושת הבטן שלי גם. 

הבעיה היחידה שבתחום שלי מבחינה מקצועית קשה מאוד להתקדם בתפקידים(שמים הרבה יותר דגש על מספר השנים שבילית באקדמיה מאשר על ניסיון וידע ממשי בעבודה)

והדרך היותר סבירה להתקדם זה ברמה הניהולית, אבל כן, אם זה יגרום לי לסבל, העוד כמה אלפים בחודש ברוטו לא באמת ינחמו אותי. 

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 10 שעות, davemustaine87 כתב:

בתחום שלי המענה מראש צוות הוא בעיקר מקצועי, אבל גם נדרשת לא מעט התמודדות עם אנשים, אמנם לא בעייתיים, אבל עדיין, אנשים. 

לכל אחד יש תכונות פחות טובות וקווי אישיות שפחות מתאימים, אבל אם אתה רוצה להתקדם בקריירה, תתאמן על מה שאתה חלש בו. 

בטח אם כבר יש לך את התבונה לדעת ולזהות היכן אתה חלש. 

אתה לא יכול לשנות את האופי הבסיסי שלך, אבל אתה לגמרי יכול לשנות דפוסי התנהגות. זה חשוב, כי אם אתה רוצה להתקדם בכיוון ניהולי, מיומנויות בינאישיות הן הכרח 

אז אולי זה ירגיש לך כאילו אתה משחק תפקיד, אבל זה בסדר גמור. עם הזמן המשחק יתגבש לתוך הפרסונה שלך בעבודה, וזה יהפוך לחלק אינטגרלי מההתנהגות שלך. 

אל תדאג, תוכל להישאר אנטיפת במקומות אחרים בחיים...😄

• רעיון טוב! 6

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 56 דקות, davemustaine87 כתב:

שמים הרבה יותר דגש על מספר השנים שבילית באקדמיה מאשר על ניסיון וידע ממשי בעבודה

שוב פעם מניסיון - אם אתה רוצה להתקדם, אין לך איך לברוח מלבלות מספר שנים באקדמיה.

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

שאלה לא פשוטה. מה שכן, כמו שציינו לפניי, המניע מאוד חשוב:

- אם זה בשביל הכסף: לא ולא.

- אם זה בשביל ההתפתחות האישית/מקצועית/הרחבת כישורים - לשקול ברצינות.

פאלו דיבר על דפוסי התנהגות - תחשוב על זה כמו משחק בתיאטרון. ככה אני חושב על זה כשאני מתמרן בין תכנות פרופר לבין התעסקויות ברמה יותר אישית בעבודה - אתה צריך להיות מסוגל לחבוש את הכובע המתאים לסיטואציות שונות גם בלי להיות ראש צוות. 

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 4

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

השאלה העיקרית היא גמה הם באמת לא משהו מול כמה אתה חושב שהם לא משהו.

לעבוד עם אנשים זה משהו שניתן ללמוד ולשפר. השאלה היא מה נקודת הפתיחה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 12 דקות, Night Driver כתב:

השאלה העיקרית היא גמה הם באמת לא משהו מול כמה אתה חושב שהם לא משהו.

לעבוד עם אנשים זה משהו שניתן ללמוד ולשפר. השאלה היא מה נקודת הפתיחה.

אני כניראה חושב שאני יותר אנטיפת ממה שאני באמת . אני מסתדר די טוב עם אנשים אבל מצד שני זה שונה כשאתם חבר'ה בעבודה או כשאתה צריך לנהל מישהו. חיה אחרת לגמרי. 

מעולם לא הייתי ממונה על אנשים ככה שאני לא באמת יודע אם מה שיש לי זה מספיק או לא. 

ראיתי כבר מנהלים חברמנים, וגם ראיתי מנהלים ששומרים דיסטנס מטורף. 2 הסוגים עשו עבודה טובה בסה"כ, אבל השאלה היא האם אצל שניהם זה הרגיש בסבבה, או שזה מרגיש כמו עינוי? 

לפני 42 דקות, vadim6385 כתב:

שוב פעם מניסיון - אם אתה רוצה להתקדם, אין לך איך לברוח מלבלות מספר שנים באקדמיה.

ביליתי 3 שנים יותר מדי. לבלות עוד כמה שנים מגעילות ללא הכנסה בשביל תעודה שהתועלת היחידה ממנה זה שורה בקורות חיים? לא תודה. 

פורסם
לפני 2 דקות, davemustaine87 כתב:

ראיתי כבר מנהלים חברמנים, וגם ראיתי מנהלים ששומרים דיסטנס מטורף.

לדעתי קיצוניות לא טובה לכאן או לכאן.

צריך להיות איפשהו באמצע - גם לתת תחושה שאנשים עובדים איתך ולא בשבילך, וגם לדעת להיות בדיסטנס מסויים כשצריך לתת הוראות שלא בהכרח יתקבלו באהדה אצל אנשי הצוות.

פורסם

אני מכיר אנשים שאין להם יחסי אנוש ולא מצליחים לנהל את העובדים שלהם

כשאתה מנהל עובדים ולא רק יושב במשרד וממלא דוחות, אתה חייב יחסי אנוש

זה כמו באח הגדול אי אפשר להיות נחמד וצבוע יותר מדי זמן, בסוף מבינים מי אתה ואנשים לא ירצו לעבוד איתך, או יעבדו איתך ולא יסבלו אותך ואז גם העבודה שלהם לא תהיה מי יודע מה

מי שאין לו יחסי אנוש עדיף שלא יעבוד עם  אנשים

לפני 23 דקות, davemustaine87 כתב:

2 הסוגים עשו עבודה טובה בסה"כ, אבל השאלה היא האם אצל שניהם זה הרגיש בסבבה, או שזה מרגיש כמו עינוי? 

זה מאוד תלוי למ האתה קורא עשו עבודה טובה?

את שניהם אהבו? לשניהם האנשים שניהלו הקשיבו  ועשו עבודה טובה?

זה חשוב להיות ביחסים טובים עם העובדים ,אבל צריך שגם יכבדו אותך ואת הכללים של המקום ולא יזלזלו בזה כי אתם יותר מדי חברים. מצד שני כתבתי כבר את דעתי על מנהלים שהעובדים לא אוהבים אותם

פורסם
לפני שעה, Transporter כתב:

זה מאוד תלוי למ האתה קורא עשו עבודה טובה?

את שניהם אהבו? לשניהם האנשים שניהלו הקשיבו  ועשו עבודה טובה?

זה חשוב להיות ביחסים טובים עם העובדים ,אבל צריך שגם יכבדו אותך ואת הכללים של המקום ולא יזלזלו בזה כי אתם יותר מדי חברים. מצד שני כתבתי כבר את דעתי על מנהלים שהעובדים לא אוהבים אותם

העבודה בוצעה טוב ומשניהם היו מרוצים הממונים מעליהם. 

אחת הייתה עם אחלה קשרי אנוש, ואנשים אהבו אותה אבל בפאן המקצועי פחות הרגישו שהיא נותנת להם משהו, והיא לא הייתה חזקה בזכויות מול הממונים מעליה 

השני היה בדיוק ההפך- קר, מרוחק, אבל סופר  מקצועי ומאוד חזק ודעתן מול הממונים עליו. חלק מאוד אהבו וכיבדו אותו בגלל זה, אבל חלק הקרירות הייתה חזקה ולא אהבו אותו במיוחד, אבל כן כיבדו את דעתו המקצועית. 

שניהם כשעזבו התקדמו מראשי צוות למנהלים במקומות העבודה החדשים שלהם. 

אבל אין לי קשר חברי עם שניהם, בטח לא ברמה שאני יכול לשאול, אז אני לא יודע עד כמה שניהם מרוצים מהעבודות שלהם מלבד המשכורת. 

פורסם

יש היום פונקציות שמתחילות לצוף חזק בחברות בשם tech leadים, ז״א יש מנהלים שהם יותר לשם הניהול(סופט סקילס) ויש את ה״איש הכי בכיר ומקצועי בצוות״ שהוא פשוט מתווה את המידניות המקצועית והטכנית של הצוות - למצוא אדם שעושה את 2 הפונקציות האלה זה כמעט כמו למצוא סופרמן(אין הרבה אנשים שחזקים ב2 העולמות תוכן הללו) ולרוב האיש המאוד טכני יהיה פחות טוב כמנהל בצוות והאיש שמנהל לא בהכרח הכי יתעניין בנושא המקצועי.

אגב, מנהל טוב צריך לדעת לנהל טוב - לא בהכרח יכולות בין אישיות זה התכונת אופי היחידה שהוא צריך בשביל לנהל, היא אחת שטוב שתהיה לו.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...