Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 שעות, Potato כתב:

תנסה,מקסימום תצליח.

לחזור אחורה תמיד אפשר.

בהצלחה!

אחת הטעויות הכי גדולות בנושא הזה.

אחרי שמישהו מתקדם לתפקיד ניהולי, בקוב המקרים יהיה לו מאוד קשה לנצח את האגו עד כדי להודות שהוא לא טוב בזה ולחזור לתפקיד הקודם שלו. ראיתי את זה אינספור פעמים - הבנאדם הכי "טוב" בצוות מקודם לניהול, ומבין שצריך עוד כישורים (שלא לומר כישורים אחרים) על מנת לנהל צוות, על אחת כמה וכמה צוות שעד לפני יומיים עבד איתו ביחד, מבין ש"אין לו את זה", וממשיך לנהל כי האגו שלו לא מאפשר לו לחזור חזרה. ואז הוא פשוט עושה עבודה מחורבנת עד שמעיפים אותו קיביניפיני.

@davemustaine87 "יחסי אנוש" זה משהו שנדרש לנציגת שירות לקוחות של נספרסו, לא למנהל צוות של אנשים. מה שנדרש למנהל צוות הם כישורי ניהול. אלה דברים שאפשר, אבל קשה מאוד ללמוד. ההבדל הגדול בין ניהול לבין עבודות "טכניות" הוא שבמשרת ניהול הרבה מאוד פעמים אתה צריך להחליט "מהבטן" בסיטואציות לחוצות או טעונות ואין לך זמן ללכת ולבדוק מה הנוסחה או עם איזה חומר עדיף להלחים את זה. 

ניהול זו עבודה קשה, כפוית טובה, זה תמיד להיות בין הפשיט לסדן ותמיד לדעת שלא משנה מה אתה עושה, מישהו כנראה יהיה לא מרוצה. אם זה לא משהו שבוער לך בעצמות, אל תעשה את זה. סתם חבל עלייך שתסבול, ועל הצוות שלך שיהיה לו מנהל לא טוב. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 5

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 2 דקות, פבל כתב:

"יחסי אנוש" זה משהו שנדרש לנציגת שירות לקוחות של נספרסו, לא למנהל צוות של אנשים. מה שנדרש למנהל צוות הם כישורי ניהול. אלה דברים שאפשר, אבל קשה מאוד ללמוד. ההבדל הגדול בין ניהול לבין עבודות "טכניות" הוא שבמשרת ניהול הרבה מאוד פעמים אתה צריך להחליט "מהבטן" בסיטואציות לחוצות או טעונות ואין לך זמן ללכת ולבדוק מה הנוסחה או עם איזה חומר עדיף להלחים את זה. 

ניהול זו עבודה קשה, כפוית טובה, זה תמיד להיות בין הפשיט לסדן ותמיד לדעת שלא משנה מה אתה עושה, מישהו כנראה יהיה לא מרוצה. אם זה לא משהו שבוער לך בעצמות, אל תעשה את זה. סתם חבל עלייך שתסבול, ועל הצוות שלך שיהיה לו מנהל לא טוב. 

ויש אפשרות לדעת אם "יש לי את זה"? מבלי לנסות בפועל?

פורסם

אני הולך להישמע כמו חבר באילומינטי ונאד רצח, אבל... אם היה לך את זה, היית יודע 😂

אתה לא חייב להיות ראש צוות בהגדרה כדי לדעת אם אתה טוב בהובלת אנשים. התכונות האלה באות לידי ביטוי גם בסיטואציות חברתיות, גם בעבודה כשאתה בין שווים. האם אנשים באים אליך כדי להתייעץ לפני שמעלים את הנושא למנהל הרשמי? האם אתה מושך את הצוות שלך לפרויקטים או מוצא את עצמך מחלק להם הוראות סתם ככה ביומיום? אם כן, אז לך על זה. אם לא, כנראה שזה לא אתה. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 21 דקות, פבל כתב:

אחת הטעויות הכי גדולות בנושא הזה.

אחרי שמישהו מתקדם לתפקיד ניהולי, בקוב המקרים יהיה לו מאוד קשה לנצח את האגו עד כדי להודות שהוא לא טוב בזה ולחזור לתפקיד הקודם שלו. ראיתי את זה אינספור פעמים - הבנאדם הכי "טוב" בצוות מקודם לניהול, ומבין שצריך עוד כישורים (שלא לומר כישורים אחרים) על מנת לנהל צוות, על אחת כמה וכמה צוות שעד לפני יומיים עבד איתו ביחד, מבין ש"אין לו את זה", וממשיך לנהל כי האגו שלו לא מאפשר לו לחזור חזרה. ואז הוא פשוט עושה עבודה מחורבנת עד שמעיפים אותו קיביניפיני.

@davemustaine87

מצד שני,התפקיד יכול להיות "טריגר" להתנסות ופיתוח הכישורים הנדרשים.

מהניסיון המועט שלי,יש לא מעט מנהלים שהם לא טובים,אבל כל עוד הבן אדם מודע לעצמו וליכולות שלו ולא מתנהג כמו דרעק לעובדים שלו ורואה בהם "כלי" להראות את הביצועים שלו להנהלה אפשר להסתדר(מה שגורם לעובדים ממורמרים ועזיבות/מעברים תכופים המקשים על העבודה).

צריך להיות מנהל ממש ממש גרוע כדי להגיע למצב שמעיפים אותך.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

כנראה שהעולם נראה מאוד שונה בעבודה משרדית מהסוג שחלקנו מכירים בחברות הייטק, לבין ניהול במקומות אחרים.

אבל אתה יכול לדעת אם מקשיבים לך ואם אתה נתפס כסמכות ללא תפקיד רשמי. אם יוצא לך לחוות סיטואציות של מנטורשיפ. אם יוצא לך להוביל תהליך כזה או אחר בעבודה מהקצה אל הקצה. אם כשיש לחץ מלמעלה אתה יודע להכיל אותו או שתתפרץ על אחרים. אם אתה מוכן לתת במה גם לאנשים אחרים ולפרגן להצלחה של אחרים. 

אתה לא צריך להיות האדם הכי מקובל במסדרון כדי להיות מנהל סביר או אפילו טוב. יותר מזה, חלק מהמנהלים היותר בכירים שיצא לי לעבוד איתם (יחסית, כן? כאלו שמנהלים 100 איש נגיד) לא בהכרח מתנהלים כמו שאתה מצפה מאדם שמנהל 5 אנשים. ה-soft skills למיניהם נמצאים במקום אחר לגמרי כבר.

• רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

לכל אחד יש תכונות פחות טובות וקווי אישיות שפחות מתאימים, אבל אם אתה רוצה להתקדם בקריירה, תתאמן על מה שאתה חלש בו. 
בטח אם כבר יש לך את התבונה לדעת ולזהות היכן אתה חלש. 

אתה לא יכול לשנות את האופי הבסיסי שלך, אבל אתה לגמרי יכול לשנות דפוסי התנהגות. זה חשוב, כי אם אתה רוצה להתקדם בכיוון ניהולי, מיומנויות בינאישיות הן הכרח 
אז אולי זה ירגיש לך כאילו אתה משחק תפקיד, אבל זה בסדר גמור. עם הזמן המשחק יתגבש לתוך הפרסונה שלך בעבודה, וזה יהפוך לחלק אינטגרלי מההתנהגות שלך. 
אל תדאג, תוכל להישאר אנטיפת במקומות אחרים בחיים...[emoji1]

אני חושב שfalou צודק.
מנסיון אישי שלי.
ומאוד יתכן שאפילו תתחיל להנות מזה.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
לפני כשעה, Potato כתב:

מצד שני,התפקיד יכול להיות "טריגר" להתנסות ופיתוח הכישורים הנדרשים.

בוודאי, לא התייחסתי לזה. אבל אני חושב שגם כדי "להתנסות" במשהו על חשבון המעסיק והצוות שלך אתה צריך שיהיה לך איזשהו בסיס של ידע/יכולת ולא לבוא טאבולה ראסה ולראות עם זה מתאים. 

לפני כשעה, Potato כתב:

צריך להיות מנהל ממש ממש גרוע כדי להגיע למצב שמעיפים אותך.

זאת בעיה אחרת, וגישה שאני ממש חולק עליה. לדעתי מנהל, כמו כל בנאדם אחר, צריך לעשות את העבודה שלו על הצד הטוב ביותר. אם הוא לא עושה את זה - אין הצדקה לקיום שלו.

פורסם

רקע - אני מנהל כבר כמה שנים צוות די גדול ב FAANG, לפני זה בניתי צוותים מאפס וגם משמש כמנטור למנהלים אחרים בארגון.

לדעתי - אם זה לא בוער בך הרצון לקדם את הצוות, לפתח אנשים, לעזור להם בתור שילוב של מש"'ק ת"ש, רס"פ, קב"ן, מ"פ וחוליה טכנית (אם ניקח אנלוגיה צבאית) אז אתה תשנא את זה ותהיה מנהל גרוע.

הארגון שלך נשמע שלוקה בבעיה די נפוצה - אין מסלול קידום לאנשים טכניים חזקים בלי להפוך להיות מנהלים. אם זה בר שינוי - תנסה להוביל את השינוי הזה, אם לא - הייתי שוקל מקום אחר.

בתור רפרנס, תראה את 10 התכונות שבגוגל חושבים שהן מה שעושה מנהל למנהל טוב, אתה רואה את עצמך שם ?
https://rework.withgoogle.com/blog/the-evolution-of-project-oxygen/

• אהבתי 5
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני 4 שעות, davemustaine87 כתב:

אני כניראה חושב שאני יותר אנטיפת ממה שאני באמת .

בטוח. אנטיפת אמיתי לא מודע לזה שהוא אנטיפת...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם אתה לא יודע, תתנסה. תבקש לקחת תהליך מסויים מקצה לקצה ולראות מה זה אומר לעבוד מול אנשים. להניע אותם לפעולה לפי האג'נדה שלך. איך זה להשתכשכך בפוליטקה הארגונית (בד"כ קיימת בארגון מספיק גדול) ולקדם את הנושא שעליו אתה אמון. לעבוד בסביבה שגם הבוס, אנשי צוות או צוותים אחרים לוחצים אותך. להתמודד עם מסגרות זמן שונות ממה שאתה עושה עכשיו. להיות אחראי על "חיבור" של כמה חלקים נעים. אם בסוף התהליך אתה מרגיש שמח, ויש לך פידבק חיובי מהאנשים לידך ומהממונים מעלייך, זה כנראה אינדיקטור חיובי לזה שתפקיד ניהול יכול להתאים לך.

• רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעתיים, פבל כתב:

אני הולך להישמע כמו חבר באילומינטי ונאד רצח, אבל... אם היה לך את זה, היית יודע 😂

אתה לא חייב להיות ראש צוות בהגדרה כדי לדעת אם אתה טוב בהובלת אנשים. התכונות האלה באות לידי ביטוי גם בסיטואציות חברתיות, גם בעבודה כשאתה בין שווים. האם אנשים באים אליך כדי להתייעץ לפני שמעלים את הנושא למנהל הרשמי? האם אתה מושך את הצוות שלך לפרויקטים או מוצא את עצמך מחלק להם הוראות סתם ככה ביומיום? אם כן, אז לך על זה. אם לא, כנראה שזה לא אתה. 

באים אליי להתייעץ ? בהחלט.

הפרוייקטים אצלנו הם די אינדיווידואלים, אז קשה לי לדעת איך אני אתנהג עם עוד אנשים ביחד איתי בפרוייקטים. 

בפעמים הבודדות שיוצא, אני נוטה יותר לקחת דברים על עצמי, קצת קשה לי לשחרר.

אני לרוב לא אוהב להביא הוראות לאנשים כי זה לא התפקיד שלי, אלא אם באים אליי ליעוץ/ מישהו עושה משהו שבוודאות יוביל למשהו לא טוב.

ולא יודע אם זה נחשב למשהו, אבל כן אכפת לי מהעבודה שאני עושה, ומשתדל להיות סופר מעורב, לא מאלה שבאים להחתים כרטיס ויהיה מה שיהיה. לא וורקהוליק, אבל כן אכפת לי.

פורסם
לפני 40 דקות, davemustaine87 כתב:

אדם שמעדיף לעשות כמה שאפשר בעצמו זה בדרך כלל לא מתכון טוב למנהל, לפחות בעיניהם של המנהלים שלו בעצמו.

• אהבתי 1
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

זאת בדיוק הבעיה - קודם צריך ללמוד לעבוד בצוות, אחר כך לחשוב על ניהול.

אני באותו מצב - יודע טוב מאוד לעבוד לבד, אבל קשה לי עם מצבים שאני צריך לפנות לאחרים לקבל עזרה (לעזור בעצמי - זה בשמחה), או לסמוך על אחרים שיעשו את החלק שלהם במשימה משותפת.

אז אני בשלב הזה לא חושב על ניהול. אולי בעתיד, כשאלמד קצת יותר soft skills, וגם זה לא בטוח.

והאמת - זה בסדר. עובד טוב לא בהכרח יהיה מנהל טוב, ואם מקדמים עובד טוב להיות מנהל, מגלים ש"אין לו את זה", מפסידים עובד טוב ומקבלים מנהל לא משהו. לכן בחברות הייטק יש דבר שנקרא principal engineer, שזה תפקיד טכני בכיר, אבל בלי ניהול עובדים של ממש, כמו מנהל מקצועי כזה. זה בדרך כלל מהנדס עם הרבה ידע וניסיון, ששמים אותו להוביל משימה בפרוייקט.

זה מסלול שאני אישית די מכוון אליו.

https://careertrend.com/about-6103526-principal-engineer-job-description.html

• רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעתיים, elibaba כתב:

הארגון שלך נשמע שלוקה בבעיה די נפוצה - אין מסלול קידום לאנשים טכניים חזקים בלי להפוך להיות מנהלים. אם זה בר שינוי - תנסה להוביל את השינוי הזה, אם לא - הייתי שוקל מקום אחר.

בול

(כמשהו שגם עבד בfaang ועובד בחברה אחרת שנחשבת צומחת בקצב מטורף אבל מסודרת בנושא הזה.

זו בעיה קשה. במקומות כאלו יש אגב גם לרוב תוכניות מסודרות כדי לבדוק אם רוצים להתפתח למקום הזה אחרי כמה שנים של individual contributor

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעה, davemustaine87 כתב:

באים אליי להתייעץ ? בהחלט.

הפרוייקטים אצלנו הם די אינדיווידואלים, אז קשה לי לדעת איך אני אתנהג עם עוד אנשים ביחד איתי בפרוייקטים. 

אני לרוב לא אוהב להביא הוראות לאנשים כי זה לא התפקיד שלי, אלא אם באים אליי ליעוץ/ מישהו עושה משהו שבוודאות יוביל למשהו לא טוב.

ולא יודע אם זה נחשב למשהו, אבל כן אכפת לי מהעבודה שאני עושה, ומשתדל להיות סופר מעורב, לא מאלה שבאים להחתים כרטיס ויהיה מה שיהיה. לא וורקהוליק, אבל כן אכפת לי.

זה תיאור קלאסי של מישהו שצריך להתקדם כמו שתיאר ואדים, במסלול טכני - להיות יועץ, מהנדס בכיר, מומחה מלווה או וואטאבר.

שזה, וזה אפילו קצת מעצבן שצריך לציין את זה וזה לא ברור מאליו, בסדר גמור. יותר מבסדר. 

לדעתי תפקידים ניהוליים ותפקידים ביצועיים הם בחלק גדול מהמקרים קווים מקבילים שדורשים כישורים שונים כמעט לגמרי (כמובן למעט הכרה של המערכות של הארגון ומה, ככה בגדול, עושים ביומיום).

הרדיפה (גם של ארגונים) הישראמרקאית הזו אחרי קידום לתפקידים ניהוליים בכל הכוח היא פשוט לא נכונה, וכמו שנאמר כאן בהרבה מקרים גורמת לכך שהארגון מאבד איש ביצוע מצוין (כי אלה האנשים שמקדמים) ומקבל מנהל מחורבן. 

ניהול זה תפקיד מסוים, וביצוע זה תפקיד אחר לחלוטין. לבנות מסלולים שכוללים מעבר לתפקידים ניהוליים זה כמו לבנות מסלול שכולל תפקיד של מאפר. 

• אהבתי 2

• תוכן חדש...