Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפול 30000 מאזדה 3 שנת 2021

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי לכולם,

יש לי מאזדה 3 שנת 2021. הרכב עבר 23000 ק״מ ושנתיים שהוא על הכביש.

הלכתי למוסך לבקש הצעת מחיר לטיפול השנתי והם ענו שהוא צריך טיפול 30,000, אוקיי.

קיבלתי הצעת מחיר עם פירוט שנראה לי קצת מוגזם ומנופח במחיר וכמות של דברים שצריך לבצע:

• שמן מנוע castrol 5w30 5 ליטור 320 ש״ח (למרות שאני יודע שהמחיר הוא 220 ש״ח)
  • נוזל בלמי esp sl6 class6 במחיר של 52.5 ש״ח.
  • מסנן אוויר מזגן m3 19 במחיר של 152.9 ש״ח.
  • מסנן שמן מנוע 12 (m+cx56) במחיר של 49.9 ש״ח.
  • תוסף מאזדה cc 7500350 במחיר של 125 ש״ח.
  • דיסקית נחושת לפקק אגן שמן - 2 ש״ח.
  • תכשיר שמן מנוע bg במחיר של 125 ש״ח.
  • עבודה 395 ש״ח.
  • פ/ה מסנן אוויר מזגן 79 ש״ח.
  • החלפת נוזל בלמים 197.5 ש״ח.
  •  

סה״כ לתשלום: 1753.8 ש״ח.

נשמע לי קצת מוגזם. כמו כן יש פה כמה דברים שלא מיהרו להסביר לי כמו:

פ/ה מסנן אוויר מזגן - מה זה אומר בכלל?

מה זה ״תכשיר שמן מנוע״?

״תוסף מאזדה״ כלשהו, להבנתי מדובר בתוסף דלק, האם באמת צריך אותו?

ניסיתי לחפש קצת מחירים של חלפים הללו באינטרנט לרכב שלי, מסתבר שהרבה מקומות בכלל לא מוכרים חלפים למאזדה של השנה שלי אלא טיפה יותר מאוחר. אני יודע שיש לי דגם bp שזה 2019 ומעלה.

אשמח לעזרת הקהל!

נ.ב: אני גר בגוש דן אז אם יש הצעות יותר טובות באיזור גוש דן אשמח לשמוע גם כן.

עריכה אחרונה על ידי amann
פורסם (נערך)

ידוע שמחירי הטיפולים במוסכים מורשים מטעם היבואן ( לא רק של מאזדה ) יקרים. אתה יכול בשקט לוותר על שני התוספים, תחסוך 250+ מעמ. 

פ/ה זה פירוק והחלפה - לוקחים סכום נפרד על עבודת  החלפת מסנן מזגן וגם על עבודת החלפת נוזל בלמים.

אתה יכול לבדוק בעוד מוסכי מאזדה אחרים בגוש גן, יש הבדלים גם בין מוסכי הרשת.

הרכב שלך עדיין באחריות.  בעקרון ניתן לטפל בו בכל מוסך מורשה משרד התחבורה, אבל רק בחלפים מקוריים שעומדים בתקן הנדרש.

לכן תצטרך בקבלה פירוט ומק"טים של כל החלפים, מפרט הנוזלים. אחרת עלולים לעשות בעיות במימוש אחריות ( במידה ותזדקק לה ).

אני אישית לא הייתי ממליץ. תיגמר האחריות, תוכל בשקט למצוא מוסך מקצועי ופחות יקרן.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, vladclar כתב:

ידוע שמחירי הטיפולים במוסכים מורשים מטעם היבואן ( לא רק של מאזדה ) יקרים. אתה יכול בשקט לוותר על שני התוספים, תחסוך 250+ מעמ. 

פ/ה זה פירוק והחלפה - לוקחים סכום נפרד על עבודת  החלפת מסנן מזגן וגם על עבודת החלפת נוזל בלמים.

אתה יכול לבדוק בעוד מוסכי מאזדה אחרים בגוש גן, יש הבדלים גם בין מוסכי הרשת.

הרכב שלך עדיין באחריות.  בעקרון ניתן לטפל בו בכל מוסך מורשה משרד התחבורה, אבל רק בחלפים מקוריים שעומדים בתקן הנדרש.

לכן תצטרך בקבלה פירוט ומק"טים של כל החלפים, מפרט הנוזלים. אחרת עלולים לעשות בעיות במימוש אחריות ( במידה ותזדקק לה ).

אני אישית לא הייתי ממליץ. תיגמר האחריות, תוכל בשקט למצוא מוסך מקצועי ופחות יקרן.

היי, תודה על התשובה.

כן אני יודע ״שגונבים״ על הטיפולים בשביל להרוויח.

ייחד עם זה לא מדובר במוסך מורשה של מאזדה אלא מוסך מורשה של משרד התחבורה שלאו דווקא מתעסקת במאזדה.

אצל מוסך מורשה פעם אחת שאלתי מה המחיר של טיפול 15k הם ענו לי באיזור 1100 ומשם אני לא מתקרב יותר אליהם (בכל מוסך רגיל טיפול כזה עולה סביב 550 ש״ח).

ייחד עם זה אני רואה פה דברים שבברור אפשר לחסוך עליהם הון. לדוגמא פילטר מזגן שבמאזדה אין צורך לפרק חצי דאשבורד אלא רק לפתוח את תא הכפפות, יש שם דלת קטנה ומשם מוציאים פילטר יישן ושמים חדש. זה לוקח 4 שניות על השעון להחליף דבר כזה. אני לא רואה סיבה למה להוציא על זה עוד 233 ש״ח. או שמן שהעלות המקורית שלו כולל רווה תכלס עומדת על 220 ש״ח ובמוסך רשמו לי 320 ש״ח. 

ייחד עם תוספים שציינת זה יוצא חיסכון של 582 ש״ח על אוויר.

שאלה קטנה נוספת היא לגבי נוזל בלמים. האם באמת יש צורך בהחלפת שמן אחרי 23k? הרי כי מדובר במערכת סגורה עם שמן סינטטי 100%. או שגם זאת סתם פיקציה לרווח עצמי של מוסך?

פורסם (נערך)

שמן בלמים כדאי להחליף כל שנתיים או 30 אלף קילומטרים.  השאלה, האם המוסך מחליף כמו שצריך ( מרוקן מכל הגלגלים ולא רק מהמיכל בתא המנוע עם צינורית). לפי מחיר הנוזל ( 59₪) אני חושש שמדובר בהחלפה חלקית מאוד. מחיר העבודה כאילו כן מרוקנים את הנוזל הישן מהגלגלים.

תשאל במוסך ורצוי מאוד שתישאר לראות מה עושים באמת בטיפול.

על החלפת מסנן מזגן רשמת שהם לוקחים 79₪ ( לא כולל מסנן עצמו)

אני גם לא מבין את התמחור של שמן מנוע. בחנויות חלפים שמן סינטטי מלא בתקן הנדרש,  מחברה ידועה, יעלה עד 200₪ ל 5 ליטרים.

אתה יכול ליצור קשר עם מוסך "שאפט" בתל אביב ( לא מורשה מאזדה, מוסך מכונאות רגיל מורשה משרד התחבורה ).

תבקש מהם הצעת מחיר לאותו הטיפול. הם נחמדים שם והמחירים אצלם  סבירים בדרך כלל.

ואת התוספים אל תשים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 16 דקות, vladclar כתב:

שמן בלמים כדאי להחליף כל שנתיים או 30 אלף קילומטרים.  השאלה, האם המוסך מחליף כמו שצריך ( מרוקן מכל הגלגלים ולא רק מהמיכל בתא המנוע עם צינורית). לפי מחיר הנוזל ( 59₪) אני חושש שמדובר בהחלפה חלקית מאוד. מחיר העבודה כאילו כן מרוקנים את הנוזל הישן מהגלגלים.

תשאל במוסך ורצוי מאוד שתישאר לראות מה עושים באמת בטיפול.

על החלפת מסנן מזגן רשמת שהם לוקחים 79₪ ( לא כולל מסנן עצמו)

אני גם לא מבין את התמחור של שמן מנוע. בחנויות חלפים שמן סינטטי מלא בתקן הנדרש,  מחברה ידועה, יעלה עד 200₪ ל 5 ליטרים.

אתה יכול ליצור קשר עם מוסך "שאפט" בתל אביב ( לא מורשה מאזדה, מוסך מכונאות רגיל מורשה משרד התחבורה ).

תבקש מהם הצעת מחיר לאותו הטיפול. הם נחמדים שם והמחירים אצלם  סבירים בדרך כלל.

ואת התוספים אל תשים.

החלפת שמן 197.5 ש״ח ושמן עצמו 52.5 ש״ח. סה״כ 250 ש״ח.

לגבי המוסך, תודה רבה על ההצעה, אני אקפוץ אליהם לקחת הצעת מחיר מלאה!

פורסם (נערך)

שמן מנוע castrol 5w30 5 ליטור 320 ש״ח - יקר מאוד,  אמור לעלות במחיר סביר בין 190 ל 220 
נוזל בלמי esp sl6 class6 במחיר של 52.5 ש״ח. - סביר 
מסנן אוויר מזגן m3 19 במחיר של 152.9 ש״ח. - יקר, מסנן אוויר במחיר סביר עולה סביבות 30-60 שקל 
מסנן שמן מנוע 12 (m+cx56) במחיר של 49.9 ש״ח. - סביר 
תוסף מאזדה cc 7500350 במחיר של 125 ש״ח.- אין צורך בתוסף הזה , ניתן להוריד 
דיסקית נחושת לפקק אגן שמן - 2 ש״ח. - סביר 
תכשיר שמן מנוע bg במחיר של 125 ש״ח.- אין צורך בתוסף שמן לרכב חדש, יעשה יותר נזק מתועלת 
עבודה 395 ש״ח. -  לא זול בכלל
פ/ה מסנן אוויר מזגן 79 ש״ח.- יקר,  אמור לעלות יותר לכיוון 50-60 שח 
החלפת נוזל בלמים 197.5 ש״ח. - מחיר עבודה יחסית יקר אם כבר אתה משלם מחיר פרימיום על העבודה של שאר הטיפול ועל השמן

עדיף לגשת למוסך אמין לא יבואן שיעשה את אותה עבודה בזול הרבה יותר , בחלקים מקוריים ושמן בתקן ולהקפיד שירשום את המקטים של החלקים המקוריים כדי שתשמור על האחריות יצרן.

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם

^^^

לא קראת טוב, זה כבר מוסך לא של היבואן גובה מחירים כאלה.

• מבאס 1

פורסם
לפני 5 דקות, nissan1211 כתב:

שמן מנוע castrol 5w30 5 ליטור 320 ש״ח - יקר אמור לעלות במחיר סביר בין 190 ל 220 
נוזל בלמי esp sl6 class6 במחיר של 52.5 ש״ח. - סביר 
מסנן אוויר מזגן m3 19 במחיר של 152.9 ש״ח. - יקר, מסנן אוויר במחיר סביר עולה סביבות 30-60 שקל 
מסנן שמן מנוע 12 (m+cx56) במחיר של 49.9 ש״ח. - סביר 
תוסף מאזדה cc 7500350 במחיר של 125 ש״ח.- אין צורך בתוסף הזה , ניתן להוריד 
דיסקית נחושת לפקק אגן שמן - 2 ש״ח. - סביר 
תכשיר שמן מנוע bg במחיר של 125 ש״ח.- אין צורך בתוסף שמן לרכב חדש, יעשה יותר נזק מתועלת 
עבודה 395 ש״ח. - יחסית לא זול אבל הוא מורשה 
פ/ה מסנן אוויר מזגן 79 ש״ח.- מחיר סביר למורשה, בכללי אמור לעלות יותר לכיוון 50-60 שח 
החלפת נוזל בלמים 197.5 ש״ח. - מחיר עבודה יקר של מורשה, אין יותר מדי מה לעשות מלבד לבקש הנחה או להחליף מוסך.

יש לך 3 אפשרויות :

לגשת למוסך אמין לא יבואן שיעשה את אותה עבודה בזול הרבה יותר , בחלקים מקוריים ושמן בתקן ולהקפיד שירשום את המקטים של החלקים המקוריים כדי שתשמור על האחריות יצרן.

למצוא מוסך יבואן אחר זול יותר. 

להוריד את התוספים ולבקש הנחה, לפעמים מסכימים לעשות 10-15 אחוז הנחה 

היי תודה על התגובה!

מדובר במוסך לא מורשה

המליצו לי על מוסך ״שאפט״ בתל אביב. יש לך הצעת לעוד מוסך שאסע לבדוק גם שם?

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, amann כתב:

היי תודה על התגובה!

מדובר במוסך לא מורשה

המליצו לי על מוסך ״שאפט״ בתל אביב. יש לך הצעת לעוד מוסך שאסע לבדוק גם שם?

טעות שלי , אם כך המחירים ממש גרועים והעובדה שהוא מנסה להכניס את התוספים האלה לא מראה על מקצועיות. לא הייתי במוסך שאפט אבל לפי השמועות הוא אמין ומקצועי, שווה בדיקה. יש לי מוסך טוב בוודאות בירושלים אם יצא לך להגיע "טכנוקאר" של מאיר 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם
לפני 18 דקות, amann כתב:

החלפת שמן 197.5 ש״ח ושמן עצמו 52.5 ש״ח. סה״כ 250 ש״ח.

לגבי המוסך, תודה רבה על ההצעה, אני אקפוץ אליהם לקחת הצעת מחיר מלאה!

אסביר את עצמי.

נוזל בלמים איכותי בכמות הנדרשת להחלפה מכל הגלגלים לא יכול לעלות 52.5₪ אלא פי 3 מזה.

לעומת זאת, עלות העבודה על החלפה מלאה כן סביב 200₪.

לכן אני יכול לנחש שמרוקנים רק ממיכל עודפים, ממלאים כמות קטנה,  אבל גובים מחיר החלפה מלאה.

פרקטיקה מוכרת גם ממוסכי היבואן. איך אתה יכול לדעת שהחליפו את כל הנוזל? רק לעמוד ליד הרכב ולראות, לא מהסיפורים. 

פורסם
לפני 2 דקות, vladclar כתב:

אסביר את עצמי.

נוזל בלמים איכותי בכמות הנדרשת להחלפה מכל הגלגלים לא יכול לעלות 52.5₪ אלא פי 3 מזה.

לעומת זאת, עלות העבודה על החלפה מלאה כן סביב 200₪.

לכן אני יכול לנחש שמרוקנים רק ממיכל עודפים, ממלאים כמות קטנה,  אבל גובים מחיר החלפה מלאה.

פרקטיקה מוכרת גם ממוסכי היבואן. איך אתה יכול לדעת שהחליפו את כל הנוזל? רק לעמוד ליד הרכב ולראות, לא מהסיפורים. 

אקפוץ לשאפט לראות מה המחירים שם וזהו. כנראה שלא טעיתי ואין סיבה לשלם כל כך הרבה על טיפול כל כך פשוט.

פורסם

במקומך הייתי בודק מספר מוסכי מורשי יבואן באזור שמתאים לך.

למרות שעל פניו המחירים אמורים להיות זהים, הם לא. 

תבקש לקבל הצעות ותגדיר שאתה לא מעוניין במסנן מזגן ומסנן אוויר שאותם תוכל להחליף בקלות לבד ושאתה לא מעוניין בתוספים כגון תוסף מאזדה ותכשיר שמן bg.

חבל בשנתון הזה להיקלע למצב שתידרש לרצון טוב של היבואן ולא תקבל אותו כי לא טיפלת ברשת שלו. 

פורסם
לפני 10 שעות, amann כתב:

היי לכולם,

יש לי מאזדה 3 שנת 2021. הרכב עבר 23000 ק״מ ושנתיים שהוא על הכביש.

הלכתי למוסך לבקש הצעת מחיר לטיפול השנתי והם ענו שהוא צריך טיפול 30,000, אוקיי.

קיבלתי הצעת מחיר עם פירוט שנראה לי קצת מוגזם ומנופח במחיר וכמות של דברים שצריך לבצע:

• שמן מנוע castrol 5w30 5 ליטור 320 ש״ח (למרות שאני יודע שהמחיר הוא 220 ש״ח)
  • נוזל בלמי esp sl6 class6 במחיר של 52.5 ש״ח.
  • מסנן אוויר מזגן m3 19 במחיר של 152.9 ש״ח.
  • מסנן שמן מנוע 12 (m+cx56) במחיר של 49.9 ש״ח.
  • תוסף מאזדה cc 7500350 במחיר של 125 ש״ח.
  • דיסקית נחושת לפקק אגן שמן - 2 ש״ח.
  • תכשיר שמן מנוע bg במחיר של 125 ש״ח.
  • עבודה 395 ש״ח.
  • פ/ה מסנן אוויר מזגן 79 ש״ח.
  • החלפת נוזל בלמים 197.5 ש״ח.
  •  

סה״כ לתשלום: 1753.8 ש״ח.

נשמע לי קצת מוגזם. כמו כן יש פה כמה דברים שלא מיהרו להסביר לי כמו:

פ/ה מסנן אוויר מזגן - מה זה אומר בכלל?

מה זה ״תכשיר שמן מנוע״?

״תוסף מאזדה״ כלשהו, להבנתי מדובר בתוסף דלק, האם באמת צריך אותו?

ניסיתי לחפש קצת מחירים של חלפים הללו באינטרנט לרכב שלי, מסתבר שהרבה מקומות בכלל לא מוכרים חלפים למאזדה של השנה שלי אלא טיפה יותר מאוחר. אני יודע שיש לי דגם bp שזה 2019 ומעלה.

אשמח לעזרת הקהל!

נ.ב: אני גר בגוש דן אז אם יש הצעות יותר טובות באיזור גוש דן אשמח לשמוע גם כן.

זה המחירים של מוסך יבואן,  תשאל מה זה התוספים האלה(אם זה בסגנון של כמו התוספי דלק למינהם, תוותר עליהם.
ואתה יכול להביא איתך שמן ולחסוף עוד קצת כסף, גם מסנן מזגן(אלא דברים שקל להביא ואי אפשר לטעות בהם כלכך), לפי חוק הם חייבים לקבל את החלפים שאתה מביא כל עוד הם תואמים

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 18 שעות, FoxLight כתב:

זה המחירים של מוסך יבואן,  תשאל מה זה התוספים האלה(אם זה בסגנון של כמו התוספי דלק למינהם, תוותר עליהם.
ואתה יכול להביא איתך שמן ולחסוף עוד קצת כסף, גם מסנן מזגן(אלא דברים שקל להביא ואי אפשר לטעות בהם כלכך), לפי חוק הם חייבים לקבל את החלפים שאתה מביא כל עוד הם תואמים

אבדוק את המוסך שהמליצו לי עליו ואם עדיין יהיה גבוה כנראה שפשוט אקנה עצמאית.

פורסם (נערך)

@vladclar

היי, אז הלכתי למוסך שאפט כפי שאמרת וקיבלתי הצעת מחיר של 732 ש״ח להכל. כבר נשמע יותר הגיוני.

אף על פי שמדובר במחיר יחסית נמוך, משום מה בעל המוסך התעקש שאין צורך בהחלפת שמן בלמים. אני לא יודע עד כמה זה נכון, כי אני יודע שמחליפים כל 30 אלף וגם אימתת את דברי. הוא גם התעקש שהוא עובד אך ורק עם valvoline שנשמע לי בסדר גמור, בסה״כ מדובר בחברה טובה של שמנים.

ההצעה שקיבלתי:

• שמן מנוע סינטטי valvoline בסכום: 196 ש״ח
  • מסנן שמן מקורי 85 ש״ח
  • מסנן אוויר מקורי 75 ש״ח
  • מסנן מזגן: 90 ש״ח (זה בוודאות מחיר גבוה מאוד למסנן)
  • עבודה 180 ש״ח.

חוץ ממסנן אוויר למזגן, בסה״כ נראה לי המחירים בסדר גמור. 

השאלה שלי היא, מה דעתך לגבי עמדתו להחלפת שמן בלמים. נראה לי שיש צורך בכך, לא?

נ.ב: שאלה נוספת, האם אתה מכיר חנות חלפים טובה באיזור המרכז שיש לה חלפים גם למאזדות? אשמח לעצה, גם אם זה כמה חנויות (אין בעיה לרוץ לחפש לראות מה הכי טוב). כי אני לא מוצא וכבר אובד עצות...

• תוכן חדש...