Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אשמח לחוות דעת על פיגו 3008 מנוע 1.5 דיזל שנתון 2019 . ומה עדיף ה1.5 דיזל או 1.6 דיזל/בנזין?

מבחינת צריכת דלק,עלות תחזוקה,אמינות,חווית נסיעה איבזור ומה חשוב לבדוק לפני קניה?תודה מראש לעונים.

עריכה אחרונה על ידי Emilko2212
פורסם

זאת השנה הראשונה שבה שווק מנוע 1.5 - המנוע יצא עם כשל בשרשרת תזמון המקשרת בין שני גלי הזיזים. היצרן הוציא הוראת שרות ולא מעט מנועים הוחלפו. 

מנוע 1.6 דיזל עדיף, אבל גם הוא לא חף מבעיות.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני 20 דקות, menir1 כתב:

זאת השנה הראשונה שבה שווק מנוע 1.5 - המנוע יצא עם כשל בשרשרת תזמון המקשרת בין שני גלי הזיזים. היצרן הוציא הוראת שרות ולא מעט מנועים הוחלפו. 

מנוע 1.6 דיזל עדיף, אבל גם הוא לא חף מבעיות.

אז מה בשורה התחתונה עדיף ללכת על ה1.6?

2018 נגיד

פורסם

במנוע הדיזל 1.6 יש תיבה של 6 הילוכים, ב1.5 יש תיבת עם 8 הילוכים.

יש לך גם את ה1.6 בנזין, בשנת 2019 הוא שודרג מ165 כ״ס עם 6 הילוכים ל180 כ״ס ו8 הילוכים ולפי מה שהבנתי שודרגו עוד כמה חלקים.

הייתי בהתלבטות כמו שלך(אמנם על 5008) בין ה1.6 דיזל ל1.6 בנזין 180 כ״ס ובסוף בחרתי בבנזין כי למיטב הבנתי הוא יהיה אמין יותר וזריז יותר והוא מתאים לתוואי הנסיעה שלנו.

מה שכן הדיזל יהיה חסכוני ב30% בערך אבל מצד שני המחיר של הדיזל לא מפוקח והמחיר הוא שונה בין תחנה לתחנה, נכון להיום הדיזל עולה יקר יותר מבנזין אז תעשה את החישובים של כמה אתה נוסע והאם זה משתלם או לא, אני יכול להגיד לך שהחישוב שאני עשיתי היה שהבנזין ישתה 8.5 ליטר בנזין ל100 ק״מ והדיזל ישתה 6.2 ליטר סולר, לפי נסועה של 1600 ק״מ בחודש:

הבנזין - 136 ליטר 

סולר -  99.2 ליטר

כלומר הבדל של 36 ליטר ואם נעשה את החישוב לפי 7 שקל לליטר(נתעלם מההבדלים במחירים) יוצא הבדל של 260 ש״ח לחודש.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם
לפני 3 דקות, Jeka88 כתב:

הייתי בהתלבטות כמו שלך(אמנם על 5008) בין ה1.6 דיזל ל1.6 בנזין 180 כ״ס ובסוף בחרתי בבנזין כי למיטב הבנתי הוא יהיה אמין יותר וזריז יותר והוא מתאים לתוואי הנסיעה שלנו.

הבנזין יהיה זריז יותר, אך רחוק מאוד מהאמינות של הדיזל, מנוע הדיזל 1.6 של PSA (DV6) הוא חתיכת סוס עבודה שבדר"כ עובר את ה200 אלף קילומטר ללא תקלות, אחרי ה200-300 אלף פוגשים בדר"כ שיפוץ מזרקים ואולי תיקון טורבו ואז המנוע יכול לרוץ עוד 200-300 בלי בעיה.

הבנזין לקראת 100 אלף יפגוש את התקלות האופייניות למנוע הEP6 (טיימינג, PCV, וואקום, פיח על השסתומים) וכמו כל מנוע בנזין מודרני, בזכות טבעות בוכנה דקות סביר להניח שיתחיל לאכול שמן ויסיים את חייו באזור ה200 אלף קילומטר~

פורסם

ראשית, פותה״ש מתלבא בין מנועי הדיזל (1.5 מול 1.6).

שנית, אמנם מנוע ה-1.6 אמין ומוצלח בסה״כ אך הוא לא נטול בעיות. 

הייתה בעיה של גלגלות רצועת התזמון - היה ריקול על זה

קיימת בעיה של אטם ראש מנוע וקיימת הבעיה הידועה עם מיכל האוריאה. 

• אהבתי 1

פורסם

חברים תודה לכם קודם כל על כל האינפורמציה!! 

לסיכום - 1.6 דיזל/1.6 בנזין/1.5 דיזל?

צריכת דלק לא משמעותית עבורי כ"כ בטח לא בהבדלים כאלה קטנים , אני שם דגש יותר על אמינות ואיכות הנסיעה.

לפני 44 דקות, menir1 כתב:

ראשית, פותה״ש מתלבא בין מנועי הדיזל (1.5 מול 1.6).

שנית, אמנם מנוע ה-1.6 אמין ומוצלח בסה״כ אך הוא לא נטול בעיות. 

הייתה בעיה של גלגלות רצועת התזמון - היה ריקול על זה

קיימת בעיה של אטם ראש מנוע וקיימת הבעיה הידועה עם מיכל האוריאה. 

צריכת דלק לא משמעותית עבורי כ"כ בטח לא בהבדלים כאלה קטנים , אני שם דגש יותר על אמינות ואיכות הנסיעה.

לפני כשעה, Gavrik כתב:

הבנזין יהיה זריז יותר, אך רחוק מאוד מהאמינות של הדיזל, מנוע הדיזל 1.6 של PSA (DV6) הוא חתיכת סוס עבודה שבדר"כ עובר את ה200 אלף קילומטר ללא תקלות, אחרי ה200-300 אלף פוגשים בדר"כ שיפוץ מזרקים ואולי תיקון טורבו ואז המנוע יכול לרוץ עוד 200-300 בלי בעיה.

הבנזין לקראת 100 אלף יפגוש את התקלות האופייניות למנוע הEP6 (טיימינג, PCV, וואקום, פיח על השסתומים) וכמו כל מנוע בנזין מודרני, בזכות טבעות בוכנה דקות סביר להניח שיתחיל לאכול שמן ויסיים את חייו באזור ה200 אלף קילומטר~

צריכת דלק לא משמעותית עבורי כ"כ בטח לא בהבדלים כאלה קטנים , אני שם דגש יותר על אמינות ואיכות הנסיעה.

פורסם
לפני כשעה, menir1 כתב:

קיימת בעיה של אטם ראש מנוע

תשתף אותנו במידע הזה. לא מכיר שיש בעיית אטם ראש.

כן יש בעיה של שסתומי פליטה שלא רשמת.

לפני כשעה, menir1 כתב:

קיימת הבעיה הידועה עם מיכל האוריאה

זו לא בעיית מנוע. זהו פגם בתכן או מקרים של תדלוק באוריאה שלא עומדת בתנאי אחסון נכונים והתחיל תהליך התגבשות הנוזל במיכל.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Gavrik כתב:

שמעתי עליהן ב165. לא נתקלתי אפילו בתלונה אחת כזאת על ה180 גם בקבוצה של ה3008 שאני בה שנתיים ויש בה מעל 3500 חברים לא ראיתי אף תלונה על מה שרשמת ב180. אני אישית כבר ב125 אלף לא חוויתי דבר מזה.

עריכה אחרונה על ידי TZR84
  • אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, מלטבשי כתב:

תשתף אותנו במידע הזה. לא מכיר שיש בעיית אטם ראש

טעות שלי, בעיה באטם בית הקאמשאפט - יש TSB על זה. הפתרון הוא פירוק בית הקאמשפט, ניקוי אטם סיליקון הקיים ומריחת סיליקון חדש. פירוק  גדול שכולל גם פירוק טיימינג.

לגבי האוריאה, גם נהגים שעובדים לפי הספר וממלאים אוריאה כשצריך, עדיין יש בעיות עם המיכל. 

פורסם

בעיות מוכרות במנוע 1.6 דיזל:

1. מיכל אוריה, נפוץ מאוד, מחיר כ 5000 ש"ח. 

2. מזרק אוריאה, גם נפוץ מאוד, מחיר ב 1500 ש"ח.

3. נזילת שמן מאטם בית קאמשאפט, סדר גודל של 5000 ש"ח עם טיימניג אם זה מחוץ לאחריות.

4. טרמוסטט חשמלי נוזל, סדר גודל של 2000 ש"ח. 

5. בעיה בשסתומים פליטה, יחסית נדיר מאוד.

6. קיים ריקול טיימניג למנוע, החלפת רצועת טיימניג וגלגלות יזומה ב 60 אלף ק"מ ופעם שניה ב 120 אלף ק"מ החלפת רצועה ומותחן.

פורסם
לפני שעה, Buki כתב:

בעיות מוכרות במנוע 1.6 דיזל:

1. מיכל אוריה, נפוץ מאוד, מחיר כ 5000 ש"ח. 

2. מזרק אוריאה, גם נפוץ מאוד, מחיר ב 1500 ש"ח.

3. נזילת שמן מאטם בית קאמשאפט, סדר גודל של 5000 ש"ח עם טיימניג אם זה מחוץ לאחריות.

4. טרמוסטט חשמלי נוזל, סדר גודל של 2000 ש"ח. 

5. בעיה בשסתומים פליטה, יחסית נדיר מאוד.

6. קיים ריקול טיימניג למנוע, החלפת רצועת טיימניג וגלגלות יזומה ב 60 אלף ק"מ ופעם שניה ב 120 אלף ק"מ החלפת רצועה ומותחן.

האם משהו מסעיפים 3-5 קיים גם בבנזין?

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

לא, אלו דברים ספציפיים לדיזל, אגב חלק מזה מופיע אחרי ק"מ יחסית מכובד 150-200 אלף.

• תוכן חדש...