Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אודה לחברי הפורום המנוסים על העזרה.

אנחנו מחפשים רכב יד 2 (ואולי חדש...) אמין ולא זולל לזוג +4 קטנים – ז.א. 7 מקומות.

קונים להרבה שנים (7-8, כך שהוצאות העתידיות נלקחות בחשבון)

כרגע נוסעים סביבות 2000 קמ לחודש, משולב.

התקציב סביבות 120K אבל זה די גמיש לשני הכיוונים לפי הצורך והתמורה...

מה שחשוב לנו לפי סדר יורד זה: 

1. בטיחות (בעיקר ״פסיבית״ ולכן דאצ'יה ירד למרות המחיר)

2. חסכון (בדלק/תיקונים/תחזוקה)

3. יציבות, ביצועים בזמן העקיפה וכד׳

4.מקום (למרות שהוא בסוף אבל גם חשוב מאד, בשונה מאבזור מראה וכו׳ שאין לזה שום משמעות)

כנראה שהכי מתאים היה פריוס פלוס 2018-19 אבל הבעיה שממה שיש ביד 2 95% לא נראה אמין.

חלק בעלות קודמת של החברה או שמצהירים שזה 01 ובבדיקה עולה שהיה גם פרטי וגם בליסינג וגם אצל 2 סוחרים וכן על זה הדרך.

דרך אגב, זה בכלל פחד לקנות יד2 במחיר כזה אולי תגלה שתצטרך להוציא עוד 20-30 אלף על כל מיני והגעת כמעט למחיר של חדש.

(אולי באמת בהתחשב בטווך ההחזקה המיועד משתלם כן לקנות חדש (למשל צ׳רי שעולה 170 אלף רק שאין לה מבחן ריסוק ככל הידוע לי למרות שלדגם אחר שלהם המבחן די טוב))

כמובן שיש אקס טרייל אאוטלנדר וקודיאק מהידועות, באותם שנתונים, שגם עולות בסביבות 120.

בקיצור אנחנו מבולבלים קצת.

מקווה שתעשו לנו סדר ותודה מראש.

עריכה אחרונה על ידי Dzone
פורסם

אני כן הייתי מתאמץ קצת יותר בבדיקות כי אני גם חושב שפריוס פלוס הכי תתאים ומהשנים ההם שזה לא כ"כ רחוק הייתי שם דגש על הבטריה ואם יש אחריות אז אין כל כך מה לחשוש

מה שכן אולי הייתי מחכה קצת לראות את הדאצ'יה שתגיע בקרוב לארץ בגירסה אוטומטית היברידית אולי שם הבטיחות יותר טובה אני לא יודע

ואם לא זה הייתי לוקח אוטלנדר שכן הוא אמין חלפים לא יקרים במיוחד ושומר נאמנה על המחיר

פורסם
לפני 8 שעות, אש ברכב כתב:

אני כן הייתי מתאמץ קצת יותר בבדיקות כי אני גם חושב שפריוס פלוס הכי תתאים ומהשנים ההם שזה לא כ"כ רחוק הייתי שם דגש על הבטריה ואם יש אחריות אז אין כל כך מה לחשוש

מה שכן אולי הייתי מחכה קצת לראות את הדאצ'יה שתגיע בקרוב לארץ בגירסה אוטומטית היברידית אולי שם הבטיחות יותר טובה אני לא יודע

ואם לא זה הייתי לוקח אוטלנדר שכן הוא אמין חלפים לא יקרים במיוחד ושומר נאמנה על המחיר

למה לא אקס טרייל?

פורסם

אנחנו גם משפחה של 6 נפשות היינו באותה דילמה

יש לקחת בחשבון שהקטנים לא נשארים קטנים וברכב לא מרווח שאין מיזוג בחלק האחורי כל נסיעה היא תחילתה של סערה

ובהחלט כאשר חושבים על שנים קדימה הייתי ממליץ על רכב יותר גדול כאשר נכון יותר דלק אך עם תחזוקה נכונה וטובה 

כולם יהנו וירוויחו 

אנחנו היה לנו SMAX במשך 11 שנים עד שכבר שבק אחרי 220K ולא היה כדאי לתיקון 

היום אנחנו ברכב גדול כי הקטנים כבר עוברים אותי בגובה 😃 מקסוס חשמלי

נקודה למחשבה

פורסם
לפני 5 דקות, דרורסססס כתב:

אנחנו גם משפחה של 6 נפשות היינו באותה דילמה

יש לקחת בחשבון שהקטנים לא נשארים קטנים וברכב לא מרווח שאין מיזוג בחלק האחורי כל נסיעה היא תחילתה של סערה

ובהחלט כאשר חושבים על שנים קדימה הייתי ממליץ על רכב יותר גדול כאשר נכון יותר דלק אך עם תחזוקה נכונה וטובה 

כולם יהנו וירוויחו 

אנחנו היה לנו SMAX במשך 11 שנים עד שכבר שבק אחרי 220K ולא היה כדאי לתיקון 

היום אנחנו ברכב גדול כי הקטנים כבר עוברים אותי בגובה 😃 מקסוס חשמלי

נקודה למחשבה

שמעתי שלמקסוס יש בטריה דפוקה. וגם אין לו מבחן ריסוק. מה אתה אומר?

פורסם
לפני 5 דקות, אש ברכב כתב:

יש את המקסוס בהספקה הראשונה שעם רכב מלא + מזגן יעשה אולי 200 ק"מ

ויש את ההספקה השניה שהגיעה עם טווח מוצהר של 550

חשבתי על הרכב הזה, אבל במקור הוא עלה 180K ועכשיו אחרי שנה 240K.

פורסם

אנחנו חצי שנה עם מקסוס איוניק 5 (7 מקומות)

נוסעים בערך 2500 ק"מ בחודש בעיקר נסיעות בית-עבודה-חוגים

הסוללה נותנת אמיתי 300 ק"מ (גם רכב מלא עם מזגן) 

הוצאות חשמל כ-200 ש"ח רוב מוחלט של הטעינות בעמדה הביתית

לגבי מבחן ריסוק לא ממש יודע כנראה שאין אך יש מערכות בטיחות אקטיביות

אנחנו מאוד מרוצים רכב מרווח עם מזגן גם בחלק האחורי שממש מקפיא גם בקיץ

פורסם
לפני 17 שעות, אש ברכב כתב:

6 נפשות בפריוס פלוס זה התעללות.

בעיקר בהתחשב בזה שהם רוצים רכב שישרת אותם קרוב לעשור והילדים יגדלו ויגבהו.

אני לא גבוה במיוחד (פחות מ-1.70) וניסיתי לשבת בשורה האחרונה של הפריוס פלוס בנסיעה של 10-15 דקות, מאוד לא נוח וצפוף.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, Dzone כתב:

למה לא אקס טרייל?

אקסטרייל לא נותן שום ערך מוסף מעבר לפריוס,

אפילו פחות לדעתי. חסכוני הוא לא, גם לא בגרסת הטורבו דיזל (הוצאתי איתו 1/13 בבינעירוני בשיוט רגוע, נחמד, אבל לא מתקרב לפריוס) וגם לא מרווח מהפריוס באף מושב, תא מטען לדעתי קטן יותר, ובכל מה שקשור לאיכות ואמינות אין מה להשוות.

לפני שעה, dorsht כתב:

6 נפשות בפריוס פלוס זה התעללות.

בעיקר בהתחשב בזה שהם רוצים רכב שישרת אותם קרוב לעשור והילדים יגדלו ויגבהו.

בהתחשב בכך שכרגע מדובר בילדים קטנים, זה אומר שבעוד 8 שנים יהיו בגיל 10/14, זו לא כזאת התעללות, בפרט שככל הנראה לא מדובר על נסיעה יומית בהרכב מלא,

גם אין כ"כ לאן להשתדרג בקטגוריה הזאת למשהו עם שורה שלישית מרווחת יותר, אלא עם עוברים לקטגוריה של הגיפונים המגודלים יותר (סורנטו, היילנדר) או למיניוואן בגודל מלא, שהם בתקציב אחר לגמרי.

פות"ש, רק שים לב שבכל הקטגוריה הזו אין כמעט תא מטען בשימוש בכל המושבים, תצטרך או לחלק את המטען בחבילות קטנות מתחת הרגליים של הילדים, או לקשור מטען על הגג, שכאן אתה מקבל פלוס נוסף בפריוס שהגובה מאפשר קשירה על הגג בלי לטפס על משהו, בשונה משאר הגיפונים בקטגוריה.

עריכה אחרונה על ידי chezik
  • תוכן חדש...