Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד כמה שאני מבין הבעיה במכונת קפה זה עם האבנית.

כדי למנוע אבנית אפשר להרתיח את המים. במים מינרליים יש אבנית.

יש אפשרות לשים פילטר על צינור המים הראשי של הבית כדי למנוע אבנית. על הדרך תרוויח גם מי שתיה נקיים יותר, קומקום נקי, מכונת כביסה וכו'.

אני לא בקיא בפרטים, אשמח אם מישהו יוכל להרחיב.

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

למכונת קפה, לא משנה איזה, אתה צריך לדאוג שיהיה מכשיר אחד להורדת הקשיות במים ואחד לסינון המים. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 11 שעות, anonport כתב:

אני אגיד למה אני שואל:

יש לי מכונת קפה טוחנת (פיליפס פשוטה) ובימים האחרונים ראיתי מים במיכל איסוף. במעבדה "חקרו" אותי וקבעו שזה בגלל שאני לא משתמש בפילטר מים. אמרתי להם שאני משתמש באקווה נובה ולכן לא צריך פילטר אבל הם לא השתכנעו. אז מסתבר שאצטרך להשתמש בפילטר ואז חשבתי האם לשפוך למיכל מים מים מהברז או מספיק מים מורתחים. מה אומרים?

הכלל לגבי מכונות קפה (בתור אחד שהיה לו דלונגי פשוטה טוחנת ועבר לאחת מקצועית יותר), זה להשתמש במרכך מים מקצועי סטייל dva/BWT או אוסמוזה הפוכה, כל ״שיטה״ אחרת לא עובדת טוב ומסתיימת בהרס המכונה. הרתחה לא עושה כלום.

ספציפית לגבי מכונות פשוטות ללא דוד חימום (בשיטת טרמוג׳ט) כמו שלך -  אבנית פחות משפיעה עליהן, אבל כן יכולה משפיעה. אם לא הולכים על מרכך, אז בכל מקרה יש לעשות descaling (ניקוי) למכונה עם חומר כלשהו שמתאים.

הרבה פעמים באחריות ישר מאשימים את עניין המים (לפעמים בצדק ולפעמים לא), אבל השאלה מה הבעיה, אם המעברים נסתמו ולא יוצא קפה או קיטור, יש סיכוי טוב שזה אכן בגלל אבנית, אם המכונה סתם לא נדלקת או תקלה חשמלית אחרת כלשהי, אז סיכוי אפסי שזה בגלל אבנית.

Miata ND2

פורסם
לפני 12 שעות, Or05230 כתב:

הכלל לגבי מכונות קפה (בתור אחד שהיה לו דלונגי פשוטה טוחנת ועבר לאחת מקצועית יותר), זה להשתמש במרכך מים מקצועי סטייל dva/BWT או אוסמוזה הפוכה, כל ״שיטה״ אחרת לא עובדת טוב ומסתיימת בהרס המכונה. הרתחה לא עושה כלום.

ספציפית לגבי מכונות פשוטות ללא דוד חימום (בשיטת טרמוג׳ט) כמו שלך -  אבנית פחות משפיעה עליהן, אבל כן יכולה משפיעה. אם לא הולכים על מרכך, אז בכל מקרה יש לעשות descaling (ניקוי) למכונה עם חומר כלשהו שמתאים.

הרבה פעמים באחריות ישר מאשימים את עניין המים (לפעמים בצדק ולפעמים לא), אבל השאלה מה הבעיה, אם המעברים נסתמו ולא יוצא קפה או קיטור, יש סיכוי טוב שזה אכן בגלל אבנית, אם המכונה סתם לא נדלקת או תקלה חשמלית אחרת כלשהי, אז סיכוי אפסי שזה בגלל אבנית.

יותר מדי התעסקות עם הקפה. נראה לי עדיף לחזור לנס קפה וזהו.

אמרו לי במעבדה שהמעברים נסתמו (אבל בניגוד למה שכתבת היא כן הוציאה מים תקינים לכוס) וזה מוזר כי ככר קרה לי בדיוק אותה תקלה לפני חצי שנה אבל אז אמרו שהבעיה במנוע והחליפו אותו. מהי לדעתך התקלה שגורמת למים להגיע למיכל איסוף עוגיות?

אין סיכוי שאתחיל לטפל במכונה כי זה מצריך לחקור מה ואיך והאמת שאין לי סבלנות. חשבתי בתמימותי שאם אשתמש במים מסוננים אז לא אצטרך לטפל בה. נראה לי אשתמש בה עד התקלה הבאה ואז אמצא לה מקום במחסן

פורסם
לפני 12 שעות, anonport כתב:

יותר מדי התעסקות עם הקפה. נראה לי עדיף לחזור לנס קפה וזהו.

אמרו לי במעבדה שהמעברים נסתמו (אבל בניגוד למה שכתבת היא כן הוציאה מים תקינים לכוס) וזה מוזר כי ככר קרה לי בדיוק אותה תקלה לפני חצי שנה אבל אז אמרו שהבעיה במנוע והחליפו אותו. מהי לדעתך התקלה שגורמת למים להגיע למיכל איסוף עוגיות?

אין סיכוי שאתחיל לטפל במכונה כי זה מצריך לחקור מה ואיך והאמת שאין לי סבלנות. חשבתי בתמימותי שאם אשתמש במים מסוננים אז לא אצטרך לטפל בה. נראה לי אשתמש בה עד התקלה הבאה ואז אמצא לה מקום במחסן

יכול להיות שהם צודקים אבל עד שלא תפתח לא תדע.

בכל מקרה מים מסוננים זה לא בשורה התחתונה.

הפיליפס לא אמין במיוחד, הדלונגי למשל יותר, אבל גם שירות יבואן מחפיר ביותר.

בקיצור או שתתקן לבד/במעבדה ותעבור מינימום למים מבריטה או אוסקר 90 (גוגל) והטריידאוף הוא נוחות מול עלויות (ה dva הכי זול בשורה התחתונה)

או שתשמש במים רגילים ותעשה de-scaling (ניקוי אבנית) כל חודשיים בערך בתקווה שזה ינקה את האבנית מכל המעברים.

ועדיין ייתכן ותתקל בשקרים של המעבדה...

Miata ND2

פורסם
בתאריך 16.2.2023 בשעה 01:04, Froyne כתב:

עד כמה שאני מבין הבעיה במכונת קפה זה עם האבנית.

כדי למנוע אבנית אפשר להרתיח את המים. במים מינרליים יש אבנית.

יש אפשרות לשים פילטר על צינור המים הראשי של הבית כדי למנוע אבנית. על הדרך תרוויח גם מי שתיה נקיים יותר, קומקום נקי, מכונת כביסה וכו'.

אני לא בקיא בפרטים, אשמח אם מישהו יוכל להרחיב.

לא, מים מורתחים עדיין קשים מאוד ויוצרים המון אבנית וזה לא מתאים למכונת קפה 

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
בתאריך 15.2.2023 בשעה 01:19, om2 כתב:

אקווה נובה זה מי ברז מסוננים. "מטוהרים".

מים מינרלים זה מי טבע, לפחות כך מכוונים.

מים מורתחים זה מים שהרגת את כל החיידקים והוירוסים בהם.

אבל מזהמים כמו חלודה, אבנית ומתכות ישארו גם אחרי ההרתחה

ומעין מגיע מי ברז? 

מין הטבע.

גם המים מהברז הם עם מינרלים. 

פורסם
לפני 11 שעות, _DownLoaD_ כתב:

גם המים מהברז הם עם מינרלים. 

יש לך גם מקומות שיש בהם רק מים מותפלים

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 21 שעות, DareDevil כתב:

יש לך גם מקומות שיש בהם רק מים מותפלים

אין פסול שמתפילים את המים, אך כשזה מגיע לברז זה לאחר הוספת מינרלים בן אם באופן מלאכותי ובין אם לא. 

אני גר באשדוד, אנחנו שותים מים מותפלים עם מינרלים :)

פורסם

יש בעיה עם המים המותפלים, כי תוספי המינרלים שלהם חסרים, למשל יוד ומגנזיום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 17.2.2023 בשעה 04:39, Or05230 כתב:

או שתשמש במים רגילים ותעשה de-scaling (ניקוי אבנית) כל חודשיים בערך בתקווה שזה ינקה את האבנית מכל המעברים.

זה בדיוק. למעשה זה מופיע לדוגמא בהוראות של כל המכונות של נספרסו + יש להם קיט לזה.

(אנחנו פה עם מים פחות קשים מישראל - אבל עושים דיסקיילינג לפי ההוראות ו0 בעיות)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 15.2.2023 בשעה 05:44, sperial כתב:

ההרתחה גם מוציאה את האבנית, הרי היא שוקעת בתחתית הקומקום. לא יודע לגבי חומרים אחרים.

חלק ממש קטן. אבנית לא שוקעת, אלא נוצרת רק במוקדים שיש רתיחה ואידוי של מים. אתה מוזמן להרתיח מים בקומקום, להעביר לסיר נקי ולחמם את הסיר את שכל המים מתאדים. אתה תראה שמה שנשאר בקומקום זה זניח.

בתאריך 15.2.2023 בשעה 23:13, anonport כתב:

אני אגיד למה אני שואל:

יש לי מכונת קפה טוחנת (פיליפס פשוטה) ובימים האחרונים ראיתי מים במיכל איסוף. במעבדה "חקרו" אותי וקבעו שזה בגלל שאני לא משתמש בפילטר מים. אמרתי להם שאני משתמש באקווה נובה ולכן לא צריך פילטר אבל הם לא השתכנעו. אז מסתבר שאצטרך להשתמש בפילטר ואז חשבתי האם לשפוך למיכל מים מים מהברז או מספיק מים מורתחים. מה אומרים?

פילטר עם מחליף יונים או בריטה.

• תוכן חדש...