Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב יד 2 עד 70,000

Gilbk
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים,

קורא כאן המון בלי לכתוב כלום - אז הגיע תורי😄

נוהג מאז השחרור(3+ שנים) על ספייס סטאר 2014 של ההורים, ומרגיש שהגיע הזמן לקנות רכב משלי ולהשתדרג אולי גם בחווית הנהיגה. אחלה ספייס סטאר אבל היא קצת עלה נידף ברוח וחלשה.

לא סטודנט, יש לי אחלה עבודה אבל אני עדיין צעיר אז אשמח לחסוך כמה שאפשר ולא לקנות מפלצת שתזלול לי כסף.

זה יהיה רכב (ראשון שלי באמת) שישמש אותי בעיקר לנסיעות בינעירוניות(עבודה וחברה, כל אחת בעיר אחרת משלי) אבל כמובן שגם עירוניות. הנסיעות לעבודה הייתי אומר כ-30 ק"מ ביום ולגברת כ-50 ק"מ, טיפה יותר אם אנחנו יוצאים וכו'. מעריך שזה יוצא קצת פחות מ270 ק"מ לשבוע, אז די בטוח שאני לא עובר את ה15K בשנה.

אין ילדים כמובן ולא אכפת לי אם חברים שלי ימחצו מאחורה כשאני מסיע אותם. רק שלי ולמי שיושב לידי יהיה נוח.

מה שחשוב לי בגדול:

- רכב אמין וחסכוני(אין לי בעיה להתפשר על החסכוניות קצת אם מדובר במשהו ששווה את זה).

- שיהיה בטיחותי

- אוטומט. לא גיר רובוטי(יצא לי לנסוע על i10 חדשה, וואלה כנראה שמתרגלים, אבל זה היה מזעזע בעיניי, וזה בא מבן אדם שנוהג בספייס סטאר).

- כמו שכבר כתבתי, רכב שירגיש לי קצת יותר חזק וחוויתי

- שיראה אחלה(לא מחפש פוזה אבל פחות בקטע של הונדה ג'אז או סיטרואן פיקאסו)

שקלתי ללכת לכיוון הסופר מיני מתוך הנחה שהן אמורות להיות יותר בטוחות מהמיני למיניהן מבחינת הבטיחות הפאסיבית בגלל שהן יותר גדולות וכבדות. אבל לא פוסל לחלוטין גם מיני, הרי אני מסתדר עם אחת כזאת עם 0 אבזור.

על איזה רכבים חשבתי מבדיקה ביד 2 ושיטוט פה בפורום:

מאזדה 2 או 3 הצ'בק

קיה ריו הצ'בק
סיאט איביזה/לאון
קליאו דור 5? לא בטוח לגבי האמינות כי הבנתי שבדור 4 יש לא מעט בעיות
סקודה פאביה?
הספארק התחילה לעניין אותי גם למרות שהיא מיני, ואני אפילו לא פוסל ספייס סטאר יותר חדשה

האופל קורסה והפיג'ו 208 החדשות ממש ממש יפות בעיניי, אבל הן עדיין קצת יקרות והבנתי שיש בעיות עם הרצועת טיימינג במנוע הזה? 

איזה רכבים לא:
- יונדאי i10 חדשה(הגיר הרובוטי מזעזע בעיניי, אולי מתרגלים אבל לא בא לי)
- הונדה ג'אז 

מבחינת התקציב אני די גמיש - יש משהו מצוין בפחות - אחלה, תמיד בעד לחסוך, אבל גם יכול למתוח קצת את התקציב אם יש משהו שווה.

אשמח לעזרתכם!

עריכה אחרונה על ידי Gilbk
פורסם

מכל הרשימה הזאת הייתי הולך "על בטוח " מבחינת האמינות - מאזדה 2  הכי חדשה ושמורה שהתקציב מאפשר.

לגבי מאזדה 3-  זה כבר רכב משפחתי, אין לך באמת צורך ברכב כזה. ביטוח לא זול והוא לא חסכוני ( במיוחד עם מנוע 2.0,  במיוחד בעיר ). אבל  כן מהנה לנהיגה, אמין,  שומר טוב על הערך. 

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, vladclar כתב:

מכל הרשימה הזאת הייתי הולך "על בטוח " מבחינת האמינות - מאזדה 2  הכי חדשה ושמורה שהתקציב מאפשר.

לגבי מאזדה 3-  זה כבר רכב משפחתי, אין לך באמת צורך ברכב כזה. ביטוח לא זול והוא לא חסכוני ( במיוחד עם מנוע 2.0,  במיוחד בעיר ). אבל  כן מהנה לנהיגה, אמין,  שומר טוב על הערך. 

תודה רבה! הרמות גימור המומלצות הן הDynamic והPure White?

היית הולך על משהו אחר שלא נמצא ברשימה הזאת? שווה לשקול פולו/גולף או שזה כאב ראש לעומת מאזדה?

עריכה אחרונה על ידי Gilbk
פורסם (נערך)

כן, דינמיק/ Pure White מומלצים יותר.

אפשר לשקול סוזוקי סוויפט - פחות חזקה אבל יותר חסכונית ואמינה מאוד.

טויוטה יאריס גם אופציה. כאן צריך לראות שמושב הנהג  נוח לך ( מבחינתי זה רכב פסול, כאבי גב אחרי 20 דקות נהיגה בגלל משענת גב שטוחה, דקה וקשה).

לגבי פולו/ גולף וגם איביזה או פאביה - לכולם גיר רובוטי DSG כפול מצמדים. יכול בהחלט לעשות כאב ראש.

אבל מי שמוכן פעם בכמה שנים להחליף מצמדים או אפילו מחשב הגיר, יהנה מרכב איכותי, חזק וחסכוני. 

סוג של סיכון מחושב.  אבל מאזדה הם לא מבחינת השרידות לאורך השנים ( לא ברור לי כמה זמן אתה מתכנן להשאר עם הרכב ).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לדעתי מזדה 2 pure white אופציה טובה, זריזה אמינה וברמת אבזור זו הסלון איכותי בקטגוריה משולב עור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה רבה על התגובות!

בתאריך 13.2.2023 בשעה 05:58, vladclar כתב:

כן, דינמיק/ Pure White מומלצים יותר.

אפשר לשקול סוזוקי סוויפט - פחות חזקה אבל יותר חסכונית ואמינה מאוד.

טויוטה יאריס גם אופציה. כאן צריך לראות שמושב הנהג  נוח לך ( מבחינתי זה רכב פסול, כאבי גב אחרי 20 דקות נהיגה בגלל משענת גב שטוחה, דקה וקשה).

לגבי פולו/ גולף וגם איביזה או פאביה - לכולם גיר רובוטי DSG כפול מצמדים. יכול בהחלט לעשות כאב ראש.

אבל מי שמוכן פעם בכמה שנים להחליף מצמדים או אפילו מחשב הגיר, יהנה מרכב איכותי, חזק וחסכוני. 

סוג של סיכון מחושב.  אבל מאזדה הם לא מבחינת השרידות לאורך השנים ( לא ברור לי כמה זמן אתה מתכנן להשאר עם הרכב ).

הגיר DSG הרובוטי מורגש ממש? או שהוא יותר חלק וכיפי ממשהו כמו i10 אם אתה מכיר? ממש הרגשתי שאני לוחץ על הדוושה והרכב בקושי זז.

יש לך מושג בערך לגבי סדר גודל של עלויות לתיקונים כאלה של מצמדים/מחשב גיר?

תודה רבה על העזרה שוב, אני מתכוונן באמת למאזדה 2 כמו שהמלצתם אבל שוקל עדיין את העניין של הרכבי DSG שכתבתי למעלה.

פורסם

DSG מתנהג כמעט כמו גיר אוטומטי פלנטרי רגיל.

נהגתי על פיקנטו רובוטית חד מצמדית (שחולקת הרבה עם i10) ועל רכבים עם DSG - הבדל של שמיים וארץ.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני אוהב את הגיר מבחינת הפעולה, חלק ונעים, המנוע שאליו הוא משודך חזק לאין שיעור מהיונדאי.

ככה שחווית הנהיגה היא ללא הדוואה פשוט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בתאריך 14.2.2023 בשעה 16:43, dorsht כתב:

DSG מתנהג כמעט כמו גיר אוטומטי פלנטרי רגיל.

נהגתי על פיקנטו רובוטית חד מצמדית (שחולקת הרבה עם i10) ועל רכבים עם DSG - הבדל של שמיים וארץ.

בתאריך 14.2.2023 בשעה 17:00, yulianx כתב:

אני אוהב את הגיר מבחינת הפעולה, חלק ונעים, המנוע שאליו הוא משודך חזק לאין שיעור מהיונדאי.

ככה שחווית הנהיגה היא ללא הדוואה פשוט.

תודה רבה! מניח שכדאי לנסות פשוט.

• תוכן חדש...