Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם! עשרות אלפי שנים עברו.

אין כל כך פורומים בתחום האלקטרוניקה אשר עדיין פעילים בארץ (לא מצאתי בכל אופן) וזכרתי שפה יש לא מעט אנשים מבריקים.

בפינתנו הפעם יש צורך לבצע מדידות מתח+זרם באותו זמן למכשירים רפואיים. המתח נע בין 7.5 וולט ל10 וולט, 3 סוללות ליתיום בטור. מכשיר עם מנוע חשמלי. אני מנסה לייצר גרף של התנהגות הזרם ביחס לנפילת המתח בסוללות.

הזרם המקסימלי הוא 1 אמפר. לרוב פחות.

בנוסף מדידות לזרם IDLE של המכשיר.

הנתונים חייבים להגיע לאקסל בסוף המדידות.

צריך דיוק של 0.02 אמפר.

לאחר מחקר בנושא (מחקר לא מקצועי כמובן) הגעתי ל2 אופציות:

1. שימוש בCOULOMETER (?) כמו בלינק הבא. המכשיר מתחבר לאנדרואיד ויודע (לכאורה) לתת את מה שאני רוצה. אני בספק רב לגבי הדיוק.

2. שימוש בסקופ עם SHUNT תואם. 20 שנה לא עבדתי עם סקופ ולא זוכר כלום למען האמת. אין לי מושג לגבי הדיוק.

האם מישהו יכול לשפוך אור על הנושא? ציוד שהוא יודע שיכול לבצע את העבודה? כיצד לחבר נכון כדי לקבל תוצאות סבירות?

אשמח לכל הארה או רעיון.

תודה,

ארז.

פורסם

אתה צריך סקופ דיגיטאלי עם לפחות 2 ערוצים + בפרוב למדידת זרם ללא צורך בשימוש נגד מיצד. אם מדובר על מדידה של עשרות אמפר

ומעלה אז בהחלט רצוי להשתמש בנגד מיצד.

לרוב הסקופים החדשים קיימת אפשרות לשמור את המידע הנמדד על כרטיס זיכרון נייד.

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 47 דקות, itaysamurai כתב:

אשכרה erezerez נכנס כאילו כלום, וואלה יופי.

הייתם בליבי כל הזמן הזה :)

אוף טופיק של קארספורום תמיד הביא את הישועה. מסתובבים פה אנשים מדהימים.

לפני 34 דקות, מרק10 כתב:

אתה צריך סקופ דיגיטאלי עם לפחות 2 ערוצים + בפרוב למדידת זרם ללא צורך בשימוש נגד מיצד. אם מדובר על מדידה של עשרות אמפר

ומעלה אז בהחלט רצוי להשתמש בנגד מיצד.

לרוב הסקופים החדשים קיימת אפשרות לשמור את המידע הנמדד על כרטיס זיכרון נייד.

היי מרק! תודה.

סליחה על הבורות, אני לא מכיר את המושג "מיצד" אבל כן מכיר את השיטה למדוד מתח על נגד.  מיצד=SHUNT? איך אפשר למדוד בלי נגד? יש סקופים עם נגד פנימי למדידת זרם?

צריך 2 ערוצים, רשמתי. האם סקופ בעלות של כמה מאות שקלים תוצרת סין יעשה את העבודה? לא מדובר בחיי אדם או משהו כזה. רק לצרכי פיתוח פנימי.

אם כך אני הולך לחפש רכיבים ספציפיים ואביא לינקים לחוות דעת, שאשמח לקבלה כמובן.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לפני 34 דקות, erez כתב:

היי מרק! תודה.

סליחה על הבורות, אני לא מכיר את המושג "מיצד" אבל כן מכיר את השיטה למדוד מתח על נגד.  מיצד=SHUNT? - בדיוק

איך אפשר למדוד בלי נגד? יש סקופים עם נגד פנימי (לא) למדידת זרם ? - עקרון פעולה דומה לצבת לזרם ישר.

צריך 2 ערוצים, רשמתי. האם סקופ בעלות של כמה מאות שקלים תוצרת סין יעשה את העבודה? לא מדובר בחיי אדם או משהו כזה. רק לצרכי פיתוח פנימי.

בהחלט קיימים סקופים סינים מתאימים. חפש סקופים של הייצרן Rigol.

קשה לי להמליץ לך על דגם מסויים מכיוון שהשוק מוצף בדגמים תוצרת סינית שאין לי ניסיון אישי איתם.

אל תקנה בארץ. רק תבדוק שהם עובדים על מתח רשת החשמל בישראל.

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

אתה יכול להסביר לי בקצרה מה זה צבת לזרם ישר? בעיקרון אני צריך מדידה עד 1 אמפר אז אולי זה פתרון. איך לחפש את זה באנגלית?

סקופ של RIGOL עולה הרבה מעבר לתקציב לצערי.

מה SCPI אומר בהקשר של סקופים?

האם החלקים הבאים מתאימים (סימן שאלה) מבחינת פונקציות נדרשות.

זה הרכיב שחשבתי להשתמש בו במקור. אבל זאת קומבינה שאני בספק לגבי הצלחתה.

סקופ נמבר 1 

סקופ נמבר 2

לא סגור על איזה פרובים אני צריך למען האמת.

SHUNT של 2A מכאן

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי erez
פורסם
לפני 5 שעות, erez כתב:

יש צורך לבצע מדידות מתח+זרם באותו זמן למכשירים רפואיים. המתח נע בין 7.5 וולט ל10 וולט, 3 סוללות ליתיום בטור. מכשיר עם מנוע חשמלי. אני מנסה לייצר גרף של התנהגות הזרם ביחס לנפילת המתח בסוללות.

הזרם המקסימלי הוא 1 אמפר. לרוב פחות.

בנוסף מדידות לזרם IDLE של המכשיר.

הנתונים חייבים להגיע לאקסל בסוף המדידות.

צריך דיוק של 0.02 אמפר.

כנראה שלא הבנתי, אתה צריך לבצע מדידות ריגעיות (הפעלת המנוע ורישום המתח/זרם לפרק זמן קצר ברזולוציה של מילי-שניות) או מתמשכות (רישום המתח/זרם לפרק זמן ארוך ברזולוציה של שניות)?

השנט יכול להתאים אך במיידי אתה יכול לקפוץ לחנויות אלקטרוניקה בהר ציון ולקנות נגד מדויק (1% יספיק) 0.1 אום חצי וואט מהסוג הישן עם חוטים(?) ולהשתמש בו. 

פורסם
לפני 4 שעות, erez כתב:

אתה יכול להסביר לי בקצרה מה זה צבת לזרם ישר? בעיקרון אני צריך מדידה עד 1 אמפר אז אולי זה פתרון. איך לחפש את זה באנגלית?

ראה סירטון מצורף.

פורסם
לפני 20 שעות, Haim_gds כתב:

כנראה שלא הבנתי, אתה צריך לבצע מדידות ריגעיות (הפעלת המנוע ורישום המתח/זרם לפרק זמן קצר ברזולוציה של מילי-שניות) או מתמשכות (רישום המתח/זרם לפרק זמן ארוך ברזולוציה של שניות)?

השנט יכול להתאים אך במיידי אתה יכול לקפוץ לחנויות אלקטרוניקה בהר ציון ולקנות נגד מדויק (1% יספיק) 0.1 אום חצי וואט מהסוג הישן עם חוטים(?) ולהשתמש בו. 

מצטער פספסתי את ההודעה שלך, אני צריך לבצע מדידה במשך דקה אחת, המנוע עובד ללא עומס (כמעט) במשך חצי דקה, ואז הופך כיוון ומתחיל לדחוף נוזל (תרופה לצורך העניין). אותנו מעניין התנהגות המתח בסוללות וצריכת הזרם בהתאם למתח באותו רגע. כמה העומס על המנוע משפיע על המתח וכו וכו.  אני מניח שאתה צודק והיינו יכולים לקחת נגד מדויק רגיל. אבל כבר ביצעתי את הרכישה בצורה מרוכזת והבאתי כמה סוגים של שאנטים. לפי החישוב שלי אני מגיע עד 3 וואט. לפעמים טיפה יותר, תלוי ברכיב שמורכב בקצה המערכת - הוא זה שקובע את הלחץ בצנרת. אז לא יודע אם נגד של חצי וואט היה חי בשלום עם זה.

מרק - רכשתי עכשיו את כל הציוד - סקופ, פרובים, שאנט וכו.

כשיגיעו החלקים אני מקווה שלא אסתבך.

תודה רבה!

• רעיון טוב! 1
פורסם

נשמע כמדידות מתמשכות (רישום המתח/זרם לפרק זמן ארוך ברזולוציה של שניות), שני מודדים (מתח וזרם) יאפשרו לך לבצע את המדידות.

בתאריך 3.1.2023 בשעה 12:34, erez כתב:

צריך דיוק של 0.02 אמפר.

ממבט מהיר במפרט הסקופ ראיתי כי הדיוק שלו הוא כ 5%, הדיוק שדרשת הוא 2%...

לפני 17 שעות, erez כתב:

לפי החישוב שלי אני מגיע עד 3 וואט. לפעמים טיפה יותר, תלוי ברכיב שמורכב בקצה המערכת - הוא זה שקובע את הלחץ בצנרת. אז לא יודע אם נגד של חצי וואט היה חי בשלום עם זה.

ההספק הנופל על הנגד הוא  הזרם בריבוע כפול ההתנגדות (0.1 וואט), איך הגעת ל 3 וואט?

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

בוקר טוב!

אז..... זה היה כשלון אחד גדול.

הסקופ הראשון לא היה במלאי, הזמנתי אחד אחר של UNI-T.

אחרי הרבה נסיונות מדידה איתו הבנתי את גודל הטרגדיה. הADC שלו 8 ביט. וזאת רזולוציה נמוכה מאוד למדידה של 8 וולט.

עכשיו מחפש פתרון אחר. אולי דרך ארדווינו?

גם כשויתרתי על מדידה של 8 וולט בדיוק של 0.02 וולט, ניסיתי למדוד את הנגד שיש לי (3A-75mV) וקיבלתי תוצאות עם הרבה רעש ושום דבר שיכלתי לעבוד איתו.

ראיתי שיש לארדווינו כרטיסים עם ADC 16 ביט, שנותן רזולוציה הרבה הרבה יותר גבוהה. מנסה לחקור את הכיוון הזה. הבעיה הכי גדולה היא הייצוא לאקסל. לצערי הרב אני צריך להוציא גרפים.

בכל אופן, תודה לכם על העזרה. 

Haim_gds, עניתי לך בזמנו תשובה שאתה צודק וטעיתי בחישוב, ולגבי הדיוק עניתי שאני מקווה לטוב. ההודעה הזאת משום מה לא נשלחה (כנראה לא לחצתי על הכפתור אחרי הכתיבה) אז רק שתדע שלא התעלמתי.

פורסם (נערך)

שטויות.🙂

לא יודע כמה אתה טוב בארדווינו אך ישום מה שאתה צריך הוא דיי טריוויאלי עם ידע בסיסי.

אתה מבצע קריאה בו זמנית משני ה A2D כל זמן מסוים, מכפיל את הערכים שלהם I*V (תשתמש במשתנה של 32 ביט) ומדפיס ערך ו',' לערוץ הסיריאלי. (במחשב אתה פותח טרמינל ושומר את ההדפסות לקובץ CSV)

זה הכל.

במחשבה שנייה, חפש בפורומים של הארדווינו כי בטוח כי מישהו כבר כתב מד הספק כזה, מדובר על פחות מ 20-30 שורות קוד....

אפשר כמובן לשפר (בעייה מובנת אצל כל מהנדס....) ע"י קריאה מהירה מה A2D וביצוע מיצוע כדי להפטר מרעשים, להדפיס גם זמן בכל שורה בקובץ CSV וכדומה אבל הבנת את העיקרון.

בהצלחה ואל תתביש לשאול אם אתה צריך עזרה במשהו.

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
  • אהבתי 1
  • 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום שלום,

רק לעדכן במקרה וזה מעניין אתכם איך נפתרה הבעיה וכדי לא להשאיר שרשור פתוח:

אחרי רכישה של מספר מכשירים, כאשר אף אחד מהם לא הצליח לבצע את הדרישות, החלטתי ללכת לכיוון נשק יום הדין.

לבנות לבד מכשיר על פי דרישות.

הכנתי מסמך הגדרות ודרישות. כולל הגדרת חלקים (חלקם שונו במהלך הדרך). ושכירת תכנת מויאטנם לתכנות של ארדווינו.

החלטתי להשתמש בארדווינו מגה וחיישנים מחוברים אליו, כולל כרטיס זכרון, ספק כח נפרד לחיישנים. חיישן זרם ACS724, חיישן מתח ADS1115, מסך וכפתורי שליטה.

ואיך אפשר בלי - קופסת אוכל יוקרתית.

הנתונים מיוצאים לכרטיס זכרון, המכשיר עומד בטולרנסים שהגדרתי (לפחות נדמה לי) וכל הבדיקות נעשו בהצלחה. כולם ראו גרפים וכולם מאושרים.

כל הפרוייקט עלה סדר גודל של 1500 שקל בערך. כאשר רוב הכסף הלך לתכנת, כ400 דולר. שאר החלקים מאוד זולים.

זה הפרוייקט השני עם ארדווינו בקופסת אוכל שעשיתי. הראשון כלל 3 משקלים מדוייקים, 3 חיישני לחץ, טמפ' ולחות. כל הנתונים מיוצאים לאקסל. המערכת הזאת עובדת רצוף כבר שנתיים 24 שעות. עם UPS.

תודה לכולכם על העזרה, הכוונה ותמיכה נפשית.

מצורפות תמונות של יצירת האמנות.

1.jpg

2.jpg

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...