Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי טויוטה וורסו מודל 2015 ולשמחתי יש אפשרות לכוון מזגן באמצע (לקבל אוויר קצת קריר אך לא קר ממש)

אני מניח שהרכב מאפשר פתיחה בו זמנית של יציאת אוויר קר וחם שמתערבב ואני מקבל שילוב שאני יכול לכוון

השאלה: האם ברכבים חדשים עם בקרת אקלים האפשרות הזאת קיימת או שאני יכול לקבל רק קור או חום

בהתאם לבקרת טמפרטורה ?  

פורסם

הכותרת שלך אומרת משהו אחד ובתוכן ההודעה משהו אחר, תוכל לנסח את השאלה בצורה יותר מובנת?

בבקרת אקלים שעובדת על שני הנוסעים יש אפשרות לבחור כל אחד את הטמפרטורה שלו.

• אהבתי 1

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

פורסם

יש לי רושם שהכוונה היא עבור הפשרת אדים עבור שמשות הרכב (קדמית וצד).

בפורסטר, יש כפתור הפשרת אדים ואז נבחר אוטמטית אוורור אידאלי.

פורסם (נערך)

התאמת טמפ  ברכבים חדשים בדיוק כמו בישנים, ניתן לוויסות בהתאם לצורך.

מה שהשתנה במשך השנים זו שיטת הוויסות, פעם היה מכני והיום אלקטרוני.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

לפי כיוון הטמפרטורה המתבקשת מהנהג, מחשב המע' משלב אויר ממוזג עם אויר מחומם

ובכמות משתנה וזאת ע"י שליטה על זוית פתיחת דלת האויר החם (במכוניות שהיה/יש גם ברז חימום אז גם בשליטה עליו).

בברכה  -  רפי לין

פורסם (נערך)

1) אני רוצה להבין: נניח ברכב טמפרטורה 20 מעלות ואני מכוון ל-23.

האם אני מקבל אוויר חם, חמים, קריר ?

ואם אני אכוון ל-26 האם טמפרטורת הזרימה תשאר אותו הדבר ?

2) ברכב שלי אני לעולם לא מכבה מזגן ונוסע עם חלונות סגורים (כך אני אוהב)

האם בבקרת האקלים כל פעם שהוא יגיע לטמפרטורה מכוונת אז המזגן יתכבה ואין דרך למנוע את זה ?

3) טמפרטורת הזרימה לא יכולה להיות זהה למכוונת במעלות אחרת איך הטמפרטורה ברכב תרד או תעלה

האם זה פועל כמו במזגן מיני מרכזי כלומר חום או קור ?

עריכה אחרונה על ידי alexg73
פורסם

במע' האקלים ברכב, נניח שכויוונת טמפרטורה פנימית שתהיה 23 מעלות ברכב, כפי שכתבת.

יש ברכב חיישנים שמודדים טמפרטורה חיצונית, טמרטוה בתוך בית מע' האקלים, טמפ' בתוך תא הנוסעים (לרוב חיישן על מאורר ערבול קטן).

דלתות שונות של מעברי זרימת האויר מופעלות ע"י מנועי סרבו חשמליים קטנים וכל זה מחושב ע"י מחשב המערכת.

אם שורר כעת קיץ אז המע' תפעיל רק את המזגן ובמצב אוטומטי היא גם תשנה את מהירות המפוח הפנימי לפי הצורך (שלדעת מחשב המע').

אם שורר כעת חורף קר, אז המע' תפעיל את החימום ברכב ואם אין קור עז ביא תפעל בעירוב של מזגן עם חימום לקבלת אויר פושר ונעים בתוך הרכב.

חנהג יש אפשרות של שליטה עצמית להפעיל כרצונו ולא אוטומטית את מדחס המזגן, את כיווני יציאת האויר (למעלה, לרגליים, לגוף וכו'), את מהירות המפוח ואת כניסת האויר מבחוץ או במיחזור פנימי. 

ברוב הרכבים עם מע' אקלים יש גם לחצן הפשרת אדים מהירה שלחיצה עליו מפעילה את המזגן עם חימום ביחד ויתיאת האויר המעורבל הזה לשמשה הקדמית כשהמפוח פועל במהירותו הגבוהה ביותר, מופעלת גם הפשרה חשמלית של השמשה נאחורית ושהפשרת מראות צד (אם יש הפשרת מראות צד). בחלק מהמכוניותזה פועל כמה דקות ומפסיק מעצמו או ע"י הנהג ובחלק מהמכוניות רק הנהג מפסיק אתפעולת ההפשרת אדים המהירה.

יש הבדלים ושוני בפעולות מע' אקלים בין דגמי הרכב והיצרנים השונים, אבל זה עקרון הפעולה באופן כללי.

הערה: התחלתי לטפל במע' אקלים ברכב בשנת 1991 בפיאט טמפרה.

בברכה  -  רפי לין

פורסם
לפני 4 דקות, alexg73 כתב:

תודה על התגובה שלצערי באה יותר להציג ידע בנושא מאשר לענות לגופו של עניין

בקרת אקלים זה מזגן רגיל. רק הפיקוד שונה.

כל מה שאתה מקבל במזגן רגיל תקבל בבקרת אקלים. 

מקסימום אפשר להעביר אותה למצב ידני ואז זה מזגן רגיל 100%

פורסם (נערך)

לפני 17 דקות, alexg73 כתב:

תודה על התגובה שלצערי באה יותר להציג ידע בנושא מאשר לענות לגופו של עניין

רפי לין חבר וותיק ומקצוען אמיתי טרח לענות ובהרחבה , ראוי להודות על שקבלת המון מידע גם אם לא בול לציפיותך והכל בהתנדבות , תגובות כאלה לא מועילות בכלום. 

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אנסה לענות על שאלות כפי שנשאלו, מקווה שהתשובות ישביעו את רצונו של פות"ש.

בתאריך 15.12.2022 בשעה 11:46, alexg73 כתב:

1) אני רוצה להבין: נניח ברכב טמפרטורה 20 מעלות ואני מכוון ל-23.

תקבל אויר חמים יותר בהתחלה, וככל שהטמפרטורה תתקרב לטמפרטורת המטרה, תקבל אויר בטמפרטורה הקרובה לזו. ביום בהיר, שמשי וחם תקבל אויר קצת יותר קריר כי בקרת האקלים צריכה לפצות על חימום תא הנוסעים בקרינת השמש; בלילה קר - להפך, כי המערכת תפצה על בריחת החום החוצה.

2) ברכב שלי אני לעולם לא מכבה מזגן ונוסע עם חלונות סגורים (כך אני אוהב)

האם בבקרת האקלים כל פעם שהוא יגיע לטמפרטורה מכוונת אז המזגן יתכבה ואין דרך למנוע את זה ?

אם כפתור A/C מופעל,  המזגן לא "יכבה", מערכת בקרת האקלים מפעילה ומפסיקה את פעולת המדחס אוטומטית לפי דרישת הקירור. גם במזגן "מכני" המדחס יוצא ונכנס לפעולה בהתאם לצורך.

3) טמפרטורת הזרימה לא יכולה להיות זהה למכוונת במעלות אחרת איך הטמפרטורה ברכב תרד או תעלה

ראה תשובה לשאלה 1. מערכת בקרת האקלים מבקרת באופן רציף את הטמפרטורה,  ומוציאה כל הזמן אויר בטמפרטורה המתאימה כדי להעלות או להוריד את הטמפרטורה בתא הנוסעים, בהתאם לטמפרטורה שאתה פוקד, ולתנאי הסביבה המשתנים.

האם זה פועל כמו במזגן מיני מרכזי כלומר חום או קור ?

תשובתי מתייחסת לרכב קונבנציונלי עם מנוע שריפה פנימית, לא היברידי או חשמלי. מערכת הקירור ברכב עובדת אחרת מאשר מזגן ביתי. המזגן יודע לקרר בלבד, כאשר לצורך החימום מנצלים את החום השיורי מהמנוע. כך שלמעשה המערכת יודעת לקרר ולחמם בו זמנית. בשלב ראשון כל האויר הנכנס עובר דרך המאדה של המזגן. אם מדחס המזגן פועל, האויר מקורר ומיובש. בשלב שני, חלק מהאויר הזה מווסת ועובר דרך רדיאטור החימום. בשלב שלישי, האויר הקר והחם מעורבבים ומופצים לפתחי המיזוג. הויסות של האויר החם והקר מתבצע באופן ידני במזגן "מכני" רגיל, ובאופן אוטומטי ע"י מערכת בקרת האקלים, אם יש כזו.

חזיר דיזל

פורסם
לפני 13 דקות, קורן בן אשר כתב:

אם כפתור A/C מופעל,  המזגן לא "יכבה", מערכת בקרת האקלים מפעילה ומפסיקה את פעולת המדחס אוטומטית לפי דרישת הקירור. גם במזגן "מכני" המדחס יוצא ונכנס לפעולה בהתאם לצורך

אני רק אוסיף לזה שהיום ברוב המכוניות יש מדחס ספיקה משתנה (גם בכאלה עם במזגן רגיל וגם עם בקרת אקלים) והוא לא מפסיק את פעולתו אף פעם, כל עוד כפתור AC מופעל.

למדחס שי שסתום ויסות ספיקה, הספיקה של המדחס משתנה בהתאם לדרישות הקירור אבל כאמור הוא לא כבה אף פעם.

• אהבתי 2

פורסם

לא רציתי לסבך עם יותר מדי פרטים.

יש כנראה גם הבדלים במימוש מערכת בקרת האקלים, אילו חיישנים (חוץ מטמפרטורה פנימית) מנוטרים ע"י המערכת (למשל קרינת שמש/טמפרטורה חיצונית), סוג חוג הבקרה הממומש וכו'... בקרה זה עולם שלם. בכל אופן, יש הבדל מורגש בביצועים של מערכות של יצרני רכב שונים, חלק יותר טובות וחלק פחות.

חזיר דיזל

פורסם
בתאריך 14.12.2022 בשעה 18:59, alexg73 כתב:

יש לי טויוטה וורסו מודל 2015 ולשמחתי יש אפשרות לכוון מזגן באמצע (לקבל אוויר קצת קריר אך לא קר ממש)

אני מניח שהרכב מאפשר פתיחה בו זמנית של יציאת אוויר קר וחם שמתערבב ואני מקבל שילוב שאני יכול לכוון

בקרת אקלים עושה בדיוק את זה, מערבבת קירור וחימום, רק שלא אתה שולט בזה אלא המחשב על סמך נתוני החיישנים.

אני רוצה להבין: נניח ברכב טמפרטורה 20 מעלות ואני מכוון ל-23.

ואם אני אכוון ל-26 האם טמפרטורת הזרימה תשאר אותו הדבר ?

בתיאוריה זה תלוי בטמפרטורה בתוך הרכב. אם בפנים קר, תקבל אוויר חם, אם בפנים חם, תקבל אוויר קר.

לפחות ככה זה בתיאוריה, בפועל יכול להיות לזה חיים משל עצמו. קרו לי מקרים שהיה 15 מעלות בחוץ, כיוונתי על 23 והיה עדיין אוויר קר (מאזדה 3 2018).

בעיקרון החיישן נמצא מתחת לשמשה הקדמית.

האם זה פועל כמו במזגן מיני מרכזי כלומר חום או קור

לא, לפחות ככה זה ברוב הרכבים.

החימום משתמש בנוזל קירור חם שהוא מקבל מהמנוי, ומזרים דרך רדיאטור חימום, ככה אתה מקבל חימום בחינם.

ברכבים שאני מכיר לפחות, אין איזושהי משאבת חום נפרדת כמו במזגן ביתי. בגלל זה גם החימום לא יעבוד עד שהמנוע לא התחמם, אתה תקבל אוויר קר.

אולי ברכבים חשמליים, רכבי יוקרה או דגמים אזוטריים כאלה ואחרים המצב שונה. אני יודע שבפז׳ו 406 היה גוף חימום חשמלי בנוסף לרדיאטור חימום.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...