Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עבדתי בחברה די גדולה בשוק הישראלי, התפטרתי ממנה לפני כמה שבועות, החישוב של תלוש השכר היה מ20 לחודש עד ל19 לחודש שלאחריו.

התפטרתי ב20 לחודש, ככה שיוצא שיש לי יום אחד של עבודה בחודש. בתלוש האחרון שיש לי, לא מופיע לי זיכוי של ימי חופש אז תיארתי לעצמי שהם יבצעו את זה במועד התשלום הקרוב שאמור להיות בימים הקרובים.

לקראת זה, ביצעתי כניסה לאתר של חברת הנהלת התלושים, מל"ם שכר. וגיליתי שנעלמו כל הנתונים שהיו בעבר כולל תלושי המשכורת שהיו תחת ת.ז. שלי. האמת שלא ציפיתי שהם פשוט יעלימו את הנתונים ככה, אז די מופתע מהסיטואציה הזו. למזלי, עשיתי שמירה לכמעט כל הנתונים החשובים, אבל לא בטוח שיש לי את הנתונים לגבי היום היחיד שנותר בחודש.

מה שמעלה עבורי כמה שאלות ותהיות

האם זה משהו נורמלי שעושים?

האם אני אמור לראות את התלושים שלי גם אחרי שהתפטרתי באתר המדובר?

מה אפשר לעשות?

האם זו הלנת שכר?

מחר אני אפנה ישירות לחברה שעבדתי בה אבל לא כל כך מצפה לתגובה מהם או להתייחסות כלשהיא.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לא יודע לענות לך לגבי הלנת השכר. אבל יכול לומר לך שכאשר אישתי יצאה לגמלאות לפני 3 שנים הגישה שלה למל"מ נחסמה בו ביום, והיה סיפור לקבל תלושי שכר של החודשיים האחרונים, שלהם נזקקה (פרשה ממערכת החינוך והיה מדובר בתלושי יולי ואוגוסט שבהם כל המערכת צולעת).

אגב, זו הסיבה שבגללה אני ממליץ לשמור תלושי שכר פיזיים בקלסר, למסמכים האלה עשויה להיות חשיבות גם בעוד כמה עשורים, כאשר ץצא לגמלאטת.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ברגע שהפסקת לעבוד אין לך גישה למערכות הארגון.

לגבי שמירת תלושים, כשמגיע ה 106 אני זורק את התלושים כי הוא מהווה ריכוז שלהם.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יכול להיות שעשו טעות וחייבים לך עוד יום משכורת. פנה לחשב השכר של הארגון.

לגבי הגישה לנתונים אונליין, זה שירות של החברה שלך שניתן לעובדי החברה. מלמ היא רק ספק. אתה יכול לדרוש כל נתון שאתה רוצה מחשבות השכר של החברה שלך או המנהל הקודם שלך (איך שנהוג בחברה) והם צריכים לספק לך אותם.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני לפני שאני עוזב עבודה, נכנס ומוריד את כל התלושים כקבצים.
בכל מקרה בכמה חברות גדולות שעבדתי בהם הכל היה זמין לי עד יום עבודה האחרון (נתתי חודש התראה).

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

למיטב ידעתי, המעסיק חייב לשלם את השכר עד 40 יום מביצוע העבודה (זו הסיבה שמותר לשלם עד ה-10 לחודש, כי זה אומר שעבור היום הראשון של החודש הקודם עברו 40 יום).

בדר״כ מכניסים את פדיון ימי החופש לתלוש השוטף האחרון, אבל אולי הם בחרו לשלם בנפרד. להבנתי יש להם 40 יום מההתפטרות לעשות זאת.

למה להניח שלא יתייחסו? תביעה של הלנת שכר עולה למעסיק ביוקר.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם

צריך לשלם עד הראשון לחודש העוקב אבל עד 10 ימים זה לא נחשב הלנת שכר.

אם החוק היה מתייחס ליום בחודש שבו נעשתה העבודה אז היו הרבה מעסיקים שמשלמים בעשירי חצי משכורת ובשלושים עוד חצי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

אם החוק היה מתייחס ליום בחודש שבו נעשתה העבודה אז היו הרבה מעסיקים שמשלמים בעשירי חצי משכורת ובשלושים עוד חצי.

מה התועלת מכך? בהנחה ואין בעיות תזרים ברמת החצי משכורת.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

מניסיון אישי ומר, כל הנושא של הלנת שכר בארץ לא עובד כלל לטובת העובד.

ב-99 אחוז מהמקרים, אפילו הלנה קיצונית של אי מתן שכר במשך חודשים, לא תגיע למשפט, אלא לגישור שבו יתנו לעובד מה שמגיע ותו לא. כך שמבחינת המעסיק הוא רק הרוויח(ריביות, השקעות וכו').

באחוז שכן קונסים את המעסיק זה כנראה לא מזיז לו, כי הקנס מצחיק.

אז על יום עבודה אחד שלא שולם(בזמן או בכלל) לדבר על הלנת שכר, זה כמו להתלונן על תקיפה אלימה שבעצם מישהו עבר לידך ולא אהבת את משב הרוח שנגרם מהתנועה שלו.

תדרוש תשלום על היום הזה בלי קשר.

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

צריך לשלם עד הראשון לחודש העוקב אבל עד 10 ימים זה לא נחשב הלנת שכר.

צודק, בלבלתי עם העברת כספי פנסיה (זה מה שקורה כשמנסים לענות תוך כדי עבודה)

פורסם
לפני 7 שעות, sperial כתב:

לא יודע לענות לך לגבי הלנת השכר. אבל יכול לומר לך שכאשר אישתי יצאה לגמלאות לפני 3 שנים הגישה שלה למל"מ נחסמה בו ביום, והיה סיפור לקבל תלושי שכר של החודשיים האחרונים, שלהם נזקקה (פרשה ממערכת החינוך והיה מדובר בתלושי יולי ואוגוסט שבהם כל המערכת צולעת).

הייתי חכם ושמרתי את כל התלושים שיכולתי להוריד.

לפני 5 שעות, falou כתב:

אתה יכול לדרוש כל נתון שאתה רוצה מחשבות השכר של החברה שלך או המנהל הקודם שלך (איך שנהוג בחברה) והם צריכים לספק לך אותם.

נשלח הודעה מחר למנהל ונבקש את התלוש.

נלחצתי מהעניין עם מלמ שכר, תודה שהרגעתם אותי..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני כשעה, Potato כתב:

מה התועלת מכך? בהנחה ואין בעיות תזרים ברמת החצי משכורת.

קח ארגון קטן של כ 20 עובדים. עלות אשראי של 100,000 שקל ל 50% מהזמן זה לא מעט כסף. יש לא מעט מעסיקים שיש להם ועדיין ינסו לחסוך כמה שקלים על העובד.

• אהבתי 1

פורסם

שאלה בנוגע להלנת שכר,

אי שם ב2012 עבדתי במקום עבודה ששילם לי במסגרת משרה מלאה משכורת שעתית.

לא ברור למה פשוט לא שילמו גלובאלי אבל שיהיה.

בכל אופן עבדתי שם לא מעט שעות נוספות, היה חודש אחד שבו לקחתי יום חופש או יום מחלה, ואז השעות נוספות שעבדתי חושבו כשעות רגילות.

להבנתי הדבר הזה חוקי ולא ברור לי למה.

אם יום מחלה \ יום חופש מכסה את ה9 שעות, למה השעות נוספות נחשבות ככאלו שמכסות את היום החסר שהוא לא באמת חסר כי יש משהו שכיסה אותו.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

בלי קשר ליום חופש או יום מחלה, אם עבדת ביום אחד שעה נוספת ולמחרת החסרת שעה אסור לקזז. אתה אמור לקבל שעה אחת נוספת וניכוי של שעה רגילה.

קח בחשבון שעל שעה נוספת הקבלים יותר אבל אין עליה הפרשות סוציאליות.

פורסם

טוב זה מה שקורה שאתה צעיר ומפחד להיות מפוטר מהמקום עבודה המסודר הראשון שלך, שואל, מקבל תשובה, רותח בפנים ומוותר.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• תוכן חדש...