Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטול start and stop לצמיתות

GodEkeL

פוסטים מומלצים

שלום לכולם, קיבלתי רכב חדש מעבודה - יונדאי באיון Bayon - וכל כניסה לאוטו צריך ללוחץ על כפתור off start and stop - אני רוצה שהכפתור יפעל כל הזמן ורוצה לבטל את הstart and stop איך עושים את זה ?? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה משתנה מרכב לרכב.

יש כאלו שאפשר לקודד, יש שאפשר לשים תוסף אלקטרוני לאחד החיבורים ויש שצריך לנתק משהו.

בכל מקרה שים לב שזה יכול לפגוע באחריות ולא בטוח שכדאי על רכב מהעבודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חודש מאוחר יותר...
בתאריך 26.11.2022 בשעה 23:24, Michael01 כתב:

זה משתנה מרכב לרכב.

יש כאלו שאפשר לקודד, יש שאפשר לשים תוסף אלקטרוני לאחד החיבורים ויש שצריך לנתק משהו.

בכל מקרה שים לב שזה יכול לפגוע באחריות ולא בטוח שכדאי על רכב מהעבודה.

באסה, אין איזה קומבינה לעשות שלא יפגע באחריות ולא ידעו שעשיתי את זה ? 
נגיד בסקודה במחשב של הרכב היה אפשרות לבטל את זה לגמריי .. אין את זה ביונדאי ? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קשה לי להמליץ לך על ניתוק קבוע או איך לבצע את זה (ברר אולי מישהו עם תוכנה מתאימה יוכל לבצע...?).

אבל לדעתי (לפחות ברכב שלי) מצבר קצת חלש עושה את העבודה יופי :Devil:

נא לא לראות בזה רק המלצה כלשהי.

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש מוצרי deactivation module

שמוסיפים אופציית זכרון לכפתור. לצערי לא יכול להמליץ לך על אחד.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 שעות, GodEkeL כתב:

באסה, אין איזה קומבינה לעשות שלא יפגע באחריות ולא ידעו שעשיתי את זה ? 
נגיד בסקודה במחשב של הרכב היה אפשרות לבטל את זה לגמריי .. אין את זה ביונדאי ? 

למה קומבינה, יש 3 דרכים לבטל את זה, אבל זה תלוי דגם/יצרן, לכן לא בטוח שהכל אפשרי, ואין לי ניסיון עם באיון

1. דרך קידוד, ביונדאי ספציפית צריך לבדוק עם סורק מקצועי עם יש אופציה לכבות/או "לזכור" מצב אחרון דרך VARIANT CODING
2. עם ציוד ציפטונינג, מבטלים במפות, לא בכל סוגי מחשב ניהול מנוע זה אפשרי, ובטח לא עולה 2000 ש"ח
3. אם תוכנתית לא הולך, (מנגד זה רכב באחריות ואני לא בטוח שתרצה לעשות), אז רק אמולטור בסגנון כזה נשאר כפתרון, ומראש תוותרו על זבל סיני, איכות ירודה, שאחרי זמן קצר יכול לחרפן מכוניות חדשות.
https://www.carelectronic-webshop.de/en/car-memory-modules/deactivation-engine-stop-start-system/hyundai-engine-stop-start-system-deactivation-memory-module_13_16

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

....ויש עוד דרך פשוטה יותר בהרבה.

מוציאים את הכפתור, בודקים עם רב מודד באיזה מצב הכפור לחוץ, ועושים גשר פשוט\הלחמה, [או בסגנון], על 2 החוטים, או המגעים שאחראים לביטול.

בסופו של תהליך יופיע המנורה בלוח מחוונים, האחראית על התראת מע" START-STOP כבויה.

עשיתי את זה במיצובישי ספייס סטאר 2019 לשעבר של אשתי, וזה עבד יופי.

כשהרכב נמכר, שאלתי את הקונה אם הוא מעוניין שאחזיר את זה למצב הקודם, והוא התנגד בתוקף.

להלן התהליך:

carsforum.co.il/topic/663970-מיני-פרוייקט-מצולם-ביטול-מע-start-stop-ספייס-סטאר-אטראז/

• אהבתי 1
  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפתרון של הקצר לא יעבוד ברוב הרכבים ונדרשת מערכת שמדמה לחיצה ולא מצב קבוע

מי שקצת מבין באלקטרוניקה יכול לייצר מעגל חשמלי עם חד יציב (כמו 555)  שנותן פולס של חצי שניה דרך ממסר, 30 שניות לאחר מתח הסוויטש (טריגר דרך קבל ונגד)
החלקים יעלו ביום רע 10 שקלים.
כמו כן פיתרון שכזה יחזיר את המערכת לפעולה בלחיצת כפתור

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 26.11.2022 בשעה 21:32, GodEkeL כתב:

שלום לכולם, קיבלתי רכב חדש מעבודה - יונדאי באיון Bayon - וכל כניסה לאוטו צריך ללוחץ על כפתור off start and stop - אני רוצה שהכפתור יפעל כל הזמן ורוצה לבטל את הstart and stop איך עושים את זה ?? 

תגיד תודה שבכלל יש כפתור -- עוד רבע שניה בכל התנעה לכבות את זה זה לא סיפור.

הייתי מאושר לו היה לי כפתור... אצלי זה קבור בתפריטים של מסך מגע, ובכוונה אין דרך לכבות קבוע, כי בהומולוגציה אירופית הרכב חייב להיבדק בברירת המחדל מבחינת צריכת דלק. לו היה ניתן לכבות קבוע, היו צריכים לחשב את צריכת דלק כאילו האופציה לא מופעלת.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פתרון מוזר שקרה לי היה דרך המצלמת דאש בורד, בגלל שהמצלמה מצלמת בזמן שהרכב כבוי, המצבר יורד עד לטווח שבזמן ההתנעה (וגם אחרי) הStop & Go לא נכנס לפעולה, אחרי מספיק זמן הוא חוזר לעבוד, במקרה הזה... יחי הכפתור.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בסיאט ארונה הפתרון הוא להשאיר את המזגן מופעל - לא 100%, אבל כמעט בכל עצירה מקבלים עת העיגול עם ה-A.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Guyziv כתב:

זה באמת חוסך משהו בדלק הדבר הזה?

אני חושב שיותר מאשר חיסכון בדלק מדובר בחיסכון בזיהום אוויר.

הפחתת זיהום אויר איפה שזה באמת קריטי, כלומר: במרכזי הערים.

כי שם האוטו יותר עומד מאשר נוסע, לכן מנוע כבוי יזהם פחות ממנוע עובד. 

זה התיאוריה לפחות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...