Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם חייב מעבדה במעבר לאספנות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מעוניין לקנות רכב שעמד הרבה שנים, ולפני שהקפיאו לו את הרישיון היה צורך במעבדה.

אם אני מעביר אותו לסטטוס אספנות, האם החובה במעבדה מתבטלת?

תודה לעוזרים.

פורסם

לעיתים הדרישה נשארת ברשיון וצריך להסיר אותה באמצעות פקיד ברשות הרישוי (או בטופס מקוון)

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

תודה!

שמעתי על הרבה מקרים שפקידים פחות מבינים בתחום האספנות-מעבדה-הקפאות וממציאים הגבלות מיותרות.

יש איזו תקנה שאומרת את זה בצורה מפורשת כך שאוכל לבסס את הטענה שלי במידה וזה קורה? 

פורסם
לפני כשעה, tinoki כתב:

לעיתים הדרישה נשארת ברשיון וצריך להסיר אותה באמצעות פקיד ברשות הרישוי (או בטופס מקוון)

נכון, לא מכיר טופס מקוון בנושא, אך למיטב ידיעתי כדי לרשום/להפוך רכב לסטטוס אספנות חובה על בעל הרכב להגיע פיזית למשרד הרישוי, אז כבר באותו מעמד תדרוש/תבקש מהפקידה שתסיר את הדרישה למעבדה מהרישיון החדש .

אין כמו קמארו עצבנית

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מה הייתם עושים במקרה הבא (המקרה שלי למשל).

יש לי מיאטה 95 שהרישיונות שלה קפואים מאוקטובר 2021. בגדול הייתי רוצה להמשיך כך עד 2025 ואז לרשום אותה כאספנות. 

מכיוון שיש בי חשש שאצטרך מעבדה (לכו תדעו, אולי ישתנו דברים עוד שנתיים) חשבתי להפשיר את הרישיונות, לנסות לעבור טסט, לנהוג בה קצת ואז להקפיא שוב. הבעיה היא שאני קצת קצר בכסף ואין לי כרגע מוטיבציה להכנס לכל העניין של טסטים, ביטוח, מוסך וכל מה שנלווה לזה.

מכיוון שזו לא מכונית הדיילי שלי יותר ויש לי רכב מהעבודה ורכב נוסף של אשתי, אין לי כל-כך הרבה זמן להתעסק עם המיאטה ולנהוג בה (היא גם צריכה לעבור שיפוץ בפחחות וצבע)

האם הייתם מהמרים ומושכים את הרישיונות הקפואים עד ל-2025? 

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אני הייתי מהמר ומושך, ואם תוך כדי שומע על שינוי בתקנות מפשיר, מעביר טסט ומקפיא שוב.

• רעיון טוב! 1

פורסם

מצד שני לא כל כך טוב לרכב לעמוד הרבה שנים. עדיף שתיסע קצת. 

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

הייתי מפשיר עד לסוף 23 ומחלץ קצת עצמות. בתחילת 24 מקפיא שוב לשנה, וב25 משחרר לאספנות, בלי מעבדה ובלי נעליים.

בהצלחה

• רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני מניע אותה ופעם בחודש עושה לה סיבוב קצרצר מסביב לשכונה (שכונה כפרית, אין כאן יותר מידי תנועה וזה גם כמה מאות מטרים ולא רציני).

נורא בהתלבטות.

בכל מקרה, קבעתי לי תור למשרד הרישוי ביום שני הבא עד אז אצטרך לקבל החלטה.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...