Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקלה בTPMS? (גולף 2015 MK7)

מעבר לפיתרון נפתר ע"י YoJ,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ראשית, אני יודע שאין שם באמת חיישני TPMS ושהמערכת מתבססת על הנתונים מהABS ועל סמך זה זורק את ההתראות. עוד יותר טוב, פחות חיישנים, פחות מקור לתקלות, (או ככה לפחות חשבתי...) עם זאת, נתקלתי בתקלה משונה ביותר.

לפני מספר ימים קבלתי התראה על חוסר אוויר בגלגל שמאלי-אחורי, באמת היה חסר אוויר בצורה דרסטית, מלאתי אוויר ונראה על פניו שהכל טוב (לא מסתמן כפנצ'ר נכון לעכשיו). אני בא לעשות SET למערכת TPMS בשביל לאפס ולהעיף את ההתראה ומגלה את זה:
image.thumb.jpeg.501d18146477c0eba1d07665ed966dfd.jpeg

Thing is, שזה פשוט תקוע ככה על "...Starting" בלופ אין סופי. נסיעה, עמידה במקום, כלום. פשוט מסתובב לנצח ואין שום זכר לכפתור הSET. ניסיתי לחפש אותו גם בCAR>TYRES (איפה שהוא הסתתר בMIB הישנה יותר), אבל גם שם אין שום דבר כזה:

image.thumb.jpeg.f02f69a81dad740b18f1f8f4e3806cca.jpeg

עכשיו, אני יודע שיש אופציה לSET במסך הראשון, זה כפתור מלבני שמופיע מעל האייקונים שלמטה בצד שמאל. ואני יודע את זה כי כבר לחצתי עליו מספר פעמים והכל היה נפלא והתראה נעלמה מהלוח מחוונים, עכשיו היא מסרבת להעלם, גם אחרי שהאוויר בצמיגים הושווה.
הרצתי OBD11 ולא יצא יותר מידי מלבד השגיאה הנ"ל. אבל נראה שזו פשוט השגיאה של החוסר אוויר המערכת זורקת (כמובן שניסיתי למחוק אותה אבל היא כל פעם חוזרת..)

image.thumb.jpeg.88615aefc4ed959215db83ba319fcaf9.jpeg

אז מה קורה פה? מצד אחד המערכת כן עובדת, כי היא כן זיהתה את החוסר אוויר בגלגל אבל מצד שני נראה שהיא תקועה על איתחול כלשהו שכן כפתור הSET לא בנמצא ועם כל התנעה עדיין זורקת במחוונים את ההתראה על חוסר אוויר בצמיג.

לפני שאני פונה למוסך בשביל השטות הזו, יש למישהו מושג מה הולך פה ואיך לפתור את זה?

• פיתרון
פורסם

מעדכן לטובת מי שאולי יתקל בזה בעתיד (למרות שקשה לי להאמין כי מדובר ב "MIB 2.5 9.2 שלא קיימת בארץ) אבל למקרה שאולי...
אז הסבר מה קורה במערכת מולטימדיה אין לי וזה עדיין תקוע בסוג של אתחול וללא כפתור הset. מה שבסוף עשיתי היה פשוט לעקוף את המערכת ולעשות tpms reset דרך הobd11. הגלגלים קיבלו reset מוצלח והכל נראה תקין נכון לעכשיו.
image.thumb.jpeg.949a727b3f7ae8db6ea0b4b80743f3cf.jpeg

• תוכן חדש...