Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1368 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברי'ה

לא מצליח להחליט , אשמח לעצתכם .

הזמנו איוניק 5 עלית ותאריך האספקה היה ראשית אוגוסט.   כולכם יודעים מה המצב היום ... ובשיחה עם נציג החברה מסר שרשמית התאריך זז כעת לספטמבר אוקטובר .

לדאבוננו הרכב שלנו ( פורד קונקט נהדר בן 17 שנה )  החליט לשבוק חיים בדיוק עכשיו ..בעצם  לפני שבועיים. 

יש לנו רכב נוסף  C4 גראנד פיקאסו אבל חייבים שני רכבים. 

תיקון הרכב לא ריאלי - החלפת מנוע מינימום 13K ככה שצריך רכב אחר . 

הבעיה הגדולה היא שאין לי מושג אם זה לשבועיים ,  לשלשה חדשים או אף לחצי שנה ( לך תדע גם זה יכול להיות,  למרות שהסיכוי קטן ) 

מה לעשות ? 

לשכור יוצא ממש יקר ליסינג לא הגיוני לכמה חודשים , לקנות יד2 ולמכור מרתיע אותי - 

- ראשית עד עכשיו קנינו רק חדשים מהיבואן 

- לקנות טרנטה ואח"כ לזרוק לא מתאים לנו 

- להשקיע 100K  ולקנות רכב  שעדיין נמצא באחריות יבואן - ( לכאלה עם 5 שנות אחריות או מציאה אפילו עם ק"מ יחסית גבוה ) נראה שבגדול נפסיד לפחות 10K על כל     התהליך.

- להשקיע כמה שבועות בחיפוש ביד 2 בתקווה להינצל מכל עגמת הנפש והנפילות שאפשל ליפול בקנייה כזו נראה מייגע וקצת מייאש. 

וגם הזמן דוחק .

- לקנות ממגרשי יד2 של היבואנים או חברות הליסינג נראה לנו שהם מתוחכמים מדי בשבילנו וגם יהיה קשה להיפטר ממנו   

זקוקים בגדול לרכב ישיבה גבוהה  ( ניסיתי רכבים קטנים גורם לכאבים בגב וברגליים ) שיהיה נוח לנסיעות ארוכות ורכב אמין שאוכל למכור ברגע שהאיוניק תגיע

אז מה אתם אומרים ?

תודה  

עריכה אחרונה על ידי golansa
פורסם (נערך)
לפני שעה, dani666 כתב:

למה?

אם זה היה לשבוע שבועיים לא נורא אבל לכמה חודשים ?

רכב לנסיעות יומיומיות צריך להיות נוח , בטיחותי , נאה , ובעיקר לא כזה שיש חשש שיטריח אותי למוסכים  

עריכה אחרונה על ידי golansa
פורסם

אתה בערך מעלה את כל האופציות ושולל אותם...
כמה קלומטרג' אתה עושה בחודש?
בגדול אני כן הייתי מנסה לשכור רכב אנחנו בספטמבר - אוקטובר מלא בחגים כך שתוכל להשכיר לתקופות של שבוע ולהחזיר שלא צריך
איך שאני רואה את זה בטווח של ה3 חודשיים הקרובים זאת תהיה האופציה הנוחה וכנראה הזולה יותר (מבחינת בטיחות כנראה הבטוחה ביותר).

פורסם

בינואר האחרון מכרתי מאזדה 3 2005 עם 230000 ק"מ .

אחד המתענינים היה מישהו עם סיפור דומה לשלך .

הזמין רכב חשמלי , הגיע אלי עם קיה ספורטאג' שלדבריו כבר נמכרה ומחר עוברת לקונה ונשאר ללא רכב בגלל דחיות באספקה.

בסוף הוא לא קנה ממני כי הוא בחר לריב איתי על 500 שקל וכבר לא הסכמתי להוריד עוד אבל הבנתי שיש שוק כזה עכשו בגלל משבר האספקה. 

תמיד ימצא קונה למאזדה 3 במצב סביר .

כמובן חייבת להיות נכונות נפשית לתיקונים בכמה אלפים אפילו בתקופה הקצרה

פורסם
לפני שעתיים, zvigolden כתב:

בינואר האחרון מכרתי מאזדה 3 2005 עם 230000 ק"מ .

אחד המתענינים היה מישהו עם סיפור דומה לשלך .

הזמין רכב חשמלי , הגיע אלי עם קיה ספורטאג' שלדבריו כבר נמכרה ומחר עוברת לקונה ונשאר ללא רכב בגלל דחיות באספקה.

בסוף הוא לא קנה ממני כי הוא בחר לריב איתי על 500 שקל וכבר לא הסכמתי להוריד עוד אבל הבנתי שיש שוק כזה עכשו בגלל משבר האספקה. 

תמיד ימצא קונה למאזדה 3 במצב סביר .

כמובן חייבת להיות נכונות נפשית לתיקונים בכמה אלפים אפילו בתקופה הקצרה

מאזדה 3 הישיבה לא נמוכה ? 

ולגבי ההצעות שאני שולל אם אני צודק בחששות אז די מבעס. 

עם זאת כנראה שאין ברירה אז-

1. מה הדרך הכי בטוחה לרכוש ומהר רכב יד2?

2,האם יש דרך / אולי דגם מבוקש במיוחד  לקנות רכב באחריות יבואן ולמכור אחרי כמה חודשים בלי להפסיד כעשרת אלפים לפחות ( שוב , לא רכב קטן,  ודרושה ישיבה גבוהה ) 

2. איזה רכב הייתם ממליצים ?- ישיבה גבוהה נוח אמין ושקל למכור אותו . תקציב הייתי מעדיף 50k אבל אם אין ברירה מוכן לעלות ל 100k

פורסם

ראשית ברכות על ה-5.

אין לך מספיק מודיעין לקבלת החלטה. כתבת ספטמבר-אוקטובר, ואם זה אכן חודש וחצי, הראלי זה ללמוד להסתדר עם רכב אחד ולהוסיף לזה מוניות. גם אם תוציא 150 ש"ח ליום עבודה על מוניות, זה יעלה פחות ויהיה נוח יותר מכל הבוג'רס של קניה, ביטוח, סיכונים, טיפולים, מכירה... וכפי שכתבו, בחגים תחסוך. תתקשר עם נהג קבוע ותגיעו לסיכום.

מתרגלים למציאויות. אם תחשוב כמה באמת בבית אתם זקוקים ל-2 מכוניות כנראה תגלה שרק לחלק מהשימושים. וגם אם תיסע קצת ברכב לא אופטימלי מבחינתך, נו, לא נזיל דמעה. עם ה-5 כבר תתפנק כהלכה.

אם זה יותר מחודש נסה לקבל הצעה ראלית לליסינג תפעולי של 3 חודשים. פעם אפשר היה לשכור רכב בפחות מ-100 ש"ח ליום ע"ב חודשי, אבל המינימום היום לרכב לא זעיר הוא 1500$/חודש.

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
בתאריך 16.9.2022 בשעה 09:35, Uri-G כתב:

הדרישה לרכב גבוה לא ברורה, לחודש וחצי גם פיקנטו תספיק.

שלום 

נדרשת ישיבה גבוהה,  לאיו דווקא רכב גבוהה . אחרת פשוט נגרמים כאבים ברגליים.

פורסם (נערך)

הייתי בסיפור דומה, אניאק שהוזמן בדצמבר (עדיין לא הגיעה) , הרכב שלי כבר נמכר וקניתי רכב זמני (גולף שנת 96 ידנית ב 11K), שתכננתי להשתמש בו כארבעה חודשים, הגולף התבררה כמכונית איכותית, הכל היה עובד ותקין, מזגן מקפיא, חימום ושום קרקוש או רעשי רוח, כשהבנתי שאין מצב שהסקודה תגיע בקרוב רכשתי איוניק 5 יד שניה ואת הגולף מכרתי, הגולף נמכרה במהירות במחיר הרכישה.

על הגולף נסעתי סה"כ חודשיים אבל במהלכן נסעתי 8000 ק"מ כאשר כל יום הרכב עלה את העליות של ים המלח עם מזגן.

חפש רכב זול במצב טוב ועם שוק טוב כך שלא יהיה ממש קשה למכור אותו אחר כך.

עריכה אחרונה על ידי guccii800
פורסם
בתאריך 15.9.2022 בשעה 21:09, golansa כתב:

2. איזה רכב הייתם ממליצים ?- ישיבה גבוהה נוח אמין ושקל למכור אותו . תקציב הייתי מעדיף 50k אבל אם אין ברירה מוכן לעלות ל 100k

סיאט ארונה אם אתה לא מפחד מ-DSG.

ישיבה יותר גבוהה מרכב רגיל, סוחבת טוב, שוק טוב (מכרתי את שלי אחרי כשבוע מעל המחירון המשוקלל), נוחה יחסית.

גם ספורטאז' או טוסון אמורות להיות אמינות, גבוהות יותר מרכב משפחתי רגיל וסחירות.

אם אתה מוותר על הגובה אתה יכול לחפש דברים כמו נירו, קורולה היברידית או איוניק.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תמצא ביד2 סתם משהו שנראה שמור מטופל טוב, שיש לו קבלות או משהו אחר שעושה רושם טוב, מדגם פשוט עם גיר נורמלי לא איזה רובוטי או רציף, משהו בלי טורבו ובלי חגורת טיימינג מתפוררת, אפילו אם זה אוטו בן 22, תאמין לי שזה יסע בלי בעיות מיוחדות. אתה סתם מנפח את הבעיה. זה יעלה לך מקסימום 25 אלף למשהו לא מאוד ישן, אתה תמכור בערך באותו דבר, וזהו.. בשביל כמה חודשים ואוטו שני בבית צריך להשקיע 100 אלף שירד להם מאוד הערך ותפסיד במכירה המון?

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

קונה רכב של טויוטה שנוח לך מבחינת ישיבה, כמה שיותר חדש יתר טוב, נוסע בו עד שהרכב החדש  יגיע ואז מוכר אותו בסבלנות - יש סיכוי שלא תפסיד שקל

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• תוכן חדש...