Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יכול להעיד על עצמי שהייתה לי 308 סטיישן משנת 2015 עם מנוע 1.2 טורבו, תמיד היא טוםלה בזמן ובשמן בתקן הנכון(2297) ורק במוסכים מומלצים, יום אחד שמתי לב שהיא התחילה לאכול המון שמן, משהו באיזור ה700מ״ל לאלף ק״מ..שרדתי עם זה כמה חודשים עד שפשוט נמאס לי כמעט כל בוקר למדוד כמה שמן יש דרך המדיד וכל רגע לדאוג שיהיה לי שמן זמין(גלון ב250 ש״ח) ולהוסיף, מכרתי את הרכב במחיר זנות שנתיים אחרי שקניתי אותו אבל רק רציתי להיפטר מהנבלה כי פשוט נמאס לי.

האוטו עצמו היה טוב, גדול,מרווח וחסכוני והתאים בדיוק לדרישות שלי, אבל פשוט נמאס לי עניין השמן והידיעה שאין באמת פתרון לבעיה הזו גם אם אחליף מנוע(תחסכו בבקשה את עניין הרצועה דור 2/3 כי החלפתי את הרצועה המקורית ברציעה דור 2 כשהרכב לא צרך שמן בכלל כתחזוקה מונעת - יש דוגמאות ל3008 עם רצועה דור 3 שגם היא מתפוררת).

אם אתה יכול למכור את הרכב במחיר זנות ולקנות משהו אמין יותר אז הייתי עושה את זה בלי לחשוב פעמיים.

Peugeot 5008 1.6T Active 2020

פורסם

בסוף זו עלות מול תועלת, כי אני לא רואה כאן עניין סנטימנטלי כמו רכב אספנות או משהו בסגנון. 

כנראה שאין מנוס מהחלפת מנוע או לפחות שיפוץ חלקי של המנוע כך שאת החשבון תצטרך לעשות בעצמך עם עצמך. 

קח דף נייר ותרשום את האופציות והמספרים, וכן ההפרש מהמכירה וקניה של רכב אחר. 

לפעמים דווקא ניתוח קר כזה יעזור לך להגיע להחלטה אם לשפץ או למכור. 

פורסם
לפני 41 דקות, Jeka88 כתב:

אני יכול להעיד על עצמי שהייתה לי 308 סטיישן משנת 2015 עם מנוע 1.2 טורבו, תמיד היא טוםלה בזמן ובשמן בתקן הנכון(2297) ורק במוסכים מומלצים, יום אחד שמתי לב שהיא התחילה לאכול המון שמן, משהו באיזור ה700מ״ל לאלף ק״מ..שרדתי עם זה כמה חודשים עד שפשוט נמאס לי כמעט כל בוקר למדוד כמה שמן יש דרך המדיד וכל רגע לדאוג שיהיה לי שמן זמין(גלון ב250 ש״ח) ולהוסיף, מכרתי את הרכב במחיר זנות שנתיים אחרי שקניתי אותו אבל רק רציתי להיפטר מהנבלה כי פשוט נמאס לי.

האוטו עצמו היה טוב, גדול,מרווח וחסכוני והתאים בדיוק לדרישות שלי, אבל פשוט נמאס לי עניין השמן והידיעה שאין באמת פתרון לבעיה הזו גם אם אחליף מנוע(תחסכו בבקשה את עניין הרצועה דור 2/3 כי החלפתי את הרצועה המקורית ברציעה דור 2 כשהרכב לא צרך שמן בכלל כתחזוקה מונעת - יש דוגמאות ל3008 עם רצועה דור 3 שגם היא מתפוררת).

אם אתה יכול למכור את הרכב במחיר זנות ולקנות משהו אמין יותר אז הייתי עושה את זה בלי לחשוב פעמיים.

מעניין אותי,

מתי החלפת רצועה וכמה ק"מ היה לרכב?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הרכב החזיק 10 שנים, כאשר הוא לא מטופל בצורה המיטבית (לדעתי), אפשר להסתכל על זה דווקא כמשהו שמצביע על אמינות.

לגבי הרכב, המחירון הוא 26, אז לא הייתי זורק אותו למים ומחכה שיטבע לבד.

מנסה לתחזק אותו ככל יכולתי בעלות סבירה ושלא יכול להחזיק עוד אחליט בין למכור לסוחר/גריטה/שיפוץ מנוע. 

אולי תנסה לבדוק כמה סוחר רכב יביא לך עליו היום ואם זה יותר משתלם כלכלית מהשורה הקודמת.

עדיין מחכה למדגם מספיק גדול של המנוע הזה שמחליפים לו שמן כל 10K ורצועה כל 60K. (שכנראה לא יקרה)

פורסם

מדגם כזה מאוד בעייתי שכן אין הוראה יצרן להחלפה שמן/רצועה בתדירות כזאת.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 42 דקות, yulianx כתב:

מעניין אותי,

מתי החלפת רצועה וכמה ק"מ היה לרכב?

החלפתי רצועה בצורה יזומה ולא כי הייתה איזשהי תקלה ב80 אלף ק״מ בגבע כאשר הם עצמם אמרו לי שהרצועה התחילה להתפורר לאט לאט אחרי שהחליפו לי אותה, הם ניקו שם הכול ושמו את הרצועה מהדור השני, לקראת 105 אלף ק״מ הרכב התחיל לצרוך שמן בצורה מטורפת.

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, Jeka88 כתב:

החלפתי רצועה בצורה יזומה ולא כי הייתה איזשהי תקלה ב80 אלף ק״מ בגבע כאשר הם עצמם אמרו לי שהרצועה התחילה להתפורר לאט לאט אחרי שהחליפו לי אותה, הם ניקו שם הכול ושמו את הרצועה מהדור השני, לקראת 105 אלף ק״מ הרכב התחיל לצרוך שמן בצורה מטורפת.

על פניו אם הרצועה הוחלפה ב80K  והמנוע התחיל לאכול שמן ב105K לא בטוח שהרצועה היא הגורם

אולי בנוסף לבעית הרצועה יש בעיה בסיסית של עמידות לקויה של  החומרים מהם בנויים המנועים האלה (רינגים, קירות צילינדרים) שמתבלים בצורה מואצת

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
פורסם (נערך)

עד כמה שאני זוכר, יש לזה סיבה.

החלקיקים נכנסים בכל מיני חריצים, תהליך ההתחממות והתקררות, גורם להם להעמיק.

ואז שמחליפים רצועה, שמן ומנקים את המערכת - זה גורם לנזק משני למנוע ולחיבורים השונים(מסויימים)

ועוד פרט קטן, שהרצועה מתפוררת לפעמים היא גם נמתחת וזה מעוות קצת את תזמון הרכיבים השונים (לא בטוח בזה)

זה הסיבה שיש הממליצים להחליף שמן ורצועה בתדירות יותר צפופה ( 10K ו 60K בהתאמה, אני הייתי מוריד את זה עוד אם הנסועה היא עירונית והמנוע עם טורבו)

^ כל זה ממחקר אישי שעשיתי בגלל שאני שוקל לקנות 1.2 טורבו.

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, nit_zan כתב:

על פניו אם הרצועה הוחלפה ב80K  והמנוע התחיל לאכול שמן ב105K לא בטוח שהרצועה היא הגורם

אולי בנוסף לבעית הרצועה יש בעיה בסיסית של עמידות לקויה של  החומרים מהם בנויים המנועים האלה (רינגים, קירות צילינדרים) שמתבלים בצורה מואצת

המנוע התחיל לאכול שמן באיזור ה95 אלף ק״מ, רק שבהתחלה זה היה בקטנה ולאט לאט זה התגבר משמעותית.

לפני 42 דקות, Lior_Django כתב:

עד כמה שאני זוכר, יש לזה סיבה.

החלקיקים נכנסים בכל מיני חריצים, תהליך ההתחממות והתקררות, גורם להם להעמיק.

ואז שמחליפים רצועה, שמן ומנקים את המערכת - זה גורם לנזק משני למנוע ולחיבורים השונים(מסויימים)

ועוד פרט קטן, שהרצועה מתפוררת לפעמים היא גם נמתחת וזה מעוות קצת את תזמון הרכיבים השונים (לא בטוח בזה)

זה הסיבה שיש הממליצים להחליף שמן ורצועה בתדירות יותר צפופה ( 10K ו 60K בהתאמה, אני הייתי מוריד את זה עוד אם הנסועה היא עירונית והמנוע עם טורבו)

^ כל זה ממחקר אישי שעשיתי בגלל שאני שוקל לקנות 1.2 טורבו.

עזוב, רד מזה....האוטו עצמו טוב כשהוא תקין, אבל אני טיפלתי בו בצורה הטובה ביותר ועדיין זה פשוט שבר אותי....נראה לך הגיוני להחליף רצועה כל 60 אלף ק״מ כשבתכלס אין לך שום ערובה שזה הפתרון(יש עדויות ל3008 חדשות עם רצועה דור 2 או 3 שלא הצליחו להגיע ל45 אלף ק״מ)?

כנס לקבוצת הפייסבוק של PSA ותאסוף משם עוד מידע.

לדעתי, זה להכניס ראש בריא למיטה חולה..

רק שלרגע לא תחשבו שיש לי משהו נגד הצרפתיות, יש להם אחלה רכבים(כמו ה3008 דיזל שאנחנו שוקלים לקנות לאשתי - כן כן מכיר את בעיית מיכל האוריאה), אבל ה1.2 פיורטק פשוט גמור אותי.

עריכה אחרונה על ידי Jeka88

פורסם

אין ערובה, אבל ממה שאני רואה, רובם של הבעיות של ההתפוררויות היו ברכבים שהרצועה הוחלפה מעל 4 שנים או 60 אלף.

מבאס להחליף כול 4 שנים או 60 אלף, אבל זה מה שאני מתכוון לעשות כי אני נהנה מהרכב.

אני גם חבר במגוון קבוצות פיגו סיטרואן (קקטוס,c3, פיגו 208, 3008) בנתיים לא רואה משהו חריג בעייני רצועה.

פורסם
לפני 25 דקות, yulianx כתב:

רובם של הבעיות של ההתפוררויות היו ברכבים שהרצועה הוחלפה מעל 4 שנים או 60 אלף

ולמה שהם יחליפו בתדירות כזאת כאשר זאת לא ההנחיה הרשמית של היצרן? 

גם במקרה של הבת של עובדת שלי, עם 208 שנת 2016, מטופלת רק במוסכי היבואן פעם ב-15K ק"מ כמו שעון. נדלקה לה נורית שמן שהמנוע עומד על 52K ק"מ (מכונית שנוסעת את רוב הנסיעות בעיר), חודשיים לאחר שהגיעה לבדיקת הריקול המפורסם אשר לא העלתה דבר...

המלצתי לה להיפטר מהנבלה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

בעלי הרכב לא אשמים, כמו שרשמתי בעבר, אין הנחיה כזאת מהיצרן לכן הם לא יודעים.

לגבי הריקול, בחלק מהמקרים כמו שגבע הציג פה, נאמר שהרצועה תקינה, בפועל היא לא..

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Jeka88 כתב:

המנוע התחיל לאכול שמן באיזור ה95 אלף ק״מ, רק שבהתחלה זה היה בקטנה ולאט לאט זה התגבר משמעותית.

עזוב, רד מזה....האוטו עצמו טוב כשהוא תקין, אבל אני טיפלתי בו בצורה הטובה ביותר ועדיין זה פשוט שבר אותי....נראה לך הגיוני להחליף רצועה כל 60 אלף ק״מ כשבתכלס אין לך שום ערובה שזה הפתרון(יש עדויות ל3008 חדשות עם רצועה דור 2 או 3 שלא הצליחו להגיע ל45 אלף ק״מ)?

כנס לקבוצת הפייסבוק של PSA ותאסוף משם עוד מידע.

לדעתי, זה להכניס ראש בריא למיטה חולה..

רק שלרגע לא תחשבו שיש לי משהו נגד הצרפתיות, יש להם אחלה רכבים(כמו ה3008 דיזל שאנחנו שוקלים לקנות לאשתי - כן כן מכיר את בעיית מיכל האוריאה), אבל ה1.2 פיורטק פשוט גמור אותי.

אני חושב באופן של לבודד את הבעיה וברור שהכי גדולה היא הרצועה.
כל העדויות האלה שלא הצליחו להגיע ל 45K הם מה שעוצר אותי בין השאר בינתיים.

אבל מצד שני, האם הם החליפו שמן כל 10K/7.5K ? (כנראה שלא, אבל רגישות המנוע ברורה לי)

קצת אופטופיק, התחלתי לקרוא קצת על DS3 בתור אופציה וגם שם יש בעיות במנוע.😱 (THP 156)

פורסם

ממליץ לך לדבר עם @lanosforce, יש לו DS4 עם המנוע הזה בדיוק, שים לב שבשנת 2015 המנוע הזו שודרג למנוע עם 165 כ״ס והוא אמין יותר אבל גם אצלו יש כל מיני בעיות.

פורסם (נערך)

ראיתי כמה תגובות שלו, חושב על ללכת לראות אוטומטית קודם, רק בשביל לקבל מושג על מבנה הרכב עצמו. 

אם לא ילך יהיה לנו במשפחה שתי מאזדות 2.😅

• תוכן חדש...