Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 53 דקות, הלוחש למכוניות כתב:

יש לזכור שתצרוכת דלק נשענת על דבר אחד בעיקר - כף רגלו/ה הימנית של הנהג/ת...

בהינתן שמערכת ההינע של האוריס לקוחה מהפריוס 3, הפוטנציאל לחיסכון בשתיהן דומה, עם יתרון קל לפריוס בזכות האוירודינמיות העדיפה שלה.

ברגע שיש נהיגה לא מתלהמת עם שיוט עד 100-110 קמ"ש, התוצאות באוריס תהיינה דומות לפריוס, ואני אכן מכיר נהגים שמודים שעושים 1:18 בסטיישן למרות שמשייטים במעל 120 קמ"ש. 

א. אם קראת את מה שכתבתי עד הסוף אני לא מצליח להבין את התגובה שלך. אני אכתוב שוב נסעתי על שתי הרכבים פריוס הייתה אצלי למשך כמה שבועות אותו תוואי דרך אותם נהגים

באוריס 1.15.5 עד 16 

בפריוס 1ל18 ומעלה. 

ב. האותיות הקטנות האלו הם העיקר "רק במצב שיוט עד 110 " זה מתאים לז'אנר מאד מסויים. אתה מדבר על מישהו שהולך לעבור את כביש 6 כל יום כמה מקטעים יפים כמה אנשים ראית נוהגים על 110.?

זה דומה 'לתנאי מעבדה'

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

@polyחשבי על שילוב של נסיעה ברכב לתחנה על מסילת החוף, ומשם ברכבת. אין לי ספק שזה מוסיף לפחות שעה וחצי ביום בדרכי, מצד שני, זמן למנוחה או לימודים (אמרת מתמחה אמרת הרבה קריאה).

צריך לחשוב גם על טווח הזמנים - האם מדובר ברוטציה של כמה חודשים או שנה, או בהתמחות מלאה של 4-5 שנים, שכנראה שהנסיעות ובמיוחד הנהיגה המתישה עלולים לשבור אותה.

עם מרחקים וזמני נסיעה כאלה צריכים לבחון העתקת מקום מגורים, כמובן בהסתכלות רחבה של המשפחה.

מחשבה נכונה אבל כרגע זמן יותר חשוב לנו מהכל, כדי שתספיק להיות קצת עם הילדים גם. אז כל עוד זה מאריך ביותר מ 30 דקות זה לא רלוונטי. לגבי החלפת מגורים, זה גם נשקל אבל כרגע לא אופציה מבחינה משפחתית

פורסם

@llaavvii  התשובה שלי שאין התייחסה לשאלה אם יש רכב חשמלי יד שניה במחיר אותו ביקשה poly . אז אין.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• ספונסר פורום
פורסם
לפני 13 שעות, poly כתב:

ברור לי שכנראה בנזין או דיזל לא יהיה הרבה יותר טוב ( מה גם של נהגת יש רגל כבדה על הגז)

זה בדיוק מה שכתבתי - רגל ימין שלך קובעת!  זה עניין של לימוד ומודעות.

בנסיעה נינוחה (ולפחות חלקית עם בקרת שיוט) - תקבלי כמעט 1:20 בדיזל טוב או באוריס היברידית.

כאמור - מחוץ לעיר הדיזל מנצח, גם מבחינת הביצועים וזמינות הכח, וככל שיש יותר פקקים ומהירות נמוכה אזי ההיברידית עדיפה.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם
לפני 23 שעות, Akiva.Ro כתב:

סטיישן?

מדידה מטנק לטנק או לפי המחשב דרך ?

אצלי היו פערים של 10% 

אוריס הצ'בק, מדידה במשאבה

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 16 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

זה בדיוק מה שכתבתי - רגל ימין שלך קובעת!  זה עניין של לימוד ומודעות.

בנסיעה נינוחה (ולפחות חלקית עם בקרת שיוט) - תקבלי כמעט 1:20 בדיזל טוב או באוריס היברידית.

כאמור - מחוץ לעיר הדיזל מנצח, גם מבחינת הביצועים וזמינות הכח, וככל שיש יותר פקקים ומהירות נמוכה אזי ההיברידית עדיפה.

לא תמיד
אני עם פלואנס הגעתי ל 1\18+ בממוצע בנסיעה בין עירונית ברובה
על אותו תוואי דרך עם האיוניק (אותה נהיגה) הייתי כמעט קבוע על 1\20 ולפעמים טוב יותר
הנסועה הממוצעת היומית שלי היא למעלה מ200 ק"מ כאשר 90% בין עירוני.

פורסם

עם סכומי דלק כאלו לא עדיף לקחת רכב בינים ולהמתין לאיזה טסלה/מותג אחר כמה חודשים?

הבטיחות תהיה גבוהה משמעותית (ואפס אחזקה בטסלה למשל. ברכב רגיל כל 3 חודשים כמעט תצטרכו טיפול שלא תמיד זול במיוחד) עם רכב מודרני יותר שגם ישמור על ערכו לא רע.

אם יש אפשרות לעמדת טעינה ביתית נראה לי קלאסה.

החסכון בדלק יקזז את העלות.

(חישוב ממש גס כמובן צריך חישוב מעמיק)

פורסם

מה הכוונה רכב ביניים?

חשבנו על אופציה כזו אבל טסלה חדשה כבדה עלינו כלכלית, מה  שנוכל לאפשר לעצמנו זה או גולי שעל פניו נראת מעולה אבל לא לגמרי ברורה לי מידת הבטיחות הפאסיבית כי אין מבחני ריסוק או MG אבל אז הטעינה מאוד ארוכה.

אם ההבדל יוצא בסוף 14,000 לשנה ( 21,000 דלק מול 7000 חשמל) אז פתאום חשמלי נראה קצת פחות אטרקטיבי כי יד 2 שלהם ממש יקר יחסית להיברדי/סולר

פורסם

עדכון-

קיבלנו הצעה לליסינג מימוני לפיג׳ו 2008 חשמלית 2021. על פניו מתאים לצרכים שלנו ( 60,000 מקדמה והתשלום החודשי יהיה שווה לדלק שנחסוך). הבעיה היא שמעולם לא שמעתי על הרכב הזה. מישהו יכול לתת קצת פרטים? אמין? יעשה את העבודה ( נסיעות יומיות מהמרכז לעפולה בבטחה ובנוחות..)

תודה מראש

פורסם (נערך)

יעשה את העבודה, אבל תצטרכו להטעין בסוף כל יום, בלי יותר מדי סטיות והוספת נסיעות בדרך לטעינה. .

כ 300 קילומטרים אמיתיים אמורים להספיק.

תומך בטעינה מהירה , כחצי שעה עד 80%.

בהתחשב למה שקורה בשוק הרכבים ובמקרה הספציפי,  אופציה ראויה ביותר. גם תנאי תשלום מתאימים.

רכב לא גדול אבל מגניב ומעוצב לא רע גם בפנים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

שאלת על רכב חשמלי - האם יש לך אפשרות להתקין עמדת טעינה בבית (בעלות של כמה אלפי ₪), והאם יש עמדת טעינה בסמוך למקום העבודה?

כקוריוז - במפעל שבו עובד אחד הבנים שלי יש עמדות טעינה, והעובדים מוזמנים לטעון את הרכב על חשבון המקום. אני מניח שקופ"ח, אם בכלל דאגה לעמדות, פחות נדיבה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יש אפשרות להתקין עמדה בבית. כמו ששיערת, קופח (ועוד כללית) פחות מותאמת לזה- למרות שהקניון ליד בית החולים יש עמדה מהירה.

בכל מקרה, התוכנית היא להתקין ולהטעין בבית. 

עריכה אחרונה על ידי poly
פורסם (נערך)
לפני כשעה, poly כתב:

בכל מקרה, התוכנית היא להתקין ולהטעין בבית. 

אם יש לך אפשרות להתקין עמדה ביתית בכלל אין פה התלבטות בעיני במיוחד עם עלית מחירי הדלק מידי חודש.

יש המון אנשים שהיו מתים להתקין עמדה ביתית ולא יכולים.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם
לפני 16 שעות, poly כתב:

עדכון-

קיבלנו הצעה לליסינג מימוני לפיג׳ו 2008 חשמלית 2021. על פניו מתאים לצרכים שלנו ( 60,000 מקדמה והתשלום החודשי יהיה שווה לדלק שנחסוך). הבעיה היא שמעולם לא שמעתי על הרכב הזה. מישהו יכול לתת קצת פרטים? אמין? יעשה את העבודה ( נסיעות יומיות מהמרכז לעפולה בבטחה ובנוחות..)

תודה מראש

ראשית, למיטב ידיעתי יש אותו כרגע במלאי בלובינסקי, שזו השאלה הראשונה שצריך לשאול היום לגבי כל דגם רכב חדש (לפחות היה לפני שבוע-שבועיים, לפי דיווחים בקבוצת הפייסבוק בעלי רכב חשמלי בישראל). באותה קבוצה יש מספר בעלים של הדגם, כולל כאלה שעושים נסיעות בין-עירוניות יומיות (יש אחד שעושה 3500  ק״מ בחודש), ואחד שהיה עושה איתו פעם בחודש נסיעה מהמרכז לאילת עם משפחה קטנה. כיון שהדגם קיים בארץ כשנה וחצי, תוכלו לאתר שם בעלים עם נסיון רלוונטי.
אגב, יש דגם כמעט זהה (בדיוק אותה מע׳ הנעה ומרכב, רק העיצוב קצת שונה -- האופל Corsa-e שגם נמכר בארץ ע״י לובינסקי, והוא קצת יותר זול):
https://ev-database.org/car/1585/Opel-Corsa-e
https://ev-database.org/car/1584/Peugeot-e-2008-SUV
לאופל יש קצת יותר טווח, אבל הטעינה שלו בעמדה ביתית או ציבורית רגילה יותר איטית כי היא חד-פאזית בעוד של הפיז׳ו היא תלת-פאזית, אבל אם אפשר לטעון 5 שעות בלילה בבית, זה יספיק להחזיר את ה-180 ק״מ של הנסיעה הלוך/חזור לעפולה, ולא יהיה צורך בטעינות ביניים בעמדות ציבוריות (חשוב כדי לשמור על הוצאות סבירות).
אגב, הטווח החשוב בקישורים למעלה הוא לא הטווח הרשמי לפי תקן WLTP, אלא זה המופיע שם כ- Highway - Mild Weather -- זה נותן את הטווח הריאלי במהירות 110 קמ״ש .

• תוכן חדש...