Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסבת רכב לגפ"מ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוקל להסב טויטה ורסו 2009 200,000 ק"מ להנעה בגפ"מ

אשמח שתאירו את עיני בשיקולים בעד ונגד.

תודה ושבוע טוב

פורסם

זה תחום "טעון", ותמיד תשמע את שני הצדדים. בדרך כלל, מי שהתקין, יצדיק את ה-6000 שקל שהשקיע ולכן (כמו ישראלי מצוי...) לא ירצה לצאת פראייר, ויאמר שזה "נהדר, וכמובן מצדיק את ההתקנה". ואני אומר אחרת. לדעתי, המערכות הללו עושות בטווח הארוך יותר נזק מתועלת, כלומר, מהסכום שבפועל חסכת...ובמקרה שלך, תסיים להחזיר את ההשקעה כשהרכב שלך יהיה עם ק"מ מאד מכובד, ולטעמי בנסועה של מעל 250 אלף ק"מ, הסיכון כבר רב מדי לנזק למנוע. מעבר לכך, יש צורך בתחזוקה מתמדת שגם עולה כסף, וגם מהווה נקודה שאסור לשכוח. 

אני חושב שעדיף לא להתקין מערכת גפ"מ אצלך אלא למכור את הרכב AS IS, ולחפש רכב חסכוני יותר, או לפחות כזה שתחייה איתו בשלום ביחס להוצאות הדלק. יתרה מכך, היה לי עד לא מזמן רכב שטח שקניתי עם מערכת גפ"מ, וביוזמתי פירקתי את המערכת, כולל עדכון במשרד הרישוי שהרכב ללא המערכת...אמנם מערכת הגפ"מ אצלי לא תפקדה כמו שצריך, אבל מעבר לכך, הסיבה הייתה ק"מ נסועה שכבר מתחיל להיות מתקדם מאד (מעל 261 אלף ק"מ) וגם, היו לי חששות לגבי זליגת זרם, ורציתי לנתק כל צרכן חשמלי ברכב, אפילו הקטן ביותר (גם קודנית). 

• אהבתי 1

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
לפני כשעה, thebaron כתב:

יתרה מכך, היה לי עד לא מזמן רכב שטח שקניתי עם מערכת גפ"מ, וביוזמתי פירקתי את המערכת, כולל עדכון במשרד הרישוי שהרכב ללא המערכת...אמנם מערכת הגפ"מ אצלי לא תפקדה כמו שצריך, אבל מעבר לכך, הסיבה הייתה ק"מ נסועה שכבר מתחיל להיות מתקדם מאד (מעל 261 אלף ק"מ) וגם, היו לי חששות לגבי זליגת זרם, ורציתי לנתק כל צרכן חשמלי ברכב, אפילו הקטן ביותר (גם קודנית). 

לא חבל? גם קיבלת רכב עם שחיקה מסוימת מהגז וגם לא נהנית מהרווח?

אני בעד התקנה. בתנאי שתלך למתקין עם ניסיון טוב במדויק, ושיהיה לך תחנת גז בסביבת ביתך ולא במרחק של יותר מ5 דק'. בנוסף שים לב שאם תשים את המיכל בגלגל הרזרבי יהיה לך מיכל קטן מאוד שיסחוב לך מקסימום של 350 ק"מ וזה אומר שכבר ב300 אתה צריך למלאות כי א"א להגיע בק"מ האחרון בדיוק לתחנה ומה שגורם שאתה צריך להגיע הרבה יותר לתדלק וזה שורף הרבה זמן (אולי נשמע בקטנה אבל לי היה מרחק של 10 דק' ממסלול הנסיעה שלי וזה גרם לי להמון שריפת זמן). ואם אתה שם מיכל גדול אז גמרת את הקוביית תא  מטען שעוד נשאר לך בורסו.

בנוסף אל תצפה לעליית המחיר במכירה בגלל המערכת שמותקנת, כי מנסיון (לא רק שלי) זה לא מעלה את המחיר בגרוש.

בגדול אם הסתדרת עם הנ"ל אני ממליץ. אני אישית חסכתי כ 17,000 ש"ח מהגז. (הרכב צורך 1 ל9 ונסעתי 53K ק"מ). מכרתי את הרכב בסוף בגלל תקלות שלא קשורות לגז בכלל חוץ ממשאבת דלק שאולי קשור אבל עולה 1500 מקסימום כולל עבודה.

• אהבתי 1
פורסם

תודה למגיבים

בגדול אני מעוניין להישאר עם הרכב לטווח ארוך 

כיום אני מוציא כ15000 אלף ש"ח  על דלק בשנה כך שתדלוק בגז שיחסוך כ40% תוך שנה אני אמור לכסות את התקנת המערכת.

יש דברים שאפשר לבדוק במצב המנוע לבדיקת התאמה?     

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, David2540 כתב:

בנוסף שים לב שאם תשים את המיכל בגלגל הרזרבי יהיה לך מיכל קטן מאוד שיסחוב לך מקסימום של 350 ק"מ וזה אומר שכבר ב300 אתה צריך למלאות כי א"א להגיע בק"מ האחרון בדיוק לתחנה ומה שגורם שאתה צריך להגיע הרבה יותר לתדלק וזה שורף הרבה זמן (אולי נשמע בקטנה אבל לי היה מרחק של 10 דק' ממסלול הנסיעה שלי וזה גרם לי להמון שריפת זמן). ואם אתה שם מיכל גדול אז גמרת את הקוביית תא  מטען שעוד נשאר לך בורסו.

הקיבולת בגלגל רזרבי הוא כ55-60 ליטר הוא יספיק בורסו ל400 בין עירוני, ולא לשכוח! שמקסימום כשנגמר הגז אפשר להמשיך לנסוע בדלק עד שמגיעים לתחנה

ובאמת הרבה יותר ראוי שיהיה תחנה קרובה לבית או בדרך שתמיד עוברים בה,

במחיר של הדלק היום 7.6 (לפני העלאה) אם אתה מתקין  מערכת גז, בנסיעה של 15000 ק"מ אתה מחסה את עלות ההתקנה, ומכאן והלאה הכל רווח,

מבדיקה מעמיקה בהרבה רכבים עם מערכת גז (ואני אחד מהם) הגז הוא פחות בריא למנוע כי הבערה הרבה יותר חמה מבנזין ויותר יבשה ויגידו מה שיגידו המתקינים... ונכון שמתקינים משמנת היובש מתקטן והשחיקה פחותה, עדיין הגז שוחק את השסתומים, וככל שהמנוע בנפח יותר גדול הוא יותר חזק (בדרך כלל) והשחיקה פוחתת, ובג'יפים עם מנועים גדולים ואמריקאיות למיניהם הסיכון פוחת,

אבל בכל זאת גם במשפחתי רגיל אפי' שיש בלאי למנוע עדיין הרווח יגבור על ההפסדים כי ב50.000 ק"מ חסכת 20000 ש"ח והחשבון הזה ברכב משפחתי שמשולב לוקח 1/10 לא נדבר על החסכון שנוצר מהמנועים הגדולים וכל מנוע יציב=במצב תקין הבלאי לא יגיע לפני 50000 ק"מ עם המערכת, וגם אחרי החלפת מנוע נשארת עם רווח,

למי שיש כסף מיותר לא מומלץ אחרי הכל זה עוד גוף זר שמחברים, "יש מספיק חלקים ברכב שאנחנו נושאים תפילה שישארו תקינים , לא צריך להוסיף עוד כמה חלקים של המערכת גז".

לי אישית זה חוסך המון,

וסתם זה כיף להיכנס לתחנת דלק ולראות את המשאבות דלק קורצות לך - "לא הצלחנו עליך"

עריכה אחרונה על ידי קצת נהג יותר אוטו
  • אהבתי 1
פורסם

yba גש למתקין מערכות גז ותראה מה הוא מציע לך.

בוורסו יש תא מטען קטן מאוד וצריך למצוא את הקומבינציה המתאימה להתקין מיכל בגודל סביר (שיספיק ל300-400 ק"מ לפחות).

ראיתי כבר התקנות ברכבים עם תא מטען קטן (מיצובישי גרנדיס וגם דיהטסו סיריון).

נפח המנוע פחות משנה ויותר תכנון תא השריפה (גם מיצובישי לנסר עם מנוע 1600 וגם רנו מגאן 2 דורות אחורה עם מנוע 1600 עבדו נהדר עם גז).

בנסועה כמו שלך ממליץ לעבור לגז גם אם זה אומר להחליף לרכב שיותר מתאים להסבה הזו.

• אהבתי 1
פורסם

מעבר לבלאי בראש מנוע (ואולי במכלולים נוספים), אני אתן לכם עוד סיבה שעבורי הייתה גורם מאיץ לפרק את מערכת הגפ"מ:

רציתי לבצע ברכב איזשהו טיפול גדול ספציפי עם אטמים מיוחדים, והתעקשתי לעשות זאת במוסך מורשה - היו מוסכים אחרים שלא הכירו את השטיקים של הרכב (שהיה יחסית ישן).

ומה מסתבר? מתוך עיקרון, מוסכי הונדה אינם מוכנים לקבל רכב מונע בגז - זו מדיניות החברה, שמיושמת במרבית המוסכים. כן, מישהו מהצפון הרחוק, נראה לי שלומי או מעלות, כתב באחד הפורומים ששם אין בעיה. אבל, ארבעה מוסכי הונדה אליהם פניתי, לא הסכימו.

• אהבתי 1

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תוכן חדש...