Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כמו שסיבסוד שירותי רפואה זה לא עידוד תחלואה, לא כל סבסוד שקשור בגידול ילדים זה עידוד ילודה. למשל, הטבות מס וקצבאות ילדים זה לדעתי מיותר ומזיק. טיפולי הריון לא. לפחות לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
Just now, SlowRide כתב:

כמו שסיבסוד שירותי רפואה זה לא עידוד תחלואה

סיבסוד שרותי רפואה הוא לא עידוד תחלואה, אבל הוא כן עידוד ילודה.

בסוף לכל ילד יש תג מחיר. עלות כוללת של רפואה, אוכל, חינוך (גם עלות ההריון) ועוד. כשאתה מוריד חלק מהעלויות, אתה למעשה מעודד ילודה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

למדיניות מס יש משמעות. יש לה השפעה ישירה על קופת המדינה והשפעה עקיפה על המבנה החברתי. לא קובעים מדיניות לפי מה שנוח לאדם אחד או שניים.

קודם כל, זה לא נכון. תלוי מאוד מי האדם האחד או השניים האלה :LOL: 

מעבר לזה, הנקודה פה היא אחרת - לא מדובר על קביעת מדיניות לפי מה שנוח למישהו, אלא דיון על שינוי התפיסה של "מהי יחידה כלכלית" - האם זה אדם, זוג, או משפחה. שים לב שלא דיברתי על ילדים כ"תנאי סף" ל"הטבה" אלא רק על לחשב את המס לפי ההכנסה הכוללת לפי יחידה כלכלית (או, בשביל הפשטות, נניח - לפי חשבון בנק - סופרים כמה נכנסים, וממסים את זה לפי המדרגות המקובלות היום).

לפני שעה, פינדר כתב:

אף אחד לא מונע ממך לקחת פסק זמן של שנתיים ואף אחד לא מונע מאישתך לשבת כל החיים בבית, זה רק עולה לכם יותר כסף מאשר בצורת חישוב מס אחרת.

ברור שלא, עקרונית אף אחד לא מונע ממני שומדבר כל עוד הוא חוקי. הדיון פה הוא תאורטי בלבד והנושא הוא "האם לשנות את חישוב המס זה רעיון טוב ולמה". 

• רעיון טוב! 1

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה זה עידוד ילודה? זה שירותי רפואה.

לידה זה תהליך ביולוגי שדורש התערבות רפואית. אותו דבר ניתוח אבנים בכיס המרה. סבסוד ניתוח כזה מעודד אנשים לאכול דברים שגורמים להיווצרות אבנים במרה? 

לא יודע, אני לא רואה את זה כעידוד.

לומר תביא ילד ותרוויח יותר כסף בנטו זה עידוד.

פורסם
לפני 2 דקות, פבל כתב:

לא מדובר על קביעת מדיניות לפי מה שנוח למישהו, אלא דיון על שינוי התפיסה של "מהי יחידה כלכלית" - האם זה אדם, זוג, או משפחה.

אבל זה בדיוק זה. ההגדרה של "יחידה כלכלית" היא בעלת משמעות כספית, שנוחה למישהו אחד ופחות נוחה למישהו אחר.

לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

למה זה עידוד ילודה? זה שירותי רפואה.

כי כשאתה מסבסד משהו, אתה יוצר מצב שבו הצרכן לא משלם את העלות האמיתי של המוצר. "מישהו" אחר משלם עבורו. זה למעשה תמריץ לצרוך יותר מאותו מוצר. תחשוב שמחר הממשלה מודיעה שהיא מסבסדת פחיות קולה והמחיר לצרכן יהיה שקל אחד, כי על פחית שתימכר המדינה תשלים את העלות למוכר, כך שהוא ירוויח. מה יקרה? ברור שמכירות הקולה יזנקו, למרות שכולם יודעים שקולה זה משמין ולא בריא וכו..

עכשיו קח את זה לילודה. לאנשים ברור שלכל ילד שהם מולידים תהיה עלות מסויימת וזה בהכרח משפיע על הבחירה של אנשים במספר הילדים שהם רוצים. אבל המדינה באה ואומרת שהיא תשתתף איתך בחלק גדול מעלות הגידול של הילדים ואתה לא תצטרך לשלם את העלות האמיתית. בפועל אתה מעודד אנשים להוליד יותר ילדים ממה שהיו מולידים, אם היו צריכים לשלם את המחיר המלא של שירותים כמו רפואה, חינוך ועוד..

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 38 דקות, פינדר כתב:

אבל זה בדיוק זה. ההגדרה של "יחידה כלכלית" היא בעלת משמעות כספית, שנוחה למישהו אחד ופחות נוחה למישהו אחר.

נכון, אבל ככה בונים מדיוניות, כל החלטה כזו נוחה יותר לקבוצה מסוימת ופחות לקבוצה אחרת. כמו לדוגמה תח"צ בשבת, קצבאות ילודה וזיקנה, הגבלות ביבוא רכבים, הדרישה לרישיון כדי לעסוק בעריכת דין וכו' וכו'

הרציונל שלי בדיון פה הוא ש"הקבוצה" שמונה תאים משפחתיים עם שני בני זוג (עם או בלי ילדים) היא לא איזה משהו איזוטרי אלא קבוצה די גדולה של אנשים.

פורסם
לפני 13 שעות, אליעזר כתב:

ועוד נקודה, לטווח ארוך זה גם לא כלכלי לגדל ילדים עם חסרים רגשיים.

ילד הוא כח עבודה של הדור הבא, בלי אבא ואמא נוכחים בחיים שלו, הוא בחוסר רגשי מובהק.

בטח זה גם משפיע על נטיה מינית,אורך הפין ואהבה למותג אלפא רומיאו.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

כי כשאתה מסבסד משהו, אתה יוצר מצב שבו הצרכן לא משלם את העלות האמיתי של המוצר. "מישהו" אחר משלם עבורו. זה למעשה תמריץ לצרוך יותר מאותו מוצר.

אמת לאמיתה. זו הסיבה שבישראל יש עודף צריכה של שירותי בריאות, לרבות אצל הרופאים המרבים לשלוח לבדיקות לא נחוצות (לעתים לבקשת המטופלים). כמות האנשים שפונים בלי בעיה לרופאי הקהילה ולמיונים על שטויות היא אסטרונומית. כי מה אכפת לי,  אני גם ככה משלם את ה-40 שקלים בחודש לכללית. 

אז כן, סבסוד בסוף מעודד שימוש. 

אני לא אומר שזה רע, אני לגמרי מעדיף את מצב הרפואה כאן מאשר נניח 80% מארה"ב, אבל גם לזה יש חסרונות מובהקים. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

עכשיו קח את זה לילודה. לאנשים ברור שלכל ילד שהם מולידים תהיה עלות מסויימת וזה בהכרח משפיע על הבחירה של אנשים במספר הילדים שהם רוצים. אבל המדינה באה ואומרת שהיא תשתתף איתך בחלק גדול מעלות הגידול של הילדים ואתה לא תצטרך לשלם את העלות האמיתית. בפועל אתה מעודד אנשים להוליד יותר ילדים ממה שהיו מולידים, אם היו צריכים לשלם את המחיר המלא של שירותים כמו רפואה, חינוך ועוד..

מסכים. אבל אני עדיין חושב שיש הבדל בין עידוד ילודה בסבסוד רפואה וחינוך לבין הטבות מס וקיצבאות. 

המדינה אומרת, אם אתה רוצה להביא ילד נעזור לך לגדל אותו. אכן זה עידוד כי אחרת אולי לא היית מביא. אבל זה לא כמו לומר על כל ילד שתביא תקבל כסף. יש הבדל בין מתן שירותים שעולים כסף, לפשוט לתת כסף.

פורסם

אולי חריגה קלה מהנושא, אבל הרפואה המתגוננת היקרה היא, בסופו של דבר, תוצאה של מדיניות. רוצה לצמצם אותה? הפעל ביטוח נזקים רפואיים במודל no fault, בדומה לביטוח החובה לרכב. בכך תיטול את העוקץ מעורכי הדין המרבים לתבוע תביעות מנופחות, אלה שעליהן אתה קורא בטמקא כאשר הן מוגשות, עם תמונות תדמית של עורך הדין, ולעולם לא שומע על תוצאות המשפט (בדרך כלל איזו פשרה רקובה, ולעתים פסקי דין הזויים לחלוטין).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

אבל זה לא כמו לומר על כל ילד שתביא תקבל כסף. יש הבדל בין מתן שירותים שעולים כסף, לפשוט לתת כסף.

אתה יודע שזה ליטרלי מה שקורה, נכון? קוראים לזה מענק ילדים, מענק ילודה מתנת פיצוץ אוכלוסין או משהו בסגנון.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בטח יודע, בגלל זה אני נגד זה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

רק תיקון קטן - "מענק לידה" הוא פיצוי על אבדן 12 שבועות עבודה. החישוב הוא בדיוק כמו של תקופת מילואים ודומה מאוד לזה של תקופת מחלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 58 דקות, sperial כתב:

רק תיקון קטן - "מענק לידה" הוא פיצוי על אבדן 12 שבועות עבודה. החישוב הוא בדיוק כמו של תקופת מילואים ודומה מאוד לזה של תקופת מחלה.

לא.

מענק לידה = זה סכום חד פעמי בלידה. משתנה בין הילד הראשון לילדים שבאים אחריו.

דמי לידה = תחליף למשכורת, למשך 15 שבועות (או 8, תלוי בתקופת אכשרה וחלקיות משרה וכו')

• אהבתי 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 3 שעות, avargel כתב:

לא.

מענק לידה = זה סכום חד פעמי בלידה. משתנה בין הילד הראשון לילדים שבאים אחריו.

דמי לידה = תחליף למשכורת, למשך 15 שבועות (או 8, תלוי בתקופת אכשרה וחלקיות משרה וכו')

אני חושב שאתם מדברים על אותו הדבר.

מענק לידה זה דמי לידה,הסכום הוא 12 שבועות עבודה בשכר עם תנאים מסוימים המשולם בהתחלה של החל"ד.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...